Doğuma Hazırlık 32. Haftada isim telaşı :(

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Eğer iki isim istiyorsanız Çınar Mert, Çınar Berk, Yusuf Mert, Yusuf Berk, Ömer Alp, Kemal Can, Enes Cem vs.... diye sıralayabilirsiniz.
İki uzun isim gitmiyor ama bir uzun yanına da tek heceli isim kombinasyonunu çok beğeniyorum.

Can, Safa, Şafak, Baha, Alp, Kaan, Musa ünisex olarak Onat, Sonat, Mahza, Alkan ben uzun isim sevmiyorum. ve bir ara aşırı derece Akrofonojiye sarmıştım. i: hassas ö içine kapanık. ü başarısı sürekli engellenen. gibi hatırlıyorum. Ben bu yazdıklarımdan ALp Kaan Canı seviyorum açılımlarıda güzel..

Atilla
Teoman
Hakan
Oğuz
Oğuzhan
Bu arada iki isim de iyi bişey değilmiş iki ismin enerjisi birbirini kısıtlayabiliyormuş. O yüzden tek isim koymanızı öneririm :31:

Tek isim daha iyi eminim ama Esim takmis durumda çift isime..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Koyduğun ismin anlamı çok önemli bu da çocuğun kişiliğine mutlaka yansıyor.Benim oğlum 1 yaşında adı Eymen Utku benim de çift isim takıntım var. :)
EYMEN:1. Daha uğurlu, çok talihli, hayırlı, kutlu. 2. Sağ taraftaki.
UTKU: Birçok emek ve tehlikelerden sonra ulaşılan, mutlu sonuç, zafer
Ayrıca ;
TALHA:Kavuşmak, Buluşmak, Birleşmek anlamlarına gelir.İslamiyeti kabul eden ilk on sahabeden biridir,Talha bin Ubeydullah da Uhud Savaşında Resulullahedı koruyabilmek için büyük kahramanlıklar gösteren sahabelerdendir.
TAHA:Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. - Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur
FURKAN:Hakkı, batıldan, doğruyu yanlıştan ayırma, tefrik.
ENES:. İnsan. 2. Enes b. Malik: (Basra 709). Rasûlullah (s.a.s)'den çok hadis nakleden sahabelerdendir.
YAĞIZ:1. Esmer. 2. Doru. 3. Yiğit.
SELİM:1. Kusuru, noksanı olmayan, sağlam, doğru. 2. Tehlikesiz, zararsız, kurtulmuş. 3. Temiz, samimi.
CİHAN:1. Dünya, alem, kainat, yeryüzü, yerküresi. 2. Dünyada yaşayan insanların tümü. Cihan Ara Begüm: Hint-Türk hükümdarı Şahcihan ile adına Taç Mahal'in yapıldığı Mümtaz Mahal'in kızı. Dindarlığı ve ihlaslı oluşu sebebiyle "Zamanın Fatıması" olarak anıldı.
BERA:1. Fazilet. 2. Seçkin olma vasfı. 3. Olgunluk

Önerilerin için çok teşekkürler anlami olan güzel isimler mevcut teşekkürler yeniden;)

Bu arada soyle bir sey duymustum cocuklara doga olaylarinin ismini vermemek gerekirmis mesela ruzgar volkan yagmur gibi cunku doga olaylarinin ne zaman nasil gerceklesecegini kestiremiyoruz ve cocugun da karakteri boyle olurmus asi basina buyruk olurmus

Bende duymuştum bunu rüzgar ismini çok begeniyorum ama bu sebepten dolayı pek içime snmiyor..

Bizim oğlan Ağustos ayında gelcek inşallah:) Göktuğ olcak ismi. Savaşmayı seven, savaşçı erkek anlamında. Tuğ eski türklerde hükümdarlık sembolü, diğer bir anlamı göklerin sahibi demek. İslamiyet öncesi türk tarihine inanılmaz ilgiliydim bari oğlum da nasibini alsın dedim:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eğer iki isim istiyorsanız Çınar Mert, Çınar Berk, Yusuf Mert, Yusuf Berk, Ömer Alp, Kemal Can, Enes Cem vs.... diye sıralayabilirsiniz.
İki uzun isim gitmiyor ama bir uzun yanına da tek heceli isim kombinasyonunu çok beğeniyorum.

Kesinlikle katiliyorum iki kisa ya da biri uzun yanina kisa isim daha güzel duruyor..ay isim seçmek ne zormus;(

Can, Safa, Şafak, Baha, Alp, Kaan, Musa ünisex olarak Onat, Sonat, Mahza, Alkan ben uzun isim sevmiyorum. ve bir ara aşırı derece Akrofonojiye sarmıştım. i: hassas ö içine kapanık. ü başarısı sürekli engellenen. gibi hatırlıyorum. Ben bu yazdıklarımdan ALp Kaan Canı seviyorum açılımlarıda güzel..

Akrofonojiye sararsam hic bulanan sanirim zaten yeteri kadar kararsizim ve zorlanıyorum;( baha musa isimleri güzel;)

Şimdi yakınında o isimlere sahip olanlar kırılmasın ama geçen yaz denizde sarışın güzeller güzeli bi'bebek gördük adını sorduk "Haydar" koymuşlar, bi'başka bebeğe "Bekir". Anlamlarını demiyorum ama cidden çok ağır isimler sanki, büyüyünce de seveceklerini sanmıyorum açıkcası:26:

Bu arada soyle bir sey duymustum cocuklara doga olaylarinin ismini vermemek gerekirmis mesela ruzgar volkan yagmur gibi cunku doga olaylarinin ne zaman nasil gerceklesecegini kestiremiyoruz ve cocugun da karakteri boyle olurmus asi basina buyruk olurmus

İlk defa duydum hep ilerde Allah nasip eder de bi'bebeğim olursa Rüzgar koyucam derdim:9:

Deniz, Rüzgar, Erdem, Kaan, Demir, Özgür isimlerini önerebilirim.

Bizim oğlan Ağustos ayında gelcek inşallah:) Göktuğ olcak ismi. Savaşmayı seven, savaşçı erkek anlamında. Tuğ eski türklerde hükümdarlık sembolü, diğer bir anlamı göklerin sahibi demek. İslamiyet öncesi türk tarihine inanılmaz ilgiliydim bari oğlum da nasibini alsın dedim:)

Lisede bir arkadasim vardi adi goktuğ idi bana da epey sempatik geliyor.. Türk ismi koymak istiyorum bende dedim ya epey kararsizim napacagimi sasirdim valla :( ali toprak a epey alismistim..simdi ne yapacagimi kestiremiyorum acaba toprak uras Albayrak nazil?

bayazıt , ömer , hamza , eymen , cihangir bunlarda bizim eşimle beğendiklerimizden canım

Şimdi yakınında o isimlere sahip olanlar kırılmasın ama geçen yaz denizde sarışın güzeller güzeli bi'bebek gördük adını sorduk "Haydar" koymuşlar, bi'başka bebeğe "Bekir". Anlamlarını demiyorum ama cidden çok ağır isimler sanki, büyüyünce de seveceklerini sanmıyorum açıkcası:26:

İlk defa duydum hep ilerde Allah nasip eder de bi'bebeğim olursa Rüzgar koyucam derdim:9:

Deniz, Rüzgar, Erdem, Kaan, Demir, Özgür isimlerini önerebilirim.

Evet ya bazi isimler öyle oluyor mesela babam rahmetli adi necati ama ogluma bu ismi koysam pek seveceğini sanmiuorum:( rüzgar ismi konusunda hemfikirim çok sevdiğim bir isim.

Lisede bir arkadasim vardi adi goktuğ idi bana da epey sempatik geliyor.. Türk ismi koymak istiyorum bende dedim ya epey kararsizim napacagimi sasirdim valla :( ali toprak a epey alismistim..simdi ne yapacagimi kestiremiyorum acaba toprak uras Albayrak nazil?

Toprak da çok güsel Uras da. Bayıldım bu iki isme:) Ama işte soyisim uzun olunca çocuğa da ızdırap. Bende iki isim koyayım dedim, annem iyi artık çocuk ilkokula başladığı sene ancak adını soyadını yazmayı öğrenir dedi:)

Toprak da çok güsel Uras da. Bayıldım bu iki isme:) Ama işte soyisim uzun olunca çocuğa da ızdırap. Bende iki isim koyayım dedim, annem iyi artık çocuk ilkokula başladığı sene ancak adını soyadını yazmayı öğrenir dedi:)

Hahah :)) hakket yazmayi öğretirken okul öncesi zorlanabilir .. Olsun uras i ogretirim ilk :))

Hahah :)) hakket yazmayi öğretirken okul öncesi zorlanabilir .. Olsun uras i ogretirim ilk :))

Amaaan zaten değil iki, on iki isim de koysak biri kullanılcak sadece:) diğeri kimlikte kalcak. Bizim bi de kulağa okuyolar ya ismi öyle bi derdimiz var. Kayınpeder takmış Göktuğ kitapta geçmiyo diye:) Anlamı güzel olsun yeter diyolar halbuki. Kulağa başka okunup çocuğa başka isim koymak ne kadar doğru bilemedim.

Cihangir halaminnoglunun adi severim ömer ve hamza da agir geliyor kulağa..

canım hz ömer çok adeletli ve güçlüymüş insanlar isimlerinin anlamlarını taşırlar bende oğluşumun öyle olmasını isterdim:16::16:

Amaaan zaten değil iki, on iki isim de koysak biri kullanılcak sadece:) diğeri kimlikte kalcak. Bizim bi de kulağa okuyolar ya ismi öyle bi derdimiz var. Kayınpeder takmış Göktuğ kitapta geçmiyo diye:) Anlamı güzel olsun yeter diyolar halbuki. Kulağa başka okunup çocuğa başka isim koymak ne kadar doğru bilemedim.

Kitapta isimleri kitaptan koyun demiyor ki .. Arastirdim cocuklariniza anlamlı isimler verin diyor... Aslolan anlamiymis ikna edivwr kayınpederi işle yavaş yavaş :)

Back
X