30 yaş ve üzeri bekar bayanlar sohbet topiği...

kitabımdan bir alıntı...

Evlilik arayışlarına girildiği böylesi bir dönemde eş seçimine dair belirlenen kıstaslar ise iki ayrı cinsiyeti en keskin biçimde ortadan ikiye ayırıyordu. Zira bayanlarda temel kıstas ''güç'' iken, erkeklerde ise ''himaye'' kavramı daha çok ön plana çıkıyordu. Ve bu yüzden basit bir düşünceden yola çıkan erkekler bir türlü vazgeçemedikleri ''koruma ve himaye etme dürtüsü'' ile hareket ederek herhangi bir çaba göstermeye gerek kalmaksızın kendiliğinden himayesi altına girmeyi kabul edebilecek bir bayanla evlenmeyi tercih ediyorlar, nazariyatları itibariyle daha hassas ve güçsüz olan bayanlar ise mutlak suretle güçlü gördüğü veya addeddiği güce sahip bir erkeği yeğliyorlardı. Fakat burada sözü edilen güç kavramı tamamen sübjektif idi. Dış görünüşten zenginliğe, vakur bir duruştan utangaçlığa kadar hemen her şey ‘’gü璒 olarak addedilebiliyordu.

Yaşadığı geçmişin etkisinden bir türlü kurtulamayan Zeynep için güç ise şüphesiz çok daha geniş bir alanı kapsıyordu. Geçmişte her türlü sıkıntıyı çekmiş olduğu içindir ki şimdilerde çok daha az sorumluluk alacağı rahat bir yaşam sürmek istiyor ve bu yüzden de evleneceği kişiye dair beklentilerini bir o derece yüksek tutarak her bakımdan kendisine bu rahatlığı sağlayabilecek güçlü biriyle evlenmeyi düşünüyordu. Ve hatta bununla da yetinmeyerek en ince detayların bile hesabını yapıyor ve sonuçta ortaya her şeyi ile mükemmel ve kusursuz bir insan çıkartıyordu. Evinde yemek pişirmeyi, ütü yapmayı bile çok büyük bir sorumluluk addeden ve hayat karşısında birçok yönden metanetini kaybetmiş birisi için tüm bunlar gayet normal karşılanabilirse de mebdeini yaşadığı geçmişten alan bu düşüncesinin gerçekleşmesi de bir o derece imkânsızla eşdeğer gözüküyordu.

Zeynep'in sonunu merak ettik, bizim bile beklentimiz o kadar yüksek değil

insan davullu zurnalı, kendi düğününde oynamaz mı,hiç yakıştıramadım hiç
Bana da NİKAH yeter!

bugün zamanım olsa gülümsün kesin aydebuz için doğumgünü resmi koyar diye yazacaktım ama çıkmak zorundaydım yazamadım
Ben pasta yemem pek ama size pasta resmi koymaz olur muyum? :)

Kısssss aslı evlenip hamile kalalımda tokuşturmak için değecek büyüklükde olsun göbükümüz
İnşallah canım, AMİN!

öylesinin olmadığı daha hayrına olmuş canım,bütün akrabası seferber olmuş,kendi istedikleri gibi birini bulurlar ona,onu da zor bulurlar gibi,ailesinin lafına giden bir erkekse ondan hemen kaçmak gerek zaten...

evet canım çok haklısın, iyi ki de olmamış diyorum.. annesinin iplerinde oynayan bir kukla gibiydi resmen.. düşündüğümde öyle olduğunu farkettim..

hamile olsak kıyabilir miyiz kız, ah ah o günleri de görür müyüz hayırlısıyla bir gün,bana hayal gibi geliyor her şey...

hayatta olmaz dediğin ne varsa günü gelince olur, fakat herşeyin bir zamanı vardır aslıcım..

Son düzenleme:

evet canım çok haklısın.. sonradan görsek de pişman olsak daha mı iyi

bize burda kitabınımı parça parça yazıp okutmaya mı çalışıyor
Tanımadığım kişilerin kitabının okumam
Süpersin TurkuazCANım!

ben çifter çifter dökerim
Allah gönlüne göre nasip etsin Aslı'm!

günaydın kızlar; çoook güzel bir pasta bu gülümsün.. benim de doğum günü yaklaşıyor, bu ay içinde bende istiyorum
Senin canın sağ olsun Petunya, sana da yaparız doğum günü kutlaması inşallah.

evet aslı.... bende (büyük söylemek istemem ama) güzel bir düğün yapmak isterim kısmet olur da bi aksilik olmazsa inşallah..
Senin de gönlüne göre olsun her şey Petunyacığım!

günaydın güzellerrrrrrrrrrrrrrrrrr

güzel olan el kaldırsın
Kendimi çok güzel bulmam ama elhamdülillah elim ayağım düzgün!
Günaydın TURKUAZcanım, nasılsın bakalım? Hâlâ çalışmak istemiyor musun? DNA'mda yok çalışmak diyordun ya Recep İVEDİK gibi...

Baban nasıl sahi? Sağlığı, durumu?

vala bir gün çalışmak isterim bir gün istemem hiç belli olmuyor
şuan çalışabilirim bir sorun yok
babam çok şükür iyi sayılır.

ayrıca güzel olayıda esprik olsun diye yazdım, her insanında kendine has bir güzelliği vardır

Anladım canım esprini de şimdi güzelim desem millet ukala demesin! yoksa herkesin kendine özgü güzelliği vardır...

Güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…