- Konu Sahibi aktasozlem
-
bendede rahimagzi kisa maalesefçok sevindim,gözünüz aydın olsun..ee asıl bundan sonra başlıyor hayat,kolay gelsin şimdiden:)
ikiz annesi olup da sorunusuz hamilelik geçiren pek azdır sanırım.ne güzel siz 35.haftada doğum yapmışsınız.bizler diğer hamileler gibi değiliz.onlarda genelde ilk 3 aydan sonra tehlike geçiyor ama bizde doğum yapana kadar hep risk var maalesef.sakın ilk 3 ayı atlattık ohh rahatız diye düşünüp tedbiri elden bırakmayın.her kontrolünüzde doktorunuza mutlaka rahim ağzı boyunuzu ölçtürün bu çok önemli.mümkünse evinizde bir tansiyon aleti bulundurun ve günde 2 defa falan ölçün tansiyonunuzu.çok gezmeye falan gitmeyin,çok ayakta kalmayın.ne kadar çok dinlenirseniz bebeklerinizin doğum süresi o kadar uzar.ev içinde de çok hareketli olmayın.bırakın eviniz dağınık kalsın.eşiniz toplasınbol bol su için ve bebeklerinize kilo aldıracak şeyler yiyin.kızlar özellikle çoğul gebeliklerde sigara,kahve,kola gibi şeylerden uzak durun.birde yapabiliyorsanız sol tarafınıza yatın bebeklere kan akşı daha rahat olur ve daha iyi beslenirler.5.aydan sonra magnezyum kullanmayı da ihmal etmeyin lütfen.doktorunuz söylemese bile siz hatırlatın.ve kasılmalar yaşıyorsanız dikkatli olun.süresini ve sıklığını kontrol edin.amaaaa unutmayın bu günler bir daha gelmeyecek,keyfini çıkarın.bebişleriniz doğunca pek fırsatınız olmayacak:)..bakın bu msjı bile tam 3 kez yazdım,onlar sildi
hepinize sağlıklı ve vakitli doğumlar diliyorum..
bendede rahimagzi kisa maalesef
cok korkuyom
serklajda yapmadilar
daha 22 haftada sadece 24mm
insallah 3 sene sonra buldum kaybetmem
cok korkuyom
serklajda yapmadilar
cok korkuyom
serklajda yapmadilar
cok korkuyom
serklajda yapmadilar
8 ayımdan sonra bazı saglık problemlerı yasadım(allaha sukur gerıde kaldı hatırlamak ısdemıyorum:) allaha sukur bebeklerım planlı sezeryanla 35 haftama gırer gırmez dunyaya geldıler bırı 3000 kılo bırı 2000 kılo dogdu allaha sukur kucuk olan kuveze falan gırmedı rabbıme sukurler olsun cok guzel bı duygu rabbım ısdeyen herkese nasıp etsın anlatılmaz yasanır dıye buna derlerrrr[/QUO
allah uzun ömür versin bebeklerine ve size 35. haftaya kadar durmalarıyine iyi inşallah bizde 35,36. haftaları görürüz şimdilik bir sorun yok ama her an herşey olabiliyor hazırlıklı olmak lazım daha 29+1. haftamızdayız
15 in altına inerse sorun oluyor demişti benim doktorum serklaj da bir risk olduğu için mümüknse yapmak istemiyorlar doğumu başlatabiliyormuş sen doktorunun talımatlarına uy bol bol dınlen 7. aya kadar 24 ile giderse iyi bence allah kucağına almayı nasip etsin inşallah olumsuz düşünme
2,5 altı risklidir 1,5 değil...Sanırım aklında yanlış kalmış...Ayrıca insanları yanlış yönlendirme...Onca insan erken doğum tehlikesini aza indirgemek için serklaj yaptırıp kucağımıza aldık..Erken doğuralım diye yaptırmadık serklajı...Senin doktorun deneyimsiz ve beceriksiz sanırım kılıf uydurmuş kendince doğumu başlatır diye :)) Eğer deneyimli uzman bir dr yaparsa serklajı çok faydası var............
galaxy82 kullanıcısından alıntı
15 in altına inerse sorun oluyor demişti benim doktorum serklaj da bir risk olduğu için mümüknse yapmak istemiyorlar doğumu başlatabiliyormuş sen doktorunun talımatlarına uy bol bol dınlen 7. aya kadar 24 ile giderse iyi bence allah kucağına almayı nasip etsin inşallah olumsuz düşünme
kimseyi yanlış yönlendirip üzmek gibi bir niyetim yok burada bulunma amacım bilgi alışverişinde bulunmak ve yaşadığım deneyimleri paylaşmak ayrıca tanımadığın bir doktor hakkında daha saygılı yorumlar yapabilirsin sanırım, ne kadar becerikli ve deneyimli olduğunu sadece onun hastaları anlar her operasyonun bir takım riskler getirdiğini de sakın unutma her serklaj yaptıran kesin sonuca ulaşacak diye bir şey tıp ta yoktur yani hiçbir şeyin kesin garantisi yoktur bunun için sana gata nın internet sitesinde bu konuda yapılan açıklamayı okumanı öneririm değiştirmeden paylaşıyorum bazen sadece serklaj işlemi uygulanması bile doğum eylemini başlatabilir GATA Kadn Hastalklar Ve Doum A.D.
İşlemin riskleri nelerdir?
İşlem için genel anestezi ile uyutulmanızın birtakım riskleri vardır.Uyutulmak zorunda iseniz bunun risklerinin baştan doktorunuzla konuşun fakat genelde bu işlem belden aşağınızın uyuşturulması suretiyle yapılır.Bu işlem erken doğum eylemine yol açabilir.
Servikste enfeksiyon oluşabilir.Sonuçta ateş, üşüme, kramplar ve vajinadan kötü kokulu akıntıların gelmesi görülebilir.
Serviksiniz dikişli iken doğum sancılarınız başlar ise oluşan kasılmalar serviksi açabilir.Vaktinden önce doğum eylemi sırasında, önceden dikişlerin alınması önemlidir. Bu genellikle anestezi olmadan yapılır.
Bahsedilen bu olası zararlı durumların görülebilme olasılığı düşüktür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?