30undan Sonra Telli Turna Olmak

Artık Ortodonti tedavisi için bir üst yaş aralığı yok. Ben de önce ergenlik çağlarında, ardından yirmili yaşların başında ve yirmili yaşların sonunda üç kez tel tedavisi gördüm. Diş hekimim 60 yaş üstünde tel taktiği hastaları olduğunu söylemişti..
Yerinizde olsam bir gün bile kaybetmeden gider telli turna olurdum. Kolay gelsin :)

Konuyu siz mi açtınız yoksa 80 yaşındaki neneniz mi açmış belli değil.
Nedir bu "30'a vardım, unumu eledim eleğimi astım, gelin kızlar oynasın da izleyek" tavrı?

Daha yeni 30 oldum. Benim kendimi daha bir kadın kadın hissediyorum.
Sizse ölmüş de gömmeyi unutmuşlar gibisiniz.
Bir kendinize gelin bence. Daha genceciksiniz.

Burnunuzdan çok rahatsızsanız yaptırabilirsiniz. Aynı şekilde dişlerinizi de.
Bakımın da yaşı yok zaten. Kendinize bakın da yaşam enerjiniz yerine gelsin.

Dişlerimin rengi sariydi diş hekimlerinin uyguladığı hiçbir yontem ise yaramadı gülmekten nefret ediyordum. 31 yaşımda hem de doğumdan kısa bir süre sonra 16 disime kaplama yaptırdım. Kaplamanin omru belliymis kullanmasi zormuş vs hiç önemi yok rahat gülebilmek herşeye değer. Ozguveni olmuyor insanın ağzını acamayinca. Sadece 2 3 dis ise kaplama da dusunebilirsiniz ya da dış hekimi zaten yonlendirir sizi. Ayrıca 33 yaşımda 4 ay önce burun ameliyatı oldum keşke daha erken yaptirsaymisim. Hiçbir şey için geç değil.

30 yasinda en onemli anıları yasamis, ununu elemis elegini asmış, her seyden gecmis olmak mi Burnu, dişi bilmem; önce yaşam ve zaman algısında problem var bence..
29 yaşındayım, 19umda gibi hissediyorum mesela.. Allah nasip ederse ne hayallerim ve planlarim var daha.. 30umda hayat cok daha guzel seylerle gelecek diyorum hatta, inşaAllah..

Çok gördüm ileri yaşlarda tel kullananları.Babamın arkadaşı var o bile taktırmış düşün.Doktoru demiş kendi dişinden vazgeçme tel takınca bu sorunların geçer.Horluyormuş , geceleri dişlerini sıkıyormuş.Adam torun torba sahibi.Dişinde tel var , 1.5 yıl demiş doktor en az.Yaşı 60 küsür. :) Sorun yapma.Yaşa bildiğin gibi.Kalıplara sokma kendini.Sen kendini kalıplara sokarsan herkes seni kalıba sokmaya çalışır.Sen kafana göre yaşarsan "O öyle birisi" der kabullenirler ve yargılamazlar seni.Teli ben de taktım lise yıllarında.Çok da severdim yine olsa yine takarım.

Dişe tel yerine kaplama öneririm gülmek önemli bişey bunu erteleme rahat rahat gül burun çok da şey değil sanki bence diş önemli ama

30 yasındasın daha :))ben 38 yasındayım valla cok bakarım kendıme en guzel yaslarımda hıssedıyorum kendımı
Yasımı duyan ınanmıyor 50 de olsam 60 da olsam hıc bısey ıcın gec degıll

Çok yaşlanmışsın yaa bu saaten sonra ne gerek var ki yaptırmaya

Isterseniz sahte dis taktirabilirsiniz o yamuk dizlerin ustune estetik acidan daha guzel olur hemen sipsak.

arkadaşım 35 yaşında dişlerine tel taktırdı. 2 yıl sürdü tedavisi. Ağrılar çekti, yemek yiyemedi. ama şimdi dişleri İNCİ GİBİ

Kendini nasıl mutlu hissedeceksen onu düşün bence. Bu işin yaşı yok.

Sadece sorunlu disleri hafif torpuleyip uzerine seramik plak dia gibi bisey yapiyorlar gercek dislerinin rengiyle ayni filan oluyor adini unuttum bende calismaya baslayinca yaptirmayi dusunuyorum biraz pahali ama iki dis yaptirilabilir yaptiranlarin disleri acayip guzel duruyor esas disler cekilmiyor uzerine hatirladim porselen lamina diye bakabilirsin. Burun icin bisey diyemem dis daha onemli bence rahat gulebilmek icin :)

İnsanın en verimli güzel yılları bence 30duyanda yaş 70 iş bitmiş sanar.mutsuzsanız yaptırın burnunuzu hiçbirşey için geç değil.diş için çok belli olmuyorsa zahmete değer mi bilmiyorum düşününartı-eksi siz karar verin.benim üst dişlerim çok düzgün ama alt dişlerim yamuk.ağzım küçük olduğu için belli olmuyor gülünce bile bu nedenle yaptırma gereği duymadım ama burun öyle değil insanın özgüveni çok etkileniyor.

30 yaşındayım tellerimle çok mutluyum. Herkes çok yakıştığını söylüyor hatta. Öyle şefaf falanda taktırmadım. Normal on metre öteden gözüken diş teli. Keşke daha önce yaptırsaysım diyorum tabi ama bu yaştada yaptırdığım pişman değilim. Bi tanıdığımda otuzdan sonra taktırdı oda memnun kaldı yani bence taktırıp insanın gülüşü değişiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…