30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

selam kızlar;
evlendikten sonra hemen hamile kalırsan sen doğurana kadar gün sayar bizim millet aslıcım hele bir de erken doğum falan olursa, süper malzeme çıkar ahaliye...

dedikoduyu da çok seviyoruz malesef, zaten günahların çoğu dedikodu nedeniyle, kul hakkından işleniyor bence ülkemizde

namus bekçisi çooook, apartman teyzelerim var benim de mesela... imam nikahı yaptınız mı diye soran oldu yani, ötesi yoktur herhalde....

en güzeli umursamamak galiba....

kızlar; bugün apartmanda cenaze vardı,
çokta muhatap olamadığım, olmamak için özen gösterdiğim komşularım, komşuluk kavramı üzerine bir daha düşünmeme sebep oldular...
sevdiğim komşularımdan bir teyze bugün sabaha karşı trafik kazasında oğlunu ve damadını kaybetti... sabahtan bu yana yerde mi gökte miyim farkında değilim, anlatılacak gibi bir dram değil orada yaşananlar... eşlerini kaybeden iki kadın, biri hem abisini hem eşini kaybediyor. babasız kalan iki çocuk,evlat acısı yaşayan anne-babalar... "yalan dünya" terimini canlı canlı yaşadım bugün... komşuluk demiştim ya, her ne kadar dedikodularından boğuluyor olsak ta zaman zaman, iyi ki komşuluk diye bir şey var... herkes nasıl çırpındı bir şeyler yapabilmek,destek olabilmek için anlatamam...üzerimden halı silkeleyen de, mutfak perdesinin ardından evimi gözetleyen de, namus bekçiliği yapan da ordaydı... öyle ya da böyle iyi ki varlar ve acıları paylaşıyorlar...

orası öyle, en alakasız kişiler bile yardımcı olur bizde, o da bir gelenek aslında. cenaze evinde insanın gözü kapıda olurmuş, insan ararmış, kim geldi kim gelmedi diye... kimisi Allah rızası için gidiyor, kimisi kendini onların yerine koyup acısını anlıyor, kimisi ayıp olur hiç olmazsa gidip bir göruneyım dıyor, kimisi cenaze evinde verilen ikramlardan yeme ve çocuguna yedirme derdinde oluyor, kimisi ne zamandır görüşmüyordum, gideyim bir milleti göreyım,havadis alayım der, her türlüsünü gördüm, çeşit çeşit insan var... ben samimiyetten yanayım, yapmacık, içten pazarlıklı, iki yüzlü insanlara hiç tahammülüm yok, ama onlar da gelir beni bulur.

seni niye izliyolarki anlamadım

ne görmeyi amaçlıyolar na kadar ayıp

Dizilere basla sen en iyisi, Smallville dokuz sezon. House, Big Bang Theory, How I met your mother , Monk, Supernatural... Onlari da izledim deme:) Mutlaka izlemedigin vardir.

mutfağımda kalın perdem yoktu yakın zamana kadar,hani mutfak yani,gerek duymadım, tülle idare ediyordum... o dönem eşimle nişanlı ya da evli değiliz,hafta sonları geldiğinde mutfakta birlikte yemek yapıyoruz o da alkol alıyor mesela,muhabbet ediyoruz,kaç kez şahit olduk karşı komşu balkona bir şey silkeleme bahanesiyle çıkıp film izler gibi izliyordu öyle... çaprazdaki de çıkıyordu sonra... yok dedik olmayacak böyle gittim kalın perde aldım da rahat ettim...

insanların hayatını merak etme olayı doğu kültürlerine özgü bir durum mu bilmiyorum... ama ben daha ziyade eğitim ve görgü ile ilişkilendiriyorum bu durumu... dedikodu farklı ve çok boyutlu bir durum onun eğitimle alakası yok bence ufak tefek masumane cinslerini tüm kadınlar yapıyor... ama bunu kendine iş edinmek, insanların hayatına zarar verecek ve ahlakını sorgulayacak noktaya taşımak yine görgüyle alakalı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…