30umda gelen güncelleme.. bu 'ben'i daha çok sevdim sanki ..

Cvpplssss

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
16
36
3
30
Eşimin kimseye hayır diyememesi herkesin işine koşması bizi maddi manevi ezmesi yormasi.. başkaları memnun olsun diye kendi huzurumuzun içine etmedsi vs bunları yaşarken ben de hep ne düşünürler diye aslında sesimi cikarmazdm. Esime yuklenirdim neden hayır diyemiyorsun neden herkese koşuyorsun gibi . Fakat yaşım 30 a yaklasinca bu durumu sorgulamaya başladım peki ben neden evde kuruyorum hasta ediyorum kendimi de onların yanında hicbirsey belli etmiyorum diye .. bugün artık 31 yaşındayım ve geçen seneden beri eşim yapsa da yapmasa da ben kendi cizgimi koruyorum.. eltim ile birlikte her işe kosardik ama en değersiz bizdik ben artık akillandim bazen musaitken bile müsait değilim demeye başladım. Bir işi onlar istediğinde değil de önce ben musaitsem yaparım demeye başladım. Örnegin görümcemin düğünü vardı. Erkenden gel hazırlığa yardım et diye emir verdiler eski ben olsam emir geldiği anda kocam gibi koşardım. Bu sefer çok önemli bir isim var inşallah bitince gelmeye çalışırım dedim. İşim yoktu ama gidesim de yoktu. Ablama gittim oturdum kahve içtim psikolojik olarak iyi hissettim akşama yakın kendimi ve çocuğumu bir güzel hazırlayıp gittim. Önceden olsa nerde kaldin sen ! Diye herkes bir ağızdan kızardı ama o gün misafirmisim gibi davranildi. Önüme hazır pişmiş yemek geldi hatta ben gidemedim diye ayirmislar yemeğimi. Çok daha değerli hissettim..ve buna benzer birkaç olay daha oldu.. mesela bayrama yakın eltim günler oncesinden gidip kv nin bayram temizligini yaptı , baklavasini açtı, sarmasini sardı. Ben bayramın ilk günü çıkıp gittim bana o baklavayi ikram ettiler çok da değer verdiler ve ben eltimin yaptığı baklavayı yerken kaynanam eltim odadan çıkınca bıktım bunun çocuklarından günler öncesinden gelmiş ne acelesi varsa dedi ve küçük bebeğine kizdi sus sende dedi küçücük çocuğa.. o zaman bir kez daha mesafenin insanın öz saygısı için çok kıymetli birşey olduğunu anladım. Sizde biraz duvarlı olmak iyi bişey mi ?

Maalesef böyle yalnızlaştırıldık.
Sizin gibi düşünmüyorum artık. 35 oldum ve bana da bu konuda aydınlanma geldi. Bayramlardan önce bir araya gelip hazırlık yapmak güzeldi ya. Şimdi herkes yalnız. Herkes birbirinden nefret ediyor. Akrabaysak zaten herkes birbirini biraz alttan alıyor. Düğünüm olduğunda yengemler benden önce kalktılar kendi evleri gibi düzdüler evimi. Nasıl unuturum mesela, öyle güzeldi ki.
Bir derdimiz bir mutluluğumuz olunca artık paylaşacak kimse bulamıyoruz.
Yalnızlaştırıldık. Bunun adı kendini bulmak değil bence, çocuklarımızın akraba ilişkilerinden uzak olarak büyümesi. Daha çok şey yazarım ama bu durum beni mutlu etmiyormuş onu öğrendim. Artık bayramlarda her fırsatta tüm akrabalarıma gidiyorum çocuklarımla. Onlar da bana geliyor. Çok daha mutlu olduğumuzu gördüm.

Eltim gitsin temizliğini yapsın baklavasına kadar açsın kaynanan da günler önce geldi desin öyle aileye kılımı kıpırdatmam

Bayramlar icin bir cabaya girmem, yapamiyorsa gucum varsa maddi destek olurum yoksa oldugu kadar olur
Ama dugunde boyle dusunmuyorum, dugun cenaze insan ile olur, ne kdr kalabalik ne kdr yardim o kdr iyidir. Daha 10 gun once annemin komsusuna yardim ettim aksam saat 18 olmus kadin hala mutfakta idi, onu cikardim mutfagini topladim oncesinde de anlik gelisti hemen isi devraldim hizlandirdim o kdr tesekkur etti o kdr dua etti ki. Sizin ki deger gormek degil normal sartlarda ztn o gun o evin insani olmasiniz niye herhangi biri erken gel deme ihtiyaci duysun
Ama her misafirlik her temizlik her hazirlik elimden gecmez sinirlari cizmek boyle birsey degil

insanlar kötü.insanq seven değil s..en yarar derler ya daha iyi özetlenemez zaten.

Şu yaşa kadar en sevilmek istenmekmi dersin en merhametli olmak en iyi olma çabası mi dersin yada en vefakar olma mi hepsi bendeydi hala da var ama artık dizginliyorum mesafe iyidir herkes haddini bilir birde kendine en iyi dost sensin sağolsun insanlar çok guzel ders verdi en iyi dersi benden 15 yaş kucuk birinden öğrendim .Sevgim çoktu o kadar ki insanlar sahte bile sanirdi beni.bu kadar iyi niyet fazla diye yada rol yapıyorum sanirlardi.İtiraf ben gerçekten iyi insandım.simdide iyiyim ama önceliğim değişti önce can sonra can sonra canan oda dozunda.uzuluyorum içimdeki iyiliği yok ettigim için ama yapacak birşey yok herkese gösterdiğim merhameti kendime gostermek zorundayım artik

cok sevindim bu guncelleme gelmesine. malesef biz ülke olarak genlerimize islemis hizmetcilik.
yapinca da kimseye faydasi olmuyor:)
ben de herkesin her şeyine kosardim, bana da yirmibesten sonra bir guncelleme geldi, otuza yakin sistemi iyice hayatima oturttum. artik hayatin alma verme dengesini bozmuyorum.
kimseye pespese iyilik yapmıyorum- ya da kendimi yormuyorum. iki yaptiysam geriye cekilip iki bana gelmesini bekliyorum. cogu zaman almadan verdigimi farkedince bir duruyorum, tekrar gelen talepleri reddediyorum. Paşa gönlümün istemedigi seyleri yapmiyorum.
keske herkese gelse bu guncelleme

Eltinizin arkasından konuşan kayınvalideniz siz hazırlığa yardıma gitmediğiniz gün sizin de arkanızdan konuşmuştur mutlaka.
Sizde biraz duvarlı olmak iyi bişey mi ?
Mesafeli olmak iyidir kişiye ve duruma göre

Aynı bu kafadayım. Tabi bazı şeylerde kıymet bilinmezlik ve nankörlük insanı konu sahibi gibi yapıyor bence üzücü olan bu

Değecek insanlara her türlü yardim yapılır. Bundan gocunulmaz. Guzel insanlarla birlik beraberlik de oksitosini artiran seyler insana kendini de iyi hissettirir. Ama degmeyecek insanlar icin kendini aileni supurge etmek tam bi akil tutulmasi. Günlerce is yapan kadinin arkasindan, öf kac gundur bunun cocuklarindan da biktim be, demek kaynananizin hicbir fedakarliga degmeyecek biri oldugunu gosterir. Ona ragmen de, hih iste boyle yaptiginiz icin toplum bozuldu beraberlik kalmadi demek, de tam bi mallik yani boyle diyen insanlari takma bunlar objektif bakamayacak kadar körler her duruma karsi. Sen, seni ne iyi hissettiriosa onu yapmaya aynen devam et. Yalniz olmamak için ucuz tiplerle takilacak degiliz yani. Sinirli ve mutsuz olacagima sadece mutsuz olurum gerekirse.

Siz buraya konu açıp ben her işine koşuyorum, bizden çıkmıyorlar, sürekli hizmet bekliyorlar ama diğer eltim
yüzlerine bakmaz ona bir şey diyemezler diye konu açanların açtığı o ''elti'' olmuşsunuz.
Tebrik ediyorum geç olmadan kendi değerinizin farkına varıp başkalarına yaranmaktan vazgeçmişsiniz.
Herkes sizin gibi aydınlanma yaşasa burada ezilen kadın konuları kalmazdı. :)

Gorumcem her davet edildigi yere gec gider, insanlari agac ederdi. Uzakta diye birkac defa davet ettim, hep 1-2 saat gec geliyordu ve telefonunu acmiyordu. Yoneticilik de yapti bir donem, bu sekilde iste yapsa, aninda cikarirlardi ama demek ki iste yapmiyor, saygisizligi sadece bize. Ben davet etmeyi, arayip sormayi tamamen biraktim, kayinvalidem gelecegi zaman bazen davet edilmeden pesine takiliyor. 3 te yemek yicez dediysem ve gelmediyse o gelmeden baslayip, gelince "yemek var git isitin yiyin, sonra da toplayin"demeye basladim. Ondan beri bize hic gec kalmamaya basladi, beklemeyecegimizi biliyor.Bugun kayinpeder cagirdi, oraya da 1 saat gec geldi tabi ki. Kayinpederin karisi cok sinirlendi tabi ki. Bazisini insan yerine koymayip, onemsemeyince saygi goruyorsun, cok ilginc.

Hakedene hayatim bende cok verici oldum karnım burnumda hamileyken duymadığım hakaret kalmadi simdi hepsine mesafeliyim

Hayir canım sana katılmiyorum demekki senin ailen iyi bizim ailemiz çöp biz yaparsak iyiyiz hatta ona ragmen eleştiriliriz benim halam ve kuzenim bak benim ailem kocami şoförü gibi kullandi esim sürekli getirdi götürdü artık bana geldiler yeter dedim müsait değil dedim ne evime gelirler ne barkima bizim hatrimiz onlarin kullanacaklari kadarmis bir de üstüne hakaret ettiler kayınbabam evinin insaatini yaptırdı karnim burnumda esimde insaatcilikta var iki ay onun evini bekledi borc icindeydik iki senelik evliyim daha borcum bitmedi cocugumun dogdugunda üstüne giyecek bir zibini yoktu kayinbabam esime götür bunu babasinin evine benim. Evimde dogurmasin param. Yok dedi esime ağladım gidelim ise gir cocuk dogacak dedim diye görümcem bana bu ev babasinin evi sen onemsizsin çocuğunu da git nerde doğuruyorsan dogur dedi böyle insanlarin akrabalığı olacağına kopsun gitsin ne geregi var ki daha anlatmadigim onlarva sey var sonuç hiçbiriyle gorusmuyorum hayatim daha kaliteli hale geldi

bravo tebrik ederim. hayat kısa, kuşlar uçuyor. paşa gönlünüz nasıl isterse onu yapın, içten gelerek yapmak mesele zaten.
sizi bazısı iyi - bazısı kötü görüyor neden? kendileri nasıl görmek isterlerse öyle görüyorlar çünkü. siz neyi nasıl yaparsanız yapın bu böyle.
asıl mesele kendin olmaktan rahatlık duymak ve dolayısıyla seni olduğun gibi sevecek insanların sana çekilmesi. toplumsal baskı veya duygusal manipülasyonla maskeler takmak bu yüzden saçma işte, kimse sizi tanımazsa etrafınızda kim gerçek dostunuz nereden bilebilirsiniz?
kaynananın baklavası batsın. eltiye desenize sen de bırak bu işleri diye.

Aslında bence bütün sorun şu fedakarlık yaptığımız insanlar buna değecek insanlar mı?evetse yapmalı insan.Digee türlü hep banaci insanlara hep mesafeli olmak gerekiyor

Simdiki esinizin babası mı bunları dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…