bennnnnnnnnnnnn
artık sizinle yemek muhabbeti de yapabilirz ohh bedün akşam zamanım vardı mercimek çorbası yaptım canım da tauk yapmıştı onun yarısı duruyor eve gidince fırında kabak mücver yapacağım üstüne de sarımsaklı yoğurtt ohhhhh sizin menüler nedir kızlar
bugün fırında tavuk, pilav ve ezo gelin çorbası düşünüyorum gerçi çorba hazır çorbalardan olucak ama
mücveri bende geçen fırında yaptım kuzucuk bayıldı harika oluyo hem kızartmadan daha hafif bundan sonra hep fırında yapıcam
canım benim teşekkür ederim hepimiz inşallahKuşum mükemmelsin, çok güzelsiniz hep mutlu olun.
Nenacım ben senin fotolarına yorum yapmayı unutmuşum sanırım. Canım benim sende çok güzel olmuşsun. Sizde hep mutlu olun Nenacan.
çok güzelsin maşallah yaaaa çok mutlu olun bugün ne güzel bol fotolu gün yaşıyoruz duvak kısamı seninde bende duvakımı kısa istiyorum kuyruk istemiyordum ama minikte olsa kuyruk gelinlikte hoş duruyor
Ahahahah canım bizim dün akşam ki menümüz menemendi. Çoğunlukla dışarda ya da kayınvalide menüsü yiyoruz. Bu akşam da babama davetliyiz menüde ne var bilmiyorum. Doğalgazım olmadığı için küçük tüpte pratik şeyler yapmaya çalışıyorum ben çoğunlukla.
benimki de çok seviyor 3 kez falan kızartma yaptım bu sefer fırında yapacağım.... ben patateste koyuyorum sen koydun mu patates yoksa sadece kabaktan mı yaptın
bende dün pazardan yufka aldım peynırlı maydonozlu börek yapıcam fırına atıcam yanınada bı salata ve cay die düşündüm yarın agır misafirim var o zaman ciddi yemek yapıcam bugunlük biraz geciştirme olcak bide dünden fırında patates kanat yapmıstım sebzelı ondan kaldı ısıtırım onuda....
annemle yaptığımızda patateste koyardık daha kıtır kıtır geliyor bana ama bu sefer koymadım fazla olmasın diye koysam süper olucakmış ama bak canım çekti gene
tahmın edebılıorm cnm işin şakasıydı ama yorum almak hosuma gıdıo bende mesela ıncicicegıme yorum yapmamısım
incicicegm sen çok sekersin masallah sana
hanımlar marıfetlı ya ama ıncıcıcegını kınadım hazır corba da neymişben sana mercimek corbası tarıfı verıcem yarın yapıcaksın ıtıraz ıstemem
heyyy bana bakın sırf mamaları güzelce sunayım diye yemek takımımızı aldık cumartesi nişanlım diyor bizde bunlarla yiyeceğiz misafir içinmi veriyoruz onca para diyor hüma şimdi yorumunu görünce ahhhh ben bir tabağı sakındım nişanlıcandan
aldıklarımda hep istediğim modellerdi sade bir takım nişanlım hediye alıcağı için çiçekli aldım yoksa düz beyaz alıcaktım ama dün mutfağmızda çok raf oldğnu görünce bir takım sade ben sana alırım bembeyaz sofralar kurarsın dedi, bunlarında yarı finansmanı kendisi ahahahaha yarı peşin yarı senetle aldık
şimdi beyaz eşyaları alacağız , hüm eklemişsin görüdm canım
http://www.kadinlarkulubu.com/ceyizimiz-icin-neler-aldik/502208-gizin-ceyizine-aldiklari-158.html
sağol canım benim sende öylesin
bi kerecik oluversin canım aslında mercimek çorbası yapmayı çok istiyorum anneciğimin tarifini uzun uzun yazdım ama düdüklüden fena halde tırsıyorum daha kendi başıma hiç kullanmadım. hatta geçen hafta taze fasülye pişireyim dedim azdı düdüklümde büyük hadi dedim tencerede pişssin ama ömrümü yedi resmen tam 1 saat 10 dk da pişti
küçük bi düdüklü şart sanırım o zaman bol bol güzel mercimek çorbası yaparım
Benim mercimek çorbam
1 kuru soğan
1 havuç
1 patates
1 kaşık domates salçası
1 kaşık tereyağ
yarım su bardağı mercimek
1 tane tavuk suyu
kırmızı biber tuz ve su
havuç ve patatesi rendeliyoruz tüm malzemeyi düdüklünün içine atıyoruz suyu da katıp açıyoruz altını hiç kavurma falan yok hepsini at pişsin çıkınca blender yap süper oluyor
Düdüklü den korkma ben ilk eşimle birlkikte kullandım şimdi kendim yapıyorum
he aynı sistem ben bir tek salça koymuyorum bnmki pek salçalı seyler sevmez zaten bızım aıledede pek salca kullanılmaz kulturumzde yoktur o sebeple ya domates rendelerız yada toz bıber...
bnmde mercimek corbam
1 sogan
1 patates
2 bardak mercımek
tuz
göz kararı su
bide bazen 1 tane sivri biber atıyorum ama ben hepsini bütün koyuyrm rendelemıyorum sadece patatesi yuvarlak yuvarlak kesiyorum
o öyle pişiyo baya bi sonra süzgeçte tahta kaşıkla süzüyorum dibine kadar posasıda cıkıo hem daha doyurucu oluo kışın bazen onu yapıp yanınada salata yeterli olur gibime gelıo
hımm benziyor canım biz salça severizbazıları hiç patates falan koymuyor düz sade mercimek yapıyor
giz sana yeni gelin tavsiyesi çok mutfak esyası alma her seyı kararında al inan fazlası ustune dusucekmıs gıbı oluo dolaplara sıgmıo smdı ceyız topıgnı ınceledmde her sey cok fazla geldı gozume sankı 2 tane kahvaltı setı gördüm biri mavılı beyaz dıerıde bernardodan aldgn pembe sanırım pişman olursun ama yınede sen bılrsn oyle cok fazla tabak canak alma napıcan
ben kendı gunlugumu anneme bıraktım 12 kısılık yemek takımını kullanıyorum ve cok keyflı okadar seti sırf bırılerı gelıcek dıe tutamazdm kocamla bnmde yedgm her yemek ozel ve ııkı onları kullanıorum baskalarıda gelse onları kullanırım nolmus yani.... parada bırıktıosun daha ıyı kenarda dursun cok lazm olursa ılerde alırsn bsylerını
kız o mavili beyazı vercem birine hediye etcem ahahaha yada kardeşimin öğrenci evine bana nişan zamanı öyle çok yemek akımı geldi ki hep evleneceklere dağıttım çünkü bernardo istiyordum
ya aslında babam koskocamn dolaplar yaptırmış mutfak dolabı açısından sıkıntım yok süpriz yaptı mutfağı yeniledi dün gördük inanamadım kocaman mutfaklar aynı mutfağa annem hem benm çeyizleri dizdi en üst taraf hemde annemin kendi eşyaları varki annemin mutfağı daha küçük benimki güzel oldu
o evden çıkasım gelmeyecek böyle olursa :)))))))))))
hümmm yaaaa hüma diyiverdim kızz ne edeyim maazur gör lovelym beni ekledinmi sen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?