30 yıl çekmiş bundan sonrada çeksin mi çileli annem

incicicek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2014
101
7
38
merhaba arkadaşlar , fikirlerinize ihtiyacım var cok sağlıklı düşünemiyorum.sorunum ailem ailemde degil aslında babam 30 yıllık evliler babamın çok güzel işi var evinide arabasınıda coktan alırdır şimdiye kadar ama aldgı parayı hep başkarına yedirdigi için hala kiradayız.şimdiye kadar bize ne babalık annemde kocalık yapmadı hiçbi sorunumuzda yanımızda olmadı.bunun yanında dövmeside sövmeside var artık canımıza tak etti.anneme cok dedim gel boşan bundan bize baba sana koca olmaz diye ama annem boşanmaya hiç yanaşmadı 30 yasında zihinsel engelli ablam 16 yaşında erkek kardeşim var boşanma lafını duydukları zman ikisede cok kötü oluyorlar.kıyamadı annem onlara babanın emekliligi geldi emekli olsun başımızı sokacak bi ev alır oturuz diye bekliyodu.halbuki babam 3 ay once emekli olmuş arkadaşlrından ögrendik şok olduk aldıgı parada ortada yok köyden ev almış tapusunuda bizden gizli halamın üstüne yapmış yine bizim haberimiz yok.annem sonunda dayanamadı boşanmaya karar verdi.babam benden hiçbişey alamazsınız diyor.yardımcı olmanızı istiyorum cok teşekkür ederim hepnize deger verip okudugunz için..

Allah yardimciniz olsun ne diyecegimi bilemedim.hukukla ilgili arkadaslar yazarlar birsey mutlaka.anneciginizin elinden opuyorum.

Allah yardimciniz olsun ne diyecegimi bilemedim.hukukla ilgili arkadaslar yazarlar birsey mutlaka.anneciginizin elinden opuyorum.

sağol canım ALLAH razı olsun o kadar fedakar ki annem yediği bütün dayaklara ragmen benim zorumla gittigi karkoldan kalacagı yer yok diye uzaklaştırma kararı almadan geri geldi.

bu erkek milleti ne kadar vicdansız yahu. yıllar sonra elden ayaktan düşünce bakacak bir evlat ararlar bulamazlar bu seferde siz vefasız olursunuz zavallı adama bakmayan acımayan olursunuz. ama bu babalar ellerinde güç ve imkan varken eşini çocuğunu hiçe sayar ezer zülmeder sonrada cezasını çeker. benim ki de aynıydı şu aralar düzelmiş gibi. gitti kafasına göre emekli oldu parayı hoooppp uçurdu borçlarını ödemişmiş. sonra borç batağına yine saplandık buy sefer ablam ve ben ödedik bütün borçalrını sonra ev aldık daha neler neler hala yaranamadık. sevgisini kardeşlerinin çocuklarına gösteriyor hak veriyorum babama bize sevgi verecek yüzü yok ki. bizi gördüğünde yaşattığı acılar aklına gelmeli. ama nerde... size tavsiyem annenize sahip çıkın ve onu bu adamdan kurtarın o sonra başını taşlara vurur da çok geç olur.

ne kadar doğru ama cok bedduamızı aldı.çok ahımızı aldı.RABBİM düşürmesin bize ...

ne kadar doğru ama cok bedduamızı aldı.çok ahımızı aldı.RABBİM düşürmesin bize ...

evet bencede size düşürmesin. bende babamın bize muhtaç olmasını istemem çünkü aradaki bağlar kopmuş nasıl baba kız oluruz bu saatten sonra? kendi tecrübelerimi sizinle paylaşmak isterim aşağı yukarı aynı şeyleri yaşamışız bizde 3 kardeştik babamızın zulmu ve annemizin çektiklerini düşünerek okuduk memur olduk önce borçları bitirdik sonra sırf annem mutlu olsun diye ev aldık ve babamıza gücümüzü gösterdik. ben evlendim babam 3-5 kuruş masraf yaptı gerisi bana aitti. vs. vs. parasal olarak ona muhtaç olmadığınızı gösterin ve isterseniz çekip gidebileceğinizi, belirtin babanız aldığı köy evine gitsin oradaki akrabalarıyla mutlu olsun. kaç gün sürecek bu mutluluk. kardeş kardeşi kaç gün çeker. ona yalnız kalacağını hissettirin ve annenizi güçlü bir kadın yapın çocuklarıyla beraber kendisine yeni bir hayat kuracağını göstersin babanıza. zira biz annemizin yanındaydık sürekli en ufak tartışmada babam saf annemi ezer küfeder hatta döverdi ama biz büyüynce bizim yanımızda anneme laf söyleyemez oldu. çünkü annem cevabını veremezse biz gerekeni söylerdik. biz annemiz için yaşıyoruz ve o ne isterse onu yaparız deyin. babanız yalnızlığı hissetsin ev içindeki kalabalıkta bile yalnız kalsın biraz.

Ne diyeyim ki, tamam yanlis seyler yapmis ama sen de anneni bosan diye cok gazlama, uzerinize mal yok, nafaka ne kadar verilecek? Hersey daha kotu olabilir mevcut durumdan

canım biz o kadar güçlü degiliz evde bakıma muhtac ablam var kardeşim desem zaten küçük ALLAHA cok şükür calışıyorum anneme ablama kardeşime bakarım.hayatımıza artık onsuz devam edecegiz annem bu sefer cok kararlı salı günü gidip boşanma davasını acacagız.ama istiyorum bunca yıl aldıgı parayı kendi yedi bizim olan hakkımızı versin annemle başımızı sokacak bievimiz olsun istiyoruz.sonrası ALLAH KERİM.

size ev alacak parayı nasıl vercek ki? bak hiç birikim yapamamış emekliliğide köyde ev alarak kullanmış şimdi boşanınca ne kadar para verecek ki size. köydeki evi satsa yarısını verse işinize yarar mı? zamanında daha temkinli davranmalıydınız ama artık iş işten geçmiş. burada hukukçu arkadaşlar size eminim ki yardımcı olacaklardır. ama anne ve 2 kardeşin sorumluluğunu tek başına üzerine alman çok yıpratıcı olur. ablan rahatsızmış rabbim şifasını versin. annem onun bakım parasını alabilir bu bir ek gelir de olur sizin için sen çalışırsın kerdeşin okuluna devam edebilir babanınzdan nafakanızı da laırsınız. ayrıca annem evde çocuk bakıcığı yapabilir belki bu son dediğim biraz zor olur ama hayata direnmek lazım.

böyle baba düşman başına..aman aman..halan dolduruyor babanı size karşı olabirmi acaba...halan neden kabul ediyor evi kendi üstüne yapmasını?kardeşim bana değil seninde ailen var kendi üstüne yap diyebilirdi..

cok bişeyde gözümüz yok zaten verebildigini versin üstüne kredi ceker alırım.nafaka parası ablama bağlatacagımız özürlü bakım parası yeter bize inş.

halam zaten başdüşmanımız bizim eve giren parada gözü babamda herseyi anlatır ona bizhiçbizamn ailesine karşı savunmadı kendi ezdigi yetmedi gibi bide onlara ezdirdi.eniştem telefonda babama paranı yede öl kimseden fayda yok die nasihatlarda bulunuyor.biz düşmanıyız sanki.

allah sizi kurtarsın böylelerinin elinden başka ne denir bilmiyorum..çok acı

allah sizi kurtarsın böylelerinin elinden başka ne denir bilmiyorum..çok acı

ALLAHIN adaleti o kadar büyük ki annem hakkımızda kim ne düşünüyorsa RABBİM kötülüklerini kendilerine çevirsin die namzda dua ediyomuş.enişteme araba çarptı kaburgaları kırılmış hastande yatıyor...arayıp dicektim enişte paranı yede öl diye annem ALLAHIN bulsun boşver dedi.

cok bişeyde gözümüz yok zaten verebildigini versin üstüne kredi ceker alırım.nafaka parası ablama bağlatacagımız özürlü bakım parası yeter bize inş.

o zaman bu saatten sonra babanız hariç anne-kardeş ve siz bir güç birliği yapıp emin adımlar atın. inşallah sizin için hayırlısı olur. iyi bir avukat tutarsınız inşallah ve herşey gönlünüzce olur.

babanın üzerinde bir şey yoksa nasıl yarısını alacaksınız,halanın üzerine ev yaptığını nasıl ispat edceksinzi:44:

amin inş.avukat tutma şansımız yok devletin avukatlarına sıgınacagız umarım hakkımızı sonuna kadar savunacak bir avukatımız olur.

babanın üzerinde bir şey yoksa nasıl yarısını alacaksınız,halanın üzerine ev yaptığını nasıl ispat edceksinzi:44:

şirketin avukatına sordurmuştum.2001 yasasından sonra eşden mal kaçırma die bişey varmış.dava açılarak talep edilebilirmiş.babamın köyden aldıgı ev 50 bin emekli parası 90 bin paranın geri kalanı nerde belli degil.iyi bir avukatla annemin adına tazminat ve yıpranma payı die açılan davada alabiliriz diye düşünüyorum.

hadi inşallah hayırlısı,iyi araştırın madem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…