30undan sonra evlenmemiş olan sıkıntılı tiptir???!!

Aptal gibi 21 yasinda evleneim keske simdi 31 yasinda evlenseydim bence insanlarin 20 yasindaki düşüncesiyle 30 yasindaki düşüncesi cok farkli bence kadin 30 dan sonra erkekte 37 de falan evlenmeli kadin da erkek te uni biter evlenir askerden gelir evlenir ee 2 tarafya bisey yaşamaz beklerken gerici aileler vardır falan eee evlenirsin isler istediğin gibi gitmez zaten olgun degilsin kişiliğin gelişmemiş tam isteklerini bilmiyosun sonra pisman oluyosun o yuzden enniyisi 30 ve sonrasıdır bosver sen o kızları eminim ki ne dertleri vardir

Arkadaşlar eklemeden duramayacağım, ben bu kadınların evlenme olayına takıntısını nedir anlamıyorum. Konuyu açan arkadaşım için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama evlenmesek de kendi hayatımız kimliğimiz var. :rapci:

Tamam güzel yanları da vardır ama benim tüm hevesim kaçtı. Bir yerden sonra çevre baskısı da bitiyor, umudu kesiyorlar senden. Artık bana çok zahmetli geliyor bu evlilik süreçleri ve hiç bunlarla uğraşmak istemiyorum. :işsiz: :işsiz: :işsiz: :işsiz:

Buram buram cehalet, hayatta koca bulmaktan başka birşey başaramamış tip sözü sallaaa :halay:

• Beğen
Reactions: 000
30 yaşındayım etrafımda bir sürü bekar var.
Şimdiki aklım olsa 28 den sonra evlenirdim.

Ben 21 yaşında ydım eşim 24 yaşındaydı tanıştığımızda 3 sene sonra bn 24 o 27 yaşındayken evlendik...çok sorunlu ve geçimsiz bir evliliği bitiriyoruz suan...bir akrabam kendi 27 eşi 33 yaşındayken evlendi gayet mutlu çünkü kriterlerine maddi manevi tüm şartlara bakarak evlendi sırf bnm gibi sevdiği için maddi sorunların herşeyin altından kalkarız kafasıyla değil maddi sorunlar bi süre sonra maneviyatı da etkiledi çünkü o aradaki 3_4 yaş bile çok farkettiriyor.kadın 30 dan sonra evlenmeli zaten her istediğini yaşamalı gezip tozmalı ondan sonra evlenmeli evlenince maddi durumlar çok yerinde değilse evlenince gezerim kocişimle herşeyi yaparım hikaye ev geçimi derdi evin işleri gelecek kaygısı bunlar çoğu şeye set vuruyor

24 yaşındayım nasipse ay sonu evleneceğim ama ben evliliğin kesinlikle nasip kısmet olduğuna inanıyorum. Bir şeyler ters gidiyor nikah bile erteleniyor her şey yolunda gidiyor 2 güne evlisin. Ben evliliğin güzellikle yaşla maddi durumla alakası olduğuna inanmıyorum. Tabi güzelliği için maddi durumu iyi de evlenen insanlar vardır o mantık ve tercih meselesi. Ama biriyle tanışırsın dış görünüş maddiyat değil kişiliği kalbi ruhu kendine çeker bağlanırsın işte ruh ikizim dersin. Bu kaderdir. Ben nişanlımla 9 yıldır birlikteyim 6 aydır nişanlıyım onu ilk başta istemedim 7 ay peşimden koştu sonra kabul ettim ve kısa bir süre sonra sanki hayatımda olacak son erkek bu diye hissettim o anı unutamıyorum. Ve şimdi yıllar sonra kısa bir süre kaldı artık evli olacağız. Bana inan ki muhteşem güzellikte değilim mükemmel işim iyi bir birikimim yok ama aşık olmak ruh ikizini bulmak bunlara bağlı değil. Hangi yaşta o ruh ikizini bulursun bilemem ama inşallah doğru zamanda doğru yerde denk gelirsin ve güzel hayırlı bir evliliğin olur. Kendini böyle düşüncede ki insanların sözlerine kulak verip üzme.
Hayırlı uğurlu olsun..:dua:
Sizin adınıza sevindim.

Bu konuların burada açılma nedenini biraz düşündüm.
Benim çıkardığım sonuç şu; bir kadına çevresi okurken sürekli mesleğini eline al; sana ne talipler gelir diyor. Özellikle öğretmen veya devlet memuru isen seni çok havaya sokuyorlar.Işte sen okulunu bitir ne taliplerin olur.Sen çok kolay evlenirsin..vb diye sürekli telkin veriyorlar.
Bu da onları koşullanmaya sokuyor.Beklentiye giriyorlar.
Burada bu konuları açanların çoğu öğretmen; mühendis, hemşire veya devlet memuru..
Çünkü onlara sürekli siz çok kolay evlenirsiniz deniyor.
Ben bu mesleklerden değilim. Ama yakınım.Bana da dendi.Sen okulu bitir. Sen daha bitirir bitirmez birileri çıkar dediler.
Sonuç??
Çıkmadı tabi ki.Bu işler ısmarlama olmuyor.Evet irademiz var.Tercih yapabiliriz ama zorla birine kendini sevdiremezsin. Illa meslek var diye evleneceksin diye bir durum yok.
Geçende gene bir konu vardı."Atanmış öğretmenim; atandım ama hala evlenemedim" diyordu.
Yani atanınca kesin evlenirim diye kodlamış.
Bunu çoğunlukla yapan da toplum.
Evlilik öyle kesin olacak bir durum değil.Nasip kısmet.
Çünkü bazen sen elinden geleni yapsan da olmuyor.
Istesende olmuyor.
Şu koşullanmaları kendimizden kaldırsak rahatlayacağız..
Benim gördüğüm buradaki sorun bu.

Not: Herkes bu zihniyette değil.Ama genel izlenimim bu.Isteyen burada arşivde bu konuları aratsın. Ve bu konuları açanların profil bilgilerine baksın. Çoğunluk dediğim özellikte kişiler.

Bu bugün bir arkadaşımın söylediği bir söz. Yüzüme söyledi. Aslında pot kırdığının farkına varmadı. Çünkü ben de 30 yaş üstü ve bekarım. Bu konu ile ilgili çok düşündüm. Sizce de öyle midir?
Anormal olan Ben gibi 18 I de evlenen 20 sinde daha cahil kafaya cocuk dogurandir
Yahu 30 gecince ne oluyo yani boswer in yaa aksama ne pisirim ay cocuklarin ihtiyaclari ayy ayy sonu nasi gelecek cocuklari uyut hazirlan gel ayy biktim ulannn sen boswer ceeken bilir

28 yaşındayım hayatımda kimse Yok... 30 yaş üstü henüz evlenmemiş çok arkadaşım var... iş yerinde bende bazen maruz kalabiliyorum bu tarz saçmalıklara... açıkçası umrumda değil evlenmek bir başarı göstergesi değil... kendinizi üzmeyin gerekli cevabı verin bir süre sonra lafı açılmaz...

Öncelikle tüm yorum yazan arkadaşlara sonsuz teşekkürler. Aslında arkadaşımın bu sözünün beni etkilemesindeki neden belki de benim aynı şeyi düşünmem. Etrafımda pek bekar kalmamış durumda. Olanlar hepsi gerçekten problemli insanlar. Ya kız arkadaşları tarafından terkedilmiş ya da insanlar tarafından sevilmeyen, psikolojik sorunları olan insanlar. Ben de gençliğime göre daha agresif, daha tahammülsüz biriyim.

32 yaşındayım ve evliliği sürekli erteliyorum. zaten birlikte yaşıyoruz ve kesinlikle toplumun genel algısına göre normal (!) değilim. öncelikle eski tahammülüm yok, özgürlüğüme ve bireyselliğime çok düşkünüm. ayrıca evliliği son derece saçma buluyorum artık. çok anlamsız.

Bu bugün bir arkadaşımın söylediği bir söz. Yüzüme söyledi. Aslında pot kırdığının farkına varmadı. Çünkü ben de 30 yaş üstü ve bekarım. Bu konu ile ilgili çok düşündüm. Sizce de öyle midir?
Belki bunu Erkekler için kullanmıştır.
Bana göre de 35 den sonraya kalan Erkeğin sıkıntılı olma oranı %90

• Muhteşem
Reactions: 000
Niye bunu bu kadar dert edindiniz ki?Siz sıkıntılı birisi olduğunuza siz karar verirsiniz başkasına kalmadı.Hem görüyoruz bazi erken evlenenlerin eşlerini döven var saygısızlık eden var.Sanki evlilik çok büyük bir başarı

Evlendiğimde 32 yaşindaydım. Eşimse 42 😨😨 bu mantıkla eşim psikopat sanırim😂

Back
X