30 dan sonra yeni üniversite yeni meslek 🤷‍♀️

Basarabilirseniz ne de guzel olur ah kafam simdiki aklim olsa keske. Sen 30 yas diyorsun bende cocuklarla birlikte yeniden gitmeyi dusunuyorum universiteye. Ne olursa olsun imkanin varsa mutlaka yap
İşte ilerde kendimi görüyorum 30 neymiş ki der miyim. Her sahip olduğu yaş insana genç geliyor ve dünyaya dair umutları yaşlanmıyor insanın. Benim dedem 98 yaşında. Yazın köydeki bahçeye kaldırım yapacağım diyor. Neden dedim, akşamları yemek yerken masa sandalye falan koyması kolay olsun yağmur falan yağınca kolay yürürüm diyor. Kurban olduğum daha kaç yıl yaşayacaksın ki diyesi geliyor insanın ama neden 100 ü geçmeyeyim ki diye geçiriyor demek o yaşta da insan ah dedem, ponçiğim

Bir yandan çalışıp bir yandan tıp fakültesinde öğrenim görüyor doğru mu anladım

Imkanim olsa bende yaparim aslinda 28 yasindayim ama 2 cocugum var kucuk bende o yuzden diyorum ki onlarla birlikte gideyim. Birde sinav zamani okuldayken falan kafamin almadigi ders falan ne varsa simdi biliyorum anliyorum o zaman neden boyle olmadi diyorum demekki aklim basina yeni gelmis. Tarih bolumu mezunuyum istesem tip bile okurmusum su anki kafayla. Dedenin ellerinden opuyorum yasar miyim yasamaz miyim degil icinden ne gelirse onu yapmali insan

Kuzenimin eşi 40 yaşında mezun oldu. 2.üniversitesiydi. çok zorlandı. Ama yaptı.

19 yaşındaki sınıf arkadaslariniz biraz sizi rahatsız edebilir. Çok gencler ya. Insan kıskanıyor.

Cok da tembel degilmissin yahu bence hayalindekini oku genetik muhendisligini, genclerle nasil yarisacagim diyorsun ama senin yaptigin yapacagin matematik kadar yapacak genc sayisi cok cok azdir

Cok da tembel degilmissin yahu bence hayalindekini oku genetik muhendisligini, genclerle nasil yarisacagim diyorsun ama senin yaptigin yapacagin matematik kadar yapacak genc sayisi cok cok azdir
Üç beş matematik fazlasının nelere sebep olduğunu veya nelere kadir olduğunu görünce o tembellik uçtu gitti tabi. Genetik mühendisi olmak gerçekten istedim. Psikopat gibi Pazar günleri açıp biyoetik makaleleri falan okuyorum.

Da, yukarıdaki üyenin dediği gibi çok gençler yaa düşünsenize yüz metre koşusuna başlamışız benim bir bacağım topallarken adam Hüseyin bolt a bağlamış

Herşey istemekle arzulamakla alakalı eğer çok istiyorsanız yaşı yok bence bunların... Ben 3 ayrı üniden mezunum biribirine yakın alanlar ama gel gör ki sadece kısa bir süre kendi mesleğimi yapabildim ki mesleğimi seviyordum atama çok azdı o nedenle farkli alanda bir ile girdim. Ama şu anda ayrılıp tekrar devlet atanmak için sınavlara girmeyi düşünüyorum sevdiğin işi yapmak gibisi yok. Bir süre işsizliği göze alacak olsamda...bu arada aynı yaşlardayız geç değil bence hiçbir şey için önemli olan ne istediğimiz

Kimyagermişsiniz, aslında yeniden lisans okumanıza gerek yok genetik mühendisliğini icra edebilmeniz için. Yüksek eğitiminize devam edebilirsiniz yüksek bir not ortalamasına sahipseniz. Bir araştırın bence.

Kimyagermişsiniz, aslında yeniden lisans okumanıza gerek yok genetik mühendisliğini icra edebilmeniz için. Yüksek eğitiminize devam edebilirsiniz yüksek bir not ortalamasına sahipseniz. Bir araştırın bence.
Evet fen bilimleri ve mühendislik alanlarında yüksek lisans öğrencisi kabul ediliyor. İhtimallerin arasında, teşekkür ederim

Babamin dayisi 80 yasinda, 3.üniversitesini bitirerek, meslek degistirdi. Su an 85 yasinda ve calisiyor

Bu 30yaşına yaklaşan ya da 30 u geçen kadınlarda genelde bu durum oluyor sanırım. Bende hiç mutlu olmadığım bir işte çalışıyordum. Ayrıldım işimden . Şimdi yeniden bir bölüm okumak istiyorum. O kadar kararsızım ki ne yapacağımıda tam olarak bilemiyorum. Ama yaz tatilinde araştırıp yeniden bir bölüm okuyacağım.
Umarım sizin de kararsızlığınız son bulur.

Çok az ders alarak nasıl tıp okuyor? Program belli alması gereken dersler belli ve devam zorunluluğu da var
Alt komşumuzun kızı Kocaeli tıpta okudu bitirdi. İlk üç yıl teorik derslere katılmadı. Sınavlara gitti. Sonraki üç yıl da eve girmedi tabi, ayrı konu.

Bayan muhtemelen devam zorunluluğu olmayan bir üniversitededir. İstediği kadar kredi alıp kalanıyla okulun uzamasını göze almıştır. Fakat üç yıldan sonra istifa etmesi gerekecek diye tahmin ediyorum

Çünkü insanın kendini bulduğu yaşlar bence. 20 li yaşların hoppalığı geçmiş olgun yaşlara bir basamak atılmış.
Evlilik hay huyu azalmış derkeeen dank ediyor bence.

Çünkü insanın kendini bulduğu yaşlar bence. 20 li yaşların hoppalığı geçmiş olgun yaşlara bir basamak atılmış.
Evlilik hay huyu azalmış derkeeen dank ediyor bence.
Kesinlikle katılıyorum. Keşke şimdi elimde yeniden seçme şansım olsaydı diyorum hep. Ama tabi o günleri geri getiremiyorum.
Ben de aslında bir çok işi yapmak istiyorum ama ne yapacağımı da bilmiyorum :) benim ki sizinkinden çok daha kötü bir durum. Ara verdiğim dönemde ne istediğimi düşüneceğim uzun uzun .

Benim kuzenim 40 yasinda. Daha yeni avukat oldu. Simdi calisiyor.
Neden olmasin ki? Kim karar veriyor bu sayiya bu rakamlara??

Benim eşim var mesela,matematik mühendisiydi,12 yıl sonra adalet okudu ve dgs ile sınava girip Türkiye 103.oldu hiç çalışmadan .Ve 4 yıl 0 dan hukuk okudu hazırlıktan muaf oldu şimdi İstanbul üniv mezunu ve bankacılıktan hukuk adamına geçti.Kendi ofisini açtı ve bunları yaparken de ikiz babasıydı.Gece bebeleri besler sınav zamanı notlarını okur sınava girerdi.Hiç alttan bırakmadan İstanbul hukuk bitird.Diyeceğim o ki,sen daha da gençsin yaparsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…