30undan sonra evlenmemiş olan sıkıntılı tiptir???!!

Dedi 20 lerinde evlenip coluk cocuga karisan sıkıntısız esi bulunmaz insan...
29 yaşımdayım, daha yeni bebeğim oldu 3.5 aylık. Sıkıntısız değilim, mükemmeliyetçi hiç değilim.
Gerçekleri duymak neden bu kadar zorunuza gitti ki.. Bunun her türlü açıklamasını yapabilirim; hem biyolojik hem psikolojik olarak.
Hayatın hiçbir döneminde sıkıntılar eksik olmaz. Sıkıntılı insan olmak ayrıdır, hayatın getirdiği sıkıntılarla boğuşan insan olmak ayrıdır.
Çoğunlukla 30 yaş üstü; evlenmek isteyipte evlenemeyen insanlar; sıkıntılı, kendine dert arayan, mükemmeliyetçi, obsesif, agresif, kompleksli insanlar oluyor.

29 yaşımdayım, daha yeni bebeğim oldu 3.5 aylık. Sıkıntısız değilim, mükemmeliyetçi hiç değilim.
Gerçekleri duymak neden bu kadar zorunuza gitti ki.. Bunun her türlü açıklamasını yapabilirim; hem biyolojik hem psikolojik olarak.
Hayatın hiçbir döneminde sıkıntılar eksik olmaz. Sıkıntılı insan olmak ayrıdır, hayatın getirdiği sıkıntılarla boğuşan insan olmak ayrıdır.
Çoğunlukla 30 yaş üstü; evlenmek isteyipte evlenemeyen insanlar; sıkıntılı, kendine dert arayan, mükemmeliyetçi, obsesif, agresif, kompleksli insanlar oluyor.
Orada dur biraz. Haddini bileceksin.

Gercekleri soylemiyorsun kisisel dusunceni soyluyorsun. Bu konuda akademik bir tezin mi var . Hayirdir neyin aciklamasi bu?

29 yasinda evlenip bu "..." kumeye girmekten son anda kurtulmussun.:deli:

Normalde hicbir sekilde bunu soylemezdim ama senin gibiler basina gelmeden anlamaz.

Umarim cocugun buyudugunde hic evlenmez. O zaman bu yorumunu hatirlarsin. :KK50:

Orada dur biraz. Haddini bileceksin.

Gercekleri soylemiyorsun kisisel dusunceni soyluyorsun. Bu konuda akademik bir tezin mi var . Hayirdir neyin aciklamasi bu?

29 yasinda evlenip bu "..." kumeye girmekten son anda kurtulmussun.:deli:

Normalde hicbir sekilde bunu soylemezdim ama senin gibiler basina gelmeden anlamaz.

Umarim cocugun buyudugunde hic evlenmez. O zaman bu yorumunu hatirlarsin. :KK50:
Lafı oturttum diye çok sevinmişsin yazık. Şimdi çok Üzüleceksin ama 29 yaşımda evlenmedim. 25 yaşımda evlendim. Haddimi de çok iyi biliyorum.
Kişisel fikrim değil, bunlar gerçekler.
Bilim, biyoloji, psikoloji denen şeyler var.
Zaten kötü niyetli ve sıkıntılı olmasan; şu yorumu yazmazsın. Hemde 3.5 aylık bir bebeğe sataşacak kadar.. Bu kadar mı komplekslisin. Yazık sana.
" Umarım cocugun buyudugunde hic evlenmez. "

Lafı oturttum diye çok sevinmişsin yazık. Şimdi çok Üzüleceksin ama 29 yaşımda evlenmedim. 25 yaşımda evlendim. Haddimi de çok iyi biliyorum.
Zaten kötü niyetli ve sıkıntılı olmasan; şu yorumu yazmazsın. Hemde 3.5 aylık bir bebeğe sataşacak kadar.. Bu kadar mı komplekslisin. Yazık sana.
Bilim diyerek komik olma istersen. :deli:

Tam da senin yazdigin yorumu sana iade ettim.

Niye uzuleyim ,niye sevineyim. Senin evlenmenin bana ne yarari , zarari var?

Aklinca 30 undan once evlendim diyerek , kendini yine kendin olusturdugun sacma grubun icinden kurtarmissin. Bunu eklemem neden zoruna gitti.

Ben kimseye satasmam ama sen kinadigini yasarsin. Sadece zamani geldiginde bunu hatirla.

Bilim diyerek komik olma istersen. :deli:

Tam da senin yazdigin yorumu sana iade ettim.

Niye uzuleyim ,niye sevineyim. Senin evlenmenin bana ne yarari , zarari var?

Aklinca 30 undan once evlendim diyerek , kendini yine kendin olusturdugun sacma grubun icinden kurtarmissin. Bunu eklemem neden zoruna gitti.

Ben kimseye satasmam ama sen kinadigini yasarsin. Sadece zamani geldiginde bunu hatirla.
Bilim diyerek komik olmuyorum. Benim kimseyi de kınadığım yok. Ben gerçek olanlardan bahsediyorum.
30 yaş sendromu diye birşeyler de var araştır istersen. Hormonlardan bahsetmeme gerek var mı? Haa birde bilinç ve farkındalık diye birşey de var.
Dolayısıyla; 30 yaşında olup çoğunluktan sıyrılmış, evlenmemiş ama kafayı bununla bozmamış sağlıklı bireyler de var.
Ayrıca;
3.5 aylık bir bebek için umarım ileride evlenemez diyen ben değilim; sensin.
Bu kadar kötü niyet olamaz. Allah sana akıl fikir vicdan versin. Sıkıntılı olmasan; bu yorumu yazmazdın zaten.

Sen de 25 yasinda evlenmemissin ablacim, 29 yasinda evlenip o kumeye girmekten zar zor kurtulmussun. Tam sinirdan yirtan biri icin biraz fazla iddiali konusmamis misiniz??!!!

Bilim diyerek komik olmuyorum. Benim kimseyi de kınadığım yok. Ben gerçek olanlardan bahsediyorum.
30 yaş sendromu diye birşeyler de var araştır istersen. Hormonlardan bahsetmeme gerek var mı? Haa birde bilinç ve farkındalık diye birşey de var.
Dolayısıyla; 30 yaşında olup çoğunluktan sıyrılmış, evlenmemiş ama kafayı bununla bozmamış sağlıklı bireyler de var.
Ayrıca;
3.5 aylık bir bebek için umarım ileride evlenemez diyen ben değilim; sensin.
Bu kadar kötü niyet olamaz. Allah sana akıl fikir vicdan versin. Sıkıntılı olmasan; bu yorumu yazmazdın zaten.
Evlenmeden cinsellik yasanmiyor mu? Secici olmak mi suc? Senin gibilerin agzini kapatmak icin onumuze gelenle evlenelim. Sonra da bosanma istatistikleri neden artti diye dusunelim.

Istedigini soyleyen , istemedigini isitir. O bana diledigin vicdani, Allah sana versin. Zira ihtiyacin var.

Ben senin dediklerini dikkate almiyorum. Yalniz senin acindan cok kotu. Vizyonun o kadar dar ki. Hatta yok bile diyebilirim.

Bu dediklerimi bir dusun. Zararin neresinden donersen kardir.

Bu sundugunuz tez ile ilgili bir makale , herhangi bir bilimsel calisma sunar misiniz lutfen?

Sen de 25 yasinda evlenmemissin ablacim, 29 yasinda evlenip o kumeye girmekten zar zor kurtulmussun. Tam sinirdan yirtan biri icin biraz fazla iddiali konusmamis misiniz??!!!
Ben 25 yaşında evlendim. Evlenmek gibi bir derdim yoktu, sevdim anlaştım devam etti. Şuan ki aklım olsa; biraz daha beklerdim. Benim zaten buradaki yazdıklarım evlenmekle kafayı bozmuş 30 yaş üstüyle.
Seni çok iyi tanıyorum ve şuan beni anlayamadığını düşünüyorum. Çünkü biz seninle hep aynı kafadayız.
Benim burada anlatmak istediğim farklı, tekrar üstteki yorumumu okursan,
evet çoğunlukla 30 yaş üstü evlenmek isteyip evlenemeyen insanlar; sıkıntılı tiplerdir. Etrafındaki evli çiftleri kıskanırlar, kompleksli, bunalımda, agresif, aşırı mükemmeliyetçi, obsesiflik derecesinde detaycı, topluma karışmayı sadece evlilikle olacak sanan kişilerdir. Hatta başkalarının mutsuzluğundan mutlu olurlar. Ki zaten evliliğe bu kadar takmışlardır.
Haa birde bilinçli olup, toplum içinde kariyeri ya da kişiliği ile yer edinmiş, evlilik olayını akışına bırakmış, hayatın sadece kocadan ibaret olduğunu düşünmeyen, sürekli bir arayışta olmayan, hayatının tadını çıkaran, kafasını kuma gömmeyen bilinçli 30 yaş ve üstü olgun insanlar var.

Ben 25 yaşında evlendim. Evlenmek gibi bir derdim yoktu, sevdim anlaştım devam etti. Şuan ki aklım olsa; biraz daha beklerdim. Benim zaten buradaki yazdıklarım evlenmekle kafayı bozmuş 30 yaş üstüyle.
Seni çok iyi tanıyorum ve şuan beni anlayamadığını düşünüyorum. Çünkü biz seninle hep aynı kafadayız.
evet çoğunlukla 30 yaş üstü evlenmek isteyip evlenemeyen insanlar; sıkıntılı tiplerdir. Etrafındaki evli çiftleri kıskanırlar, kompleksli, bunalımda, agresif, aşırı mükemmeliyetçi, obsesiflik derecesinde detaycı, topluma karışmayı sadece evlilikle olacak sanan kişilerdir. Hatta başkalarının mutsuzluğundan mutlu olurlar. Ki zaten evliliğe bu kadar takmışlardır.
Haa birde bilinçli olup, toplum içinde kariyeri ya da kişiliği ile yer edinmiş, evlilik olayını akışına bırakmış, hayatın sadece kocadan ibaret olduğunu düşünmeyen, sürekli bir arayışta olmayan, hayatının tadını çıkaran, kafasını kuma gömmeyen bilinçli 30 yaş ve üstü olgun insanlar var.
Miss hadi iyisin seni ayri tutmus.:deli:

Bak simdi akilli. 20 yasindan beri tek yasiyorum ben. Ustelik yurt disinda. Ustelik kimseye ihtiyac duymadan. Iki de masterim var . Bak sen...
:KK53:
Evliligi su son bir iki seneye kadar dusunmedim. Son yillarda dusunmemin nedenini sen bilmesen de olur.

Aksine bazi evlilerin bu tur forumlarda bekar olup hayatini yasayanlari kiskanip, ayri bir saldirdigini dusunuyorum.

Oysa ki evlilik hayatinda mutlu olsan, bu yorumlari yazmaya gerek bile duymazsin cunku senin gibiler kaostan beslenir.

Ister evlilik dusunsun gelsin bu dilegini burada dile getirsin, ister dusunmesin yine de bu tip konulara yazsin. Bu seni hic ama hic ilgilendirmez. Yerinde olsam cocugumla ilgilenir bu tip konulara da bakmazdim. Gerci senin hayatinin yarisi forumda gecerken yetistirecegin cocuk nasil olabilir. Hayal edemiyorum. Dilerim ki "O" hicbir zaman evlenemez ya da mutsuz ama mutsuz bir evliligi olur. Umarim sonra da ben ne yaptim, neden oyle dusundum diye kara kara dusunursun. :cool:

Nasil olsa banlanacagiz. Bari tam olsun degil mi? :KK39:

Bu sundugunuz tez ile ilgili bir makale , herhangi bir bilimsel calisma sunar misiniz lutfen?
Ben tez sunmadım. 30 yaş ve üstü hormonların ne seviyede nasıl çalıştığını araştırın. Üzerine toplum baskısını ekleyin. Üzerine bilinçsizliği ve evlenmek isteyip de evlenememe psikolojisini de ekleyin. Haa birde her insanın yaşadığı 30 yaş sendromu ile bunları harmanlayın. Alın size sıkıntılı tip.
İşte bende diyorum ki; bütün bunlardan sıyrılmak insanın elinde.

Ben tez sunmadım. 30 yaş ve üstü hormonların ne seviyede nasıl çalıştığını araştırın. Üzerine toplum baskısını ekleyin. Üzerine bilinçsizliği ve evlenmek isteyip de evlenememe psikolojisini de ekleyin. Haa birde her insanın yaşadığı 30 yaş sendromu ile bunları harmanlayın. Alın size sıkıntılı tip.
Aradiginiz bilimsel verileri sunan teze su an ulasilamadi diyorsun. :KK53:

Hanımlar,
evlenmiş ya da evlenmemiş olmak sıkıntılı biri olduğunuzu göstermez, lütfen birbirinizi bu tip genellemelere sokmayın, ayrıca birbirinizin yorumlarına kızdıysanız sinirinizi yorumlar üzerinden gösterin, el kadar bebekleri konuya dahil etmeyin, öfkelerinizin bir ayarı olsun.

Bu bugün bir arkadaşımın söylediği bir söz. Yüzüme söyledi. Aslında pot kırdığının farkına varmadı. Çünkü ben de 30 yaş üstü ve bekarım. Bu konu ile ilgili çok düşündüm. Sizce de öyle midir?
Hayır asla değildir hatta daha mantıklı seçimler yapar daha olgun olurlar dert çekmezler

Doğru sıkıntılı tiptir :) O yaşa kadar evlen evlen evlen diye beyninin etini yiyen ailesine/etrafına kafa tutmuştur, bu saçma toplumda tek başına aslan gibi ayaklarının üzerinde durabilmiştir. Sıkıntılı olmayan biri yapabilir miydi bunları? Esas sıkıntısızca topluma adapte olanların bu kabul ihtiyacını sorgulaması lazım.

Ben 41 yasindayim , son 11 yildir hormonlarim her sene azaldi , bende var bi tuhaflik herhalde

“Evlenmekle kafayı bozmuş 30 yaş üstü” !!!!! Bu ben oluyorum herhalde

Bu bugün bir arkadaşımın söylediği bir söz. Yüzüme söyledi. Aslında pot kırdığının farkına varmadı. Çünkü ben de 30 yaş üstü ve bekarım. Bu konu ile ilgili çok düşündüm. Sizce de öyle midir?

36 da evlendim, kendimi hiç de sorunlu görmüyorum, halt yemiş o :))

Back
X