- 4 Şubat 2015
- 6.334
- 12.752
- 448
- Konu Sahibi madamcocomo
-
Merhabalar dgs ile geçişte zorlandı ki.yada nasıl çalıştı kursuna gitti mi eşiniz bende adalet okuyorumda.kac agno ile bitirdi adaletiBen de 37 yaşındayım.İki yıllık işletmecilik sonra dgs ile 4 yıllık işletme örgün okudum sonra evlendim 5 yıl sonra ikizlerim oldu .Onlar 2 yaşındayken aöf den sosyal hizmetler okumak için başvurdum sınavsız ve şimdi 2.sınıfım.Ayriyeten çalışıyorum işime devam ediyorum.İkizler 3 yaşına girince kreşe verdim şimdi biraz daha rahatım.Bnce yaşın çok genç ben 4 yıllığa tamamlayıp uzmanlık almayı planlıyorum.Eşimde bnm gibi azimli ,Mat. müh mezunu olup ikizlerden sonra aöf adalet okuyup dgs ile İstanbul hukuk a geçti ve hiç alta ders bırakmadan mezun oldu stajını verdi şimdi 40 yaşında avukat.Kaderini değiştirmek senin elinde.Önce ne yapmak istediğine karar vermelisin.Şansın çok
Eşimin sanırım 2 yanlış bir boşu vardı matematik mühendisliğini 15 yıl önce bitirmişti,sonra sadece 3 -4 tane deneme çözdü ve girdi dershaneye gitmedi,türkiye 103.cüsü olmuştu.Hiç üniv de gitmedi sadece sınavlara girdi devam zorunluluğu yoktu.Sanırım biraz zeki bir eşe sahibim :)Merhabalar dgs ile geçişte zorlandı ki.yada nasıl çalıştı kursuna gitti mi eşiniz bende adalet okuyorumda.kac agno ile bitirdi adaleti
Tabikide başarirsin.. Eşim harita kadastro okumus, suanda inşaata calisiyor.. Bu sene iktisat okumaya basladi disardan.. Gec bile kalmadiniz, arastirin girin sinivlara...
kızlarınız kaç yaşında acaba??
benim bu konuda size anlatacak bir hikayem yok fakat size bildiklerim doğrultusunda biraz açık konuşayım
bence 2. üniversite vakit kaybı
yani 4 yıl (uzamaması durumunda 4 yıl) okul ile uğraşmak yerine bi sene kpss ye hazırlanmak daha mantıklı.
hemde okulda sizden yaşca epey küçük öğrencileri görünce iyice karamsarlığa kapılacak gibisiniz.
zaten 4 yıl okumuş olduğunuz bölüm bitince yine kpss ye hazırlanacaksınız. memur olma yaş sınırı 35 ti en son fakat artmış olmalı onuda bi araştırın derim.
kendinizin de zevk alabileceği bi iş yeri açıp işletmek en mantıklısı
açık konuşayım kpss ye de hazırlanmak kolay değil 2 çocukla
hemde 1 sene her şeyinizle hazırlanıp sınavda bir aksilik durumunda bütün emekleriniz gidebilir. madem iş yeri açma olanağınız var iş yeri açın
herkes devlet memuru olacak diye bi kaide yok.
en önemlisi sizin ne istediğiniz ama bence pek bi araştırma içine girmiş değilsiniz
yani çok istediğiniz bir bölüm olur gidip okursunuz ya da şu iş yeri açma hayalim vardı dersiniz açarsınız ama siz tamamen boşluktan bi şeyler yapma gayretine düşmüşsünüz bilinçsizce
ne istediğinize bi karar verin öyle o yolda ilerleyin
işletme mezunlarına her sene kpss oluyor
ama siz alanınızdan girerseniz baya bi dersten hazırlanmanız gerekiyor.
fakat düz memurluk diye tabir ettiğimiz yerden sınava hazırlanmak istiyorsanız 2018 de gireceksiniz.yani o zaman 5 dersten sorumlu oluyorsunuz. 2 yılda bir oluyor sınav
önce bunları araştırıp yapıp yapamayacağınız konusunda bilgi edinin bence.
bende şu an hamileyim 28 yaşındayım üniversite mezunuyum
daha önce kpss sınavına girdim 2 kez ama hazırlanamadım
birisine işim varken girdim
diğerine tam hazırlanamadm
2018 de ki kpss ye hazırlanmak istiyorum
fakat çocuk yeni doğmuş olacak fırsat verirse 1 sene hazırlanmayı planlıyorum zor ama deneyeceğim...
benim kpss ye girme sebebim tamamen mesleğimi yapmak
özelde alım olmuyor bizde atanmak şart
arkeoloğum ben mesleğime aşığım
olursa güzel olur. olmazsa sağlık olsun
kpss için bebek fikrini ertelemeliydim ama bebek mesleğimdende önce istediğim bir şeydi erteleyemedim
o yüzden sizde önce bi ne istediğinize karar verin
Ne yapmış olursanız olun hep hayıflanacakmışsınız gibi bir kişiliğe sahipsiniz bence :)
Ygs sinav başvurulari dün başladi 18 ocakta son.Açik uclu sorular geldi evet ama sadece lys yani 2. sinav aşamasi için o da tum derslerden toplamda 15 soru.Yani matematikte falan en fazla 2 3 acik uclu soru olacak.Bu sene ilk kez denenecegi icin cok zorlanmayacagi soyleniyor gozunuzu korkutmasin.Bir de ogretmenlik falan sadece lysden alinacak ve baraj 240.000 olacak.
23 yaşımda üniversiteyi bitirdim, 28 de yüksek lisans yaptım, geçen sene (yani 33-34 yaşımda) formasyon aldım, aynı zamanda açıktan 2. üniversiteye başladım.
açıköğretim düşünüyorsan sınavsız 2. üniversite kapsamında çok bölüm var (gerçi geçen yıl daha çoktu bu yıl bazı bölümler kaldırılmış)
beni geçin, üniversiteden arkadaşım 35 yaşında örgün öğretim hukuk okuyor 3. sınıfta :)
hala yaşıyorsak hiçbir şey için geç değil.
Ben oglum. 2 yasindayken ve ayni zamanda hamileyken sinava hazirlandim ve 85 puanla ogretmenlige atndum.sinava girdiğimde 8 aylik hamileydim.
Ben de 37 yaşındayım.İki yıllık işletmecilik sonra dgs ile 4 yıllık işletme örgün okudum sonra evlendim 5 yıl sonra ikizlerim oldu .Onlar 2 yaşındayken aöf den sosyal hizmetler okumak için başvurdum sınavsız ve şimdi 2.sınıfım.Ayriyeten çalışıyorum işime devam ediyorum.İkizler 3 yaşına girince kreşe verdim şimdi biraz daha rahatım.Bnce yaşın çok genç ben 4 yıllığa tamamlayıp uzmanlık almayı planlıyorum.Eşimde bnm gibi azimli ,Mat. müh mezunu olup ikizlerden sonra aöf adalet okuyup dgs ile İstanbul hukuk a geçti ve hiç alta ders bırakmadan mezun oldu stajını verdi şimdi 40 yaşında avukat.Kaderini değiştirmek senin elinde.Önce ne yapmak istediğine karar vermelisin.Şansın çok
Eşimin sanırım 2 yanlış bir boşu vardı matematik mühendisliğini 15 yıl önce bitirmişti,sonra sadece 3 -4 tane deneme çözdü ve girdi dershaneye gitmedi,türkiye 103.cüsü olmuştu.Hiç üniv de gitmedi sadece sınavlara girdi devam zorunluluğu yoktu.Sanırım biraz zeki bir eşe sahibim :)
Bilmiyorum ki ben öyle hissettim enerjiniz öyle diyelim :)neden kı:) sanırım yorgunluktan boyle ..bı de hırslı bı yapım yok ..keske olsaydı..
Emekliliğinde aöf den adalet okuyup hukuk'a tamamlayıp avukat olup ofis açmış bi amca var.düşün kaç yaşında ...:) srnse 30 daha genceciksinmerhaba,
32 yasındayım ,evlıyım ,2 de kızım vr ..üni mezunuyum -işletme.
bekarken calıstım evliyken çalısmadım bir sürü kurslara gıttım.,
..bir iş yeri açtım okudugum bolumle ılgılı degıl..
yeni kapattım..
bugun dank ettı bana birden..gecen yıllarıma üzüldüm.. üni bitirdikten sonra neden ıkıncı uni.yi okumadım kı dedım..
yada cocuk olmadan once bı ıse gırıp neden calısmadım kı..
kpssye hazırlandım ,neden daha cok calısmadım kı dedım.
dönüp baktım hiç birsey yapmamısım ..boşa gecırmısım.
dedım ben bu sene yapacagım..bırden hırslandım:)))
yapabılır mıyım sızce ,etrafınıda yapan var mı ..bu yastan sonra guzel bı meslek edınsem olur mu
esıme bu gun bana bı ısyerı ac desem acacak güçte..ama istemiyorum..
cesaret verıcı hıkayelerınız var mı mesela ben yaptım .ablam yaptı..olur dıyen..
kpss sınavı bu yıl yok sanırım..bızım zamanımızda öss vardı:)) sımdı o da yokmus
basvuru zamanı ne zaman gec mı kaldım.
sıfır bılgı ıle olur mu bu işler.
hayatımı yenıden kurmak ıstıyorum ..öyle bunaldım.
devlet memurlugunu gozunde bukadar buyutme. bol dedikodu az is var malesef. cok calisana da enayi gozuyle bakarlar.
yani hayatinda ah ben d sunu yaptim diyebilecegin bisey degil.
bir arkadasim am erkek 29 yasinda tip fakultesini kazandi okuyor.
Emekliliğinde aöf den adalet okuyup hukuk'a tamamlayıp avukat olup ofis açmış bi amca var.düşün kaç yaşında ...:) srnse 30 daha genceciksin
tabiki ciddiyim gerçek bu hikaye değildevlet memuru olamadım ya ınan cok koyuyor resmen ..o bıle olmuş dıyorum bakınca
sanssızlıklarla dolu bı hayatım var.
hırslı degılım ama kadercı ..bundan kaybedıyorum.
cıddı mısın ..
30 ysında ama umudum bitmiş sankı :))
umudum yeserdı ,tesekkur ederım
merhaba,
yeni kapattım..
bugun dank ettı bana birden..gecen yıllarıma üzüldüm.. üni bitirdikten sonra neden ıkıncı uni.yi okumadım kı dedım..
yapabılır mıyım sızce ,etrafınıda yapan var mı ..bu yastan sonra guzel bı meslek edınsem olur mu
cesaret verıcı hıkayelerınız var mı mesela ben yaptım .ablam yaptı..olur dıyen..
kpss sınavı bu yıl yok sanırım..bızım zamanımızda öss vardı:)) sımdı o da yokmus
KPSS nin sonundaki s SINAVI demek haberiniz olsun.kpss sınavı bu yıl yok sanırım..bızım zamanımızda
valla 2 sene calistim. 90 a yakin.puan aldim iktisatciyim bir dedusun devlet memuruyum pismanim. hayaller hayatlar. kafinsan hayatta devlette yukselemezsin. bir gun boyunca 5 satirlik yazi gelir gider. su noktayi buraya degil de buraya koyalim. su paragraf arasini 3 cm yapalim falan filan. emegin herseyin bosuna gittigini anliyorsun. bosuna ozenme yani.devlet memuru olamadım ya ınan cok koyuyor resmen ..o bıle olmuş dıyorum bakınca
sanssızlıklarla dolu bı hayatım var.
hırslı degılım ama kadercı ..bundan kaybedıyorum.
cıddı mısın ..
30 ysında ama umudum bitmiş sankı :))
umudum yeserdı ,tesekkur ederım
merhaba,
yeni kapattım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?