35,den sonra üniversite

Hic cekinme yaparsin inan. Yuksek lisansa ilk basladigimda, hayatimin sokunu sinifa yurutecle gelen ogrencileri gorunce yasadim 70li yaslarini suren insanlar bunlar dusun ve olducka basarililar cunku ne istediklerini biliyorlar. O kendinden eminlik, istek basariyi da beraberinde getiriyor. Ben de eger usenmezsem tip ya da genetik okumak istiyorum. Benimki hafif bir hayal hali ama bakalim kimbilir belki denerim.

Çalışırsanız gayet yaparsınız, seneye ben de tekrar sınava gireceğim içimde kalmasın diye

Biliyorum ki eğer kazanabilirsem başarılı olurum. Ama o kazanma kısmı sıkıntı

Eskiyi düşünerek annenize kim tutmanız size bişey kazandırmaz . Olan olmuş biten bitmiş , artık sizin bir eviniz düzeniniz var ona göre de değerlendirin derim. Eğer içinizde istek varsa ve eşiniz destekse neden olmasın şansınızı deneyin ..başarılar

Piyasada ders kitaplari da dahil olmak uzere okumadigim psikoloji kitabi kalmadi o yuzden anliyorum sizi orgun kazanirsam okurum ama olmazsa sosyolojiden sonra psikoloji master i yapip yapamayacagima bakacagim :)

Eğer çalıştığınız bölümle alakalı olacaksa tabiiki okuyun. Fakat sıfırdan bir meslek için ülkenin durumu ne kadar elverişli bilemiyorum. Yinede içinizdeki kırgınlığın geçmesi için bile değer. Zaten hep bir iş beceremeyenlere çok imkan sunulur çok isteyene fırsat ya verilmez yada çok zorsunarak yapılır. Başarılar dilerim

Yaparsın tabi neden yapamayasın ki , ne güzel eşinde destekliyor. Bana da bazı arkadaşlarım hadi gir şu üniversiteyi belgeni al diyorlar sen yaparsın edersin halledersin de ben de istek yok sen de ne güzel istekde var destekde :)

ben aöf kamu 3,siniftayim bitiremedim 1 yaşinda kızım var bitirmeye kafama koydum bitirince mimar yada resim aklim yatti:)

Olur tabiki ya neden olmasın çok iyi olur hatta

grafik tasarım bölümünü düşünüyorsun değil mi?

Piyasada ders kitaplari da dahil olmak uzere okumadigim psikoloji kitabi kalmadi o yuzden anliyorum sizi orgun kazanirsam okurum ama olmazsa sosyolojiden sonra psikoloji master i yapip yapamayacagima bakacagim :)
Yaa ne güzel aynı duygularda olmak def8l mi çok sevindim bende şimdi psikoz u okumaya başlıcam ama kuzulardan ancak vakit oluyo istanbul unv uzaktan eğitim sosyoloji ye başladı eşim benim orgun okumam zor acaba bende mi öyle yapsam uzaktan eğitim okuyup yüksek lisansı psikoloji üzerine benim için çok iyi bi fikir iyi ki varsın office

Birde okudugun güzel bana tavisye edeceğim kitaplar varsa her an hazırım film de olur tabi ki bu aralar criminal minds izliyorum ama her gece rüyamda ajanım en büyük sorunum bu

Ben grafik istiyorum ama tarihi boşver gel grafik yazalım Allah hepimizin gönlüne göre versin.

Olay olarak, durumunuzla tarih yazariz demek istedim :)

Ben once iktisat, sonra halkla iliskiler okudum mezun oldum. Hepsi evlendikten sonra oldu, erken evlendim bende senin gibi.

Simdi hukuk mu okusam diye dusunuyorum cok lazim oluyor buralarda :)) Seceneklere acigim grafik de olur :)

Birde okudugun güzel bana tavisye edeceğim kitaplar varsa her an hazırım film de olur tabi ki bu aralar criminal minds izliyorum ama her gece rüyamda ajanım en büyük sorunum bu

ay evet gerçekten Wol ne güzel konu açmış, resmen hayallerimizin peşinden koşma azmi geldi :) kesinlikle öyle yapabilirsin, hem eğitim alarak o kitapları daha bilinçli okumak eminim çok daha keyifli olacaktır :)

ben sana bizim kitap paylaştığımız konu linkini vereyim, gel oraya bol bol paylaşım var :)

https://www.kadinlarkulubu.com/foru...anlarin-okumasini-onerdigim-kitaplar.1031137/

Tamam süpersin hemen akşam inceleyeceğim aslında hayalim klinik psikiyatri olmak amma o zaman gelene kadar dişlerim dökülmüş olur sanırım yine de azimle devam çok teşekkürler canim

Okurken gözüm doldu Wolf...

Alıntıladığım yerleri tek tek kendimde açıklayacağım; başlayınca, olduğunu göreceksin.
Günlerdir adam akıllı buralarda yoktum ve biliyor musun, lisedeki Gangstaya döndüm... Bak:

Küçük yerlerde küçük kalıyorsun mecburen...

Matematik, kimya ve fizikte iyi olduğum için lisede sayısala yönlendirilmiş bir öğrenciyim (Ki meğer onlarda iyi olmam, o algılarımın açıklığı sanat içinmiş, çizim-renk-göz ölçüsü içinmiş yeni anlıyorum) ve fakat ortaokuldan beridir defterlerim vardı... İlkokulda kitap-defter yanlarını süslerdim tezhip yapardım. Ortaokulda kendi karikatür serimi yaptım peri kızlar diye rengarenk (Winx serisini ilk gördüğümde oturup hüngür hüngür ağladığımı biliyorum koca kadın)... Lisede, çizgisiz iki-üç büyük boy defterim baştan aşağı stilist çizimleri dolu... Hayatım, tercih etmem, diretmem, tırnaklarımı geçirmem gereken şey öyle sinyal vermiş ki... Yok, matematiği iyi bu kızın, sayısal okumalı...

Okudum, mezun oldum, kendi mesleğimi yapamadım. Sıkıntılar geldi.
Çok iş değiştirdim, sigortacılık öğrendim, part time servis hostesliği yaptım, reklam ajansına girdim metin yazarlığı vs vs vs... Çok açmayayım, iyi bir yere geldim, ama olduramadım, bu değildi. Çünkü o sıkıntı hiç geçmedi, peşimi bırakmadı.

Ben artık kabıma sığamıyorum. İçimde sürekli bişeyler yapmam lazım, böyle kalmamam lazım hissi var. Yerimde saymak üzüntü veriyor bana.

Sığamadım ben de işte dediğin gibi, sürekli "Bu değil bu değil bu değil".... Diyorum kendime benim ergenliğim 30umda bitti. Dibi de gördüm, evlendim, çocuklandım, fotoğraf makinesi aldım elimde patladı, yeni boyalar aldım yığıldı, evde duramadım, iş hayatına dönsem orada da duramayacağım lanet olsun dedim, sıkıntım ne diyorum, çizsem çizemiyorum o kadar körelmiş bitmişim ki... Nerede o lise zamanı çizimlerim, nerede şimdi deyip oturup ağladımdı yine, tablolar yaptım zorladım, açtım kendi kendimi öyle ama yetmedi.

Anneme de hırsım sinirim geçmiyor. İçimde gittikçe büyüyen bir kin var.

Anneme, annemin önünde duramayan babama, aklıma giren dayıma, "Para kazanamaz aç kalırsın" diyen teyzelerime, o dönem önüme duran kim varsa... Kin ne kelime kendimi resmen eve kapattım, kendimi didik didik ettim. Zoraki girdim aralarına Wolf... Buralarda vakit öldürdüm oyaladım kafamın içini. Çocuğuma, eşime kadar yettim, tükendim. Kursa başladım, annem gezmelerinden beri gelmez, bana söz veren kadın, torunumu kimselere komam senin gözün arkada kalmasın hadi git resim istiyordun, yeniden doğ sen de, kazan Güzel Sanatları diyen kadın, her seferinde yan çizdi.... Bekledim. Ümit ile ümitsizlik arası beklemek o kadar bktan ki. Babam zaten etkisiz eleman, kendi kendine çizim yapar, önüme geç, sürükle, öğret, anlat, göster... Yok.... Dedim tek başınasın kızım, çoksun ama teksin.

Şimdi yüzsüzlük mü dersin Wolf, pişkinlik mi, dibine vurdum, anneme kilitledim oğlanı, ki öyle mutlu kelebek gibi annesi var şimdi kuzumun, diğer türlü çocukla ilgiliyim ama içim erir, şimdi her gün dans... Maşallah diyeyim.
Bozuk bisikleti yaptırdım, aralıksız kurs devam, farklı boyalar, farklı ebat kağıt denemeler, perspektif, anatomi... El açıldı. Kendi tarzımı da yakaladım eskisi gibi.

Ne diyorsumuz ya, olur mu bu iş?

Ve kurs hocam daha belki iki gün önce "Sen oldun" dedi Wolf.
"Beni aşarsın sen, daha ileri biriyle çalışmalısın" dedi.
Lisedeki çizimlerimi kaybettim sanıyordum, zaten birini parçalamıştım üni.ye giderken, o bölüme...
Annem ikisini saklamış, onu getirdi. Neden ağladım bilmiyorum karma karışık ağladım.
En sulugöz olduğum konudur bu konu benim için, sanki 31imde ayağımdaki pranga açıldı, sanki boynumdaki tasmayı kopardım.

Olduracağım dersen olur Wolf. Şu an esirsin, pişmanlıklarının esiri. Onların sıkıntısı, yapabileceğini bildiğin bir şeyi yapmıyor olmanın huzursuzluğu... Özgürlüğün için daha fazla bekleme ve çalışmalara başla Wolf.
Kolay gelsin.

Bisiklet tepelerinde, resim çantasıyla yokuş aşağı wuuu diye inen koca bi kadın görürseniz bi yerlerde, o benim bilesiniz. :)

Son düzenleme:
Bence olur. Neden olmasın ki? Güzel Sanatlar Fakülteleri yetenek sınavı ile alır, bu durumda zaten barajı geçmeniz yeterli. (Sistem yine değişti gerçi, kontrol etmek lazım.) Desen kursuna da gidersiniz yetenek sınavı için. Bence okumanın yaşı yok. :) Şimdiden başarılar diliyorum.

Hangi bolun istiyirsub uzaktan ya da aciktan okuyabilirsin ayrica

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…