30 Yaşında Hukuk Okumak

holyowl

Guru
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2012
839
1.151
333
Merhabalar;
Son günlerde burada epey aktif oldum affola :)
Ben 28 yaşındayım.. Normalde İngilizce öğret. okuyordum fakat bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım 3 yıl önce.. Şuan adalet okuyorum açıktan.. Aslında bu bölümü sırf üni mezunu olmak için yazmıştım ama şimdi hukuk fakültesine geçme şansımın olması beni cezbediyor..
Adaletten mezun olduğumda 29-30 yaşlarında olucam hukuğu kazanırsam DGS ile 30 yaşında hukuk fakültesine girmiş oluyorum.. bazı üniler 2. Sınıftan başlatıyor bazıları 1. Sınıftan.. Yani düz hesap 34-35 yaşında avukat olmuş oluyorum zorunlu stajı da sayarsak..
Sizce geç mi?
Bir yanım hiçbir şey için geç değil diyor, diğer yanım bu yaştan sonra boşver diyor..
Siz ne düşünüyorsunuz?

Devlette avukat olmak maaş bakımından iyi görünüyor aslında ama bilemedim tabi bilgim yok.. neden böyle diyorsunuz? İş imkanı bakımından mı?
Kesinlikle. Kurum avukatı olmak iyi görünse de mesleki açıdan ne kadar tatmin ediyor şüpheli kaldı ki oralara girmek de hem sınav başarısı hem de torpil gerektirir olmuş. Ha diyince büro açılmıyor zaten. Birinin yanında çalışayım deseniz okuduğunuza yanarsınız o derece içler acısı.

Okumanın yaşı yok, kaç yaşında başladığınız kaç yaşında bitirdiğiniz hiç önemli değil. Yalnız adalet okuyup DGS ile hukuka geçiş yapmak imkansıza yakın neredeyse. Çok ama çok zor. Planınız buysa hiç deneyip kendinizi yıpratmayın derim.

Okumakta bir beis yok mamafih size maddi yonden getirisinin olmasi icin 40 a merdiven dayamis olmaniz gerekir. Mesleginiz olsun tabi ancak burada bahsettiginiz kadar kolay degil oyle sinavla gecme ve gectiginiz okulu bitirme..hayatta basarilar temenni ederim.

Hukuk her yasta okunur onda sorun yok da.
Adaletten dgs oldukca zor diye biliyorum. Yapabilirsiniz elbette ama sonrasinda devlette avukat olma fikri 35ten sonra cok utopik geldi bana kusura bakmayin. Hem de anlamsiz. İnsanlar 2.-3. Universite olarak hukuk okuyorlar cunku haklarini ve kanunlari bilmek istiyorlar,malum bizim ulkede bu bir eksiklik ve dolayisiyla gereklilik. Ama kimse kalkip devlet kadrosuna geceyim diyemiyor

Adaletten hukuk fakültesine geçiş dışarıdan bakıldığı gibi çok kolay bir durum değil. Özellikle örgün adaletten. Okul ortalaması çok önemli olduğundan genelde bunu yapmak isteyen arkadaşlar açıköğretimden adalet okuyup not ortalamasını olabildiğince yüksek tutmaya çalışıyorlar ayrıca kendilerine çalışacak zaman ayırıyorlar.
30 yaşında hukuk derseniz sıra arkadaşlarınızda 70ler göreceksiniz. Ve dahası hiç kimse hiç kimseyi yadırgamayacak :) hiç geç değil hatta harika bir zaman.
Sonrası için iş imkanlarıyla alakalı avukat çok kazanır düşünceniz olmasın. Her yer avukat dolu. Vakıf üniversitelerine karşı değilim hatta bir çok hukuk fakültesi devletten belki de daha kaliteli eğitim veriyor ancak mesleği maalesef kıymetsizleştirdi de. Yanlış hatırlamıyorsam barolar birliğinde kayıtlı avukat sayısı 150binin üstünde ama işini iyi yapan insanlar muhakkak kendini belli edecektir. Ama yine de eski avukatlar gibi uçuk paralar kazanmanız mümkün değil.
Bu arada siz üniversitelerin şu sınıftan başlatıyoruz hikayelerine çok inanmayın. Evet o sınıftan başlıyorsunuz ama alttaki bütün dersleri alıyorsunuz. Genellikle Türk dili inkılap ve İngilizce muafiyeti veriyorlar. Tabi adalette aldığınız eğitime göre.

Okumanin yasi yok diyenlerden biride benim.
Turkiye de yasamiyorum belki o yuzden de bana hic garip gelmiyor. Gerek Lise gerek uni olsun hep 30-60 arasi ogrencilerde oldu sinifimda.

Yasinizi dert etmeyin

Yaşınız hiç dert değil. Bizim sınıfta elektrik elkronik müh. emekli bi teyze vardı. Birlikte mezun olup birlşkte ruhsat aldık. Şimdi de aktif olarak yapıyor avukatlığı.

Okuma okunur da siz hele bir kazanın. Okumasından kazanması daha zor neredeyse dgs için tabi bu söylediğim.

30 undan sonra hukuk okuyan çok tanıdığım oldu

Amaç meslek edinmekse öyle bir hakkınız varsa İngilizce öğretmenliğine geri dönün.
Keyfi olarak yapacaksanız hukuk. Ama adaletten hukuğa geçmek öyle çokda kolay değil diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…