30 yaş üstü olup ,cesaret verecek hikayelere ihtiyacım var..

Merhabalar dgs ile geçişte zorlandı ki.yada nasıl çalıştı kursuna gitti mi eşiniz bende adalet okuyorumda.kac agno ile bitirdi adaleti

Merhabalar dgs ile geçişte zorlandı ki.yada nasıl çalıştı kursuna gitti mi eşiniz bende adalet okuyorumda.kac agno ile bitirdi adaleti
Eşimin sanırım 2 yanlış bir boşu vardı matematik mühendisliğini 15 yıl önce bitirmişti,sonra sadece 3 -4 tane deneme çözdü ve girdi dershaneye gitmedi,türkiye 103.cüsü olmuştu.Hiç üniv de gitmedi sadece sınavlara girdi devam zorunluluğu yoktu.Sanırım biraz zeki bir eşe sahibim :)

Tabikide başarirsin.. Eşim harita kadastro okumus, suanda inşaata calisiyor.. Bu sene iktisat okumaya basladi disardan.. Gec bile kalmadiniz, arastirin girin sinivlara...

tesekkur ederım

kızlarımın yası 5 ve 3,5 ..
2008 yılında bı atamam oldu benım yenı evlıyken ama sorunlar cıktı evraklarım gerı döndü atamam iptal oldu .
daha sonra 2010 yılında tekrar hazırlandım
bebek yokken gırdım kpss sınavına .
hatta dershaneye gıdıpte hazırlanmıstım . ama yeterlı olmadı bu sefer..bu kopya skandalı oldugu dönem .yüksek puanlılar cok cıkmıstı .

sonra da gırmedım ..bır dükkan actım ama severek yapmadım..bıldıgımız bı ıs uzerıne acalım dedık hobimiz üzerine.
kapattık cunku cok yoruldum ıkı cocuk bı ev bır iş.
esım baska bı yerde calısmakta bu arada.

boşluktan degıl .. bırsey yapmalıyım dıyorum .bu okul bosuna olmamalı.
hep sanssızlık hep sanssılık.. kpss dıyorum carem bılıyorum ama oyle gözum korkuyor kı ..
kı sızın 1 kadro acılmıstı dımı ..bayılıyorum ben de sıızn meslek dalınıza..

yeni bir iş yeri acabılırım ama istemıyorum .. öyle dısardan gorunen gıbı degıl cıdden cok zor..
benım karaketerımde bı sey degıl tıcaret halı.
ben masa basında sessız sakın calısmalıyım.

karısıgım:)

Ne yapmış olursanız olun hep hayıflanacakmışsınız gibi bir kişiliğe sahipsiniz bence :)

neden kı:) sanırım yorgunluktan boyle ..bı de hırslı bı yapım yok ..keske olsaydı..

tesekkur ederım ..kacırmayayyım 18 ocak'ı

harıkasınız:)

Ben oglum. 2 yasindayken ve ayni zamanda hamileyken sinava hazirlandim ve 85 puanla ogretmenlige atndum.sinava girdiğimde 8 aylik hamileydim.

nasıl hazırlandınız peki ?

biraz mı :))

devlet memurlugunu gozunde bukadar buyutme. bol dedikodu az is var malesef. cok calisana da enayi gozuyle bakarlar.
yani hayatinda ah ben d sunu yaptim diyebilecegin bisey degil.
bir arkadasim am erkek 29 yasinda tip fakultesini kazandi okuyor.

Emekliliğinde aöf den adalet okuyup hukuk'a tamamlayıp avukat olup ofis açmış bi amca var.düşün kaç yaşında ...:) srnse 30 daha genceciksin

Son düzenleme:
Peki öğretmenlik için hangi sınavlara başvuru yapmak gerekiyor ? Sistem çok değişmiş hiçbirşey anlamadım bilenler yazarsa sevinirim

devlet memurlugunu gozunde bukadar buyutme. bol dedikodu az is var malesef. cok calisana da enayi gozuyle bakarlar.
yani hayatinda ah ben d sunu yaptim diyebilecegin bisey degil.
bir arkadasim am erkek 29 yasinda tip fakultesini kazandi okuyor.

devlet memuru olamadım ya ınan cok koyuyor resmen ..o bıle olmuş dıyorum bakınca
sanssızlıklarla dolu bı hayatım var.
hırslı degılım ama kadercı ..bundan kaybedıyorum.

Emekliliğinde aöf den adalet okuyup hukuk'a tamamlayıp avukat olup ofis açmış bi amca var.düşün kaç yaşında ...:) srnse 30 daha genceciksin

cıddı mısın ..
30 ysında ama umudum bitmiş sankı :))

umudum yeserdı ,tesekkur ederım

tabiki ciddiyim gerçek bu hikaye değil

Ygs ye mi girmek istiyosunuz? Başvurular başlamadı su an ya da hala devam ediyo. Emin degilim ama bitmedi ondan eminim başvurabilirsiniz

Ben 28 yasindayim ortaokulu ve liseyi geç yasta aciktan okudum sonra iki yillik bir bolum kazandim maaleaef devam edemedim daha sonra tekrar sinava hazirlandim onceki yil kazanmis oldugum icin puanimdan kirildi o yuzden acikogretim tercih etmek zorunda kaldim okudugum bolumden alik falan yok kucuk yerde yasadigim icinde is sansi yok

Bu yil cok gec karar verdim tekrar hazirlanmaya suan maalesef zor sartlarda ve kisitli sureyle tekrar hazirlaniyorum ne kadar verimli olacagi tartisilir ama elimden geleni yapiyorum (bunlari moral olarak soyluyorum)

Sizs gelince anladigim kadariyla esinizin maddi durumu iyi bence devlet universiresinde siradan bi bolum okuyup emeginizin karsiliginda sadece bir diploma daha sahibi olmak yerine ozel universitede iyi bir bolum okuyup meslek ve iş sahibi olun derim çünkü ülkemiz şartlarinda bir çok meslek sıkıntili cok iyi universitelerden mezun binlerce issiz var yani direk kamu endexli dusunmeyin derim sececeginiz bolum ozeldede kamudada size kapilar acan bir bolum olsun derim

Ha birde soyle bir durum var ülkemizde nerde kime sorarsaniz sorun egitimin yasi yok derler ama universitede staj yerinizde iş yerinizde yada aile toplum duzeyinde imalı laflar bakışlar üstü kapalı yadirgamalarla karsi karsiya kalacaginiz muhtemel ama yinede pes etmeyin derim

Hani bi hikaye var ya Adamin biri 40 yasinda tıp fakultesini kazanmis sınıftakiler amca iyide 6 yıl sonra 46 olacaksin ne yapacaksin o yastan sonra demisler o amcada demiski okumasamda 46 olucam aynen oyle sadece yillariniz amacsiz nos gidexek

Allah yardimciniz olsun umarim moral olabilmisimdir madamcocomo

valla 2 sene calistim. 90 a yakin.puan aldim iktisatciyim bir dedusun devlet memuruyum pismanim. hayaller hayatlar. kafinsan hayatta devlette yukselemezsin. bir gun boyunca 5 satirlik yazi gelir gider. su noktayi buraya degil de buraya koyalim. su paragraf arasini 3 cm yapalim falan filan. emegin herseyin bosuna gittigini anliyorsun. bosuna ozenme yani.
bir de simdi amirler sevmedigi adami su Malum orgut diye ihbar ediyorlarmis. ozel her zaman daha iyi. madem esnaflik yaptin ikinci unv yerine bir firmanin satinalma ya da satis departmanina basvur yukselmeye calis. valla ben dogum yaptim ucretsizdeyim simdi nasip ederse ikinci geliyor ayrilicam 5 yil sonra insan kaynaklari icin geri dinmeyi planliyorum.

Canim ben 30 yas ustu degilim ama bi cocugum var ve suan universite okuyorum (27 yasindayim) gecen yil calistim evde ve kazandim sukurki evet zor bi fakulte (muhendislik fakultesi ) evli cocuklu bi insan icn ama neden olmasin ... bence yasin gayet genc her istedigini yapabilirsin ..

Amaciniz calismaksa univ yada kpss haricinde kendi bolumunuze yogunlasin derim. Ama calismasam da olur sadece kendimi gelistirmek istiyorum derseniz sosyoloji filan okuyabilirsiniz aciktan vs.

Ama bir kadinin kendi parasini kazanmasi inanilmaz birsey. Benim annem ev hanimi cok sukur oyle kit kanaat filan da degillerdir babam tek basina calisiyor ama bereketlidir parasi. Yine de annem nisanlandigimizda esimi kenara cekti ve sunu soyledi: kizimi calistirmazsan sana hakkimi helal etmem.

Emeklilik kendi parani kazanma ve harcama ozgurlugu cok guzel gercekten

ah ahh bende ne kadar muzdaribim bir bilsen. 30 aşında bekarım üstelik. Grafik tasarım mezunuyum ama hiç istemediğim bir bölümü okumanın cezasını cektim ilk mezun oldugumda bır kac sene grafıkle ılgılı yerlerde çalıstım sonra baktım istedıgım gibi gitmiyor işler otomotiv sektörüne girdim saçma sapan kendi bölümüm dısında müşteri ilişkileri tarzı işlerde çalıstım sonra hastaneye girip dr asistanlıgı yaptım derken zaman gelmiş geçmiş 30 yasında olmuşum. 4 sene hastanede çalıstıktan sonra çıkarıldım. Hoş oradan emekli olmayı düşünmüyordum zaten ama şimdi ruh halim o kadar bozuk ki adam akıllı bir mesleğim olmadığınamı yanayım yoksa adam akıllı bi ilişkim olmayıp evlılık yapamadığımamı yanayım. Karşıma kültürlü meslekli insanlar çıkıyor ama ben onların karşısında çok eziliyorum güzel görünümlü, kendimi geliştirmiş olmak yetmiyor ne iş yapıyorsun dediklerinde kalıyorum ve kendimi çok ezik hissediyorum. Belki onlar benım iyi bir işim olmadıgına takılmasada bilinç altımda kendıme yetersizlik duygusunu aşılaya aşılaya kendıne güvensız bi ruh hali içerisine giriyorum. Keşke sana çözüm bulabilseydim ama benım kendıme bile faydam yokken. Bir ara hosteslık için yabancı dil kursuna gitmek istemiştim onada babam izin vermedı yapılcak bi iş değil sen kendı meslegıne yönel dedi keşke dinlemeseymişim yaş geldi geçti. Artık hersey benım ıcın daha zor kız kardeşim öğretmen atandı gitti ayakları üzerinde duruyor ben halen baba evındeyım evde huzursuz değilim şükür ama artık gitmek istiyorum kendi ailemi kurmak istiyorum oda olmuyor tüm erkekler dengesiz 2 gün olup 3, gün bulamıyorsun bile bir şanssızlık var ve bende kabullendım artık. Ama sana şunu söyleyebilirim ki eger istiyorsan dısardan unv bitirebılırsın ama işine yararmı bilmiyorum. Halk eğitimimin güzel kursları var hatta başvuru yapmıstım geri döndüler güzellik ve estetisyenlik kursu. Ama işte kararsızım en kötüsüde bu ne istediğini ne yapmak istediğini bilememek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…