33 olmak üzereyim. 2. çocuk?

nerisona

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
4.604
3.550
448
arkadaslar merhaba,
1 ay sonra 33 olacagım. kızım 14.5 aylık. sizce 2 çocuk arasındaki ideal yaş nedir? bu soruyu cevaplarken yasımı da dusunun lutfen.
bazen tek cocuk kalsa ne olur ki diyorum, bu da bir secenek olabilir mi? yoksa ilerde cok mu pişman olurum onu kardeşsiz bıraktıgım için? bana kalsa 1 yeter ama ona yetmez degil mi?:2:

3 yaş ideal gıbı gelıyor ebnım bırtne çocuğum var şimdilik başka düşünmuyorum ama yanı düşünürsem 3 yaş ara düşünürum

çocuklar arasında çok kıskançlık oluyor ama 3 yaşında bır çocuk kardeşine alışır onunla buyur

tabı anne bu durumda nasıl olur bılemıyorum ıkısınede ilgi ikisinede bişiler öğretme çabası anne yorulur ama kardeş açısından ıyı olur gıbı gelior

yalnız bu konuda en önemlısı sızın kendıızı hazır hissetmenız

bende kasimda 33 olacam
ve iki kizim var 20 aylik ve 5.5 aylik
ücüncüsünü kac sene sonra yapabilirim diye düsünüyorum
35-36 olabilir kaldirabilirsem

Ben evli değilim baştan söyliyeyim:))bence 2. çocuk için erken daha 1 yaş 2 aylık en az 2 yıl deniyor normalde bu sizin sağlığınız kadar bebeğin sağlığı içinde önemli vücudunuzun tekrar düzene girmesi gerek bunun yanında psikolojik açıdan kaldırabilir misiniz?33 yaş çok geç değil 2 yıl daha beklenebilir.Son olarak tek çocukla kalmayın zor oluyor:))

annem kardeşimi 37 yaşında doğurdu, aramızda on yaş var
bence 3-5 yaş ideal kardeşler arası, ama o kadar olmasın diyorsan doğumdan sonra vücudunun eski düzenine dönmesi için iki yıl geçmesi gerekiyor 10 ay sonra düşün derim

ya$in çok deil
uç ya$ iyidir iki çocuk arasi
tek çocuk olmak kotudur ama :)

Bence kızınız iki yaş sendromunu atlatsın uyku düzeni oturmadıysa otursun ve tuvalet eğitimini tamamlasın en azından kreş yaşına gelsin öyle düşünün. Ayrıca 33 çok büyük bi yaş değil tabi en iyisini çocuklarınız için siz bilirsiniz

tesekkur ederim ben de araları 3 yas olsun diye dusunmustum
2 yas sendromu 4 yasında mı bitiyor

İlk iki kızımın arası 2,5 yaşdı canım hamdolsun gayet güzel büyüdüler bir arada:) şimdi 3. Kızım gelîyor 33 yaşındayım bende geç mi hamile kaldım diye hayıflanıyordum:) bu arada tek kalmasın çocuğunuz mutlaka kardeş yapın:)

slm,3 yas iyi bencede ,kardessiz birakmayin derim ,hem yasiniz daha genc,ben 30 yasindayim 3 cocugum var 11 ,10 ve 1 yaslarinda iyiki dogurmusum aksam yemeginde ucunude sofrada gormek beni cok mutlu ediyor onlara bakarken doyuyorum Allahim herkese hayirlisini nasip etsin...

bi bayanın sağlığı için iki gebeliği arası en az 2 yıl olmalı diye biliyorum. kadınlar 2 yılda toparlıyormuş kendini her yönden

2 yaş sendromu 2-3 yaşlarında başlıyo 3,5-4 e kadar devam ediyo ki ergenlik gibi birşey. Küçüğe de büyüğede size de zorluk. Ayrıca ilk 3 yaş çok önemli bir bebeği en güzel annenin eğiticeğini düşünüyorum.

bi sorun olmadığı sürece 40ındada yapabilirsin canım çok var artık öyle bence 33sün diye çok acele etme sen yorulursun biraz büyüsün bebişin

çocuk gelişimine göre kardeşler arası en ideal yaş farkı 2'dir.
2 yaş sendromu demişsiniz 3-4 yaşına kadar geçiyor fakat 4 yaştan sonra da elektra-oedipus komplesleri başlıyor 5-6 yaşına kadar sürüyor.

eğer sen kendini tekrar anne olmaya hazır hissediyorsan şimdi yap derim

Ablamda aramda 8 kardeşimle 1.5 yaş var ve ablam la hep kıskançlıklar vs yaşasakta kardeşimle hiç olmadı
Hatta ona inanılmaz bağlıyım ne kadar az o kadar iyi bence tabii hamileliğim zor geçtiği için ben herhalde bi 5-6 yıl beklerim 2.için dîyorum ama sîzîn imkanınız varsa çok beklemeyin derim

Bana göre ideal yaşlar 6-7 civarı.
İnşallah ilerde bu konuları düşüneceğim ama henüz çok erken :)
Neyse, sizin yaşınıza gelince 33 çok geç bir yaş değil ki.
Doğum yaşı gittikçe yükseliyor.
Bence biraz daha bekleyin derim...
En azından 4 yaş olsun :)

ideal yaş araligi 3 yaş bence ben 27 yaşındayım 3 çocuğum var.2.yi zor dusunurken rabbim ikiz evlat nasip etti.aralarında 5 yaş var kızım için çok zor oldu bir anda iki kardeş olunca.bence siz çok geçiktirmeyin.çocuğunuzu kardeş siz birakmayin.benim esim tek çocuk kardeşi yok hep bi eksiklik hisseder.

Keşke maddi durumumuz yerinde olsa,sabrımız olsa,dünya güzel olsa,insanlar güvenilir olsada 1 değil 3-4 evladımız olsa.Benim 2 evladım var.Kızım ve oğlum.Yaşını düşünürsek sorun değil canım ama sana tavsiyem 1 tane daha olsun.Ne olursa olsun ama evladın yalnız kalmasın.Kardeşsiz olmayı yaşamadım ama yaşayanların sıkıntısını ve acısını az çok bilirim.
Evladını kardeşsiz bırakıp onu ömür boyu yalnızlığa mahkum etme olur mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…