35 yaşında özeleştirilerim

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
43
Fark ettim ki kendimi bazen haklıyken haksız duruma düşürmekte üstüme yok, mesela haksızlığa mı uğradım, bağırarak cevap verirsem, hemen karşı taraf bunu kullanıyor.
Bazı şeylere cevap değil tepki bile vermemeli karşı taraf çıldırıyor
fark ettim ki çoğu zaman haklı olan değil de maalesef arkası olan kazanıyor
çevrede insanların ne konuştuklarına değil de davranışlarına bakıyorum, bir adam var işyerinde elli ywaşlarda hep ölüm var der, Allah var der ama yıkıcı dedikodunun da dibine vurur, dedikodu kısmında adamlarının dedikodularını yapmaz, asla yapmaz, ama benim ailemin dedikodusu yapılır mesela.mide bulandırıcı
sizin 35 de gördükleriniz var mı

ayrıca lise arkaadaşım beyin kanamasından ölmüş, gazetelerde erken ölümler de görünce sanırım artık öbür taraf için hazırlık yapmam lazım diyorum, dine mi yönelsem diyorum

İstesende uzaklasamiyosun zaten
Demek istediğim birazda gereksiz samimiyetti, seviyeyi korumaktı

Onun dışında zaten ailem yeter bana
ben de seviyeyi koruman gereken çok fazla insan var katılıyorum...insana az ve öz insan yetiyor, kafa kaldırmıyor zaten ünv ortamındaki kadar çok arkadaş...az olsun öz olsun

Dine yöneleyim demekle de olmuyor ki.Cok boyutlu bir durum bu bence.Kendi iç dünyana yönelmen en iyisi olacaktir,o sana en dogru seyi söyleyecektir.

ayrıca lise arkaadaşım beyin kanamasından ölmüş, gazetelerde erken ölümler de görünce sanırım artık öbür taraf için hazırlık yapmam lazım diyorum, dine mi yönelsem diyorum
Ay çok güldürdü beni bu post :)
İçinizden gelmeli sanki bu
Konuya gelince hiçbir insanın değişmeyeceğini yaşayarak öğrendim

Ay çok güldürdü beni bu post :)
İçinizden gelmeli sanki bu
Konuya gelince hiçbir insanın değişmeyeceğini yaşayarak öğrendim
24 ğmde ölüm çok uzaktı, beyaz atlı prensimi bekliyor iyi bir iş için mülakatlara gidiyordum
35 imde ölümün o kadar uzak olmadığını gördüm, e öleceksek o zaman, eğer bu dünya bir sınavsa e o zaman namazımı kılmalıyım diye düşünüyorum ama gerçek hayata aktaramadım, geçen sene biraz namazımı kıldım, sonra devam edemedim, nedenini bilmiyorum ama içimde hep bir namaz kılma dinime göre yaşama arzusu var aslında

O zaman bu konunun yeri burası değil içinize donun ve yönelin 31 yaşımda şunu fark ettim ki hep haklı hep mağdur insanların aslında sadece kendiyle sürekli savaştığı için etrafiylada çatıştığı ve işin en ilginç kısmı da bunu görmediği

Herkesi olduğu gibi kabul etmeyi, kimseyi değiştiremeyeceğimi, beni istemediğini anladığım insanların hayatında bir an bile durmamam gerektiğini, kendimden asla taviz vermemeyi, aynı istikamette bakmadığım insanlarla fazla zaman harcamam gerektiğini öğrendim, uyguladım ve rahat ettim.

26 yaşındayım ve çok fazla plan yapmamak gerektiğini anladım
Ne planladıysam hiç ummadığım şeyler yaşadım

İnsanlar hep kendini haklı görür haram para yerler haksızlık yaparlar ama hep haklılar kendilerini haklı çıkarırlar insanların bu haline alıştım

Ailemiz dışında aslında kimse kimseyi gerçekten düşünmüyor hayatımda kime ne kadar değer vermem gerektiğini anladım

Birde kimsenin ne düşündüğü değil benim düşüncem önemli önceden başkaları ne der diye yaşardım artık benim ne istediğim önemli

Fark ettim ki kendimi bazen haklıyken haksız duruma düşürmekte üstüme yok, mesela haksızlığa mı uğradım, bağırarak cevap verirsem, hemen karşı taraf bunu kullanıyor.
Bazı şeylere cevap değil tepki bile vermemeli karşı taraf çıldırıyor
fark ettim ki çoğu zaman haklı olan değil de maalesef arkası olan kazanıyor
çevrede insanların ne konuştuklarına değil de davranışlarına bakıyorum, bir adam var işyerinde elli ywaşlarda hep ölüm var der, Allah var der ama yıkıcı dedikodunun da dibine vurur, dedikodu kısmında adamlarının dedikodularını yapmaz, asla yapmaz, ama benim ailemin dedikodusu yapılır mesela.mide bulandırıcı
sizin 35 de gördükleriniz var mı

özeleştiri diyip yine kendinize bi eleştiri kondurmamışsınız, haklıyım arkam yok onlar dedikoducu vs... ben gerçekten şurdan tanıdığım kadarıyla bile sizin hakkınızda olumlu düşüncelere sahip değilim...
çevrenizdeki insanları düşünemiyorum.

35 e daha gelmedim ama insan ilişkileri hep Dediğiniz gübi ne yazık ki ... :(
Dedikodu her ortamda özellikle iş ortamında çok daha fazla

özeleştiri diyip yine kendinize bi eleştiri kondurmamışsınız, haklıyım arkam yok onlar dedikoducu vs... ben gerçekten şurdan tanıdığım kadarıyla bile sizin hakkınızda olumlu düşüncelere sahip değilim...
çevrenizdeki insanları düşünemiyorum.
hoşuma gitti bu cümlen kendim hakkında da düşünmeliyim belki ama bana yapılanları görsen iş yerinde çok mantıksızdı, menfaat varsa ben mantık aramıyorum.

Back
X