35 yas bunalımı mı başladı acaba?

Bence erken evlenmişsin

Bunların hepsini doya doya yaşadığım için yoruldum ve evlilikte kabuğuma çekildim

Keske sunu da yapsaydım dediğim hiçbirsey yok

Eşim de ben gibi sorun yaşamıyoruz

Eşin de senle aynı kafada olsa idi daha az sıkıntı yasardın

Tatillerde gidip gezin, oradan da sıkılır insan bir süre sonra. Her yıl bir ülke programı yapıp renk katabilirsiniz hayatınıza. Belki yapıyorsunuzdur bilmiyorum ama bu daha cazip geldi, orta nokta

Merhaba hanımlar,
Öncelikle yazıp yazmama konusunda çok düşündüm ama içimi birilerine dökmem lazım. Sorun şu ki 34 yaşındayım, iyi bir mesleğim ve beni sevip sayan bir eşim var. Birçok kişi için sahip olunduğuna şükür duyulması gereken şeyler beni boğmaya başladı. Şöyle ki, sanırım evlendiğime pişmanım. Eşimi çok seviyorum ve bana karşı hiçbir kötülüğü olmadı ama beni çok boğuyor evlilik galiba. Bekar olsam şimdi belki Japonyadaydım diyorum. Ya da Brezilyada. Ben herseyi rahatlıkla arkamda bırakıp sıfırdan başlamayı hep göze alabilmiş biriyim ama eşim öyle değil. Önemli bir konumda sevilip sayılan biri çevresinde. Bunları bırakıp gitmek ve yeniden zorluk yaşamak istemiyorum diyor. Bense karnım tok olsun yeter kafasındayım. Bunları yapamamak bende (saçma biliyorum ama hayatı kaçırıyormuş hissi yaratıyor) Gezi ve macera programlarını izlerken gözlerim doluyor. (Şımarıklık diyecek belki çoğu insan.) Eşim de sever gemeyi birlikte yurt dışına da gideriz ama benim aylarca dil dökmem ve onu vize almaya ikna etmem gerekiyor bu da beni çok yoruyor. Paramız da var yani zor durumda da değiliz.
Sadece bu da değil, beni hiç yalnız bırakmıyor. Hep dibimde. yani kıskanclık gibi diil de yani sensiz zevk almıyorum beraber gidelim beraber oturalım vs vs. Ama ben yalnızlıgına da düşkün biriyim. Eskiden iş gezileri olurdu onları dört gözle beklerdim. Hem nefes alırdım hem de onu özlemiş olurdum. Ama şimdi öyle bir durumu yok çünkü konumu değişti. Birlikte alışverişe gidiyoruz hemen her magazada sıkılıyor hemen çıkmak istiyor. Sen burda otur kahve iç ben dolaşıp geleyim diyorum ne meraklısın bensiz gezmeye diyor ( İnanır mısınız işten bazen izin alıp yalnız başıma haftaiçi alışverişe gidiyorum bazen. Tepemde bik bik edip durmasın diye.
Diyeceksiniz ki neden evlendin? Ben de kendime çok soruyorum bunu ama sanırım mantıklı geldi aşık olduğum ve zaten aynı evde yaşadığım biriyle evlenmek. Yaşım da müsaitti neden olmasın dedim.
Çevremde kimseye anlatamıyorum çünkü çoğu insana saçma gelecek. Ortada boşanmalık bir sorun da yok zaten bu sorunun çözümü o da değil. Sanırım bu içinde bulunduğum yaş itibariyle bu günlerde kafama dank eden birşey. Başka biri olsa değişir miydi bu hislerim diye düşünüyorum ama sanırım hayır. Sanırım bu huzursuzluğum eşime de yansıyor son dönemlerde. Dalıp dalıp gidiyorsun hep diye şikayet ediyor. O kadar haklı ki.
Bunları onunla konuşmayı da denedim. Ama kendimi anlatamadığım için haksız duruma düşüyorum ve bana küsüyor. Çocuk düşünüyorduk. Psikolog bir arkadaşım bu haldeyken olmaz yoksa post partum bile yaşarsın dedi. Erteledim kendi kafamda. Onu bile soyleyemiyorum çünkü kalbi kırılır gibi geliyor. Şimdi böyleysem menapozda neler yaşarım kimbilir.
Uzun olmuş biraz kusura bakmayın. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Ben de 33 yaşındayım. Bekarım. Her yaz yurtdışına tatile gidiyorum. Nereye istersem oraya gidiyorum. Ne yapmak istersem yapıyorum. Erkek arkadaşım da var. Huzurluyuz. Ama keşke evlensem çocuk yapsam diyorum. Demek ki insan kendinde olmayanı istiyor. Tatminsiz insanlarız galiba.

34 yaşımdayım ve aynı duyguları paylaşıyoruz!, neden evlendim diye sorguluyorum kendimi. Kapana kısılmış gibi hissediyorum falan ayy bahara bağladım ben bunları . Bir an önce geçsin istiyorum ...[/QUOTE]

Yazdıklarınızı iyi anladım, ben evli değilim sizden de büyüğüm, bu seneye kadar birkaç yıl ciddi bişeyer olsa diyordum ama kimseyle uğraşacak halim kalmamış. Yalnız olunca da kafan rahat oluyor. Biri olacaksa kendime ait alanlarım olması lazım.. Siz de söyleyin bu normal bişey olması lazım, herkes iç içe yaşamayı sevmek zorunda değil.

Burada okudugum cogu mesaj beni cok mutlu etti tesekkur ederim:) bircok kisinin benzer sorunlari yasadiginj gormek en azindan ben cok acayip degilmisim diye dusunmeme yaradi en azindan:)
32 yasinda evlendim ama benim ic yasim meger daha 22ymis:D

Valla ablacim cikin gezin o zaman derim madem baydiniz hayattan.
Bekar olsaydiniz da bu sefer tek basiniza gezmekten bayip yaniniza birini arardiniz inana bana mesela ben. :dondurma: En son is seyahatine gayet iyi bir yere gittim ama tek basima baydim vallahi yanimda kafa biri olsaydi daha iyi olurdu. Aileniz var, sizi seven bir erkek var elinizdekilerin degerini bilin bence.

Canım sizin eksiğiniz bence bebek. Bu yaşta kucağına aldığında tüm hayat akışın değişiyor. Düşünmediniz mi olmuyor m.u? Bir bakarsın sana brezilyanon tamamını verseler yavrunun parmağına değişmezsin. Hayatındaki eksikliği eşinin eksikliklerinde arama.

öyle ama benimki Italyan :)
Italyaya bile gitmek istemiyor- dadandi TRden cikmiyor benimki. ritual yapti- kisin Istanbul yazin marmaris. ilk baslarda sevimli gelmisti ama bir zaman sonra bunalmaya basladim. birde hep ayni hoteli istiyor. yani o konuda bile asla riske girmiyor.
bizim Vize sorunumuz bile yok. ikimizde avrupa vatandasiyiz aslinda. ben new york diyorum- adam neyapcaz orda diyor?
Nisanlim ayni konusahibinin esi- ben rahat rahat balkonda sigara bile icemiyorum- cart diye geliyor oturuyor yanima. alisveris zaten iskence oluyor- AVMde tikaniyormus. yahu gelllllme ozaman diyorum, yok gelecek. yemek bile sorun. ben olmadan yemek yemiyor- arkadaslarinla bulusmadan 2 hafta önce haber verir ve 2 hafta boyunca özür diler. bilseki ben evde göbek atiyorum- yok artik diyorum zaten, cik gez diye ama yok benimle gezecekmis. yapisik ikiz olduk.
ben yillarca yanliz yasadim- alisganliklarim var- spora gidiyorum, kurslara vs. pesime takiliyor. italyanca kursuna basladim oraya bile geliyor benimle.
kendimle sadece tuvaletde yanliz kalabiliyorum- ozamanda kapiyi tikliyor, iyimisin diye soruyor

İtalyan olsun taştan olsun :)

öyle ama benimki Italyan :)
Italyaya bile gitmek istemiyor- dadandi TRden cikmiyor benimki. ritual yapti- kisin Istanbul yazin marmaris. ilk baslarda sevimli gelmisti ama bir zaman sonra bunalmaya basladim. birde hep ayni hoteli istiyor. yani o konuda bile asla riske girmiyor.
bizim Vize sorunumuz bile yok. ikimizde avrupa vatandasiyiz aslinda. ben new york diyorum- adam neyapcaz orda diyor?
Nisanlim ayni konusahibinin esi- ben rahat rahat balkonda sigara bile icemiyorum- cart diye geliyor oturuyor yanima. alisveris zaten iskence oluyor- AVMde tikaniyormus. yahu gelllllme ozaman diyorum, yok gelecek. yemek bile sorun. ben olmadan yemek yemiyor- arkadaslarinla bulusmadan 2 hafta önce haber verir ve 2 hafta boyunca özür diler. bilseki ben evde göbek atiyorum- yok artik diyorum zaten, cik gez diye ama yok benimle gezecekmis. yapisik ikiz olduk.
ben yillarca yanliz yasadim- alisganliklarim var- spora gidiyorum, kurslara vs. pesime takiliyor. italyanca kursuna basladim oraya bile geliyor benimle.
kendimle sadece tuvaletde yanliz kalabiliyorum- ozamanda kapiyi tikliyor, iyimisin diye soruyor
Okurken bunaldım cidden bu kadar mı?

Okurken bunaldım cidden bu kadar mı?

Bundan fazlasi bile.
adam resmen hayati beraber yasamiyorsak niye beraberiz diye soruyor.
yani, arkadaslarimla vs. vakit gecirmeme karismaz. cogu arkadasim sehir disinda yasiyor- yanlarina gitmek istedigimde asla sorun yapmiyor ama en az bi 5 kere ariyor.
evcil bir insan- kendi arkadaslarida öyle. cogu zaman onlari eve davet ediyor ve evde takiliyorlar. adamin hobisi bile yemek yapmak :)

2 yıl önce falandı. Burcu esmersoy çıktı Magazinde. Kış mevsimiydi. Canım sıkıldıkça güneye gidip gunesleniyorum 2 gün demişti. Aradım görümcemi burcu böyle diyor biz niye evlendik ki dedim. Valla dedi seni bilmem de ben babamın evinde ne uzar ne kısalirdim. Çok gülmüştük.

Ben de evlendikten sonra farkettim bazı şeyleri. Tatili ikimiz de seviyoruz ama tatilden beklentilerimiz farklı. Ben değişik yerlerde ara sokaklarında gezip kaybolmak isterim. Geze geze pansiyonlarda kalalım işte derim. Eşim ise asla 5 yıldızdan aşağıda kalmam der. Zaten işi stresli gün içinde sürekli kararlar alması gerekiyor. Tatilde hiçbir şey düşünmek istemiyorum sadece dinlenmek istiyorum diyor. O da haklı.

Hepimiz bu duyguları yaşıyoruz sanırım ama sizin eşiniz de gerçekten boğucu bir karaktermis. Sorununuzu kendinize özel zamanlar ayirabilmekle cozebileceginizi düşünüyorum. Bunun için de eşinizi kırmadan üzmeden bu ihtiyacınızı anlatabileceğiniz bir yol bulmanız lazım.

'farklı hayat'ları istemek bence şükürsüzlük olarak değerlendirilmemeli..
tabii ki şükrediyoruz, fakat her insanın doğası farklı yaratılmıştır.
Kimi evinin şirin mutfağında çeşit çeşit yemek yaparken hayattan tat alır, kimisi elinde google harita her ay farklı şehir gezmekten. Kimisi evlatlarıyla mutlu olurken, herkes evlat sahibi olmaktan aynı tadı almayabilir.
Ve tüm bunlar, kişinin alışkanlıkları, eğitim seviyesi, yaşadığı çevre, sahip olduğu vizyona göre değişir.
Konu sahibi sookiestackhouse sookiestackhouse size hak veriyorum . Elimizdekilere şükrederek daha iyisini istemek en doğal hakkımız. -imkanlarımız da varsa-
Eşiniz gelmiyorsa, grup turlarına katılın. Spor/ dans aktivitelerine gidin. Arkadaşlarınızla daha sık topnalıp görüşmeye çalışın. Kısaca biraz uzak kalmayı deneyin belki. arada ki farkı gözlemleyebilesiniz.

Siz plan yapsanız? kendiniz için değil de eşiniz için? mesela haftaiçi bir gün halı sahaya vs gitse veya iş arkadaşlarıyla çıksa size de kendinize ayıracağınız bir gününüz kalır?
veya haftasonu cumartesi birlikteyiz pazar ben x arkadaşımla şunu yapacağım, sen de şu diziye başla, seyret gibi?
tatil konusunda da siz ipi ele alacaksınız gibi görünüyor. schengen i 6 aylık aldınız mı bitti gitti, gerisi uçak bakmak :)

Siz plan yapsanız? kendiniz için değil de eşiniz için? mesela haftaiçi bir gün halı sahaya vs gitse veya iş arkadaşlarıyla çıksa size de kendinize ayıracağınız bir gününüz kalır?
veya haftasonu cumartesi birlikteyiz pazar ben x arkadaşımla şunu yapacağım, sen de şu diziye başla, seyret gibi?
tatil konusunda da siz ipi ele alacaksınız gibi görünüyor. schengen i 6 aylık aldınız mı bitti gitti, gerisi uçak bakmak :)
Bu 10. schengen alisimiz ama hala kac gun gideceksek o kadar veriyorlar :( daha 6 aylik yuzu goremedik maalesef :( ama o da care deil gibi gidip kedinin cigere uzaktan bakmasi gibi 3-4 gun bakip geri gelecegiz :) Ben istiyorum ki tum iznimizi bi seferde alalim ama mesela (Eat Pray Love dendi diye diyorum:) 3-4 hafta Baliye gidelim en az. Orayi yasayalim taniyalim sindirelim :) Yoksa 10 gunde 4 sehir gezmisligimiz de var kostur kostur.
Onun da tum arkadaslari evli :) karilari olmadan sokaga cikabilen yok maalesef :)) onlar da napsak da erkek erkege takilsak hesabi yapiyormus, sen beni basindan atmaya calisiyorsun diyor :) Ayy dusundukce afakan basiyor. Ama hata bende bu adam sevgiliyken de boyleydi ama ben gormemeyi sectim. Birdenbire olmuyor yani. Kissadan hisse genc kizlarimiza :)

Back
X