Eltim gitsin temizliğini yapsın baklavasına kadar açsın kaynanan da günler önce geldi desin öyle aileye kılımı kıpırdatmamEşimin kimseye hayır diyememesi herkesin işine koşması bizi maddi manevi ezmesi yormasi.. başkaları memnun olsun diye kendi huzurumuzun içine etmedsi vs bunları yaşarken ben de hep ne düşünürler diye aslında sesimi cikarmazdm. Esime yuklenirdim neden hayır diyemiyorsun neden herkese koşuyorsun gibi . Fakat yaşım 30 a yaklasinca bu durumu sorgulamaya başladım peki ben neden evde kuruyorum hasta ediyorum kendimi de onların yanında hicbirsey belli etmiyorum diye .. bugün artık 31 yaşındayım ve geçen seneden beri eşim yapsa da yapmasa da ben kendi cizgimi koruyorum.. eltim ile birlikte her işe kosardik ama en değersiz bizdik ben artık akillandim bazen musaitken bile müsait değilim demeye başladım. Bir işi onlar istediğinde değil de önce ben musaitsem yaparım demeye başladım. Örnegin görümcemin düğünü vardı. Erkenden gel hazırlığa yardım et diye emir verdiler eski ben olsam emir geldiği anda kocam gibi koşardım. Bu sefer çok önemli bir isim var inşallah bitince gelmeye çalışırım dedim. İşim yoktu ama gidesim de yoktu. Ablama gittim oturdum kahve içtim psikolojik olarak iyi hissettim akşama yakın kendimi ve çocuğumu bir güzel hazırlayıp gittim. Önceden olsa nerde kaldin sen ! Diye herkes bir ağızdan kızardı ama o gün misafirmisim gibi davranildi. Önüme hazır pişmiş yemek geldi hatta ben gidemedim diye ayirmislar yemeğimi. Çok daha değerli hissettim..ve buna benzer birkaç olay daha oldu.. mesela bayrama yakın eltim günler oncesinden gidip kv nin bayram temizligini yaptı , baklavasini açtı, sarmasini sardı. Ben bayramın ilk günü çıkıp gittim bana o baklavayi ikram ettiler çok da değer verdiler ve ben eltimin yaptığı baklavayı yerken kaynanam eltim odadan çıkınca bıktım bunun çocuklarından günler öncesinden gelmiş ne acelesi varsa dedi ve küçük bebeğine kizdi sus sende dedi küçücük çocuğa.. o zaman bir kez daha mesafenin insanın öz saygısı için çok kıymetli birşey olduğunu anladım. Sizde biraz duvarlı olmak iyi bişey mi ?
insanlar kötü.insanq seven değil s..en yarar derler ya daha iyi özetlenemez zaten.Eşimin kimseye hayır diyememesi herkesin işine koşması bizi maddi manevi ezmesi yormasi.. başkaları memnun olsun diye kendi huzurumuzun içine etmedsi vs bunları yaşarken ben de hep ne düşünürler diye aslında sesimi cikarmazdm. Esime yuklenirdim neden hayır diyemiyorsun neden herkese koşuyorsun gibi . Fakat yaşım 30 a yaklasinca bu durumu sorgulamaya başladım peki ben neden evde kuruyorum hasta ediyorum kendimi de onların yanında hicbirsey belli etmiyorum diye .. bugün artık 31 yaşındayım ve geçen seneden beri eşim yapsa da yapmasa da ben kendi cizgimi koruyorum.. eltim ile birlikte her işe kosardik ama en değersiz bizdik ben artık akillandim bazen musaitken bile müsait değilim demeye başladım. Bir işi onlar istediğinde değil de önce ben musaitsem yaparım demeye başladım. Örnegin görümcemin düğünü vardı. Erkenden gel hazırlığa yardım et diye emir verdiler eski ben olsam emir geldiği anda kocam gibi koşardım. Bu sefer çok önemli bir isim var inşallah bitince gelmeye çalışırım dedim. İşim yoktu ama gidesim de yoktu. Ablama gittim oturdum kahve içtim psikolojik olarak iyi hissettim akşama yakın kendimi ve çocuğumu bir güzel hazırlayıp gittim. Önceden olsa nerde kaldin sen ! Diye herkes bir ağızdan kızardı ama o gün misafirmisim gibi davranildi. Önüme hazır pişmiş yemek geldi hatta ben gidemedim diye ayirmislar yemeğimi. Çok daha değerli hissettim..ve buna benzer birkaç olay daha oldu.. mesela bayrama yakın eltim günler oncesinden gidip kv nin bayram temizligini yaptı , baklavasini açtı, sarmasini sardı. Ben bayramın ilk günü çıkıp gittim bana o baklavayi ikram ettiler çok da değer verdiler ve ben eltimin yaptığı baklavayı yerken kaynanam eltim odadan çıkınca bıktım bunun çocuklarından günler öncesinden gelmiş ne acelesi varsa dedi ve küçük bebeğine kizdi sus sende dedi küçücük çocuğa.. o zaman bir kez daha mesafenin insanın öz saygısı için çok kıymetli birşey olduğunu anladım. Sizde biraz duvarlı olmak iyi bişey mi ?
Eltinizin arkasından konuşan kayınvalideniz siz hazırlığa yardıma gitmediğiniz gün sizin de arkanızdan konuşmuştur mutlaka.Ben bayramın ilk günü çıkıp gittim bana o baklavayi ikram ettiler çok da değer verdiler ve ben eltimin yaptığı baklavayı yerken kaynanam eltim odadan çıkınca bıktım bunun çocuklarından günler öncesinden gelmiş ne acelesi varsa dedi ve küçük bebeğine kizdi sus sende dedi küçücük çocuğa..
Mesafeli olmak iyidir kişiye ve duruma göreSizde biraz duvarlı olmak iyi bişey mi ?
Aynı bu kafadayım. Tabi bazı şeylerde kıymet bilinmezlik ve nankörlük insanı konu sahibi gibi yapıyor benceMaalesef böyle yalnızlaştırıldık.
Sizin gibi düşünmüyorum artık. 35 oldum ve bana da bu konuda aydınlanma geldi. Bayramlardan önce bir araya gelip hazırlık yapmak güzeldi ya. Şimdi herkes yalnız. Herkes birbirinden nefret ediyor. Akrabaysak zaten herkes birbirini biraz alttan alıyor. Düğünüm olduğunda yengemler benden önce kalktılar kendi evleri gibi düzdüler evimi. Nasıl unuturum mesela, öyle güzeldi ki.
Bir derdimiz bir mutluluğumuz olunca artık paylaşacak kimse bulamıyoruz.
Yalnızlaştırıldık. Bunun adı kendini bulmak değil bence, çocuklarımızın akraba ilişkilerinden uzak olarak büyümesi. Daha çok şey yazarım ama bu durum beni mutlu etmiyormuş onu öğrendim. Artık bayramlarda her fırsatta tüm akrabalarıma gidiyorum çocuklarımla. Onlar da bana geliyor. Çok daha mutlu olduğumuzu gördüm.
Eşimin kimseye hayır diyememesi herkesin işine koşması bizi maddi manevi ezmesi yormasi.. başkaları memnun olsun diye kendi huzurumuzun içine etmedsi vs bunları yaşarken ben de hep ne düşünürler diye aslında sesimi cikarmazdm. Esime yuklenirdim neden hayır diyemiyorsun neden herkese koşuyorsun gibi . Fakat yaşım 30 a yaklasinca bu durumu sorgulamaya başladım peki ben neden evde kuruyorum hasta ediyorum kendimi de onların yanında hicbirsey belli etmiyorum diye .. bugün artık 31 yaşındayım ve geçen seneden beri eşim yapsa da yapmasa da ben kendi cizgimi koruyorum.. eltim ile birlikte her işe kosardik ama en değersiz bizdik ben artık akillandim bazen musaitken bile müsait değilim demeye başladım. Bir işi onlar istediğinde değil de önce ben musaitsem yaparım demeye başladım. Örnegin görümcemin düğünü vardı. Erkenden gel hazırlığa yardım et diye emir verdiler eski ben olsam emir geldiği anda kocam gibi koşardım. Bu sefer çok önemli bir isim var inşallah bitince gelmeye çalışırım dedim. İşim yoktu ama gidesim de yoktu. Ablama gittim oturdum kahve içtim psikolojik olarak iyi hissettim akşama yakın kendimi ve çocuğumu bir güzel hazırlayıp gittim. Önceden olsa nerde kaldin sen ! Diye herkes bir ağızdan kızardı ama o gün misafirmisim gibi davranildi. Önüme hazır pişmiş yemek geldi hatta ben gidemedim diye ayirmislar yemeğimi. Çok daha değerli hissettim..ve buna benzer birkaç olay daha oldu.. mesela bayrama yakın eltim günler oncesinden gidip kv nin bayram temizligini yaptı , baklavasini açtı, sarmasini sardı. Ben bayramın ilk günü çıkıp gittim bana o baklavayi ikram ettiler çok da değer verdiler ve ben eltimin yaptığı baklavayı yerken kaynanam eltim odadan çıkınca bıktım bunun çocuklarından günler öncesinden gelmiş ne acelesi varsa dedi ve küçük bebeğine kizdi sus sende dedi küçücük çocuğa.. o zaman bir kez daha mesafenin insanın öz saygısı için çok kıymetli birşey olduğunu anladım. Sizde biraz duvarlı olmak iyi bişey mi ?
Hakedene hayatim bende cok verici oldum karnım burnumda hamileyken duymadığım hakaret kalmadi simdi hepsine mesafeliyimEşimin kimseye hayır diyememesi herkesin işine koşması bizi maddi manevi ezmesi yormasi.. başkaları memnun olsun diye kendi huzurumuzun içine etmedsi vs bunları yaşarken ben de hep ne düşünürler diye aslında sesimi cikarmazdm. Esime yuklenirdim neden hayır diyemiyorsun neden herkese koşuyorsun gibi . Fakat yaşım 30 a yaklasinca bu durumu sorgulamaya başladım peki ben neden evde kuruyorum hasta ediyorum kendimi de onların yanında hicbirsey belli etmiyorum diye .. bugün artık 31 yaşındayım ve geçen seneden beri eşim yapsa da yapmasa da ben kendi cizgimi koruyorum.. eltim ile birlikte her işe kosardik ama en değersiz bizdik ben artık akillandim bazen musaitken bile müsait değilim demeye başladım. Bir işi onlar istediğinde değil de önce ben musaitsem yaparım demeye başladım. Örnegin görümcemin düğünü vardı. Erkenden gel hazırlığa yardım et diye emir verdiler eski ben olsam emir geldiği anda kocam gibi koşardım. Bu sefer çok önemli bir isim var inşallah bitince gelmeye çalışırım dedim. İşim yoktu ama gidesim de yoktu. Ablama gittim oturdum kahve içtim psikolojik olarak iyi hissettim akşama yakın kendimi ve çocuğumu bir güzel hazırlayıp gittim. Önceden olsa nerde kaldin sen ! Diye herkes bir ağızdan kızardı ama o gün misafirmisim gibi davranildi. Önüme hazır pişmiş yemek geldi hatta ben gidemedim diye ayirmislar yemeğimi. Çok daha değerli hissettim..ve buna benzer birkaç olay daha oldu.. mesela bayrama yakın eltim günler oncesinden gidip kv nin bayram temizligini yaptı , baklavasini açtı, sarmasini sardı. Ben bayramın ilk günü çıkıp gittim bana o baklavayi ikram ettiler çok da değer verdiler ve ben eltimin yaptığı baklavayı yerken kaynanam eltim odadan çıkınca bıktım bunun çocuklarından günler öncesinden gelmiş ne acelesi varsa dedi ve küçük bebeğine kizdi sus sende dedi küçücük çocuğa.. o zaman bir kez daha mesafenin insanın öz saygısı için çok kıymetli birşey olduğunu anladım. Sizde biraz duvarlı olmak iyi bişey mi ?
Hayir canım sana katılmiyorum demekki senin ailen iyi bizim ailemiz çöp biz yaparsak iyiyiz hatta ona ragmen eleştiriliriz benim halam ve kuzenim bak benim ailem kocami şoförü gibi kullandi esim sürekli getirdi götürdü artık bana geldiler yeter dedim müsait değil dedim ne evime gelirler ne barkima bizim hatrimiz onlarin kullanacaklari kadarmis bir de üstüne hakaret ettiler kayınbabam evinin insaatini yaptırdı karnim burnumda esimde insaatcilikta var iki ay onun evini bekledi borc icindeydik iki senelik evliyim daha borcum bitmedi cocugumun dogdugunda üstüne giyecek bir zibini yoktu kayinbabam esime götür bunu babasinin evine benim. Evimde dogurmasin param. Yok dedi esime ağladım gidelim ise gir cocuk dogacak dedim diye görümcem bana bu ev babasinin evi sen onemsizsin çocuğunu da git nerde doğuruyorsan dogur dedi böyle insanlarin akrabalığı olacağına kopsun gitsin ne geregi var ki daha anlatmadigim onlarva sey var sonuç hiçbiriyle gorusmuyorum hayatim daha kaliteli hale geldiMaalesef böyle yalnızlaştırıldık.
Sizin gibi düşünmüyorum artık. 35 oldum ve bana da bu konuda aydınlanma geldi. Bayramlardan önce bir araya gelip hazırlık yapmak güzeldi ya. Şimdi herkes yalnız. Herkes birbirinden nefret ediyor. Akrabaysak zaten herkes birbirini biraz alttan alıyor. Düğünüm olduğunda yengemler benden önce kalktılar kendi evleri gibi düzdüler evimi. Nasıl unuturum mesela, öyle güzeldi ki.
Yalnızlaştırıldık. Bunun adı kendini bulmak değil bence, çocuklarımızın akraba ilişkilerinden uzak olarak büyümesi. Daha çok şey yazarım ama bu durum beni mutlu etmiyormuş onu öğrendim. Artık bayramlarda her fırsatta tüm akrabalarıma gidiyorum çocuklarımla. Onlar da bana geliyor. Çok daha mutlu olduğumuzu gördüm.
Aslında bence bütün sorun şu fedakarlık yaptığımız insanlar buna değecek insanlar mı?evetse yapmalı insan.Digee türlü hep banaci insanlara hep mesafeli olmak gerekiyorMaalesef böyle yalnızlaştırıldık.
Simdiki esinizin babası mı bunları dediHayir canım sana katılmiyorum demekki senin ailen iyi bizim ailemiz çöp biz yaparsak iyiyiz hatta ona ragmen eleştiriliriz benim halam ve kuzenim bak benim ailem kocami şoförü gibi kullandi esim sürekli getirdi götürdü artık bana geldiler yeter dedim müsait değil dedim ne evime gelirler ne barkima bizim hatrimiz onlarin kullanacaklari kadarmis bir de üstüne hakaret ettiler kayınbabam evinin insaatini yaptırdı karnim burnumda esimde insaatcilikta var iki ay onun evini bekledi borc icindeydik iki senelik evliyim daha borcum bitmedi cocugumun dogdugunda üstüne giyecek bir zibini yoktu kayinbabam esime götür bunu babasinin evine benim. Evimde dogurmasin param. Yok dedi esime ağladım gidelim ise gir cocuk dogacak dedim diye görümcem bana bu ev babasinin evi sen onemsizsin çocuğunu da git nerde doğuruyorsan dogur dedi böyle insanlarin akrabalığı olacağına kopsun gitsin ne geregi var ki daha anlatmadigim onlarva sey var sonuç hiçbiriyle gorusmuyorum hayatim daha kaliteli hale geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?