Merhaba, kesinlikle yalnız değilsiniz, ben 35’ten sonra meslek değiştirmeyi planlıyorum başarabilirsemBence daha 17-18 yalında yaptığımız tercihlerin sonuçlarını ömür boyu yaşamak zorunda olmamız bile adaletsiz, inşallah her şey gönlünüzce olur.
Doğru söylüyorsunuz. Benim işimi dışardan görseniz terlikle kovalar belki birçok kişi. Sayımız oldukça fazla. Dokuzda hastanede oluyoruz dörtte kimse kalmıyor. Sayı fazla olduğu ve dönüşüm yaptığımız için aktif çalışma süremiz gün içinde iki saati geçmiyor. Bunu da övünerek güzel birşeymiş gibi anlatmıyorum. Birçok meslek grubunun maaşımı almak için ne kadar çırpındığını görüyorum. Kahrolsun bağzı şeylerBence karar vermeden önce en az 4 haftalik bir staj yapın.
Ben 32 yasindayim- 3 Uni bitirdim. Edindiğim mesleklerin hicbirini sevmiyorum
Ben maddi acidan tatmin olduğum için devam ediyorum (bicak kemiğe dayanmadığı sürece) ama zamani 10 yil geriye atabilsem asla hukuk okumazdim. Kesinlikle sanatla ilgilenirdim. Başarılıydim aslinda, 20 yaşında 3 sergim olmuştu...ama ben güvenceli bir iş istedim ve sanati askiya aldim.
Neyse, önce bir staj yapin ve meslek grubunu derinden taniyin... eger beğenirseniz hic düşünmeden yapin. Yaşınıza takilmayin
Ben geç kaldığımızı düşünüyorum okumanın yaşı yok ama çalışmanın var. 30 dan sonra tıp okusan 6 sene 36 dan sonra yeni işe başlama çalışma çok geçMerhaba
Son bir yıldır gündemimi işgal eden bir mesele ve sanırım biraz gaza yahut ayakları yere basan fikirlere ihtiyacım var.
Sağlık bakanlığında kimyager olarak çalışıyorum. Ama mesleğimi sevmiyorum ve değiştirmek istiyorum.
Yaşım 31. Henüz çocuğum yok.
Üniversite de dahil olmak üzere her zaman çok başarılı ama çok tembel bir öğrenciydim. İlkokulda Hergün arkadaşımı arayıp ödevlerimi almam gerekirdi çünkü öğretmen ödevleri tahtaya yazarken deftere geçirmeye üşenirdim.
Ortaokulda bir defterim vardı her dersin notlarını o deftere alırdım tembellikten. Liseyi sınav haftalarında çalışarak bitirdim.
-he tamam anladık hiç çalışmamana rağmen çok başarılıydın- diyecekler için şimdiden, evet öyleydim
Fakat başıma 31 yaşıma geldiğimde dank etti. Bu sene küçük çaplı bir sınav hazırlığı girişimim oldu. Sene boyunca belli aralıklarla sınava hazırlandım. Şu an sınav sırasında çok ekstrem bir olay olmadığı müddetçe ilk otuz bine girebilirim. Ve bu beni mutlu etmesinin aksine üzüyor.
‘e sen çalışsan güzel şeyler yapacakmışsın’ demekten kendimi alamıyorum.
Önümüzdeki yıl düzenli çalışırsam tıp bölümü de dahil olmak üzere çoğu bölümü iyi üniversitelerde okuyabilirim.
Fakat, Türkiye’deki her işi bir yaşa sıkıştırma olayını sevmesem de, 18 de üniversiteye girilir 22-23 gibi mezun olup çalışmaya başlanır. Birkaç yıl para biriktirip 25-26 gibi evlenilir. Birkaç yıl sonra bir çocuk, arayı çok açmadan ikinci çocuk yapılır.. gibi bir sıralamanın dışında çok az insan olduğundan kendimi yalnız hissediyorum.
Sizlerin arasında veya çevrenizde benim gibi 30 undan sonra meslek değiştirip mutlu olan örnekleri benimle paylaşırsanız minnettar olacağım
Ben tıp fakültesi arzusunda değilim esasında çoğu kişi öyle anlamış ama. Sadece istersem yaparım'ın bir örneğiydi.Ben geç kaldığımızı düşünüyorum okumanın yaşı yok ama çalışmanın var. 30 dan sonra tıp okusan 6 sene 36 dan sonra yeni işe başlama çalışma çok geç
Fen edebiyat fakültesi kimyaya muhtemelen o dönem yüzbinler de olarak girmişimdir.bölümünüz neydi üniversitede ve kaç binle girdiniz acaba?
Ben açıkcası tıp okuyacağınızı düşündüm ve bu 6 yıllık süreçte maddi olarak geliriniz olmayacak ve yeni bir işe başlama yaşı olarak 36 yaşında yeni bir işte çalışıp alışma kendini geçindirme durumuna göre geç dedim. Yoksa okumanın yaşı yok. Ama birikim yoksa 4 yeya 6 sene maddi açıdan tekrar bagımlı olmak bana riskli geldiBen tıp fakültesi arzusunda değilim esasında çoğu kişi öyle anlamış ama. Sadece istersem yaparım'ın bir örneğiydi.
Farklı fikirleri de duymak güzel. Ama şöyle deseydiniz, o altı yıl nasıl geçecek bir yandan çocuk yapıp bir yandan okul okuyacaksınız veya tıp fakültesine giderseniz son sınıfta sizden küçüklerin ego savaşında yenilebilirsiniz tamam derdim ama 36 yaşında ben hala çalışıyor olacağım. Tam olarak anlayamadım hangi kısmının olmayacağını
Fen edebiyat fakültesi kimyaya muhtemelen o dönem yüzbinler de olarak girmişimdir.
Herkes için aynı şey geçerli değil. Beraber çalıştığımız, hayatından çok memnun arkadaşlarım var. Karakter ve beklenti meselesi bana kalırsa. Bir kimyagerin yeri kimya laboratuvarı olmalıdır. Şehir suyu analizi yapmak için cihaza ver suyu tak sana versin sonuçları gibi bir meslek bana göre değil. Ve devlet önünü kapatıyor. Çoğu meslek sahip olduğu özellikleri meslek sahibinde hayat bulamıyor. Dediğim gibi çok çok rahat bir işim var. Amaçlı bu olanlar için kaçırılmaz fırsat.abet meslektasiz ama ben atanamadim :/ ve sağlık bakanlığı ilk istediğim yerdi neden memnun değilsiniz ? Sonra yüksek lisans yapıp akademik kadro kovalamaya başladım ama şuan kpss de yüksek puan alsam ilk tercihim sağlık bakanlığı olurdu denek ki o kadar da tatmin edici bir yer değil diye merak ettim ..
Benim gördüğüm birisi oldu .32 yaşında hemsirelik kazanıp okudu hatta 1 yılda uzattı filan .mezun olur olmaz atandı çok ta memnun bırakmadan önce fizik öğretmenliği yapıyordu devletts ama sevmiyordu
Hakkınızda hayırlısı olsun bebcede sevdiğiniz şeyin peşinden koşun ☺
Cidden yaptıkları bu mu ? Bende laboratuvar olduğu için istemiştim . Yüksek lisansimi da tıbbi biyokimya da yaptım ılgım bu yönde olduğu için ..Dediğiniz.gibi benim içinde rahatlıktan ziyade ,yaptığım işin icime sinmesi önemli .Teşekkür ediyorum bilgi için :)Herkes için aynı şey geçerli değil. Beraber çalıştığımız, hayatından çok memnun arkadaşlarım var. Karakter ve beklenti meselesi bana kalırsa. Bir kimyagerin yeri kimya laboratuvarı olmalıdır. Şehir suyu analizi yapmak için cihaza ver suyu tak sana versin sonuçları gibi bir meslek bana göre değil. Ve devlet önünü kapatıyor. Çoğu meslek sahip olduğu özellikleri meslek sahibinde hayat bulamıyor. Dediğim gibi çok çok rahat bir işim var. Amaçlı bu olanlar için kaçırılmaz fırsat.
yanlış anlamayın size gelen "ya ben aslında zekiyim ama çok tembelim bu sebeple aslında istediğim bölüme yerleşemedim, şimdi çalışsam kesin tam istediğim yere girerdim" hissi neredeyse herkese gelen bir his. yalnız üzülmemek adına biraz gerçekçi hedefler koyup mantıklı davranmak lazım. tıp fakültesini kazanmak ya da ilk on bine girmek için zekanın yanında biraz da alt yapınızın olması lazımdı ( bir sene içinde kazanmak)
daha gerçekçi bir hedef koyarsanız kesinlikle yapabilirsiniz. 30 yaşından sonra okumak imkansız değil ama çok zorlanırsınız. ama bazı bölümler için (bkz. hukuk) belli yaştan sonra okuması kolay diyebiliriz. birçok tanıdığımız hukuk fakültesi mezunu oldu 30 sonrası. zaten şuan hukuk fakültelerinin durumu içler acısı.
demem o ki motivasyonunuzu azaltmayın ama 30 yaşında kadar gerçekten tembel olan birisi bir sene içinde yoğun çalışma temposuna ayak uyduramayabilir. işinizi gücünüzü bırakıp hazırlanacaksanız bırakmamanızı işle birlikte 2 sene içinde hazırlanmanızı tavsiye ederim.
Ama çoğu meslekte vaziyet bu. Şimdiki aklım olsa 18 yaşında genetik mühendisi olup yurtdışına giderdim. Mesleki tatmin Yaşar ve Türkiye’ye görece rahat yaşardım.Cidden yaptıkları bu mu ? Bende laboratuvar olduğu için istemiştim . Yüksek lisansimi da tıbbi biyokimya da yaptım ılgım bu yönde olduğu için ..Dediğiniz.gibi benim içinde rahatlıktan ziyade ,yaptığım işin icime sinmesi önemli .Teşekkür ediyorum bilgi için :)
Eğer gerçekten mutlu değilseniz ,ki bu şekilde bende mutlu olmazdim, kendinize bir şans verin derim .Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Doğru söylüyorsunuz. Benim işimi dışardan görseniz terlikle kovalar belki birçok kişi. Sayımız oldukça fazla. Dokuzda hastanede oluyoruz dörtte kimse kalmıyor. Sayı fazla olduğu ve dönüşüm yaptığımız için aktif çalışma süremiz gün içinde iki saati geçmiyor. Bunu da övünerek güzel birşeymiş gibi anlatmıyorum. Birçok meslek grubunun maaşımı almak için ne kadar çırpındığını görüyorum. Kahrolsun bağzı şeyler
Hemşire demeyin bana gerçekten böyle bir meslek grubu yok. Onları görünce ben yoruluyorum. Hastanenin tüm yükü onların omuzunda. Çektikleri hasta doktor diğer çalışan naz niyazı da cabası.Kesinlikle anliyorum seni. Benim ablam hemşire. Aşırı zor bir meslek. 3 vardiya ve maaşı (yurtdışında) benim öğrenciyken (stajda) kazandığıma denk.
Ben şuanda bir bankadayim, çalışma saatlerimi kendim ayarliyorum. Rahatım- karişanim yok ama 35 yil ayni işi yapmak beni şimdiden bunaltiyor.
Bence senin icin asla gec değil. Kararını verdikten sonra dene. Icinde kalmasin ❤
Ben geç kaldığımızı düşünüyorum okumanın yaşı yok ama çalışmanın var. 30 dan sonra tıp okusan 6 sene 36 dan sonra yeni işe başlama çalışma çok geç
Oy onun halı çok daha acı sanki yaAma çoğu meslekte vaziyet bu. Şimdiki aklım olsa 18 yaşında genetik mühendisi olup yurtdışına giderdim. Mesleki tatmin Yaşar ve Türkiye’ye görece rahat yaşardım.
Ev arkadaşım İstanbul hukuk mezunu. Beraber Amerika’daki gibi artist savunma avukat dizileri izlerdikgeçen gün bir taciz suçlusunu savunmak için görevlendirildim diye aradı. Amacı adamı suçsuz çıkarmak değil, evet yaptı hakim bey/hakime hanım ama bi sorun neden yaptı demek.
Hayaller better call saul hayatlar tacizci savunucusu
Kesinlikle sinava girip hayalindeki meslegi yapmalisinMerhaba
Son bir yıldır gündemimi işgal eden bir mesele ve sanırım biraz gaza yahut ayakları yere basan fikirlere ihtiyacım var.
Sağlık bakanlığında kimyager olarak çalışıyorum. Ama mesleğimi sevmiyorum ve değiştirmek istiyorum.
Yaşım 31. Henüz çocuğum yok.
Üniversite de dahil olmak üzere her zaman çok başarılı ama çok tembel bir öğrenciydim. İlkokulda Hergün arkadaşımı arayıp ödevlerimi almam gerekirdi çünkü öğretmen ödevleri tahtaya yazarken deftere geçirmeye üşenirdim.
Ortaokulda bir defterim vardı her dersin notlarını o deftere alırdım tembellikten. Liseyi sınav haftalarında çalışarak bitirdim.
-he tamam anladık hiç çalışmamana rağmen çok başarılıydın- diyecekler için şimdiden, evet öyleydim
Fakat başıma 31 yaşıma geldiğimde dank etti. Bu sene küçük çaplı bir sınav hazırlığı girişimim oldu. Sene boyunca belli aralıklarla sınava hazırlandım. Şu an sınav sırasında çok ekstrem bir olay olmadığı müddetçe ilk otuz bine girebilirim. Ve bu beni mutlu etmesinin aksine üzüyor.
‘e sen çalışsan güzel şeyler yapacakmışsın’ demekten kendimi alamıyorum.
Önümüzdeki yıl düzenli çalışırsam tıp bölümü de dahil olmak üzere çoğu bölümü iyi üniversitelerde okuyabilirim.
Fakat, Türkiye’deki her işi bir yaşa sıkıştırma olayını sevmesem de, 18 de üniversiteye girilir 22-23 gibi mezun olup çalışmaya başlanır. Birkaç yıl para biriktirip 25-26 gibi evlenilir. Birkaç yıl sonra bir çocuk, arayı çok açmadan ikinci çocuk yapılır.. gibi bir sıralamanın dışında çok az insan olduğundan kendimi yalnız hissediyorum.
Sizlerin arasında veya çevrenizde benim gibi 30 undan sonra meslek değiştirip mutlu olan örnekleri benimle paylaşırsanız minnettar olacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?