35,den sonra üniversite

Insan isterse her yaşta universite okur. Bence cok guzel seyler katiyor. Evet evli ve cocuklu olunca isler degisiyor. Ama arkadasim 30 yasinda 3 yasinda kiziyla hemsirelik okuyor ve staj goruyor. Cocugu kreşte zorlaniyor evet ama yinede memnun oldugunu soyluyor. Bu arada bende ygsye iki ay kala basladim calismaya ve istedigm bolumu kazandim. Sizde kesinlikle yaparsiniz...

Olur. 1 kere geliyorsun dunyaya niye istedigin seyi yapmadan olesin ki. Ayrica bebegine iyi bi gelecek icin yapacaksin bunu. Bizim sinifta 2cocuklu bi abla vardi ara sira gelirdi derslere. Hocalar kolaylik sagliyordu . Bence sizd e konusursunuz gidemiyecegini zaman falan olablir cunku. Bombos biri degilsiniz bebeginiz var. Anlayis gosterirleer. Okumak isteyene yardim ederler yani.
Ben de okudugum bolumu sevmiyorum. Muhendislik diplomam var tamam ama hic bi ise yaramiyor is bulmadim. Evlendim kpss falan da denedim olmadi. Bebegim var su an..issizim ..bari kizim 2yasina gelsin is bakayim diyorum ben de..
Ben de mesela gorsel sanatlara karsi ilgiliyim. Muzige karsi da.. muzik yapayim gitar calayim falan cok hosuma gider. Radyo tv ya da reklamcilik falan okusam belki cok guzel olurdu benim icin. Veya guzel sanatlara gitsem.. ama sayisal bi bolum sectim ve ben de mutlu degilim...diploma da mutluluk getirmiyir yani..

Wolfrog seni o kadar iyi anlıyorum ki, benim annem de çok okumak istemiş, dedem de aydın geçinen - zamanının devlet kurumunda müdür adam. O zaman dangalak bir akraba demiş ki 'bilmemkim okudu o... Oldu, kızı göndermeyin'. Tabii onun aklına uymuşlar. Ama kalan diğer iki çocuğu kendileri gitmek istememesine rağmen okula göndermişler , biri sınıfta kalmış, para ile geçirttirmisler falan filan. En sonunda o ikisi de lise terk olarak kalmış , okursa o... Olur diyen adamın kızı da iki univeriste bitirdi, adam her yerde kızıyla gurur duyduğunu anlatır durur !
Ve annemin neredeyse her hareketinin altında bu çocukluk travmasinin izleri görülüyor. Küçükken kötü karne getirince (ki ablam da ben de oldukça tembel çocuklardık) evde histeri krizleri geçirirdi. Beni okutmadilar, ben siz okuyun diye neler yapıyorum diye diye bizi bir sürü para tuzağı kursa- NLP seminerlerine falan götürürdü zorla (istemezdik çünkü para tuzağı. Zaten çok hızlı okuyan-zaten aldığı kitabı iki gecede bitiren ve okumayı çok seven kızlarını zorla pahalli hızlı okuma kursuna göndermesi gibi)

35 yaşından sonra üniversiteye gelirsek: ben üniversite okuduğum dönem 28 Şubat sebebiyle okuldan atılanlara af gelmişti. Sinifimiza birden yaşı 35-40 olan bir sürü kadın geldi. Hepsi de evli-cocuklu kadınlardı. Gayet de uyum sağladılar. Fazla derse katilmaz,okul cikisi kimseyle takilmazlardi ama bütünleme sınavlarında neredeyse hiçbirini göremedim, demek ki çalışıp geçmiş hepsi

Tee on yıldan beri takip ettiğim bir blogcu var. Kadın ilk çocuğunu doğurduktan sonra ebe- doğum koçu olayına merak salmisti. Hatta ebe olmak istediğini dile getirdiği yazıları vardı (İngiltere'ye göçmüş türk bir aile). Sonradan tam niyet edince ikinci çocuğa hamile kalmış falan filan... Zaman, bahaneler, cocuklar, seneler... En son iki sene kadar önce artık iki çocuğu da okullu olup kendisi kırklarina gelince büyük bir cesaretle adımlar attı ve hemşire olarak eğitime başladı. İnstagraminin ismi yugenwasisabi . Orada bol bol bu durumu-zorluklari falan anlatıyor. Eğer motivasyon edinmek ya da sorular sormak isterseniz siz de yazabilirsiniz^^

Ne çok ayrı yorum yaptım...4. ve son yorumum işkurun işbaşı eğitim kursları oluyor. Sizin durumunuzda bana daha mantıklı geldi.
Aynı okul gibi, haftanın 5 günü gidiyorsunuz. Bilgisayarla, kodlamayla, grafikle, muhasebe ile vs vs... Bir sürü alanı var. Ve eğitim aldığınız her gün size 50-60 tl sanırım, bir miktar para veriyorlar. Ve size iş bulmaya çabalıyor.
Eğitimleri gerçekten kaliteli. Bir arkadaşım 4 yıllık üniversiteden sonra iş bulamayınca bu kurslara gitti, unide okuduğu bölümle değil ama işkur kursunda okuduğu bölümle ilgili bir işe girdi, gayet de memnun. Bence bunu deneyebilirsiniz, hem okurken gelir sahibi de olursunuz... Bir düşünün derim. Eğer içinizde okuma azmi çoksa açıktan da okuyabilirsiniz. Benim annem mesela hala açıktan okuyor. Ama lisesi bitince üniversiteye örgün gitmek istiyor :)
'ben sizi okuttum, siz de beni okutun' diyor

Yaa tüm yorumları okudum
Sırf cinsiyeti yüzünden hayalleri çalınan ne çok kadınız. Aöf Edebiyat mezunuyum ama aldığım diploma beni zerre tatmin etmiyor. Üni hep uhde olarak kaldı içimde. Konuyu okuyunca içime öküz oturdu resmen, sadece kendim için değil bu haksızlığa uğrayan tüm kadınlar için acayip öfke duyuyorum sebep olanlara. "Asla okumayacaksın" gibi bi tavır olmasa da okumamıza gerek olmadığı algısıyla yetiştirilmek, kadın için evliliğin eğitimden daha ön planda tutulması, toplum dayatması vs. bi şekilde engelleniyoruz, fırsat verilmiyor.

Ama herşeye rağmen engel tanımayan, kalıbına sığmayıp dolup taşan güçlü kadınları da gördüm burada. Yaa okudukça çok mutlu oldum sizin adınıza. Hepinizi tebrik ederim.

Bence siz de yapabilirsiniz. Eğer tek sorun yaş ise, bi arkadaş çok güzel söylemiş 'okusanız da 39 olacaksınız, okumasanız da'

Bu arada ben de evde kendi çapımda bişeyler karalıyorum. Bu alanda okumak gibi bi fikrim yoktu ama konunuzu ve yorumları okuyunca 'Neden olmasın ki' dedim

Esinize helal olsun bırak anayi babayı bu yaştan sonra oku istediğini yap

[de="WOLFROG, post: 55151577, member: 301844"]Merhaba arkadaşlar, kısaca sorayım. 35'inden sonra üniversiteye gitmekle ilgili ne düşünüyorsunuz? Evliyim, yaklaşık 2 yaşında bir oğlum var ve çalışmak zorundayım. Bu şartlarda önümüzdeki sınavlara kadar hazırlanabilmem mümkün mü?

Bana bu kararı verdiren süreç şöyle gelişti, ailem çok modern görünmesine rağmen kız olduğum için beni okutmadılar ve daha ortaokulda çeyizim düzülmeye başlandı. Ansiklopedi okumayı çok severdim, bilhassa bilim teknik tarzında olanları. Hala daha ilgiliyimdir. Ama ansiklopedi okuyorum ve dantel yapmıyorum diye azarlanan bir kızdım. Kendi çabalarımla aö lisesi okudum. Üniv. denemedim bile. Kendi kendime meslek sahibi oldum, 15 senedir grafikerlik yapıyorum. Diplomam olmadığı için büyük yerlere başvuramıyorum mecburen şimdiye kadar hep küçük yerlerde çalıştım. Küçük yerlerde küçük kalıyorsun mecburen...

Ben artık kabıma sığamıyorum. İçimde sürekli bişeyler yapmam lazım, böyle kalmamam lazım hissi var. Yerimde saymak üzüntü veriyor bana. Ayrıca birlikte iş yaptığımız büyük firmalardaki üniversite mezunu grafikerlerden bile sürekli yardım talep edilen biriyim. Fakat diploma...

Anneme de hırsım sinirim geçmiyor. İçimde gittikçe büyüyen bir kin var. Çünkü kendisi "okumak istemiyom yeaa" diyen kardeşlerimi "hayııır siz okuyacaksınız gerekirse evi arabayı satar okuturum seni yavrıııım" diye yırtınmış biri. Verilen onca dershane okul vb masraflarına rağmen biri üniv kazanamadı diğeri 2 yıllık okulu bitiremedi bile. Şimdi ikisi de evli ama gelip anne beni okut deseler hala gönderir, bilirim. Belki okuyasilirsem onu affedebilirim, içimdeki bu karanlık bulutları dağıtabilirim. Çünkü artık sağlığımdan olmaya başladım.

Eşim tam destek, ne istersen o olsun istersen örgün oku diyor. Uzakta kazanırsan işi bırakır oradan iş bulurum diyor. Artık kan bağına inanmıyorum.

Matematik sıfır eşim çalıştıracak. Türkçe hiç çalışmadan 40 sorudan 30 unu yapabiliyorum. Bir de genel kültürüm iyidir.

Ne diyorsumuz ya, olur mu bu iş?[/QUOTE]

Merhaba ben 33 yaşında üniversite kazandım okuduğumda pişman değilim iyi ki okumuşum diyorum üstüne formasyon alıp öğretmen oldum şuanda kpss hazırlanıyorum ben kendimi örnek olarak verdim okumanın yoktur o yaşa rağmen üniversiteyi 1. Bitirdim

Harikaymis....

40 oldum bu sene, 35 te başladım, birini bitirdim ikincisine çift anadal yapıyorum, hazirabda birecek inşallah. 1.5 yaş Üçüzlerim ve 14 yaşında bir oğlum var. Yaparsın hemde çok rahat

Siz yeter ki kendinize inanın elbet bu azimle üstesinden gelemeyeceğiniz şey yok gibi sanki hem destekçiniz de var eşinizi sizden bile hevesli gördüm hal böyle olunca yapılamayacak hiçbir şey yok ortada esasında ders çalışmaya vakit ayırsanız yeter yahu yaş konusunu da düşğnmeyin herkes üniversiteyi lise devamı gibi gördüğünden böyle bir algı oluşmuş insanlarda ama adı üstünde yüksek öğrenim göreceksiniz orda seçtiğiniz derslerin bilimini öğreneceksiniz ki bir nevi alaylısınız bu size büyük avantaj sağlayacak hocalarla asistanlarla falan daha iyi bir ilişki kurup yeni iş fırsatları bile doğabilir hem çocuğunuz için de büyük bir başarı hikayesi olur önünde annesi ve babası gibi iki örnek olacak eğitim aşkı ve detsekçi bir eş şimdiden başarılar size:)

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır giremedim kusura bakmayın. Ders çalışmaya niyetlendim ya, işlerim yoğunlaştı ne tesadüf değil mi

Ben ders çalışmaya başladım. Şöyle ki, tarih coğrafya felsefe konularını bitirdim. Denemelerim baş döndürücü Lakin gördüğünüz gibi bunlar sözel dersler. Eşim sayısala çalıştırmaya başladı ama ne görelim, temel toplama çıkarma çarpma bölmeleri bile beceremiyorum Bir yandan türkçe çalışıp bir yandan da çarpım tablosu ezberliyorum. Sözelden evet gelecek vaadediyorum ama şurada 2 buçuk ay kalmış sayısala ihtimal bile vermiyorum.

Oğlumla ders çalışmak ayrı zor. Annem yakın halbuki, akşama kadar kadın programları izlemiyim de çocuğa bakayım şurada kızımı 2 ay idare edeyim demiyor. Hoş bir beklentim yoktu da insan bi destek olunsun istiyor be... Bir tek babam işten gelince parka götürüyor o arada ne çalışırsam kar. Ha bir de dershaneye gönderme teklifinde bulundu ama bu saatten sonra verimli olamam zaten vaktim yok. Boşuna para vermesin dedim. Ahhh babam ah ne olurdu şu evde yönetimi az eline alsaydın, maddi herşeyimizi fazla fazla karşılamanın babalık görevine yeter de artar diye düşünmeseydin, tamam işyerinden yorgun dönüyordun ama şu annemin hangi kafayla bizi yetiştirdiğini bir farkedebilseydin...

Bu arada üç tane bakıcı buldum üçü de başlayacakları gün sonu olumlu geçen iş görüşmelerine çağırıldılar. Yani iş bulamıyorsanız bende bakıcı olarak çalışmaya niyet edebilirsiniz, çıkın çıkın gelin.

Neyse, ne diyorduk sözel gideri var sayısal tırt. 3 ayda olabilite bu yani çok şeyapmayın.

Yaaa hikayene bayıldım Meğer tek değilmişim diyorum böyle böyle. Tabii hikayenin sonunun da güzel bitmesi harika olmuş. Sen bu kadar olmuşsun ya, dahası da olursun buna inanıyorum.

Benim annemi babası okutmamış ama bunun acısını yaşadığı halde aynı şeyi bana yaşattı. En zoruma giden de bu oldu.

Benim bir mesleğim var zaten iş bulmam da sıkıntı değil ama istediğim lokasyonda düzgün maaşı güzel iş bulmam sıkıntı.

Bence de, neden olmasın ki

Türkçeye kas, matematik için de en basitlerden 2-3 ünite bitirip sağlama alsan yeter fazla karıştırma. Küme ve tam sayılar soruları kek olur ve illa 3-4 soru gelir oralardan. Geometride üçgen-paralel tarz açılar çok kek konudur Wolf. Oradan da 2 soru kapsan bak matematikte 7-8 netin bile olsa, sözeldi, Türkçeydi (Türkçeyi sağlam yapmak lazım) çok rahat barajı geçersin ki bu da lazım olan sana. Sonrası yetenek sınavı zaten.

Ya ne bileyim matematikten gözüm korktu. İşin kötüsü kimya, geometri vs sayısal dersler hep ona bağlı. Türkçeyi iki güne bitiririm zaten sonra ful sayısal kasıcam. Bi de bakıcı bulursam ders çalışma sürem uzar süper olur. Bazen kızıyorum kendime son dk yumurtayı dayadım kapıya

Kiminde huy oluyor o, son dk olmadan olmaz kendimden bilirim.
Basit fizik-kimya konularını seç onları kavra, zaten hepsine bakayım dersen şu şartta karışırsın da.
Kimyada mol kütlesi, orbital soruları basit matematik işlemle halledilen kek sorulardan gelir, bunların formüllerini/kurallarını ezber geçtin mi kimyadan da 2-3 soru kurtarırsın. Periyodik cetvelli sorular kafanı karıştırabilir ama zor değil grupları ve grup özelliklerini bildikten sonra. Periyodik cetvel/mol kavramı/orbital şeysini hallet zaten kimya yarı yarıya tamam :)

Tamam periyodik orbital mol cetveliyle halledicem. Sanırım

istedikten sonra neden olmasın annene hiç sordun mu peki neden ben diye

Her fırsatta cinsiyet ayrımcılığı yaptığını yüzüne vuruyorum ama kabul etmiyor. İşine gelmeyen şeyleri unutma, işine geldiği şekilde hatırlama, sıkışınca bayılma gibi yetenekleri var kendisinin.

tabi ki yapabilirsiniz neden olmasın ben ikinci öğretim öğrencisi olarak okudum sınıfımda çoğu kişi sizin yaş grubunuzdaydı biz çok iyi anlaşırdık böyle iyi bir eşin varsa oku kesinlikle

Tanışık olsak, yakın da olsak matematiği size seve seve anlatırdım. Bi on net basit konulardan kesinlikle yapabilirsiniz. İnanın zor değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…