30 yaşına kadar yaşamamak

sanirim olay orgazm olamamanin psikoloji uzerindeki etkisi... bu sadece bekarlarin sorunu degil. soyle bakin cevrenize, evli ancak huysuz mutsuz kadinlarin cogunun cinsel problemleri var. orgazm olamiyor cogunlugu. yatakta mutlu olan ciftler normal sorunlarin ustesinden daha kolay geliyor.
kadinlar vucutlarini pek tanimadiklari icin kocalari bu isin caresine bakiyorlarsa iyi..degilse sikinti oluyor. bu yuzden sadece bekarlikla alakali birsey degil. ama seks tabiki sadece orgazma da indirgenmemeli. (orgazm icin iki kisiye gerek bile yok aslinda) bence belli bir yasa gelip ruh ve ten esinin olmamasi, ya da kavusamamis olmak insani kesinlikle uzer. psikolojik baski yaratir. yasanmamisliklarin uzerine buyuk anlamlar yuklenir. beklentiler artar... sonunda bulundugunda da hayal kirikligiyla bitme ihtimali bu yuzden de mumkundur. kisir dongu yani. oldurmeyen ama surunduren bir soruna donusmesi muhtemel malesef...

hayir olmuyor ama mutsuz olabilirler..
tanidigim 40' yaslarinda bir bayan vardi. Cirkin degildi ama icine kapanik bir yapisi varmis ve bir turlu sosyal hayati yokmus dolayisiyla sevgilisi eside olmamis.. bu kadin cok titiz cok secici bir insan sert mizaci var
yani hala "kiz" olmasi evlenmemesi yada uzun sureli bir erkek arkadasi olmamasi onu biraz sertlestirmis..
baska bir tanidik var simdi herhalde 37 yaslarindadir hic evlenmemis ama hasta bir insan ve cevresinde guzellik olarak begenilmeyen bir insan yuregi altin gibi cok duygusal birisi. o kadar icine kapanik ve mahzun duruyorki.. ask filimlerine bakinca kalbim aciyor der.. ve erkekler onun icin birer canavar seks duskunu bencil yarattiklar.. bir arkadas daha var uzagimda oturuyor o'da hasta fizik engelli ve 43 yaslarinda ailesine cok bagli ve cok titiz herkes onun yaninda evliligin "e"sini etmiyor yada evli kardesleri onun yaninda esleriyle rahat edemiyor hemen icine kapaniyormus.. bu konuyu ben cinsel iliski olarak degilde esini bulamamis yanliz yaslanan insanlarin icindeki ozlemlerin yan etkileri olarak goruyorum.. ama bu ornekler yanisira.. fizik olarak konum olarak guzel ama erkeklere antipatisi olan evlenmeyi asla dusunmeyen cinselligi aklina getirmeyen kizlarin oldugunuda biliyorum.. benim izlenimim bu gruba ait hic cinsellik yasamamis evlenmemis kadinlar nedense cok daha magrur prensipli titiz oluyorlar.. yorumum ise sanki iclerindeki bosluklari bastirdiklarini gostermemek icin bu kadar titiz gorunuyorlar

ve evet belirli bir yastan sonra evli veya degil insan cinsellikte doyum arar.. evli insanlar doyum yasamadigi zaman mutsuz olurlar.. belirli bir yastan sonra insan vucudu illaki ozlem ceker insaniz sonucta orgazm olmak bir ihtiyac ve normal bir sey..
belirli bir zaman diliminde seks cok onemlidir evliliklerde ozellikle seks hayati cok iyi giden insanlar mutlu olur muhabbetleri guzel olur ilgi alakalari daha icten olur.

ok sex insanin hayatinda cok onemlidir insani mutluda mutsuzda edebilir ok ama 30 yasina kadar bekleyen hatta evlenmek istemeyen kariyer yapan yada kendni hazir hissetmeyen okadar cok insanvarki birde artik evlilikle cinselligi bir dusunmemek lazim devir degisti bizim gibi dusunen sayisi cok az daha 18 dedinmi millet papatya gibi aciyor tvleri web sayfalarini gormuyormusunuz belki kirsal kesimde farkli ama bence zaten cinselligi hic yasamayan bir kadin nedemek oldunu bilmez ve pek zorlanmaz bu konuda ama biliyorsa ve yalnizsa allah sabir versin :) birde ben gecen bir makale okudum orda diyorki aslinda sekste vucudun bosalmasi degil beynin doymasi onemliymis ve beyin encok gozun gorduguyle tatmin olurmus digeri daha az etki yaparmis ilginc dimi yani bu su demek sexilik seksten daha onemli oluyor yani dis gorunus paylasmak istedim

beyin tanımlamadığı için büyük eksikliğini duymaz..

abartıldığı kadar bişeyde değil üstelik bu cinsellik..yaşayanlar pollyanna,yaşamayanlar tımarhanelik olmuyor yani..

Süperdi kaydirigubbakcemile3

Güzel tespit...

benim çevremde de evli bayanlar çok çabuk alınıyor ve kızıyorlar.
"ben de 30 yaşına kadar cinselliği yaşayıp da asabi olmak" diye bir konu açacağım. :))
bahsettiğiniz arkadaşlarınızın sizinkinden daha iyi bir cinsel hayatları da olabilir, bunu bilemezsiniz ki samimi de olsanız... genellemek hatalı.
30 yaşında olup da evlenmemiş , veya her neyse işte, insanlar zaten yapı olarak disiplinli, ayrıntılara önem veren kişiler olabiliyorlar ve bu yanlış anlaşılabilir.

kendi açımdan olaya bakarsam, evli arkadaşlarımdan çok daha mutlu, huzurlu, rahat oldum her zaman.
bazen insanlar ben evliyim bana özenmen lazım triplerine girerler. ama gerçekten özenmediğinizde üzülenler olur. bu çok acıklı bir şey...

o kişiler belki de cinselliğin çok da mühim olmadığını ancak evlenince anlayabilmiş kişilerdir.

ve sizi üzgün görmeleri gerekir tedavileri için. :))

30 yaşına gelip, cinselliği yaşamak isteyip de yaşayamamak çok kalp kırıcı bir durum. Bir erkek tarafından özel hissettirilmek her kadının hakkı. Doğru insanı bulup onunla hem duygusal hem de fiziksel ilişkide bulunmak insanı mutlu eder. Kendine olan güvenini arttırır. Önemli olan doğru insanı bulmak. Doğru insanı bulamadıktan sonra bunları herhangi bir erkekle yaşamanın bir anlamı yok bence. Hatta büyük pişmanlıklar bile yaşayabilirsin o zaman...

Umarım herkes gönlüne göre birini en kısa sürede bulur. 30 yaşına kadar beklemek zorunda kalmayız.:1rolleyes:

bazı arkadaşlar yerinde tesbit yapmışlar katılıyorum..evlenenlerin hayatta bir artıları yok bana göre..toplumun çok ufak bir kısmının anlatıldığı bu forumlarda,görüyoruz ki ne sıkıntılar yaşıyor evli çiftlerde.haliyle bu yatak odalarına da yansıyordur...eşim olupta sorunlu ve sağlıksız bir cinsel hayat yaşamaktansa bekar olup hiç cinsellik yaşamamayı açıkçası tercih ederim..

Çok fena pis bi durumdur! 30 yaşına gelmek ve hala bi cinsel birliktelik yaşamamak ohaoldumsmile Atsın onlar kendini köprüden felan,hemenimha edilmeliler.Yada devlet 30yaşına gelip hala cinsel birlikteliği olmayan adamları toplasınlar biçatı altında toplansın bunlar everilsinler.Bian önce çözüm bulunmalı bu konuya!

Ne demezsin... Çok önemli, hayat memat meselesi, devletin hemen el atması lazım, hatta anayasa değişikliği paketine madde olarak eklensin, ülkenin en büyük sorunu bu sempatiksalakcinni

mübarek ramazan günlerinde nedir bu cinsellikle acilan konular anlayabilmis degilim

isteyen bekarda olsa yapar istemeyende 50sine gelse yapmaz

hem evliler stress yasamiyormu yani bagirip cagirmiyormu cokmu sensakraklar yapmayin allah askina!!!

"kocasızlık başına vurdu... vsvs"

toplumun dayatmaları üzerine temellendirilmiş anlamsız saçma cümleler....

bu cümlelere dayanıp yargıda bulunmak çok yanlış...

çok kaydadeğer ve dikkate alınası şeyler olduğunu düşünmüyorum...

Formu geziniyorum yarım saatir.
Bazı arkadaşlarımız bu ramazanda böyle konumu olur cart curt yazmış durmuşlar... Ya uygunsuz buluyorsanız bu tür konuları yazmazsınız yorum olur biter..
Ne bu her cinsellikle ilgili konu açanın başında bitiyorsunuz..
Ramazada insanların soru ve sorunları olamaz mı, ne cahil düşünüyorsunuz.

Konuya yorum yapıyorum, :jeyyar: cinselliği yaşamış ve sonradan bundan mahrum kalmış kadınlar daha çok ister (boşanmış yada dul bayanlar ) şunuda özellikle belirtiyim yapıyla ilgili kimisi düşkün olur kimisi aramaz belki, evet çok uzun süre rahatlamayan bayanlar sinirli olurlar. naniknanik

Son düzenleme:
Erkekler için genelde düşünülmez böyle şeyler nedense..30 una gelmiş koca bulamamış ondan sinirli ,çok çirkin yakıştırmalar bunlar,belki karakter meselesidir,belki o gün sinirlidir,bir de yaş ilerledikçe tahammül azalıyor o da var,ben 23 yaşında snirlenmediğim şeylere daha fazla sinirleniyorum artık,bir de şu var evli bir bayanın her sinirli hareketini de bekar bir bayan,kocasıyla mutsuz,evlilik yaramamış,evli ne de olsa kapana kısılmış,amaaan kavga ettiler herhalde eşiyle diye yontması lazım o zaman.Hoş mu değil?

"aa 30'una gelmiş hala bekar, evde kalmış bu ya baksana çok asabi hem başına vurmuş..."
tarzı düşünceler toplumun dayatmaları sonucu ortaya çıkıyor sadece.
herkes evlenmek zorundaymış, cinselliği sadece evlenince yaşamalıymış gibi bir durum var ortada.
evliler çok mu mutlular?
bu ülkede orgazmın ne demek olduğunu bilmeyen kadınlar varken 30'una gelmiş bekarlara acıyan gözlerle bakmak çok saçma.

kişinin kendi seçimi.
20'sinde de yaşayabilir bunu, 30'unda da, 40'ında da...
kendisini hazır hissetmesiyle ilgili bir durum sadece.

Kişi zaten ihtiyacını kendi üzerinden karşılayabilecek yapıdadır, sekste ki fark ihtiyaç paylaşımlı hale gelmiştir
fakat yaşamadan bilinemeyeceğinden,, cinsellik yaşıyor olmanın önemsizliğini anlamak açısından seks yapmak gereklidir denebilir.
Olmayana ulaşmak isteme huyumuzdan ötürü, bu anlamda psikolojik olarak etkileyebilir insanı, seks yaşanmadığından değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…