Ya mutsuz olmayıp ne yapsın insanlar? Dün kasada önümde,emekli olduğu belli olan bir kadın,14 lira için kartlarını deniyordu,biri onay vermedi diğerini denerken aklımdan geçenler,"o tarafa bakmayayım uzakta bekleyeyim,rahatsız olmasın,kart onaylamazsa ödemeyi teklif ederim ama kırmadan nasıl yapabilirim,inşallah arkadan biri niye bekliyoruz ne oldu diye bağırmaz şimdi vs vs" neyseki kartı onaylandı da o da bende rahat bir nefes aldım.
Eskiden dilenen insanlar vardı(hala varlar tabi)ama şu an markette fiyatlara bakıp 1 kilo alacağı sebzeyi 1 tane alıp geçen yada almayan insanlar var en basitinden. Meyve zaten bu sene hiç ucuzlamadı. En pahalı meyve muzdu eskiden ithal diye şimdi nektarin,incir vb yaz meyveleri bile ne kadar pahalıydı. Kışlık domates için aldım 2 ay önce domates kilosu 4 liraydı en uygunu ,zamanından önce yapmıştım,sonra da ucuzlamadı ki hiç.
Henüz çocuklara kışlık almadım,kızımın montu vardı geçen yıl almistım,oğluma aldım,minicik ve ince bir mont aldım lcw'den 180 lira. Daha kalın ve uzun olanları daha da pahalıydı mesela,ben kalın mont giymek istemedigi ve oto koltuğuna oturmak istemeyecegini bildiğim icin ince olanı aldım ,içine kalın giydirmeyi düşünerek ki 3 yaş çocuğa baya 6-7 yaş tam oldu kolu,boyu falan,ama şöyle eli ayağı düzgün kalinca birşey alsam 300 lirayı gözden çıkaracağım. Lcw birde uygun fiyatli bilinen bir marka ki şu an baya h&m bandına gelmiş fiyatlar. Şimdi kışlık alt üst alacağım,onlara ne ödeyeceğim kimbilir.
Bilemiyorum herşey var evet şu an ama alım gücü böyleyken kim nasil mutlu olsun ki.
Hele çocuk bezi,maması giyimi vs tam bir sorun. İnsan kendine almayabilir,elindeki ile 1 kış daha geçirir belki yırtılmadıysa ne bileyim giyelemeyecek duruma gelmediyse ama çocuğa almak zorundasın,her sene büyüyor zira.
Allah herkesin yardımcısı olsun. Gerçekten hayat çok pahalı.