33 kiloyum ölmek istemiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi Dlo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hastaneye yatıralım falan demedi mi hiç bir dr çok zayıfsın ne bilim serumla falan biraz kilo aldırabilirlerdi sana

Atması onemli değil hasta nosunu biliyorsa netten çıkarabiliyorsun artık o yüzden bende hep atarım istediğimde betten bakıyorum iyi oluyor :)
Bütün hastanelerdeki hasta nolarımı kaydetmişim :)

Depresyonda olma ihtimalin var mı. Ülser gastrit vs. Mide yanması yaşıyor musun. Bunlar önemli. Bişey yiyemedikten sonra yemek listesi pek yardımcı olmaz maalesef

Zorla yiyeceksin kusa kusa da olsa yiyeceksin miden küçücük kalmıştır, ondan iki lokma yediğinde bulantı geliyordur.
Anoreksiya değilim diyorsun ama çok da bilemedim, kendi kendini bir yalana inandırmadın umarım hm?
Benim geçmişimde anoreksiya var, 170-175 boya 48 kiloya indim ve kemiklerim sayılıyordu, göz çukuruma kadar belliydi. Muhtemelen sen de o haldesin 150 boya 33 kilo ile. Zorlayacaksın kendini yapacak bir şey yok, psikiyatri bölümüne git onlar da iyice bi tetkik etsinler halini.

Bir de tiroide baktır, fazla çalışması da bu hale getirebilir. Kuzenim ise yiyip kilo alamayan biriydi, gece uyanıp bal, pekmez fındık yiyen biriydi yine de zerre kilo artışı yaşamazdı. Seneler sonra da ani kilo alımı başladı; onun da tiroit sorunluymuş.

Bunlara bi baktır ama en önemlisi şu durumda zorlayarak yiyeceksin, mideni açacaksın. Kolayına olmuyor hiçbir şey, öyle "Yiyemiyorum, ilaç versinler" filan hayır. Madem ölmek istemiyorsun, tıka burnunu kaşık kaşık indir midene ve doygunluk hissinin üzerine de ye. Doygunluk hissi gelince iki dolu kaşık fazladan al ilk 4-5 gün, sonraki hafta 3 kaşık fazladan al, sonraki hafta 4-5 kaşık fazladan. Miden zamanla genişler. Ben öyle yaptım o 48 kilolardan öyle döndüm. Kendi çaban lazım.

Atması onemli değil hasta nosunu biliyorsa netten çıkarabiliyorsun artık o yüzden bende hep atarım istediğimde betten bakıyorum iyi oluyor :)
Bütün hastanelerdeki hasta nolarımı kaydetmişim :)
O da doğru,ben çocukların okul karnelerini ve saklamak istediğim çalışmalarını arşivlediğim için ona da ayrı bir dosya açtım yıllar önce,elime geçtikçe atıyorum içine,zaman aşımından sonra çöpe tabii:)

Bal ile sağlıklı şekilde kilo alınır bence deneyin. Doğal olsun balı ve kaymakla yiyin. Şerbet yapıp için mesela. Peygamberimizn eşi Hz. Aişe'de çok zayıf olunca bal ve şerbetini tüketmmş faydalı olmuş diye okumuştum.

Tekrar git derim aç karnına kansızlık,vitaminsizlik,tiroid,şeker hepsine baktır,tiroidlerine bakılmamış galiba,tsh diye geçer.

Herkes kan değerlerine baktır demiş de benim de boyum 155. Neredeyse 24 yasima kadar 37-38 kiloydum yani senle tamamen aynı durum. Hiçbir testimde bir eksiklik fazlalık yoktu kanım normal B12 normal tiroidler normal çölyak yok. Dr benden sagliklisin diyordu. Biraz beyinde bitiyor iş. Doyduğum anda kaşigimdaki besin ne olursa olsun midem bulanıyor ağrıyor hemen geri birakiyordum. Stresli dönemlerde iyice kapanıyordu istahim. Spiraktin bulk ensure balık yağı hiccc biri cozmedi. Hepsi geçici çözüm. Yemeni engelleyen şeyi değiştirmen lazım yani kafanı. Kendim yapamadım psikiyatriden yardım aldim. Psikologa da gittim ama bir sıkıntı bulamadı bende bir daha gelme boşuna dedi. Antidepresan çözdü durumumu. Şimdi de hamileyim 52 kiloya çıktım. Ama kilolu olmak gerçekten çok güzel bir şeymiş. Bir dirhem et bin ayıp ortuyor gerçekten.

Keske bnde alsam kilo bnde evliyim ama cocuk yapmiyorum 33 kilo ile cocgu dusururum o yuzden cesaret edemiyrm

Hayir istahim yok ne verdilerse istahim acilmadi serum bile yedim kackere ama banamisin demiyor cok az bisey yiyebiliyrm onun disinda 1 lokma cok yesem migdem agryo
Normal yedikten sonra da miden bulanıyor mu?

Kendin gidip alın iç diye demiyorum da bir iş arkadaşım yan etkisi kilo aldırmak olduğu için alerji ilaci içerdi. Genelinde kortizon var çünkü. Almıştı biraz.. Doktoruna sor istersen..

Aşırı kilolu olmak gibi zor aşırı zayıflık..
Eşimin bir akrabası da bu durumda. Onun boyu daha uzun 40 küsür bacakları falan çok kötü duruyor..
Allah yardımcın olsun..

kapsamli sekilde muayene oldunuz mu? Sizi yatirip tedavi etmek yerine birseyin yok dedilerse ölmüyorsunuzdur.
Yoksa tekrar gidin bir arastirma hastanesine.
Ilaci var cok rahat kilo aldirir. Ama degerler normalse kullanmamaniz sizin icin daha hayirli. Tum dengenizi altust edecek bir ilac.

Yiyin. Kussaniz bile yiyin. Mide buyuyup kuculen bir seydir. Siz yedikce acilip buyur.
Nasilsiniz cok kemikli misiniz? Ondan mi acaba cok etkilendiniz boyle?

Ben 177 boyla 43 kiloyum. Oransal karsilastirmada sizden daha bile zayifim. Hic olecek gibi bir halim yok. Kisin 46 47 oluyorum ama dahasi yok. Yazin 42 hatta 41 gormuslugum var. Ama ne biliym idare eder. Ha az popom olsun isterdim o ayri mesele :)

Bulunduğun yede iyi bir spor salonu araştır Spora başla kas yap kas olarak kilo almayı dene protein desteğinde al kas olarak alınan kiloyu vermek çok zordur kalıcı dır ve sağlıklı olursun iştahını açılır

Midene baktırdın mı? Midende düşüklük olabilir. İşrahsız olursun ve yedikten sonra miden bulanır. Her ne kadar bilimsel görünmüyor ise de bunu tedavi eden kocakarı yöntemleri var. Eltimden biliyorum. Yıllarca doktor doktor gezdiği halde anlamamışlar ama köyün birindeki yaşlı bir teyze kızım senin miden düşük, gel sarayım demiş. Kuşaklar falan bağlamış. Öyle kalmış epey bir süre. Eltim de yemek yiyebilmiş. İlk iştahla yediği yemeği bile hatırlıyor. Annesi ona patates kızartmış. Ondan sonra bir daha bu rahatsızlığı yaşamamış. Her ne kadar bilime, doktorlara saygım sonsuz ise de ben bazı insanların doğuştan alternatif tıp hakkında yetenekli olduğunu düşünüyorum. Elinde röntgen cihazı yok, emar yok, latince iki terim bilmiyor, nasırlı elleri ile hastalığı tespit edip tedavi ediyor. Ben çok şahit oldum. Doktorlar anlamadıysa belki senin de şifan bir dağ başında fakir kulübesinde yaşayan yaşlı bir koca karıdır. Vallahi birinin asistanı olmak isterdim.

Bence siz uzman bir doktor bulamamışsınız. Fakülte hastanesi ya da araştırma hastanesine gitseniz onlar detaylı inceliyor herşeyi. Siz sağlık ocağından yada araştırma hastanesinden tam kan sayımı isteyin. Arkadaşlar demiş çölyak hastalığın olabilir diye. Bazen doktora istediğin tahlilleri kendin söylemen gerekiyor. Böyle bir durum olabilir mi tahlil istiyorum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…