33 yaşında otizmli olduğumu öğrendim

Bende kendimden bu durumdan şüpheleniyorum ama dehb taniliyim acaba ondan mı ? Belirtilerinin neydi acaba ? Bu arada sakin arkadaslariniza söylemeyin halkımızı cahildir rencide ederler gerek yok
Dehb otizmle ilişkili olduğu durumlar olabiliyormuş. Benim de dehb tanım vardı ama otizmle ilgili değildir diye düşünüyorum o biraz daha karakter gibi benim için.
Benim çocukken çok daha farklı belirtiler vardı ama şu an ritmik stimming dediğimiz hareketler var ve iletişim bozukluğu sadece. Göz teması 25 yaşlarından sonra düzelmşti öncesinde göz teması kurmuyordum.
İletişim sıkıntısı da insanların düşüncelerini ve duygularını tahmin edemiyorum en çok bunda sıkıntı yaşıyorum.
Bana açıkça buna üzülüyorum buna kırılıyorum diye söylemezlerse trip atıldığını da anlamıyorum çoğu zaman. Kendim de tamamen şeffaf iletişim kuruyorum laf sokmam, ima etmem mesela.

Bunun gibi şeyler.

Ya bunu yapanın anneniz olmasınza üzüldüm konuyla alakasız. Annem de benim tüp bebek tedavisi gördüğümü tüm mahalleye yaydı. Ne zaman anneme gitsem gtümü göbeğimi inceleyip hamile mi acaba diye içten içe süzüyorlar

Annemin iyi niyetinden yana hicbir suphem yok, o benle konusunca beni uzdugunu zannettigi icin torununun basina gelenleri kardesleriyle paylasip rahatliyordu aslinda, sonradan kendide farketti, anlatmayi birakti, kuzuma hasta gibi bakiyorlar diye kendini sucluyor su anda, kardeslerine kiziyor ama tabi artik olan oldu.

ben beğenmedim yaptım çünkü niye gizleme ihtiyacı duyarsın ki saçmalık !?
yorumumuda begenmeme yapmayın ya ayıp birşey mi dışlanacaksın herkes bir engelli adayı hayret birşey ! yarın başımıza ne geleceğini nereden bileceğiz herkes sizi olduğu gibi kabul etsin

toplumumuz hala çok cahil. ben söylememeyi tercih ederdim. arkadaş, aile, eş kimseye söylemezdim. sonuçta 33 yıldır böyle gelmiş. bunun ileride kullanılması, yüzünüze vurulması, hatta zorbalamaya varan hareketlere maruz kalmanız yüksek ihtimal dahilinde. herkes bir yorum yapacak. canınız sıkılacak. kendinizi yormayın, koruyun lütfen.

Madem beğenmeme yapacaktın ne diye konuyu paylaştın herkesten yorum almak değil midir kimisi sakla der kimisi saklama der konu sahibinde beğenmeme yapması enterasan
işinize geldiği gibi davranın bizide yormayın

Kafanızda otizmi farklı canlandırıyorsunuz bence. Bu bir spektrum. Söyleyip söylemeyecek bir şey yok.

Otizm’siniz diye konuşmayı unutup etrafınızda dönmeye başlayacağınızı mı düşündünüz ki

Madem beğenmeme yapacaktın ne diye konuyu paylaştın herkesten yorum almak değil midir kimisi sakla der kimisi saklama der konu sahibinde beğenmeme yapması enterasan
işinize geldiği gibi davranın bizide yormayın
Beğenmeme sebebim saçmalık şeklinde çıkış yapman. Yoksa tabi ki herkes farklı fikirde olabilir. Ben de saklamama fikrindeydim zaten.

Beğenmeme sebebim saçmalık şeklinde çıkış yapman. Yoksa tabi ki herkes farklı fikirde olabilir. Ben de saklamama fikrindeydim zaten.
niye saçma onlar zorbalar seni diye saklamanmı mantıklı doğru olan bu değil biliyorsun belki mecbur kalırsın ama doğru birşey yapıyormuş gibide davranma

niye saçma onlar zorbalar seni diye saklamanmı mantıklı doğru olan bu değil biliyorsun belki mecbur kalırsın ama doğru birşey yapıyormuş gibide davranma
Melo boş yapma ya. Dogru değil biliyorsun diyorsun bıde. Fikir almaya çalışıyor işte. Bana göre saklaması gerek. Böyle alısılmıs yaşanmış ekstra kımse hassas davranmayacak. Belki daha cok uzecekler bilince. Sende bir öyle bir böylesin. Konu sahibı ıletısım sorunum var dıyor senın daha çok var.

önce sende nasıl davrancağını bil ben doğru olmadığını düşünüyorum o kadar hastalıklar ,farklılıklar var bir arada yaşıyoruz saklar , saklamaz ama doğru olmadığını sonuna kadar savunurum bir arada yaşamayı öğrenmeliyiz
Sana göre saklaması gerekir bana göre değil sende farklı düşünmeyi kabul et!
Kim ne derse desin umursamaması lazım ama genede ona kalmış.@gkulata
o zaman konu açmayacaksın bildiğini yapacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…