30 yasina geldim yedigim dayaklar aklimdan cikmiyor...Nasil unutucam:-(

Yapim boyle benim yaradilisim boyle cok istiyorum beni anlamasini ama elimden bisi gelmiyor.En fazla aramiyorum sormuyorum o da bu durumu onemsemiyo ..Simdi bi de yanlis ameliyat oldu belden asagisini tam hissetmiyo gitmiyorum vicdan azabi cekiyorum kotu bir evladim annem hasta gitmiyorum diye ama bi el tutuyo sanki gitme diyo ...

canım sen çok iyi bi evlatsın ama annen iyi bi anne değil ne yazıkki. emin ol senin bu zamana kadar yaptıklarını bile kimse yapmazdı bu kadar olan şeye rağmen şahsen ben asla ve asla yapmazdım. boşver gitme belki aklı başına gelir biraz senin değerini anlar

Geçti artik o zamanlar
Bundan sonra annemle her muhabbet edişinde yüzünevur
Sok lladini
Ama her defasında yap bunu

;-) ahhhh surrr ben onu yapabilsem adam olurdum simdiye...

Bu yaşına rağmen hala unutamamissin
Ben annemle muhabbet edip gulerken bile laf sokacagim Bişi varsa yaparim
Öyle bakar yüzüme durur.

Dene bence rahatlayacaksin, söz hakkin vr
Çocuk değilsin artik. Elbet geri getirmez bilincaltina işlemiş olan bu durumu
ama rahatlatir seni

Bende babamdan cok cektim benimde aklıma gelir bazen. 32 yasındayım hala unutmadım yaptıklarını...tac fa ekmeklerine ceviren aletin adı neydi unuttum onla föverdi soba demirini ısıtıp ellerimw vururdu... Oklavayı kafamda kırdı, belime bcaklarıma her yerime defalarca vurdu...cok yiyosun sofradan kovardı...sıpanla atıs yaoardı iki defa bacagıma gelmişti...13 yasında bu işkenceye dayanamayıp kışın evden kacmayı düşünmüştüm yapamadım...bana birde sen uyumuyacaksın sabaha kadar nöbet tut..uyursan fena döverim dedi.. Uyudum. Kollunun dırsegıyle enseme vurdubikeresinde yanlıslıkla sucak su döküldü atagıma karsıma gecip oynadı... Matematık dersini iyi yaoamafıgım zamanda cok tokat yedim... bir gün rabbime dua ettim. Ya ben öleyim ya o dayanamıyorum dedim ertedi gün vefat etti.. Hiç aglamadım... Esim cocuklarım onu cok iyi dede biliyo kimselere anlatamadım...aklıms geldikce banyoya kaoatırdım yaralarıma aglarım...konu sahıbi beni üzfün yine bazı seyleri hatırlattın bana...gecmez gecmiyecek ölene kadar unutamıyacaz... Psikologlara gittim travma dediler caresi yok unutamıyacaz malesef...bende öleli mezarlıgına hiç gitmedim dua bile göndermiyorummm

yaşadıklarına çok üzüldüm ve beterin beteri varmış dedim.

neden bu kadar iyi niyetlisin? sende bu kadar yaralar açmış bir insana neden hala yaranmaya çalışıyorsun. belki de sen böyle yaptığın için hatasını anlamıyor. güzellikle anlamıyorsa hatasını, bırak başka yollarla anlasın. ben dünyadaki hataların başka yerde ödeneceğine inanmıyorum. bana kalırsa bırak anneni kendi başına. görsün bi gününü.

ŞİMDİLİK onu deniyorum ama anne işte kaç zmn gorüşmeyeceksin ...

en iyisi iyi bir klinik psikoloğundan terapi almak....inan ki atlatamaz hasta olursun......dönüpte kimse senin için vah vah ben bu kızı çok üzmüştüm demeyecek

bende ondan korkuyorum unutamamaktan...

bence annenle açıkaçık konuş ne düşünüyorsan gerısını hiç düşünme sankı yarın yokmuş gıbı zaten hiçbi zaman bağlılık olmamamışki bırak ıyıce kopsun en azından kinini akıtırsın tabı psıkologta iyi fikir ama bence annenın yzuune bunları vurduktan sonra

mevlid akşamı bugün anne mübarek olsun,aramadım biliyorum zaten hayvanın ve pisliğin tekiyim biliyosun cokta bişi beklememek lazım..
2 gundur aklımda yaptıkların,o küçük kız iki gündür gözümün önünde daha önce kimseye bu kadar anlatmamıştım kime anlatabilirdim ki zaten acizliğimi...Ama biliyor musun rahatladım sanki hem ben hem küçük kız...Senden tek bişi istiyorum ben senden kaçtım kurtuldum ama babam kaldı lütfen artııık ona eziyet etme... Ben hakkımı helal ettim gerisi Allah a kalmış... Hoşça kal...

çok üzüldüm yaşadıklarınıza, bir anne hiç bir sebeple evladına bunları yapamaz!

anneniz sizi dövüyor o kadar dövüyor ki yatamıyorsunuz acıdan, hakaret ediyor, aşağılıyor, aç bırakıyor, temel ihtiyaçlarınızı bile gidermiyor buna rağmen siz ona pahalı hediyeler alıyor, evini temizliyor, ona sürekli iyi davranıyorsunuz... anneniz sizi o kadar ezmiş ki, ben istediğim her şeyi yaparım sana, döverim, söverim ama sen asla sesini çıkartamaz, neden diye soramazsın.. bunu resmen işlemiş içinize... evet o zamanlar küçüktünüz, karşı koyamıyor, kendinizi koruyamıyordunuz... peki şimdi büyüdünüz, evlendiniz, hem konum olarak hem de fiziki olarak eşitsiniz, neden hala ona boyun eğiyor, hakaretlerine tahammül ediyorsunuz?

her doğuran anne olamadığı gibi, her annede kutsal değildir bence.. size yıllar boyu manen-madden işkence yapmış, kişiliğinizi hiçe saymış, kendinizi değersiz hissettirmiş, vücudunuzda-ruhunuzda böylesi derin yaralar açmış bir kadın zaten anne değildir ki...

bence artık buna bir dur deyin, annenize içinizdeki her şeyi söyleyin, hesap sorun. gerekirse görüşmeyin ama bunları anlatın, sizi tekrar üzmesine izin vermeyin

birde babanızı çok seviyorsunuz ama ben babanıza da kızdım, neden bunlara engel olmadı? evdeyse kurtarırdı beni diyorsunuz, peki evde değilken de sizin dayak yediğinizi bilmiyor muydu, bal gibide biliyordu. eve geldiğinde görmüyor muydu sizin yara berenizi, sormuyor muydu ne oldu diye, niye gidip te annene demedi, bir daha bu kıza dokunursan bende seni döverim, diye..

canım benim bak bunları yazdım ama seni üzmek değil niyetim, annene-babana çok kızdığımdan bu kadar sert yazdım..
hiç bir şey için geç değil, kendini toparlayabilmen için önünde uzun yılların var, annenle hesaplaş, ne varsa içinde söyle, sonrada kapat geçmişi, önüne bak. geçmiş seni üzmekten başka bir işe yaramaz..

kendine bir fırsat ver, değerli olduğunu, her şeyden ve herkesten önemli olduğunu anla, annenin boyunduruğundan çık artık

Sizde olan merhamet ve vicdanı Rabbim bir nebzede olsa annenize versin.

Çok büyük ve şefkatli bir yüreğiniz var. Başıma bu tarz birşey gelse sizin gibi düşünebilir miydim bilemiyorum.

Rabbim herşeyi gönlünüze göre versin İnşallah

yaşadıkların çok zaor ama
işte sen mükemmel bir anne olursun eminimki
ya onlar çocuk savunmasız onlara vurulur mu

Başınıza gelenlere öncelikle üzüldüğümü belirterek başlıyorum. Bende bir anneyim masum bir bebek var şuan kollarımda,bana muhtaç ve güçsüz,sizin yaşadıklarınızı düşündüm hemen yerinize koydum kendimi ürperdim ,bir anne neden yapar dedim kendi kendime? Evlat o kadar ayrı ki bazen sabrın tükenip azarladığında bile için parçalanır içten değildir kızmalar, bağırmalar. peki ya sizin anneniz neden yaptı, babanız neden sustu diye sormaktan alamıyorum kendimi. Sizi kardeşinizden ayıran neydi ? tüm yazılanları okumadım aynı şeyleri soruyorsam kusuruma bakmayın anneniz bir mi?

bir anne bir kadın neden bu duruma gelir arkadaşlar acaba neler yaşadı da çocuğundan çıkardı tüm öfkesini kinini. benim aklıma ilk gelen şu oldu siz 30 yaşındasınız anneniz bundan 30-40yıl önce acaba anı şeyleri hissediyormuydu şiddet eğilimi var mıydı? bizde bazen burda sabrımızın tükendiğinden yaşadıklarımızdan eskisi gibi olmadığımızdan bahsediyoruz biliyorsunuz ki yaşadıklarımız bizi değiştiriyor .ilk başta sevdiğimiz güvendiğimiz insanlar değiştikçe bizde değişiyoruz birde kadınlar daha içine dert edip unutamayan kişilerdir. yaşanılanların birikimi yılar sonra bir şekilde ortaya çıkıyor. kiminde keninden savunmasız birine şiddet olarak kiminde hastalık kiminde intihar kiminde de tamamen içe kapanıp hayattan soğuma.

Bir arkadaşım vardı annesini sevmezdi geçimsiz biri olduğunu dile getirirdi bir anne için bunu söylemek kolay değil çoğu kişi annesini her şartta sever kabullenmez yaptıklarını hep iyidir anneler. bizi döverler yine anne diye ağlarız. annesi çok çekmiş gençliğinde kv-kp ile yaşamış yapmadıklarını bırakmamışlar koçasıda savunmamış hep anne baba haklı demiş ve yıllar sonra kadın şimdi kocasına çektiriyormuş, babam hiç sesini çıkaramaz bizim evde diyor kafası önde, annem yapmadığını bırakmaz ona diyor. kadın yıllar önce yaşadıklarını çektiriyor adama, haklı yada haksızlığını tartışmıyorum arkadaşlar yanlış anlaşılmasın neden bu duruma geliniyor buna değinmek istediğim için anlatıyorum.

ve sizin annenizle yaşadıklarınızda bana bu anlattıklarımı düşündürdü sorgulama ihtiyacı duydum neden? kardeşinize şuan farklı davranılmasının sebebi artık bazı problemlerin ortadan kalkması mı acaba. bizde ablamla konuşuruz bazen bana kendini okutmadıklarını onun çok çektiğini annemin dövdüğünü benim rahat içinde büyüdüğümü anlatır, annemse (mekanı cennet olsun) köyde tek başına ne sıkıntılar çektiğini babamın onu karnında bi çocuklar bırakıp çalışmaya gittiği için nelerle mücadele ettiğini anlatır herkes haklı kendince kızamıyorum kimseye tek söyleyeceğim kimse durup dururken evladına bu kadar zulmü reva görecek değil diye düşünüyorum tabi ki bu yine de haklı çıkarmaz kimseyi.

yaralarınızın en kısa sürede sarılıp içinizin huzura kavuşmasını diliyorum Allahtan saygılar ve mutluluklar.

o soba demirinin Allah belasını versinnn

ben yurtta büyüdüğüm halde annem izine aldığında mesela kül tablasını vermediğim için (sigara içmesini istemiyordum) kapının önüne çıkarır boş kola şişesinin kapağını iyice sıkarkı içinde hava sıkışık olsun kapının önünde herkesin gözü önünde döverdi kola şişesi ile...canım yanarmıydı hatırlamıyorum ama yoldan geçen camdan bakan insanların o acıma bakışlarını unutamıyorum...kardeşim kaç kere bana bıçakla kafama darbe lerden kendı korumuştur beni,,psikolojik şiddetten bahsedemıyorum bile 12 yaşındayken bır lafı var unutmamam yine dövdüğü bir vakit yeter diye kendimi savunduğum bir sırada "s..tir git kocalarının yanına git bidahada gelme bu eve" diye....

geçmiyor sanırım geçmeyecekte,,,,allah herkesin yardımcısı olsun inşallah...

Içim yandı okudukça her satırda...gercekten unutulması zor..insann pskolojisi bozuluyor hakkanten ise yaramaz lanet dedikçe lanet işe yaramadıgına iyice inandırıyorsun kendini..sonra ne hayır gelir öle insan olmaktan !!!! Cidden gelmiyor offf offf şiddete hayır her türlüsüne !!! Sözlü uygulamalı maddi şiddete manevi şiddete her türlüsüne hayrrr tüm kalbimleee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ::::::::::::::::::::::

off çok feci yaa. bi şekilde içinizden atmanız,onu kalbinizde affetmeniz gerekiyor artık.biliyorum çok zor ama ancak bu şekilde rahatlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…