- Konu Sahibi witch hunt
-
İlk cocugum evet...bu bi genelleme degil mi ilk cocuk deneme tahtasi gibi oluyor...
bence annenle açıkaçık konuş ne düşünüyorsan gerısını hiç düşünme sankı yarın yokmuş gıbı zaten hiçbi zaman bağlılık olmamamışki bırak ıyıce kopsun en azından kinini akıtırsın tabı psıkologta iyi fikir ama bence annenın yzuune bunları vurduktan sonra
babanı yalnız bırakma benceo da senin gibi çekiyorsa çok üzülürüm
çok üzüldüm yaşadıklarınıza, bir anne hiç bir sebeple evladına bunları yapamaz!
anneniz sizi dövüyor o kadar dövüyor ki yatamıyorsunuz acıdan, hakaret ediyor, aşağılıyor, aç bırakıyor, temel ihtiyaçlarınızı bile gidermiyor buna rağmen siz ona pahalı hediyeler alıyor, evini temizliyor, ona sürekli iyi davranıyorsunuz... anneniz sizi o kadar ezmiş ki, ben istediğim her şeyi yaparım sana, döverim, söverim ama sen asla sesini çıkartamaz, neden diye soramazsın.. bunu resmen işlemiş içinize... evet o zamanlar küçüktünüz, karşı koyamıyor, kendinizi koruyamıyordunuz... peki şimdi büyüdünüz, evlendiniz, hem konum olarak hem de fiziki olarak eşitsiniz, neden hala ona boyun eğiyor, hakaretlerine tahammül ediyorsunuz?
her doğuran anne olamadığı gibi, her annede kutsal değildir bence.. size yıllar boyu manen-madden işkence yapmış, kişiliğinizi hiçe saymış, kendinizi değersiz hissettirmiş, vücudunuzda-ruhunuzda böylesi derin yaralar açmış bir kadın zaten anne değildir ki...
bence artık buna bir dur deyin, annenize içinizdeki her şeyi söyleyin, hesap sorun. gerekirse görüşmeyin ama bunları anlatın, sizi tekrar üzmesine izin vermeyin
birde babanızı çok seviyorsunuz ama ben babanıza da kızdım, neden bunlara engel olmadı? evdeyse kurtarırdı beni diyorsunuz, peki evde değilken de sizin dayak yediğinizi bilmiyor muydu, bal gibide biliyordu. eve geldiğinde görmüyor muydu sizin yara berenizi, sormuyor muydu ne oldu diye, niye gidip te annene demedi, bir daha bu kıza dokunursan bende seni döverim, diye..
canım benim bak bunları yazdım ama seni üzmek değil niyetim, annene-babana çok kızdığımdan bu kadar sert yazdım..
hiç bir şey için geç değil, kendini toparlayabilmen için önünde uzun yılların var, annenle hesaplaş, ne varsa içinde söyle, sonrada kapat geçmişi, önüne bak. geçmiş seni üzmekten başka bir işe yaramaz..
kendine bir fırsat ver, değerli olduğunu, her şeyden ve herkesten önemli olduğunu anla, annenin boyunduruğundan çık artık
Babam melek gibi bi insan Allah ondan razi olsun..Ama ondan yemedigim dayaklarin kotasini annem fazlasiyla doldurdu saolsun..5 yasindayken eve tel baglandi heves iste oynuyorum bende babaannemle yasiyoruz o zaman babaannemde beni sikayet ediyo ama kimseyi aramiyorum ki para yazmiyo yani annem jet gibi mutfaktan geldi beni dove dove divandan indirdi odaya goturdu yas 5 falan..Dustum ustune bi de ondan dayak yedim soru sordum azarlandim..
Bi gun anneannemlere gittik aciktim bi tane yumurta kirmis ikinciyi istedim diye dayak yedim teyzem zor aldi elinden yas 6.
Ortaokulda gec kaldim diye soba demiriyle dayak yedim o zamanlar en buyuk silahi soba demiriydi benden 8 yas kucuk kardesim yalvara yalvara durdururdu onun sayesinde kurtulurdum Allah ondan da razi olsun..
Dersaneye gitmeden iyi bir liseyi kazandim tam sinava gidicem ayakkabilarimi bagliyorum bosu bosuna gitme kazanamazsin dedi ama o okula ucuncu olarak girdim bir aferin bile demedi..
Lise de silahlarina plastik hortum,kemer,tahta firca sapi da eklendi..Elinde hortumla ben onde o arkada kostururdu bagira bagira yalvarirdim dovme ne olur diye hic dinlemezdi ki beni koskoca hortum izleriyle okula giderdim canimin acisindan siralara oturamadan...kemeri eline dolayip dolayip yoruluncaya kadar doverdi ..
Para vermezdi pek sadece otobuse bincek kadar cooookkk ozenirdim arkadaslarimin yedigi hamburgerlere..
Bi gun ingilizce kelime ezberleyemedim diye kitaplari kafamda parcaladi yok canimdan seni okutuyorum diye memurdu kendisi babamda oyle...cani vardi yani..
Agladigimda sulu goz herhangi bir seyi yapamadigimda beceriksiz oldum..Dovecek diye korkumdan yalan soyledim yalanimi yakaladi yine dayak yedim.
geçmişte yediğim dayakları anlatsam burada fizyana yol olurdu.
zerre kinim yoktur babama ,zaten değişti zamanla.onlar pişmanlık içinde olabilir ,hissedersin böyleyse.
tekrar hatırlatıp üzmeye gerek yok diye düşünüyorum.
geçmişte yediğim dayakları anlatsam burada fizyana yol olurdu.
zerre kinim yoktur babama ,zaten değişti zamanla.onlar pişmanlık içinde olabilir ,hissedersin böyleyse.
tekrar hatırlatıp üzmeye gerek yok diye düşünüyorum.
annenizin yaptıklarını doğru bulmuyorum ama ne olursa olsun annenizdir.benim annemde çok döverdi bizi ama hak ederdik şimdi anneme hak veriyorum iyikide dövmüş anneciğim diyorum hep hala hayatta olsa da dövse diyorum yediğim dayakları bile özledimanacığımın hakkını hiçbir zaman ödeyemem
çocuklukta kaldı annemdi döverdi o böyleydi diyemiyorsan psikolojik yardım al cnm...
Evet ne zqman hesap sormaya kalksam gozlerim doluyo,aglamaktan bi sey soramiyorum..Aslinda icimde bi dunya sey var soylemek istedigim...Yani dayaklari mi yoksa hakaretleri mi daha cok aci cektiriyordu bunu soruyorum bazen kendime..BEni o kadar ezdi ki belki yalakalik yapiyorum ona beni daha fazla ezmesin iyi davransin die.Artik notr tabii dovemiyo ama sevgiyle de bakmiyo..su siralar durumumuz yok ama bin lira borcum var diye her gun ariyo yok iste yok olsa neden arattirayim seni ...anlamiyo herhalde..yanina da gidemiyorum para mevzusundan..aramaz sormaz zaten hic ne yapiyorsun diye sohbet etmez ya soru sorar ya bi sey der cattt diye kapatir..Bi gun sordum anne sen beni neden aramiyorsun arkadaslarimin anneleri gun icinde kac kere ariyolar dedim evlrndikten sonra sen beni cok mu ariyon dedi ama ben aradigimda noldu diye aciyosun teli sohbet edemiyoruz ki....
Babama bii sey diyemiyorum cunku o da sibmis pasiflesmis beni ancak o kadar koruyabildi ...
Babam melek gibi bi insan Allah ondan razi olsun..Ama ondan yemedigim dayaklarin kotasini annem fazlasiyla doldurdu saolsun..5 yasindayken eve tel baglandi heves iste oynuyorum bende babaannemle yasiyoruz o zaman babaannemde beni sikayet ediyo ama kimseyi aramiyorum ki para yazmiyo yani annem jet gibi mutfaktan geldi beni dove dove divandan indirdi odaya goturdu yas 5 falan..Dustum ustune bi de ondan dayak yedim soru sordum azarlandim..
Bi gun anneannemlere gittik aciktim bi tane yumurta kirmis ikinciyi istedim diye dayak yedim teyzem zor aldi elinden yas 6.
Ortaokulda gec kaldim diye soba demiriyle dayak yedim o zamanlar en buyuk silahi soba demiriydi benden 8 yas kucuk kardesim yalvara yalvara durdururdu onun sayesinde kurtulurdum Allah ondan da razi olsun..
Dersaneye gitmeden iyi bir liseyi kazandim tam sinava gidicem ayakkabilarimi bagliyorum bosu bosuna gitme kazanamazsin dedi ama o okula ucuncu olarak girdim bir aferin bile demedi..
Lise de silahlarina plastik hortum,kemer,tahta firca sapi da eklendi..Elinde hortumla ben onde o arkada kostururdu bagira bagira yalvarirdim dovme ne olur diye hic dinlemezdi ki beni koskoca hortum izleriyle okula giderdim canimin acisindan siralara oturamadan...kemeri eline dolayip dolayip yoruluncaya kadar doverdi ..
Para vermezdi pek sadece otobuse bincek kadar cooookkk ozenirdim arkadaslarimin yedigi hamburgerlere..
Bi gun ingilizce kelime ezberleyemedim diye kitaplari kafamda parcaladi yok canimdan seni okutuyorum diye memurdu kendisi babamda oyle...cani vardi yani..
Agladigimda sulu goz herhangi bir seyi yapamadigimda beceriksiz oldum..Dovecek diye korkumdan yalan soyledim yalanimi yakaladi yine dayak yedim.
sizin yorumunuza da ayrıca şaşırdım, nasıl yani, dayak yediğiniz için mutlu musunuz? dayaklarını bile özlediniz öyle mi?
sizin yediğiniz dayakları bilmem de konu sahibi bu kadar eziyeti hiç hak etmemiş, resmen işkence görmüş ve siz hala olsun annenizdir, diyorsunuz, ne diyeyim size bilemedim şimdi...
ecrinnur çok şey bildiğini sanıyorsun dimi ama herşeyi menac arkadaşım çok güzel özetlemiş... ölüm ayırınca kötülükler değil güzellikler akla geliyor ölüm çok acı ve bu durumu tek taraflı dinliyoruz birde anneyi dinlemek lazım... tabi dayağı haklı gösteremem....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?