31 yaşında evlenememiş olmak canımı sıkıyor??

Ben esimle 31 yasinda tanisdim. 32 de evlendim ve simdi 35 yasinda 2 cocugum var. Böyle seyler nasip kismet. Yalnis evlilik yapmaktansa bekar kalmak her zaman iyidir. Ben daha önce esimi bulsam daha erken evlenirdim. Ama kismet böyleymis. Aldiria etmeyin. Elalemin agzi hic durmaz. Bana simdiden 3 cocugu soranlar oluyor halbuki bebegim 3 aylik henüz. Takmamak lazim

Anlıyorum sizi insanız elbette, herkes artık hayatının farklı bir dönemine girmek ister bu yaşlarda. Ama geç ya da erken diye adlandırmak tamamen sizin zihninizdeki sınırlarla ilgilidir. Toplumun dayattığı sınırlamaları kabul etmeyin lütfen. Bu isteğiniz doğrultusunda yapabileceklerinizi yaparsınız ve gerisini hayata bırakırsınız. Üzülmeyin hiç hem de hiç, gerek yok.

87’li olmak dünyanın en güzel şeylerinden biri olsa gerek :))) 87’ye zaafım var 92’de doğdum ama 87 bana oldum olası çıtır tatlış güzel yakışıklı gelir :))
Sakin ol o eski 30’lu yaşlarla günümüz 30’lu yaşları aynı değil.
30 artık insanların hayata atıldığı iş bulduğu yavaştan evlilik düşünmeye başladığı yaş oldu.
Ayrıca 25 yaşında evlenmiş ve eşini çok seven biri olarak söylüyorum 30’da evlenmek isterdim...

Dunyaya evlenmek icin gelmedik.
Evlenmeyi gercekten istiyorsaniz insallah tez zamanda evlenin.
Ama milletin konusmasindan etkileniyorsaniz uzulurum. Tek ideali evlenmek olan insanlarin capi ne allah askina?
Bu vizyonsuzlara mi takiliyorsunuz?

Ayyy bnde 30 uma giricem neden evlendim ki diyorum.
Keşke 40 a doğru evlenseydim

Bence sorun evlenmek ya da evlenememek değil, hayatın da duygusal anlamda birinin olmaması.
Hayatın amacı sadece evlilik değil elbet ama, bir insan sıcak bir yuvanın hayalini kuruyor olabilir.
Bunu isteyebilir en doğal hakkı, aman boşver yeaa evlenenler hep mutsuz zaten, vakitleri hiçbir şeye yetmiyor zaten derseniz bende size tam aksi örnekler gösterebilirim. Evliliğinde gayet mutlu, her şeye vakit ayırabilen çiftler var benim çevremde.
Bu galiba karşılıklı uyumla, karakterle ilgili.

Konu sahibi sizi anlayabiliyorum ama sabredin, karşınıza sizi seven, size değer veren biri illa ki çıkacaktır.
Bunun için ortamlar yaratın, sosyal-leşin, içinize kapanmak en son seçenek olsun.
Bir de çevre var. Ne dediklerini çok fazla umursamayın. Canınızı sıkmalarına imkan vermeyin.
Susturun insanları, hayatınız hakkında kimse söz sahibi olmasın.
Umarım iyi bir insanla karşılaşırsınız.

Bu bize toplumun getirdigi bir yargi.Evlenmek icin evlenenlerle dolu etrafim.Cocuk sahibi olmak icin doguranlar dolu.Evli ,cocuklu bir konumu olan biri olarak soyluyorum toplumsal yargilar hic bitmiyor.Evlendim normal denecek yasta hemen iki ay sonra cocuk dediler.Yapmadim kisir oldum.Artik vakti dedim yaptim cocugu tup bebek mi dediler hayir dememe ragmen bütün cahillikleri ile vurdular iki yetmedi topluma daha istiyorlar kiz olsun onu da tat diyecekler.Esim de bende duymuyoruz.Canin isterse uygun birisi olursa olur .Akisina birak ya.Evlensen kocanla sinansan daha mi iyi.Bitmiyor ki derdi kv var kp var gorumce var sorunlar cogaliyor bitmiyor baskalasiyor akisina akisina birakip gormeyeceksin duymayacaksin.

34 yasinda ve bekarim diyerek arttiriyorum :dondurma:

Saka bir yana, belli ki sizde bir duygusal aclik hissediyorsunuz. Bunu cok iyi anliyorum. Ayni dertten ben de muzdaribim. Duygusal cokus yasadigimiz zamanlarda kafamizi yaslayacak bir omuz, bir destek ariyoruz. Anne, baba, kardes, arkadas bu acligi dindiremiyor pek. Sadece duygusal cokuslerde degil, mutluluk anlarinda da hayatimda birisi olsaydi su an diye geciriyorum icimden. Sevincimi paylasmak icin. Bir cocuk sahibi olmayi cok istiyorum, anne olmayi. Rabbim nasip etsin. Fakat karamsarda degilim. Farkettim ki karamsarlik bizlere zarar. Kendim gayette sosyal oldugum bir iste calisiyorum. Belki ozel hayatimda cok sosyal sayilmam ama ben artik olaylari akisina biraktim. Kendinizi bu dusuncelerle daha da dusurmeyin. Hayirlisini dileyelim, saglik sihhat dileyelim. Olmamissa simdiye kadar belkide vardir bir sebebi. Yaradan bilir :)

Bencede duygusal bosluk sendeki illaki evlilik degil.. soyle dusun.. HER evli esi tarafindan duygusal anlamda tatmin ediliyo mu sence? Hic sanmiyorum..

Ha buarada evlenmek basari degil ama surdurmek sanat

Son düzenleme:
Herkese merhabalar. Ben 31 yaşındayım ve maalesef hala bekarım. Bu son bir kaç yıldır iyice canımı sıkmaya başladı. İnsanlar artık dalga geçmeye başladı. Yok sen ihtiyarsın, çocuğun olmaz bir kaç yıla kadar evlenmezsen. Bunun gibi laflar ve beni o kadar üzüyor ki. Şu yaşıma kadar 3 kez bir erkeğe karşı birşeyler hissettim ama nedense hep reddedildim ve başka kızlarla evlendiler. İyice içime kapandım, kimselerle konuşmuyorum, dışarı pek çıkmıyorum. Sadece işe gidip geliyorum. Çünkü etrafımdaki insanlar beni çok yıpratıyor. Siz ne dersiniz bu konuya?
bunlari diyenler demek ki sadece evlenmek icin yasamışlar gibi.. Ben bekar hiçbir arkadaşıma bu cümleleri kurmam. eger bekar bir arkadasim -keske evlensem vs- dese, -hayirlisi demek ki zamanı var, kısmet vs- derim. Çünkü evliliği bir basari ve ulasilmasi gereken bir mertebe olarak görmüyorum. sizi bunaltmayan insanlarla zaman gecirin.

O lafları söyleyenlere agzinin payini verin. Eve kapanmayin. Sosyellesin hem belki böylece yeni biriyle tanisabilirsiniz. Bebek isi de nasip. Benim olmuyor 26 yasindayim. Bir tanidigim 19unda evlendi olmadi suan 25inde. Gecenlerde kuzenim evlendi 35 yasinda ve ilk aydan ikizlere gebe:) hersey nasip kismet.

Herkese merhabalar. Ben 31 yaşındayım ve maalesef hala bekarım. Bu son bir kaç yıldır iyice canımı sıkmaya başladı. İnsanlar artık dalga geçmeye başladı. Yok sen ihtiyarsın, çocuğun olmaz bir kaç yıla kadar evlenmezsen. Bunun gibi laflar ve beni o kadar üzüyor ki. Şu yaşıma kadar 3 kez bir erkeğe karşı birşeyler hissettim ama nedense hep reddedildim ve başka kızlarla evlendiler. İyice içime kapandım, kimselerle konuşmuyorum, dışarı pek çıkmıyorum. Sadece işe gidip geliyorum. Çünkü etrafımdaki insanlar beni çok yıpratıyor. Siz ne dersiniz bu konuya?
6 ay kendini denemeye al. Bütün ev işlerini ütülerini yemekleri yap. Sonra ailen iyice rahata alışsın herşeyi senden beklesin. Bakalım aynı şeyi düşünecekmisin. Bekarlık sultanlık bence evlenip ne yapacaksın başka işin mi yok

Hata sende insanlar sana bu kadar terbiyesizce yorumlar yaparken ağızlarının payını veremiyormusun.
Bana bunu söyleyecek bende onun en hassas noktasini soylerim.
Dinimizde var kısasa kısas cnm.
Cocuk isi cok farkli istersen 17 de evlen sorun varsa var. Sorun yoksa 40 yaşında evlen hemen hamile kalırsın.
Cok biliyorlar.
Ben yirmili yaşlarda evlendim ayrildim. İkinci evliligimi 33 yasinda yaptim. Cok uzun yillar sonra ikinci evliligimi yaptım. laf sokmak isteyen yada laf soyleyecek olanlar olaya soyle giriyordu. Düsünüyormusun evliligi diyorlardi aninda evet neden dusunmeyeyim diyordum. Sonra bir suru zirvaliklar e hayatinda biri var mi die soruyorlardi. Bu bekledigim soru. Aninda yok dersem inanacakmisin diyordum. Hatta bigun birine eger yok dersem rahatlayacaksan ( hani laf sokacak ya ) yok diyeyim dedim.
Aman bi gor al al mor mor. Ondan sonra gelsin iyi niyet konusmalari, dualar etmeler.
İnsanlara agizlarinin payini ver.
Ayrıca evlilik, cocuk gibi isler Allah'ın elinde kader kismettir.
Olur olur olmaz olmaz.

31 yaşındayım, evliyim ve anneyim. Bugün önemli bir işim dolayısıyla iki saat evden uzak kaldım ve attığım her adımda mutlu oldum. Yalnız başıma yürümenin tadını çıkardım. Evime gelmeden iki durak önce otobüsten inip yürüdüm ki kısa da olsa özgürlüğü biraz daha tadayım.

Evet evlilik doğru kişiyle yapılırsa güzel şey. Evlat sahibi olmak da. Ama insan bekarken yapabildiklerini hatırlayınca, çok özlüyor o zamanları. Lütfen karalar bağlamayın. İçinde bulunduğunuz zamanın ve durumunuzun tadını çıkarın. Gezin, bol bol gezin. Bütün aktivitelere dahil olun. İnanın evlilik ve çocuk sorumluluğu olunca bunları yapamayacaksınız.

Back
X