30 yas bunalimi!

20 yaşındayım. ilerde 30 olacağımı düşündükçe fenalıklar geliyor bana. çok korkuyorum. küçükken 10 yaşındayken yaşasın 30 olmama daha 20 sene var diye seviniyordum. 30 olunca ölecekmişim gibi geliyor. ben sanırım bu konuda daha şimdiden sıkıntılıyım.. :(
Bende sendenim 30 lu yaslardan şimdiden korkuyorum..
hatta cocukken ben 25 ine yasıyım sadece derdim..
ne garip şimdi 23 yasındayım ve 18 li yasları dolu dolu yasayınca bu bile cok geliyor sanki..vaybe ben bu yasa nasıl geldim diyorum..

bir_kadın; sen arastırmıssınsın böyle bir bunalım olabiliyormuş, öyleyse sorun değil..
geçici bir dönem oldugunu düşün..
sahsen seni 20 yasında filan sanıyordum ben..
genc gösteriyorsun ayrıca..
buyüzden kafana takmamaya calıs derimyerimseniben

35 e gelince düşün bunları. :) O zamanda 3 le başlayan yaşlara alışacaksın 40 olmadığına sevinirken bir 5 senen daha geçecek. Çoluktu çocuktu derken kendini özümsersin sonrada menopoz vs. dedin mi 50 olmuşsun. Allah ömür versin sonrada yaşar gidersin... Hayat bu kadar basit aslında
içim karardı wallaohaoldumsmile

Bi de bunun 23 yaş versiyonu var.Şuan onu yaşıyorum.Ortada kalmış gibi bir his..30lara yaklaşıyorsun 10 küsürlü yaşlar geride kalıyor iyice.Genç kız gibi davranmak mı gerekir yoksa daha mı ağır olmalı :1ninca: Böyle düşüne düşüne kurudum kaldım :teytey:
Şuan 30lu yaşlar için iki öngörüm var.Ya gerçekten huzurlu,taşları yerine oturtmuş bir bayan olucam ya da yaşına takmış sürekli yaşını düşünen biri.

Ama herşeye rağmen -eğer kendimi avutmak için böyle düşünmüyorsam- şuna gönülden inanıyorum ki 30lu yaşlar 20li yaşlardan daha güzel olucak.Şöyle ki; 20li yaşlardaki kendine takma ,kendiyle sürekli kavga halinde olma durumu 30larda durulacak.Daha güzel,daha pozitif düşünebileceğim....Umarım siz de böyle düşünürsünüz.
En güzel döneminiz 30lar 40lar olacak....

hepiniz haklisiniz hepiniz tatlisiniz :)
ayni korkular yasiyoruz kiminizle
ve evet onemli olan hayatin tadini cikartmak ve yasini kabul etmek
bu kadar derdin arasinda birakinda biraz kadinlik kaprisi yapayim :)
ve Nazimin dedigi gibi "hayati iskalama luksun yok senin"
bu yuzden bu sorunun temelinde olan keskeler ve yasanmamisliklar yaratmamak icin
istedigimiz herseyi (tabii adil ve haksa) yapabilmek..
ben egitimime devam etmemistim mesela bunu yapmaya karar verdim bir aydir
ve cocuk istiyorum bunuda yapacagim herhangi bir sorun cikmazsa
ve su yuksekten bosluga atlama olayi var "yalanci intihar" diyorlar..
bunu yapmak istiyorum.. kaslarimi cata cata olusturdugum cizgilere yeniler eklenecek muhtemelen
o kadar ozel bir seyki bunlar..gecmise "ah" diyerek bugunumun tadina varamam
ve kim dediyse manyak dogru soylemis "gecmise bakma önüne bak"
hep beraber önümüze bakma dilegiyle hanimlar :emir_bebek:

vucuden yaşlanmak değilde
30 u devirince bişeyleri değiştirdiğiniz mi hayatınızda
onu merak ediyorum
sosyal olarak, giyim tarzı olarak, yeme tarzı olarak onu merak ediyorum
geçende bi mağzada şu ekose desenli yağmurluk tarzı giysilere bakıyodum, tezgahtar yanıma gelip, liseliler ekose giyer dedi
:37:
oldu madem deyip geçtim bende:27::27:
sanırım 30 devirdiğimi o an hissettim:1::1:

Bu konudan bende muzdaripim yaslanma korkum var simdiden :(
Kendimi o yaslarda düsününce bugünümden zevk alamıyorum..
Yalnız degilmisim iyi bari..:37:

Son düzenleme:
ben de 31 yaşındayım.ama kendimi hiç öyle hissetmiyorum ve kimse de inanmıyor. hatta 4 yaşında oğlum var.genç yaşta anne olmuşsunuz derler hep ben de yaşımı sölerim.inanmazlar 23 anca gösteriyormuşum.yaşlanmaktan korkmuyorum.Allah o yaşlara gelmeyi nasip etsin.yaşlanamadan ölmek daha kötü...

göz açıp kapayana kadar bi bakmışsın önce 20lere sonra 30lara koşar adımlarla kafa önde bodoslama gidiyon...pastanın üstündeki mumlar her geçen yıl çoğalırken,bir zamanlar herkes hatırlasın dediğin doğum gününü artık birileri de unutsun istiyon! yazın deniz kenarında çevirme piliç gibi bronzlaşmak eğlenceli olmuyo artıkın çünkü gözlerinin kenarlarında çiziklerin oluştuğu için onlar beyaz beyaz sırıtıyo sonna.hele ki benim gibi kozmetik ürünlerinle hiç bir alakan yoksa ve bildiğin tek bakım olayı nemlendirici kremse,markette hayvani bi boyutta ve envai çeşit kırışık kremlerin önünde durunca bön bön baka kalıyon.hangisi olsa acep diye 30 dk. düşündükten sonna da daha da bi bunalıma girip, bu buhrandan kurtulmak için çikolata reyonuna dalıyon sonna.seni çok ii anlıyom arkadaşım...ama her yaşın ayrı bi güzelliği olduğunu düşünüyom ben.zamanın çok hızlı geçtiğini anladım artık bu yüzden aynadaki görüntümle kavga edip zaman harcamaktansa,durumu kabul edip en iyisini yapmak gerektiğini düşünüyom.bir gün 50 olacaksın ve 60...o zaman da aynaya bakınca bi zamanlar 30dum ve kendimi ne kadar acımasızca eleştirmişim diyeceksin.bu yüzden boş ver gari,sağlığın yerinde mi? allah sevdiğini yanına koymuş mu? anı yaşa derim o vakit.yaşam sayılarla ölçülmez,yaşam aldığımız soluklarla da ölçülmez SOLUK KESEN ANLARLA ÖLÇÜLÜR! bu heyecanı yitirme asıl.eğer yaşam sevincini kaybedersen, yaşın da hiç bir önemi kalmıyo 30 yaşında bi bedene ama 60 yaşında bi ruha sahip olursun.her kendini kötü hissettiğin vakit kendini neşelendircek bişey bul,en basitinden bi tişört al kendine...bu bile senin ruh halini değiştirmeye yetecektir.bebek için de bööle karamsar düşünme derim,hayatına bambaşka bir deneyim katacaktır ve her defasında onun kocaman gözlerine baktıkça İYİKİ VARSIN diyeceksin...

ah canım benim...

inan yalnız değilsin,ama ben 32 yaşındayım :1: benim de çocuğum yok,bak ben senden yaşlıyım :D

ve ne zaman genç kız oldum ne zaman bir kadın oldum anlamadan geçti gitti zaman...

düşündüğün,taktığın şeyleri bende takıyorum ama çevreme belli etmiyorum :60:

içim hala çocuk diyorsun ya inan bu çok önemli,o çocuğa iyi bakarsan yaşlanmazsın inan...

Son düzenleme:
Ben de üç sene sonra otuz yaşımdayım. Evli de değilim bu gidişle evlenip çocuk yapmam otuzu geçecek. Bu yaşları ben de sevmiyorum. Herkes 23 24 gösteriyorsun der ama ben psikolojik olarak göz altı kremleri falan kullanmaya başladım bile. 20'li yaşlarımı çok özlüyorum...

bende 28 yaşındayım, hatta 29 a az kaldı. Bu yaşta olmayı çok seviyorum, eski halimide özlemiyorum, çünkü 20 yaşların altında iken bile hep büyük gösterdiğimi söylerlerdi. Biraz boyum uzun olması nedeni ile heralde, hep minyon tipli insanlara bu nedenle imrenmişimdir. Şimdi fiziğimle yaşım artık cuk oturuyo ve kendimi çok daha güzel ve bakımlı hissediyorum. Bekarken zayıf olsamda kilolu gibi gösterirdim, şimdi 17 aylık bi çocuğum var, eski halime göre çook daha kiloluyum ama herkes zayıf olduğumu ve fiziğimin çok düzgün olduğunu söölüyo. Bence en güzel yaş. Umarım kaşının ortasındaki çift çizgi gebelik testine geçer. Bebek olunca insan daha bi genç hissediyo kendini.

Arkadaslar yedi ay once yazmistim bu konuyu
o zamandan beri degisen ne oldu?
25 haftalik gebeyim
ve 30 yasimdayim nihayet :)

donem donem takmadim bu konuyu ama son bir aydir tekrar
aynalara kiziyorum ayni sebeplerden ayrica fiziksel olarakta
artik degisiklikler gecirdigim icin adapte olmakta zorlaniyorum
ama ogrendigim tek sey onemli olan SAGLIK ve GECMISE TAKILIP GUNU ZEHIR ETMEMEK
en azindan bu felsefeyle hakli olarak avutuuyorum kendimi

Flocke sende yazilarinla beni benden ediyon bu arada :1:

Ben 20 yaşımdan beri ruhen kendimi hep 30 hisettim.Hiç çılgınlıklarım olmadı, alkol, sigara, ayda bir değiştirilen sevgililer, hiçbirini yapmadım.Hep uslu ve çalışkan çocuktum.İçimde acayip bi asi, delibaşın teki vardı ama dışarıya yansımam hep 30du.Hatta derdim kendi kendime, 30 olunca bedenimle ruhum uyuşacak sanırım diye. 30a kaldı 2, ben bu sefer de kendimi 40 gibi hissetmeye başladım.:18: Ruh - beden uyuşmazlığı mı var nedir :1:

Konu sahibi şimdi hamile olduğunu yazmışsın.Hamile olmak insana daha genç ve dinamik hissettiriyor mu peki? Hani bi parça çocukluğa geri döncez ya, insan daha neşeli daha hayat dolu hale geliyor mu biraz da olsa?

Son düzenleme:
35,5 yaşındayım. 8 yaşında da kızım var. kendimi 65 gibi hissediyorum kimi zaman, kimi zaman ise 15 yaşındaki halim gibi gülüp oynuyorum. her yaş aralığının ayrı güzelliği var kendine has. 40 yaş aralığının olgunluunu çok kaldırabilirmiyim bilmiyorum ama 30lu yaşları seviyorum ben...

35,5 yaşındayım. 8 yaşında da kızım var. kendimi 65 gibi hissediyorum kimi zaman, kimi zaman ise 15 yaşındaki halim gibi gülüp oynuyorum. her yaş aralığının ayrı güzelliği var kendine has. 40 yaş aralığının olgunluunu çok kaldırabilirmiyim bilmiyorum ama 30lu yaşları seviyorum ben...

Yok bence 40ları kaldıramazsın. 36 yazmaya yüreciğin elvermemiş, 35,5 yazmışsın baksana :9:

(Alınma olur mu, şaka yaptım :17:)

ben şöyle düşünüyorum gençler.
şu an 27 yaşındayım ve son gençlik çağının başları olarak nitelendiriyorum.
ilk gençlik :16-23
gençlik:23-28
son gençlik:28-35
Allaha şükür lk gençliğimi süper ötesi dolu dolu tam bir gençlik tadında yaşadım.
ikinci devre gelince evlendim ve bazı sorunlar yüzünden çok üzüldüğüm zamanlarda oldu ama çok keyifli zamanlarımda.Allahım bana bir de evlat verdi.
şimdi de 27 yaşındayım bakımlı ve minyon olduğum için 35e kadar genç olarak takılabilirim.çünkü halen kaça gidiyorsun diye soruyorlar.:17:

yalnız şu da var ki şu anki aklımı çok daha seviyorum.20li yaşlarımdaki aklıma dönmek istemezdim.çılgındım,plansızdım,fevriydim,çabuk parlardım,özeleştiri ve geçmiş muhasebesi yapamazdım.yani olgulaşmanın tadı da bir başka.
35den sonrada hayattan keyif almasını bilen,kadınlığını doya doya yaşayan,iyi bir insan olmayı başarabilmiş,olgun biri olmak isterim.bakımlı bir kadın da 40a kadar gençtir zaten.40dan sonra da artık öbür tarafa çalışırız.:53::52::52:

Back
X