30 yaş

Adamla gorusup olmazdı diyen sızsınız. Siz ıstemediginiz olmuyor bence.

Adam rezil olmamak ıcın bencede haklısın demıs.
Gayette sızı aramis sormus.
Sizce neden olmazdı?

Bir hafta sonra 32 yaşıma gireceğim ve bekarım. Ben de klube katılabilir miyim? :)

Bir dönem, özellikle 30 yaşıma yaklaştığım dönemlerde, her ne kadar mahalle baskısına direnmeye çalışsam da, 30 yaş bunalımına girmiştim ne yazık ki. Muhtemelen siz de aynı sendromla karşı karşıyasınız şu an ama makul düşündüğünüz zaman, yeryüzündeki milyarlarca insan olduğunu ve milyarlarca farklı hayatlar yaşandığını dolayısıyla herkesin aynı yaşlarda evlenemeyeceğini, bunun hayatın olağan akışıyla birlikte, ilahi plana da aykırı olduğunu idrak ediyorsunuz.

Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi; bazen ne doktorlar ne mühendisler ne pilotlar oluyor kapınızda ama sizin kalbiniz atmayınca bir yerden sonra devamını getiremiyorsunuz. İşte bu noktada devreye kader kısmet dediğimiz kavram giriyor. Kağıt üzerinde mükemmel uyumu yakalayabilirsiniz ama kalbiniz atmıyordur, bu işler gerçekten bizim kontrolümüz dışında ilerliyor. O yüzden kendinizi yıpratmayın boşuna.

Size tavsiyem, çevrenizde size “evde kaldın” “30 yaşını geçtin olmazsın sen” diyen vizyonsuzlar varsa kulaklarınızı kapayın. İnancınız varsa dua edin, duanın gücüne inanın. Bir şey de olmuyorsa vardır bir hikmeti. Farklı şeylerle mutlu olmaya çalışın. Umarım bir gün gerçekten aşık olur ve en az aşık olduğunuz kadar size aşık olan biri ile güzel bir yuvanız olur.

Artık evlenmelisin diyen bir çevrem yok ama mesela yurtiçi dışı gezmek içinde sanki kafa dengi eşin olur gidersin gezersin gibi düşünüyorum. Tabiki kısmet bu işler demeyle olmuyor

• Komik
Reactions: 000
Artık evlenmelisin diyen bir çevrem yok ama mesela yurtiçi dışı gezmek içinde sanki kafa dengi eşin olur gidersin gezersin gibi düşünüyorum. Tabiki kısmet bu işler demeyle olmuyor
Ee ne diyelim peki??? Sizi demoralize mi edelim bulamazsınız olmaz artık diye anlamadım?
Herkes teselli etmeye çalışıyor.
Ama bence teselli değil gerçek.
Kimsenin kalbine hükmedemezsiniz ki..
Yani zorla eş bulmaya da çalışsanız olmaz.
Tek istisna tamamen duygudan arınmış mantık evliliği yapmak.
Onda da eşiniz size değil paranıza maaşınıza geliyor.
Eşlerin birbirine tahammül seviyesi çok az oluyor. Ama isteyen evlenir tabi.
Onun için sağa sola tanıdıklara haber salacaksınız.

Yo ben teselli vs gibi bir beklentiyle yazmadım. Sadece burası bir forum ve ben insanlardan fikir almak istedim aynı şeyleri düşünen yaşayan vardır diye. Bura bunun için

Merhabalar. Ben 30 yaşında üniversite mezunu iyice bir işi olan biriyim ve sevgilim yok olmuyorda. Üni de falan ben düşünmemiştim bir olsun o olsun gibi sonra da olmadı gerçi zaten böyle bir kişi de yoktu. Mesela geçen aylarda bir tanıdık vasıtasıyla biriyle tanıştım işlerimiz benzer yaşlarımız aynı. 3 kez görüştük onun dışında her gün mesaj atıyordu ama bence olmazdı aradım söylemek için. O da bencede uyumluyduk ama ben duygusal hissetmedim dedi. Niye kimse olmuyor merak ediyorum
Ben şeyi anlamıyorum "düşünmedim " yazıyorlar ya. Aşk zaten düşünerek gelen bir şey mi ki... Hele üniversitede nasıl düşünmediniz ki yani cok tuhaf. Bir ben mi ayran gönüllüyüm :)

Sizden sert ve soğuk biri izlenimi aldım. Ve bence yanılmıyorum. Öncelikle güler yüzlü olun ya da sohbetvari olsun karşı cinsle de öyle. Hemen kestirip atmayın, bu adamı tam olarak neden istemediniz mesela

Biroyle tanistiginizda bu da olmayacak ya da olmsli gibi duygularla baslarsaniz yarim kaliyor. Notr olun. Olursa olur, olmazsa olmaz diye dusunu. Kismetinjz vakti gelince olur. Uzulmeyin. 30 yaşta da birsey yok. Kismet de yaşa başa bakmaz ki.

Merhabalar. Ben 30 yaşında üniversite mezunu iyice bir işi olan biriyim ve sevgilim yok olmuyorda. Üni de falan ben düşünmemiştim bir olsun o olsun gibi sonra da olmadı gerçi zaten böyle bir kişi de yoktu. Mesela geçen aylarda bir tanıdık vasıtasıyla biriyle tanıştım işlerimiz benzer yaşlarımız aynı. 3 kez görüştük onun dışında her gün mesaj atıyordu ama bence olmazdı aradım söylemek için. O da bencede uyumluyduk ama ben duygusal hissetmedim dedi. Niye kimse olmuyor merak ediyorum
O, "ol" demedigi sürece hicbirsey olmaz. Bilmem anlatabildim mi? Sikayet bu durumda O'na karsi gelmektir, isyandir

İnatçıyım diyen geçmişe takılı kalmış bence fazla hayalperestti olmazdı yani kararım net. Güleryüzlüyüm aslında tam da. Ama mesafeli kararlı biriyimde yerine göre soğuk duruyor olabilirim erkeklere karşı belki biraz önyargılıyım bu konuda. Ya da daha önce olmadı diye insanların bana öyle bir niyetle yaklaşması çekingenlik yaratıyor olabilir. Neyse bu tutumumdan da memnunum daha rahat oluyorum kafa olarak. Evet doğru insan dediğim kişiyle tanıştığımda böyle olmayabilirim. İçimi dökmüş oldum biraz. İyi akşamlar

Sanki sizin tercihiniz gibi bu ama bir yandan da hayatınızda biri olsun istiyorsunuz eğer birazcıkta seçiciyseniz o zaman işler daha da zorlaşıyordur akışına bırakın takmayın sizin gören görüyor bilen biliyor bir işiniz var ona göre bir çevreniz var illa ki birisi çıkacaktır karşınıza

Cok irdeliyorsun. Hayat oyle hesapla kitapla olmuyor bence biraz akisina birakmali ask mevzularini.

Olsun diye uğraştığın İçin

Yanlis anlamayin ama soguk birisiniz sanirim ustteki arkadasin yazdigi gibi. Bu kadinin icindenmi gelecek bu naz cilve olayi canimli cicimli konusmayi.hani boyle aurasi yuksek kadinlar vardir.belkide bu Allah vergisi derler ya. Ben cok guzel olmadigim halde sansim kismetim hep acikti mesela.istedgim kisiyle ciktim konustum.reddeilmem hic olmadi. Sonrada cok sevdim esimle evlendim.ama bu olaylar kadinin biraz bakimli ve cekiici olmasiyla alakali sanirim.tabi iyi merhametli ve akilli bir kadin olmasi zaten sart orasi ayrida.ben hani biraz sicak olun sevecen olun.gibisine soylemek istedim.karamsar olmayin.bu bana yakismaz bencede olmaz zaten olmazdik kelimeler ne oyle.sen kendine yakistirmaasan kimse yakistirmaz.hayat diyor once kendini yok sananlari harcar

Yeni gördüm mesajlarınızı. Bilmiyorum niye böyle ama mesela ben burda işe başlayalı 8 ay oldu. Selamlaştığım sohbetimin olduğu ara ara beraber öğle yemeği yediğim insanlar bugün 15 kişi yemek organize etti öğlen beni çağırmadılar ve yine aynı zamanlarda başladığım 2 kişi birlikte yemeğe gidiyordu geçen karşılaşınca dışarda beni de çağırdılar bugün yine gittiklerini gördüm ben telefondaydım biraz uzakta. El salladılar evvelinde haber verip çağırmadılar. Bu 15 kişiden biriyle öğleden sonra karşılaştık ben biraz soğuk konuştum neyin var enerjin düşük gibi iyi ol diyor yani daha 1 saat önce çağırmadığınız için olabilir mi dedim içimden. Bu arada aynı kattayız ve yer ayarlarken karşılaştık unutma gibi bir şey değil. Ben çağırdıklarında katılırım sohbet ederim güleryüzlüyüm dediğiniz gibi soğuk değilim. İnsanların niye böyle düşündükleriyle ilgili bir fikrim yok gibi.

Bana da çok çocukça geliyor ama soracağım. Bana karşı bir cephe alınmış gibi geliyor. Şimdi esas organizasyonu yapanın odasına gitmem gerekti gittim. Oda arkadaşı habire neyin var niye mutsuzsun deyip durdu bana evvelinde. Neyse odaya gittim diğeriyle işimi hallettim diğer kişilerin hiç yüzüne bakmadan kolay gelsin deyip çıktım. Ki bir kaç gün evvelinde gülerek gider konuşur espri yapardım. Arkamdan çok komik değil mi ya falan dediler . Ama gel gelelim ne beni düne çağırdılar ne de bir kaç öncesinden selam verdiğimde soğuklardı ve hala diğer bir kaç kişiyle karşılaşıyorum asansörde soğuklar. Sizce her seferinden farklı olarak bir tepki göstermem iyi mi olmuş. Bir de neyin var diyen bir şeye mi alındın söyle dedi bana.Bende niye alınmam gereken bir şey mi oldu dedim

Back
X