30 haftalık doğum planı

Artikgelmelegim

Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2024
265
114
23
Kızlar tam bebeğimi kucağıma alacağım diye heyecanla gün sayarken aylık doktor kontrolünde 29+6 günlükken bebeğime gelişim geriliği tanısı kondu 1050 gr çıktı kilosu ve bazı ölçümleri 26 bazı ölçümleri 27 28 hafta ile uyumlu.. kan akımlarında yer yer bozulma görüldü apar topar hastaneye yatışm yapıldı şimdi 30+3 olduk kilosu 1120gr dedi bebeğimin hareketleri çok iyiydi sürekli içimde kıpır kıpırdı ilk gün nst ler hep iyi çıkıyordu sonra nst ler hareketsiz çıkmaya başladı bebeğimin hareketlerni hiç hissetmiyorum artık akciğer geliştirme iğnesi yapıldı her an doğuma alınabilirim ama çok korkuyorum bir doktor geliyor her an alabiliriz yaşamaz çok küçük diyip gidiyor başka doktor 1 kiloyu geçti yaşar yakın takiple karnında tutacağız diyor diğeri yaşar ama sağlık sorunları olur diyor delirmek üzereyim. Ne olur böyle şeyler yaşayıp sağlıkla kucağına alan varsa yazsın morale çok ihtiyacım var kaç gündür ağlamaktan helak oldum

Dilerim yaşar canım hemcinsim premature bebeklerin olduğu sayfaları takip ediyorum çok daha zayıf ve erken doğup yaşayan bebekler var 26 hafta yaşam sınırıydı sanırım. 30 hafta yine iyi gelmişsiniz inşallah doğsa da yaşama şansı yüksek olacaktır. sizin için dua edeceğim

Merhaba aslında bu konuları okumamaya ve unutmaya çalışıyorum ama size yazmadan edemedim. Aynı tanıyı 24.haftada aldım. 29.haftaya kadar çok sıkı takiplerle bebek kontrol edildi. 29+1de bebeğin hateketlerini uzun süre hissetmemem sonucunda hastaneye yatışım yapıldı ertesi gün doktorum dopplerle kontrol etti, ki kendisi iyi bir perinatolog, o güne sezaryen planladı. Çünkü zaten bozuk olan akımlar ters akıma dönmüştü. Bu da zaten benim durumumda acil doğum demekti. Aynı gün doğdu bebeğim ve sadece 450 gramdı. Yani 23-24 haftadan beri hiç büyümemişti. 6 gün tutunabildi. 5 eylülde kaybettik. Çok çok zor zamanlardı hala da öyle. Bunu size şunun için yazdım evet zor bir süreç ama benim bebeğim çok çok küçük doğdu sizinki çok şükür ki 1 kiloyu geçmiş. O zamanlarda perinatoloğum bana kendisinin de 850 gram doğduğunu ve bebek 1 kiloyu aşarsa şansının çok yüksek olduğunu söylemişti. Evet zor bir süreç ne hissettiğinizi, nelerden endişe duyduğunuzu çok iyi biliyorum. Ama bebeğiniz yaşamayacak veya sağlıksız yaşayacak gibi kendinizi en kötü ihtimallere hazırlamayın. Diğer ihtimaller de var. Kendi sürecimde etrafımdan çok fazla prematüre doğup sağlıklı büyüyen bebek hikayesi duydum. Bizimki öyle olmadı maalesef inşallah sizinki sağlıkla hayata tutunur. Dua edeceğim size

Bu arada benim size önerim perinatolog takipli olarak sürece devam etmeniz. Ben 24te ilk tanı aldığımda o zamanki kadın doğumcum o gün bebeği alacaktı neredeyse. Ama perinatoloğum 5 hafta daha süreci devam ettirip yakın takiple ve risk alarak götürdü. Hatta bana siz normal kadın doğuma gitseydiniz sizi 40 kez doğurturlardı demişti. O yüzden bence kesinlikle perinatoloğa gidin bakarsınız 34-35e kadar yakın takiple gidersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…