32 yaş evlilik için çok mu geç :(

32 geç bir yaş değil.İnsanın en güzel göründüğü,en ne istedigini bilen yaşları bence 30-40 yaş arası.25 yaşında evlendim 12 senelik evliyim.En az bi 28-29 a kadar evlenmeseymisim biraz daha gezip tozsaymisim diye aklımdan geçiriyorum.Yaşa değil de doğru insanla evliliğe odaklanın bence.Doğru insanla her yaş güzel geçer.

siz ATT'deydiniz sanırım değil mi?

bir dönem ATTler çok alındı ve hızlıca atandı
bir dönem de PDRciler, okul önceciler öyleydi
bir dönem fizyoterapistler

epey bir yengem biraz da kuzenim var da bitirip, hemen atanıp, hemen evlendiler. (mesla çevrenizde arkdaşlarınızla filan birlikte atanıp birlikte evleniyorsunuz, iş arkdaşlarınız genelde evli oluyor vs. size normal böyle geliyor anladığım kadarıyla. )
hatta liseden atanabilenler vardı onlar 21-22'lerde evlendiler. bence siz de iş güc sahibi olup evlendiğiniz için normal geliyordu.

son 5 senede ne oldu derseniz mesela bizde öğretmenlik yazıp bitirip atanan yok (5 senede bitirip atanıyordun eskiden) şu anda, ATT de yeni olan yok (bunu 2 senede yapıyordun).

yok yani baya tıp filan kazanan gidiyor diğerleri durdu bekliyor. böyle dura dura yaşayınca da uzuyor hep süreçler. hatta okusa işe güce de girse evlenmeyen de çok artık o bitir-atan-evlen şeysi de azaldı
sizin yaş da müsaitmiş aslında bu furya için evlenip onu atlatmışsınız

geç değil bence. zaten 28 de evlensen ne fark edecek 32 de evlensen ne fark edecek. ama niye kafaya taktığınızı anlayabiliyorum.
yaş 25'e basar basmaz bir kısım insan nikah salonunun yolunu tutuyor. öyle olunca insan telaşlanıyor. ortamlardan soyutlanır mıyım? başarısız mı görünüyorum? iyi erkekler kapıldıysa? vsvsvsvs. benim yakın arkadaşım evlendi sağolsun o dönem gıcık gıcık hareketler yapmıştı kendimi kötü hissetmiştim. durmadan eski flörtümün nişan görüntülerini falan atıyordu bana.

sevmek/sevilmek bence temel ihtiyaç gibi bir şey ama evlilik değil. evlilik sadece toplumun düzen içinde yaşaması için oluşturulmuş bir kurum. hangi yaşta evlenileceği de çok bireysel bir süreç.

Umarım o kişi artık arkadaşınız değildir.

Yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize. Maalesef ki bu süreçlerde çevredekilerin etkisi fazla oluyor. Bir de ilişkiyi bitirdiğim insan da en son zaten senin de yaşın baya geçti artık imasında bulundu ayrılırken ona da canım sıkıldı.

Ayrılırken neler neler denir yani.mantikli düşün.

Ben 22-23 yaşımda severek evlendim ve 9 ay sürdü boşandım. B.k vardı da evlendim onunla. Hem gözüm kör olmuştu, aptal aşık gibiydim hem de cinsel isteğin, hormonların verdiği coşkuyla yanlış bir karar almışım. Şimdi 30 yaşıma girmek üzereyim. Evlilik ile ilgili korkularım var. Kimseye kolay kolay güvenemem artık. Bence kadınlarda evlilik için en güzel yaşlar 30 ve üzeri. Çünkü daha mantıklı,olgun kararlar alınıyor. Hayatında bazı şeyler rayına oturmuş oluyor ve ne istediğini net olarak biliyor, kendini tanıyorsun. Kısacası 32 yaş evlilik için geç değil daha çok gençsiniz.

Kendisi kaç yaşındaydı? 32 gayet genç bir yaş. Kedi ulaşamadığı ciğere mundar der misali o da saçma sapan konuşup sizi üzmeye çalışmış. Onun söylediği sözleri hiç umursamayın , dikkate almayın.

Hpvli adamla evlenip 35te ölürsen ne anlamı var ki? Yumurta dondur şartlarına bak oluyorsa. Sonra kafan rahat olur

Ne alaka her hpv kapan ölüyor mu?
Tahmin ettiginizden fazla kadın taşıyor bunu, sizde olmadıgı ne malumda böyle keskin bi yorım yapıyorsunuz?
Bende hpv taşıyıcısıyım su yazdığınız zoruma gitti mesela, bu sitede de bi sürü hemcinsimiz hpv taşıyıcı girin okuyun kadın hastalıkları bölümünden.
Yorumunuz cok sacma olmuş özetle. Destek vericem derken sacmalamıssınız

Aman niye olsun beee gerçi şimdiki aklım olsa hiç evlenmem de orası ayrı

Yahu bile bile adamla evlenecekti test bile yaptırmıyordu sevgilisi? annemin arkadaşı neler yaşadı kocası yüzünden. Bu normal mi bile bile aşı ol diyince bile yuooo diyordu. Bende yok biliyorum hem aşılıyım çocukken ilk çıktığında annem yaptırdı hem de hamileyken bu testleri yaptırdım ve tek eşliyim aldatılmadım kocamın da benden önce ilişkisi yok 15 yaşından beri beraberiz. Hpv kapmışsınız bilerek mi kaptınız yoksa fark etmeden mi? Bile bile bu riski alır mıydın

onun yaşı aynı mı kalmiş?

onun yaşı aynı mı kalmiş?
onun yaşı da aynı kalmadı tabi ama "erkek dura dura koç olur, kızlar dura dura hiç olur" !
etrafımızda böyle bir dünya da var (evet, böyle olmayanı da var)
neredeyse tüm dizilerimizde erkek başrol 40-45-50 kadın oyuncu 25-27 yaşında

burada konusu açılsa "ay o ne kadar yaş farkı" diyeceğimiz yaşlar bu toplum için normal, bu abiler ne kenan ne kıvanç, evet. ama böyleyken de kendilerini bi nane sanabiliyorlar, buna müsait bir kanal var. kadın genç olmalı, erkek istediği kadar genç kadına bakabilir...

kız da çevre böyle konuşuyor, ayrılırken bunu dedi vs. diyor, yüksek ihtimalle toplumun böyle bir kesiminden geliyor ya da en azıdan baskın şekilde bu kesimden insanlarla muhatap oluyor.

konu sahibi -şayet durum buysa- çare ancak çevreyi takmamak, mümkünse çevre değiştirmek, bu lafı edecek adama baştan prim vermemek ama bu işler kolay değil...

iyi de bu sacmaliklara inanmak da insanin elinde
benim de sosyal cevremin leş bir tarafi var - duysam bile "iyy kekolar" diyip goz deviriyorum. eski is yerinde 22 yasinda arkadasim "arkadasimin kardesi bile evlendi ben evlenemedim" diye aglamisti mesela. ciddi ciddi gozyasiyla falan aglamisti:) birkac gun once mesaideyken atak geçiren is arkadasini hastaneye goturdu diye inanmayip hastaneye gelen sevgilisi "kötü kadin olmasan bu saatte buraya gelmezdin" diye gözünü morartmis kiz birkac gun sonra "hediye olarak sunu mu alsam bunu mu alsam" diye maasinin yarisini odeyecegi saatler gosterirdi. ayrilinca barisma diye tavsiye verecek olmustum, "seni dinleyeyim senin gibi evde mi kalayim" demisti ki o zaman daha 28-29 yasindaydim.
yani cok elit olmayan cogu insanin cevresi zaten erken yasta evlenmeyi bekleyenlerle doludur. benim arkadaslarimin cogunun cocugu su iki senede ilkokula basladilar:)
cogu uniyi bitirip ise girdigi gibi evlendi.
allah mesut etsin ama herkesin kendi hayati.
hadi simdi 2020lerdeyiz. annem 80lerde gencken bu baskinin on kati ona yapilmis, o da umursamamis. aradigi kisiyi buldugunda yasi 30a birkac varken (o caga gore evde kalma caginda) anca evlenmis. gayet de mutlu.
yani bu bir yaris mi?
ayrica bu erkeklerin koc oldugu kizlarin hic oldugu olayini yalanlamak icin oturup bir kafede cevreyi izlemek yeterli. erkeklerin cogu kirklarinda coktan kendini salip göbeğe karisiyorlar, kadinlar hala krem mrem pesinde kendiyle ilgileniyorlar. benim ailede 40lik erkekler gayet 40 gibi duruyor ama 40lik kadinlar (kilo problemi olmayanlar diyeyim) 30larinda duruyorlar.
sacma sapaj bir algi ama dediğim gibi bu tarz cumleler kurana icinden "iyy keko konustu" diyip goz devirmek ya da mal mal fikirleri ciddiye alip uzulmek de insanin kendi tercihi

35 en ıdeali

Hiç korkmayın 31 yaşımda evlendim. Nasipten ötesi yok. Önemli olan doğru insana denk gelebilmek.

Erkeklerin bu tavrını bazı basiretsiz kadınlarımıza borçluyuz. Bazı kadınlarin yaş sınırı yok, yeterki zengi statülü biri olsun yaş asla umutların da değil. Burada bile 50 yaşındaki adamlara yaşı geçkin dediğimizde bazı kadınlar savunmaya geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…