+35 yaşta KPSS?

Neolacaksimdibuis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2021
723
1.423
63
Merhabalar,
Hayatımın en çaresiz dönüm noktasındayım sanki.
+35 yaş ve 2 cocukla çift üniversite mezunuyum.
Gecen yıllarıma bakıp bakıp üzülüyorum.

En son 2010 yılında kpss lisans girdim, sonra bu işlere küstüm, denemedim.

Bu sene denemek istedim cocuklara ben bakkarım sen yeter ki iste diyen birileri var ama gözüm korktu.

İnstagram sayfaları kitap bitirmiş bir sürü insanla dolu ben çarpım tablosunu bile gündelk hayatta kullanmıyorum :) .

Sıfırdan baslanır mı?
Aslında yapabilen vardır elbet nerden baslanır onu sormak istedim.

Geç degil dimi.

Kitap ve ögretmen tavsiyelerinize ihtiyacım var. Nerden baslamalıyım?

hıcbırsey ıcın gec degıl demeye geldım :)
yakınım bu yasta atandı ve gıttı gayetde mutlu... ıyıkı dııyor
deneyın bır sansınızı neden olmasın kolaylıklar dılıyorum

ben atanalı çok oldu. zamanımda yargı yayınlarından hazırlandım ama daha yeni hazırlanan arkadaşlar daha yerinde bilgiler verir. Bir arkadaşım ayrıldıktan sonra 1 çocuğu ile hem üniversiteyi kazandı okudu, ardından da kpsss yi kazandı çalışıyor şu an siz yaşlarınsaydı atandığında. hep iyi ki der. bence yaparsınız. 35 ne ki. Azmederseniz olur. Düzenli çalışırsınız. Ve hep pozitif yükleyin kendinizi herkes nasıl yapıyorsa ben de yaparım gibi. Negatif hiçbir şey düşünmeyin. Düşüncelerimizin de gücü var. Yapcam, olacak diye motive edin. Zamanı geri almamız mümkün olsa herkesin keşkeleri var. Ancak hayat ne geçmiş ne gelecek sadece yaşadığınız an.

Hocawebde nin videolariyla calisabilirsin. Bende ordan calisiyorum. Sadece matematik dersini benim hocam kanalindan dinliyorum. Hepsinin video ders notu kitabini aldim baska konu anlatimli bir kaynak almana gerek yok. Konu bitiminde soru cozumu arti cikmis sorulara bakiyorum gayet verimli oluyor. Su anlik her ders icin 1 er tane soru bankasi aldim. Butun konular bitince de sadece soru bankalari ve tekrar seklinde ilerleyecegim insallah planim bu. Calisinca gercekten hic zor bir sey degil calismaya basladikca bunu daha iyi anlayacaksiniz gunluk 5 saatin altina dusmemenizi oneririm basarilar simdiden :)

Bölümünüz ne? Şu kadar kitap bitirdim bu kadar soru çözdüm diyen insanlara bakıp moralinizi bozmayın. Herkesin kapasitesi farklı. 10 kitap bitirip yine 60ı geçemeyen insanlar olduğu gibi tek kitapla 95 alanlar var. Ramazan yetkin in tarih videolarını izlemiştim ben hazırlanırken. Baya faydalı olmuştu.

Sonucu ne olur bilemem ama İlerde keşke deneseydim yerine iyiki denedim diyebilmek için bile girin derim.
Nasip, kismet ve şans kime nezaman gelir bilinmez, deneyin.
Hakkınızda hayırlısı, herşey gönlünüzce olsun

Benim kuzenim yıllarca özel lisede öğretmenlik yaptı, onlarin vesilesiyle okul gezilerinde ülke ülke gezdi, yaşı 32 olunca yorulup istifa etti,bir sene evde çalışıp 33 yaşında atandı.
Ama öğretmenliğin doğu görevi var. Bunu da unutmayın. Arkadaşım 4 sene doğu görevinden sonra batıya atandi

Yanlış biliyorsam düzeltin ama 35 yaş sınırı yok mu memurlukta. Belki her bölüm için geçerli değildir.

Tabii ki olur ama ailenizle birlikte atandığınız yere gidebilecekseniz girin bu işe. Bu işin doğusu da var.
Kaynak kitap olarak ben 2012 yılında hazırlanırken murat yayınları öğretmen kitapları vardı hala var mı bilmiyorum. Sözel konusunda onlar iyiydi tavsiye edebilirim. Kavram haritaları vs şeklinde hazırlanmıştı kitap. Ben sayısal hiç çalışmadım o yüzden o konuda bilgim yok maalesef

37 yaşında atanan tanıdığım var. Hem de boşandıktan sonra çocuklarıyla birlikte yığınla borcun altındayken. Kadın marketlere bile başvurduğunu ama almadıklarını, en sonunda oturup sınava çalıştığını atandığını anlattı hep. Gurur verici. Şimdi dünya borcu bitirdi, her sene 2 3 gün çocuklarıyla tatile gidiyor.
Olur yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…