30 Yaşında Hukuk Okumak

Okumak değil de sonrasında aydınlık süper bir yol yok onu söylemek istedim.Tıp deseniz he mezun olur olmaz zaten iş garanti ama hukukta böyle değil,cok yıpratıcı bir süreç

Ben 6 yıldır öğretmenim. 4.senemde hukuk kazandım. Okuyamadım işten ötürü. Şu an hukuk kazanmak öyle çok zor değil açıkçası. 28 yaşındayım. Ben üniversiteye hazırlandığım dönem yaptığı sıralamayla pdr bile uyduruk üniversitelerde geliyordu. Şimdi aynı sıralamayla ortalama bir üniversitede hukuk kazandım. Kaldı ki ilk tercihimdi eve yakın olsun diye. Bence Üniversite sınavına girip okuyun. Dgsyi kazanmak daha zor.

Yıllar nasıl olsa geçecek bir gün 35 yaşına geleceksin oku ne kaybedersin ki. En azından içinde kalmaz

Kendinizi tatmin amaçlı okursanız birşey diyemem ama mantık açısından bakdığınızda iyi iş getirebilecek bir çevreniz ve iyi bir büro açacak maddi durumunuz ya da devlette atanabilmek için çok sağlam bir torpiliniz yoksa hiç uğraşmayın. Onun yerine biran evvel adaleti bitirip katiplik, infaz koruma memurluğu falan deneyin zira son yıllarda yeni mezunların çoğu, bu dediğim memurların aldığı maaşların 2/3 ü maaş bile alamıyor. Ama genede sen bilirsin. Zira 10 yılda her yerde hukuk fakültesi oldu. Bir sürü işsiz avukat var.

bence ing ogt okumaya devam et
Bu yoruma kesinlikle katılıyorum. Devlette avukatlık için 35 yaş sınırı var diye biliyorum. Yanlış biliyorsam düzeltilsin. Yani dgs ayrı dert, hukuk okuyup bitirmek ayrı, iş bulması ayrı, bulduğun iş de memnun olup iyi para kazanmak ayrı dert. 35 yaşında atanmış ve birkaç senedir MEB'de öğretmenlik yapıyor olmak varken hukuk işi pek bir hayal geldi.
Ayrıca hukuk bölümünün de bir havası kalmadı. Hukuk mezunu işsiz veya asgari ücretle çalışan çok fazla insan var. Yani o kadaar emeğe değeceğini düşünmüyorum.
Bir önceki konunuzda da yazmıştım, yine yazayım. Kpss ingilizce şu an düşük puanla alıyor. Birkaç sene içinde belki puanı yükselir. Fırsatı kaçırmayıp değerlendirmek lazım. 3-5 sene sonra o kadar çaba sonucunda hukuk bitirip işsiz olmaktansa veya asgari ücretle zoraki bir iş yapmaktansa öğretmenlik çok daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…