31 mart 2015

humeyyra

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2014
1.153
1.355
Nedense içimde garip bir huzursuzluk mu desem korku mu desem ya da paronayaklık ım desem ne desem bilemediğim bir gece yaşamaktayım.
burada paylaşılan dertlere bakıyorum evet dert ama yine de hayat dolu geldi bana. ben ise nedense bugün biraz karamsarım.
öncelikle tam güneş tutulması ardından deprem söylentileri ve daha birçok felaket söylentileri, yeni bugün yaşadığım tüm ülkedeki elektrik kesintisi sonrası üretilen komplo teorileri, yok yine yabancı ülkeler , başta amerika olmak üzere türkiye üzerinde deneyler yapılmış, felaket açacaklarmış başımıza vs.
ve de çok ama çok üzüldüğüm istanbul adliyesinde rehin alınan savcının şehit edilmesi : ( o başına silah dayanmış fotoğrafı iç acıtıyor : (
tüm bunlar bu gece içimde garip huzursuzluk, korku ve hayata dair endişeler, ölüm korkusu vs. bu tarz şeyleri düşünmeme neden oldu.
bilmiyorum bu durumda olanlarınız var mıdır. nedense dünyalık dertlerimi bile unutturdu bu garip ruh hali bana... Allah bizi felaketlerden ve kötülüklerden korusun. amin

Gerçekten ülkemizin hali iç karartıcı ecel diyip geçilecek konular değilne yazıkki

Elektrik kesintisi özellikle oldukça kötü oldu, elektrik saatler önce gelmesine rağmen suyumuz halen gelmiş değil mesela bizim. Seçimlerdeki oy sayımı sırasında trafolarına kedi, köpek kaçan bir "ülke"deki genel kesinti beni şaşırtmadı ama üzdü tabi.
Savcı olayına hiç girmeyeceğim, olayın derinliklerini biliyor musunuz bilmiyorum ama buna girersem çıkamam. Bence burada hiç girilmemesi gereken bir konu o. Savcı konusunu yazmışsınız ama baştan ölü doğdu kabul etmek daha doğru olur onu, mesajınızın içinde.
Felaketlerle alakalı komplo teorileri bir o kadar can sıkıcı olduğu gibi heyecanlıdır da ama çok düşünmemek lazım. ABD çok gelişmiş bir ülke ve günümüz teknolojisiyle yapabilecekleri neredeyse sınırsız. Yeryüzüne yapay felaketler yollayabilecek güçteler ve imkana da sahipler. Ama ecel de öyle felakete, elektriğe falan bakmaz o yüzden boşverin, düşünmeyin.

Çok üzüldüm savcıya. Bir çocuğun hakkını arıyoruz diye başka bir çocuğu yetim bırakmak, hafızasında kafasna silah dayanmış çaresiz bir şekilde babasının fotoğrafını çizmek nedir bilmiyorum. Ayrıca bunun adı ECEL DEĞİL!
aynen ben de o kadar etkilendim ki, o ellerini ağzına kapamışlar, o bakışlar :KK43:
Rabbim sen hayırlı ömür hayırlı ölüm nasip et.. hayat gerçekten zor bir sınav...

Aynen benim de içinde bir sıkıntı var. Aşırı derecede de üzgünüm. Utanmasam oturup ağlıycam. Elektrik kesintisiyle gelen mutsuzluk vekaramsarlık hali, üzerine savcının sonu.. Adamın o korkuyla bakan gözleri gözümün önünden gitmiyor bir türlü.

bugün elektriklerin tüm ülkede kesildiğini öğrendiğim an koşup oğlumu yuvadan aldım.. aklıma ilk savaş çıktı yada büyük bir saldırı oldu bize söylemiyorlar panik yaratmamak için diye geldi.. o an yaşadığım korkuyu anlatamam.. kalp çarpıntısını.. yolda polislerin yanında durup bir bilgileri var mı diye sordum.. aklımdan komplo teorileri geçti sadece. elektrik kesintisi güvenlik zaafiyeti sağlamak için yapıldı bir şey olacak dedim.. insanca yaşayamadıkki her şey mümkün bu ülkede..

aynen ben de o kadar etkilendim ki, o ellerini ağzına kapamışlar, o bakışlar :KK43:
Rabbim sen hayırlı ömür hayırlı ölüm nasip et.. hayat gerçekten zor bir sınav...

Bende ve biliyor musun dün gece hiç uyuyamadım içimde aşırı bir sıkıntı vardı. Şimdi de uyumak istiyorum ama adamın o fotoğrafları geliyor gözümün önüne uyuyamıyorum, çok çaresiz gözüküyordu. Ben çok etkileniyorum böyle şeylerden. Çok üzüldüm. Kimbilir ne hayalleri vardı geleceği ile ilgili.Allah sabır versin sevdiklerine.

Ben de şuan uyuyamıyorum. halbuki sabahın köründe kalkacağım yarın sabah. normalde oturamam bu saate kadar. Rabbim bizi koru...

Ben de şuan uyuyamıyorum. halbuki sabahın köründe kalkacağım yarın sabah. normalde oturamam bu saate kadar. Rabbim bizi koru...
Aynen, sabah 6da alarm çalacak, 5 saat sonra yani ve bende gram uyku yok. Hala haberleri izliyorum boş boş.. hala içimde bir huzursuzluk var

Nedense insanların sorun çözme yöntemi "öldürmek" oldu.. öğretmenine kızıp öldürenler, doktora kızıp öldürenler, karısına kızıp öldürenler, komşusuna kızıp öldürenler ve en acısı tecavüz edip öldürenler.. ne ara bu kadar vahşileştik? Anlaşabilmek için kurulacak 2-3 cümlemiz de mi kalmadı? Insana kıymak ne ara bu kadar sıradanlaştı? Çok mutsuzum bu gece çook

Elektrik olayından çok Savcıyı düşündüm tüm gün. Nasıl bir dünyada yaşıyoruz anlamıyorum.. İnsanlık,merhamet,vicdan kalmadı intikam,kin,öfke kapladı tüm ruhları. Ne suçu vardı ki o savcının ya da ailesinin ? Konu siyaset değil, giden bir can var ve içi yanan bir aile.. Fotoğraf gözümün önüne geldikçe ağlamaklı oluyorum, başına silah dayayıp, ağzını kapatıp, kimliğini göstererek fotoğraf çekmek nasıl bir hainlik,duygusuzluktur anlam veremiyorum. Yazık gerçekten, duygudan yoksun ne çok insan var. Allah tüm kalplere merhamet versin.

tşk ediyorum kızlar.
bu kaygıları tek başıma yaşamadığımı bilmek bile biraz güç verdi.
çünkü uzun zamandır böyle olmamıştım.
değişik duygular.
sanki bu sıra ülkemiz için herşey olumsuz gidiyor. üzerimizde bir komplo ya da ne bilim hep karıştırmak isteniyor.
kaldı ki ben açıkcası çokta böyle ülke olaylarını takip eden biri değilim. ben bile bu haldeysem....

Böyle bir konu açmak istiyordum. Hem coğrafi olarak, hem siyasi olarak hareketli bir ülkede yaşıyoruz. Mümkün olduğunca önlem almaya çalışalım hepimiz. En basitinden acil durum çantalarımızı güncelleyelim. İçlerinde su geçirmez bir dosyada kimlik, pasaport, tapu, sağlık karnesi, diploma gibi belgelerin notere onaylatılmış kopyalarının, ilk yardım kitinin, temel ilaçların, eski tip şarjlı telefonun, yedek araba anahtarlarının, gıda, barınma ve su ihtiyacınızı ilk 48 saat karşılayacak kadar malzemenin bulunduğuna emin olalım. Olağanüstü bir durumda ailemizin biraraya geleceği bir güzergah belirleyelim. Aile üyelerinin buraya nasıl ulaşabileceği hakkında bir plan oluşturalım. Temel ilk yardım hakkında kendimizi geliştirelim. Bunlar çok temel tedbirler ama çoğu zaman hayat kurtarıcı olabilirler.

X