30undan sonra evlenmemiş olan sıkıntılı tiptir???!!

Eşiniz kaç yaşındaydı?? Ya ben kendimden genç biriyle evlenmek istemiyorum ama yaşça büyükler de bekar değil.

Eşim 38 di, kısmet işi bunlar, 30 lu yaşlarda bir sürü bekar erkek var
Şu devirde artık çok erken evlenmiyor insanlar, okul, askerlik, iş güç derken zaten 30 u geçiyor

Eşim 38 di, kısmet işi bunlar, 30 lu yaşlarda bir sürü bekar erkek var
Şu devirde artık çok erken evlenmiyor insanlar, okul, askerlik, iş güç derken zaten 30 u geçiyor
Dediğinize katılıyorum ama onlara genelde 25-30 yaş arası hanımları tercih ediyor. Bunu ben de gözlemliyorum, bir arkadaşım da aynı şeyi söylemişti. Hatta 30 yaş üstü bayanı ne zaman tanıyıp ne zaman evlenip ne zaman çocuk yapacağım diye de söylemişti. Kırıcı bir söz tabi ama erkeklerin çoğu genelde böyle düşünüyor.

Dediğinize katılıyorum ama onlara genelde 25-30 yaş arası hanımları tercih ediyor. Bunu ben de gözlemliyorum, bir arkadaşım da aynı şeyi söylemişti. Hatta 30 yaş üstü bayanı ne zaman tanıyıp ne zaman evlenip ne zaman çocuk yapacağım diye de söylemişti. Kırıcı bir söz tabi ama erkeklerin çoğu genelde böyle düşünüyor.

İnsanları bu kadar kaale almayın :))
Herkesin bir fikri var kendince, siz kendi yaşamınıza bakın
30 lu yaşlar bence çok güzel yaşlar, şu an 42 yim :))) insanın en verimli olduğu zamanlar, evlilik çok kafaya takılacak bir şey değil. Önce kendin var olacaksın sonra evleneceksin ve şuna inanıyorum ki kısmet gerçekten insanı buluyor

Bu bugün bir arkadaşımın söylediği bir söz. Yüzüme söyledi. Aslında pot kırdığının farkına varmadı. Çünkü ben de 30 yaş üstü ve bekarım. Bu konu ile ilgili çok düşündüm. Sizce de öyle midir?

Hayır tam tersi siz ne istediğinizi bildiğiniz için evlenmek için evlenmeyen birisiniz. Yoksa evlenmek hiç zor değil. Eminim şu an isteseniz 6 ay sonra düğününüz olur. Ama sizin istediğiniz bu değil. Aradığınız insan henüz karşınıza çıkmamış.

Sanki evlenen herkes hayatının aşkını bulmuş da bir biz o aşktan mahrum kalmışız. Ben de bu insanları anlamıyorum. Hergün kaynana, eş, çocuk şikayetleri ile kafamızı şişiren bunlar değil sanki. Oh be sonunda içimi döktüm. 😄Ben de evli olup habire kendi sorunlarını anlatan, sorunlu tiplerden sıkıldım. Beni evlilikten soğuttular.

Miss hadi iyisin seni ayri tutmus.:deli:

Bak simdi akilli. 20 yasindan beri tek yasiyorum ben. Ustelik yurt disinda. Ustelik kimseye ihtiyac duymadan. Iki de masterim var . Bak sen...
:KK53:
Evliligi su son bir iki seneye kadar dusunmedim. Son yillarda dusunmemin nedenini sen bilmesen de olur.

Aksine bazi evlilerin bu tur forumlarda bekar olup hayatini yasayanlari kiskanip, ayri bir saldirdigini dusunuyorum.

Oysa ki evlilik hayatinda mutlu olsan, bu yorumlari yazmaya gerek bile duymazsin cunku senin gibiler kaostan beslenir.

Ister evlilik dusunsun gelsin bu dilegini burada dile getirsin, ister dusunmesin yine de bu tip konulara yazsin. Bu seni hic ama hic ilgilendirmez. Yerinde olsam cocugumla ilgilenir bu tip konulara da bakmazdim. Gerci senin hayatinin yarisi forumda gecerken yetistirecegin cocuk nasil olabilir. Hayal edemiyorum. Dilerim ki "O" hicbir zaman evlenemez ya da mutsuz ama mutsuz bir evliligi olur. Umarim sonra da ben ne yaptim, neden oyle dusundum diye kara kara dusunursun. :cool:

Nasil olsa banlanacagiz. Bari tam olsun degil mi? :KK39:
İki masteriniz olması sizi cahil her atışmaya "çoluğundan çocuğundan çıksın taaaaaam mı" diye çıkışan insanlardan ayıramamış ne yazık ki.
Üyenin yorumlarına elbette ki katılmıyorum ama sizin yorumlarınız daha bir çirkin, 3 aylık bebeğe sataşacak ne yaşamış olabilirsiniz? 3 aylık bebek yahu bebek,ayıp gerçekten

20 yaşıma yeni girdiğim zaman beni istemeyi düşünen bir kadının oğlu için annem bu cümleyi kurmuştu. 30'u devirdikten sonra 40'ı devirmiş olan beyimle evlendim. Sorunun dibiyiz resmen.

İnsanları bu kadar kaale almayın :))
Herkesin bir fikri var kendince, siz kendi yaşamınıza bakın
30 lu yaşlar bence çok güzel yaşlar, şu an 42 yim :))) insanın en verimli olduğu zamanlar, evlilik çok kafaya takılacak bir şey değil. Önce kendin var olacaksın sonra evleneceksin ve şuna inanıyorum ki kısmet gerçekten insanı buluyor

Yani Türk erkeklerı mahalle teyzesi, ya da kezban arası bir kafada yaşıyor. Bu kadar hesap kitapla aşk sevgi mi olur yahu??
Aşk dediğin birdenbire gelir, gülüşü bakışı lafları içini ısıtır sonra da ömürboyu gülüşünu duymak istersin o kadar.

Kadınların Türkiye'de uğradığı kadar toplum baskısı ve yaş faşizmini bir tek Amerikada gördüm başka da görmedim duymadım. Avrupada erkekler yaşıtları kadınlarla gayet evleniyor, hatta büyük kadınlarla da evleniyor çünkü kadın da insana sayılıyor. Türkiye'de kadın eve baksın çocuk yapsın şeklinde artık hizmetçi ve yavrulayacak inek şeklinde görülüyor. Haaa o çocuk ne zaman olcak diyen erkekler var ya onlar da sanki şahane babalık yapıyor ya o da ayrı mesele.

Boşverin böyle erkekleri, gülüşünüze bakışınıza bakan erkekleri sevin. Bu aralar flört ettiğim biri var bana 2 gün önce işe gittiğimde uyanamadın herhalde gözlerin mahmur bakıyor dedi :olamaz:Sabah sabah çaktırmadan gözlerime bakmış çakal marka :olamaz:

Yani Türk erkeklerı mahalle teyzesi, ya da kezban arası bir kafada yaşıyor. Bu kadar hesap kitapla aşk sevgi mi olur yahu??
Aşk dediğin birdenbire gelir, gülüşü bakışı lafları içini ısıtır sonra da ömürboyu gülüşünu duymak istersin o kadar.

Kadınların Türkiye'de uğradığı kadar toplum baskısı ve yaş faşizmini bir tek Amerikada gördüm başka da görmedim duymadım. Avrupada erkekler yaşıtları kadınlarla gayet evleniyor, hatta büyük kadınlarla da evleniyor çünkü kadın da insana sayılıyor. Türkiye'de kadın eve baksın çocuk yapsın şeklinde artık hizmetçi ve yavrulayacak inek şeklinde görülüyor. Haaa o çocuk ne zaman olcak diyen erkekler var ya onlar da sanki şahane babalık yapıyor ya o da ayrı mesele.

Boşverin böyle erkekleri, gülüşünüze bakışınıza bakan erkekleri sevin. Bu aralar flört ettiğim biri var bana 2 gün önce işe gittiğimde uyanamadın herhalde gözlerin mahmur bakıyor dedi :olamaz:Sabah sabah çaktırmadan gözlerime bakmış çakal marka :olamaz:
Turkiyede de duzgun adam var cherry , ben bu tarz konularda anlatilan erkekleri duydukca dumur oluyor , burayi okuyunca sanarsin tum turk erkekleri korkunc

Turkiyede de duzgun adam var cherry , ben bu tarz konularda anlatilan erkekleri duydukca dumur oluyor , burayi okuyunca sanarsin tum turk erkekleri korkunc

Katiliyorum. Burdaki konulardaki tipler gercekten bomba yani.
Bana denk gelenler asla bu sekilde konusmadi, cok seker ve saygili davrandilar. Biri simdi Amerika'da cok eyi bir Silikon Vadisi sirketinde calisiyormus onu almayan kafama tukureyim :olamaz: S.... nerdesin seni almadigima cok pismanim abicim beni bul

Katiliyorum. Burdaki konulardaki tipler gercekten bomba yani.
Bana denk gelenler asla bu sekilde konusmadi, cok seker ve saygili davrandilar. Biri simdi Amerika'da cok eyi bir Silikon Vadisi sirketinde calisiyormus onu almayan kafama tukureyim :olamaz: S.... nerdesin seni almadigima cok pismanim abicim beni bul
Ahhaa deli
Valla bende hic gormedim boyle erkek
Karisini aldatan gordum , yavsaklik yapani gordum ama geneli akli basinda , saygi duyduklari ve anlasabildikleri kadinlarla evleniyor yastan bagimsiz olarak

Ahhaa deli
Valla bende hic gormedim boyle erkek
Karisini aldatan gordum , yavsaklik yapani gordum ama geneli akli basinda , saygi duyduklari ve anlasabildikleri kadinlarla evleniyor yastan bagimsiz olarak

S....yi niye begenmemistim hatirlamiyorum ama kafa ve eglenceli bir cocuktu, entellektueldi de
Muhtemelen bir zirtoya sevdaliydim gencken budalaydim iste
Valla pismanim gul gibi cocugu harcadim
Silikon Vadisi sirketinde de calisiyormus o simdi ne para kiriyordur ahhh be:KK8:

S....yi niye begenmemistim hatirlamiyorum ama kafa ve eglenceli bir cocuktu, entellektueldi de
Muhtemelen bir zirtoya sevdaliydim gencken budalaydim iste
Valla pismanim gul gibi cocugu harcadim
Silikon Vadisi sirketinde de calisiyormus o simdi ne para kiriyordur ahhh be:KK8:
Bul sosyal medyadan yaz ayol , eger sevgilisi yoksa yuru cocuga

O kadar kişi neler neler yazmış ama sizin önemseyip cevap yazdığınız mesaj şu:

Ben de arkadaşınız gibi düşünüyorum;
Çoğunlukla sıkıntılı insanlar oluyor.
Düzgün biri bulma ihtimalimiz yok mudur acaba?

Siz de arkadaşınız gibi düşünmeseniz bunu bu kadar dert etmezdiniz. Aranızdaki fark birinizin evlenmiş, diğerinin evlenmemiş olması. Evli olan siz, bekar olan o olsaydı o cümleyi siz kuracaktınız büyük ihtimalle.

Bu kafa yapısından kurtulmadığınız sürece evlenecek birini bulamamanız çok normal.
Çünkü siz böyle düşünüyorsunuz ve doğal olarak anlaşabildiğiniz arkadaş çevreniz de aynı kafada. Çevrenizde tanışabileceğiniz ya da arkadaşlarınızın tanıştırabileceği erkekler de aynı kafada. Peki onlar ne yapıyor? Bu kafa yapısının sonucu olarak daha genç kadınlarla olmak istiyorlar. Çünkü 30, hepinize göre geç kalınmış bir yaş.
Böyle düşünmeyen adamlar da yine sizi değil, kendileri gibi düşünen kadınları tercih ediyorlar.

Siz kendi düşüncelerinizle, kendi kurduğunuz dünyanın sonuçlarını yaşıyorsunuz. Bu düşüncelerden kurtulmazsanız evlenmiş olmak için evlenip mutsuz olmanız kaçınılmaz.

O kadar kişi neler neler yazmış ama sizin önemseyip cevap yazdığınız mesaj şu:

Siz de arkadaşınız gibi düşünmeseniz bunu bu kadar dert etmezdiniz. Aranızdaki fark birinizin evlenmiş, diğerinin evlenmemiş olması. Evli olan siz, bekar olan o olsaydı o cümleyi siz kuracaktınız büyük ihtimalle.

Bu kafa yapısından kurtulmadığınız sürece evlenecek birini bulamamanız çok normal.
Çünkü siz böyle düşünüyorsunuz ve doğal olarak anlaşabildiğiniz arkadaş çevreniz de aynı kafada. Çevrenizde tanışabileceğiniz ya da arkadaşlarınızın tanıştırabileceği erkekler de aynı kafada. Peki onlar ne yapıyor? Bu kafa yapısının sonucu olarak daha genç kadınlarla olmak istiyorlar. Çünkü 30, hepinize göre geç kalınmış bir yaş.
Böyle düşünmeyen adamlar da yine sizi değil, kendileri gibi düşünen kadınları tercih ediyorlar.

Siz kendi düşüncelerinizle, kendi kurduğunuz dünyanın sonuçlarını yaşıyorsunuz. Bu düşüncelerden kurtulmazsanız evlenmiş olmak için evlenip mutsuz olmanız kaçınılmaz.
Seviyorum seni ❤️
Kocaman bir alkis bu yoruna

Ben tez sunmadım. 30 yaş ve üstü hormonların ne seviyede nasıl çalıştığını araştırın. Üzerine toplum baskısını ekleyin. Üzerine bilinçsizliği ve evlenmek isteyip de evlenememe psikolojisini de ekleyin. Haa birde her insanın yaşadığı 30 yaş sendromu ile bunları harmanlayın. Alın size sıkıntılı tip.
İşte bende diyorum ki; bütün bunlardan sıyrılmak insanın elinde.
Bilinçsizlik ne alaka ya? Gayet de bilinçli bir insanım ve bekarım. 30 yaş üstü insanın hormonları farklı çalışıyordur tabi ki ama napalım hormonlarımız dengesizleşti diye sokaktan adam mı çevirelim? İnsan kedini niye bu sıkıntıya soksun önüne gelenle evlenmek varken? Hiç düşünmüyorsunuz değil mi. Pes yani. Çocuğunuza laf eden arkadaşa kızmıştım ama sizin gibileri bazı şeyleri yaşamadan anlamıyor maalesef. Yaşamamışsınız bilmiyorsunuz. Siz bir kere evlendiniz diye bekar kalmayacağınızın garantisi mi var? Allah bir gün elinizden almaz dilerim.

İstediğiniz gibi bir evlilik yapamamışsınız muhtemelen ve istediği gibi birisini bekleyenlere saldırıyorsunuz. Bu mutsuzluk da size yeter

Sıkıntılı tip olmakla gurur duyuyoruz vesselam:) Bekar ve tek başına hayatta kalan kadınlara duyduğum saygı kadar kimseye saygı duymuyorum ben, üzgünüm. Demir leblebiyiz biz. Etrafıma bakıyorum, şu evde aldığım her çöpü bizzat alnımın teriyle almışım. Hepsinde gecelere kadar çalışıp kazandığım, yeri geldi taksitlere böldürdüğüm, ödemek için haftalarca yumurta ve makarna yediğim emeğim var. Mutfak eşyaları, mobilya, hepsi. Eşyalarımı kimse bana "sağlamadı". Ne ailem, ne başkasının ailesi. Kimsenin dandik altınlarıyla bilmem nesiyle de kurulmadı bu ev. Hepsini ben becerdim. Genç kadınların bunları tek başına becermesi çok zor. Gurur duyuyorum kendimle ve aynı yolu paylaştığım kızkardeşlerimle.

Son düzenleme:
Sıkıntılı tip olmakla gurur duyuyoruz vesselam:) Bekar ve tek başına hayatta kalan kadınlara duyduğum saygı kadar kimseye saygı duymuyorum ben, üzgünüm. Demir leblebiyiz biz. Etrafıma bakıyorum, şu evde aldığım her çöpü bizzat alnımın teriyle almışım. Hepsinde gecelere kadar çalışıp kazandığım, yeri geldi taksitlere böldürdüğüm, ödemek için haftalarca yumurta ve makarna yediğim emeğim var. Mutfak eşyaları, mobilya, hepsi. Eşyalarımı kimse bana "sağlamadı". Ne ailem, ne başkasının ailesi. Kimsenin dandik altınlarıyla bilmem nesiyle de kurulmadı bu ev. Hepsini ben becerdim. Genç kadınların bunları tek başına becermesi çok zor. Gurur duyuyorum kendimle ve aynı yolu paylaştığım kızkardeşlerimle.
Bende şuanda sizin yazdığınız yazıyla gurur duydum elinize sağlik valla bende 30 yaş üzeriyim hepimizin ağziyla olmuş olsun bu yazı :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

Back
X