30 yaşından sonra evlenenler

gamzeli_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2011
128
3
46
Ankara
30 yaşından sonra ilk evliliğini yapanlarınız var mı? Çocugu kaç yaşında yaptınız, geç çocucuk sahibi olmanın bir dej avantajı oldu mu? Veya 30udan sonra evlilik nasıl? Artılarıyla eksileriyle...

ben değil ama çok yakınım 37-38 yaşında evlendi 1 yıl sonrada doğum yaptı. Şimdi gayet mutlu ara sıra konuşuyoruz hayatından memnun görünüyo

benim abim ve yengem 34 yaşındalar.2yıl önce evlendiler.
geçen sene bebek çalışmalarına başlasdılar.
şuan olmuyo.problem var değil ama tutmuyor işte..
doktordan yaşın geçikmesine bağlıyor ½ 40 lık durumu...

bende 28 yaşındayım bekarım...evlenmek kaç yaşında nasip olur çocuk ne zaman nsip olur bilemiyecem allah hayırlısını nasip etsin öncelikle..
teyzem 39 yaşında evlendi hemen hamile kaldı ilk çocuk düşük yaptı ama 40 yaşında çocuk sahibi oldu.ilk başlarda eşiyle 1 ay içinde tanışıp evlenmiş olmanın ve tanıyamamanın ayrıca bekar yaşamanın getirdiği olumsuzluktan dolayı ev düzeninde ve ikinci kişinin sorumluluğunu alma konusunda zorluklar yaşasada şimdi çok mutlu ve huzurlu..fakat çoocuğu ile arasında belirgin kuşak farkı oldu..ne kadar istesede çocuğun seviyesine inemiyor yaşadığı tek zorluk bundan ibaret ama zamanla onuda atlattıı..şimdi bir problemi yok çok şükür...
çocuk konusuna gelince allah nasip ederse sana 40ındada ediyor nasip etmezse 18 dede etmiyor..yaş çok belirleyici olmuyor yani..

bende 28 yaşındayım. en büyük hayalim okul bitince 24 gibi iş sahibi olup evlenmekti.. Ama nasip olmadı. Kısmetlerim çok oldu. Belli bir yaşdan sonra kısmtelerinde azalıyor. Allahtan hep hayırlısını diledim.. Şurda 30 yaşına birşey kalmadı .. ben geç olsun güç olmasın demiyorum.. Allah hayırlısını artık çıkarsın karşıma diyorum...

Bir bakıyorum çok güzel insanla karşılaşıyorum... biriyle bu mutluluğu paylaştığım anda o güzellik kayboluyor... Hayırlısı diyoruz ondan sakınıyoruz bundan sakınıyoruz.. aman erken evlenme çok seçici ol diyorlar.. ama sonra hepimiz birer yalnız olarak kalıyoruz.. doğru insanları bulmak neden bu kadar zor..

Allah çirkin şansı versin diyorum. Nasibim kısmetim güzel olsun diyorum... Allah mutlu yuvalar kurmak nasip etsin...

31 yaşında evlendim. Şu an iki yıllık evliyim. Bizim işlerimizden ve yaşantılarımızdan ötürü evlilik 30 dan sonrasına kaldı. Farklı ülkelerde yaşıyorduk ve biraz da kariyer derdine düşüp evliliği erteledik. Öncesinde de 6 yıl sevgiliydik. 30 yaşından sonra insan kendini çok iyi tanıyor ve ne isteyip istemediğinin farkında oluyor. Ayrıca insan ilişkilerinde kendini daha geliştirmiş olduğundan evlilikte çıkan ufak pürüzlerin üstesinden kolayca gelebiliyor. Ben iyi ki 30 undan sonra evlenmişim diyorum. Etrafıma bakınca da zaten 30 undan önce evlenen pek yok benim çevremde... Henüz çocuğumuz yok ama düşünmeye başladık. Bana doktorun söylediği şey şu oldu. Çocuk düşünüyorsan 35 i geçirmemeye çalış...35 ten sonra da olur ama biraz daha zor olabilir. Biz de 2 yıl içinde düşünüyoruz bebek. Hiç geç kaldık diye düşünmeyin...

27 yaşındayım,bende bu kervandayım :) çok dert ettim,kafama taktığım zamanlar çok oldu ama nasipten öteye yol yok.Üniversiteydi,işti,kariyerdi derken bir bakmışım yaş 27 olmuş:) benim çevremdede çok erken evlenenler pek yok,o yüzden kafamada takmıyorum..Paylaşım sitesinde bir yazı okudum hoşuma gitti sizinlede paylaşayım istedim:)

Kızlar 20-25 yaşındayken futbol topu gibidir peşinden 22 kişi koşar,,
25-30 yaşındayken basketbol topu gibidir peşinden 10 kişi koşar,,
30-35 yaşındayken tenis topu gibidir peşinden 2 kişi koşar,,
ama 40 yaşından sonra yakar top gibidir atarsın herkes kaçar :)))

inşaallah 40 a kalmayız

Öptüm sizleri mucxxxx

Nasip hakikaten. Ben de 27yim. Benim gibi bekar olan arkadaşım o kadar az ki. Kalanlar ya nişanlı ya da evliliğe giden uzun bi ilişki içinde. Birini tanıyıp da evlilik kararı almak için hiç zamanım kalmadı neredeyse. Çoktaaan oturmuş bi ilişkimin olması gerekiyodu. O da zaten bu tiple zor :) İmkansız gibi bir şey.

size inanamayacağınız bişey söyleyeyim o zaman. annemin çok yakın bir arkadaşı, ki öğretmendir kendisi de, 45 yaşında evlendi, 58 yaşında doğum yaptı. tabi ki tüp bebek. kendisi inkar etse de:)) ve o kadar tatlılar ki bi görseniz. şimdi 5 yaşındalar. aradaki yaş farkı ayrı bi tartışma konusu tabi de, çabalayınca insanlar ne yaşlarda bebek yapıyo bilin diye söyledim:))

Arkadaşım evliliğin yaşla bir alakası yok aslında sevdiğiniz ve sizi seven biriyle evleniyorsanız ne kadar harika olduğunu görürsünüz benim çok yakın tanıdığım 32 yaşında evlendi 34 bir çoçuk 38 bir çoçuk yaptı eşiyle o kadar mutluydularki hep ilgimizi çekerdi ama insan kendini biraz bırakıyor çünkü 35 den sonra vücut yoruluyor peşpeşe çoçuk yapıyorsunuz yaş geçmesin diye çoçukta kolay büyümüyor daha kolay yıpranıyorlar ben 22 yaşında evlendim 23 de anne oldum şu anda ikinciyi asla 27 den sonraya bırakamam diyorum inanın yoruldum tek çoçukla sürekli ilgi istiyor şimdi ben 30 yaşındayken okula başlıycak kızım daha fazla zaman ayırırım ama 32 de evlensem 40 yaşımda okula giderdi ben uğraşamazdım gibi geliyor bilmiyorum bekarlık güzel birşey ama evlilik daha güzel tereddütler içinde kalmayın arkadaşlar birde şöyle bir söylenti var yaş 23 geçtimi daha şeçiçi davranıyor kızlar diye bu gerçek sanırım ben küçük kuzenim bir çok kuzenim 33 yaşarında evlenmediler çünkü çok şeçiçi davrandılar kısacası çok tanıdığım var süper evlilikleri ve çok sağlıklı güzel bebekleri olan kafanıza bu tip şeyleri takmayın evliliğe sıcak bakın..

Ah arkadaşım, duygularıma tercüman oldun. 33 yaşındayım hala bekarım. Önceleri zamanın bu kadar çabuk geçtiğini farketmemişim, eli yüzü düzgün bir bayan olup ilgilenenler çok olunca bu ilgi hep böyle devam edecek sanıp kendini bulunmaz hint kumaşı yerine koyup aşırı seçici davranabiliyor insan. Gönlüme göre olan birileriyle karşılaştığım da oldu, onlarda da aynen sende olduğu gibi sevincimi birilerine anlattığım an her şey bozuldu Ama sonuç üzücü, sonuç yalnızlık. Herkes ne mutlu sana işin var kariyerin var kendi ayakların üzerinde duruyorsun diyor ama bu beni teselli etmiyor. Çok şükür annem babam var başımda ama onlara bir şey olursa ne yaparım diye düşünüp ağlamaktan gözlerim balon gibi geziyorum. Sen henüz 30 olmamışsın, bence benim yaşadığımı yaşamamak için yol yakınken aradığın kriterleri azalt ve seni sayan, kollayan birisiyle evlen. Yalnızlık çok zor

ben kısa bir süre sonra 31 olucam ve hala bekarım..kım çıktıysa karşıma olmadı..umarım buraya yazanlar evkenmıslerdır baya eskı bır konu cunkı..

buraya yazanlar evlendi mi acaba :)

evet ben de merak ettim :) evlenmek istemek biraz da toplum baskısından da olabilir. geç kaldım psikoloji gerçekten yıkıcı olabiliyor bazen. herşeyin bir eşref saati vardır diyelim..

Bence insanlar 30 yaşından sonra evlenmeli. Ama tabı bizim ülkemizde evlenmiş olmak için evlendiği için 30 ve 30 üstü yaşlarda bekar pek bulunmuyor.

Şahsen 30'undan sonra evlenen kişilerin çok daha kaliteli bir evlilik yaşayacaklarına inanıyorum. Allah iyilerle karşılaştırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…