+35 yaşta KPSS?

Ben 35 yaşında sınava girmiştim. Üstelik düğünümün telaşından, koşturmacasından çalışamamıştım ve annanemin cenazesinden çıkıp sınava gitmiştim. Babam benim için gir adını soyadını yaz çık ama gir lütfen demişti. Ona rağmen güzel puan aldım. 36 yaşında atandım. Şimdi keyfini çıkarıyorum. Hiç gözünüzde büyümesin.

Sen de haklısın bizim ulkede egitim sistemi rezalet ben olani degil olmasi gerekeni soyluorum zaten. Herkes günü kurtarma niyetiyle öğrenio biseyleri oyle olunca unutursun tabi. Sonra tarihi bi yere gittiğinde avel avel bakarsın yau bu insanlar bu yapıları nasi yapmis sasilacak sey diye ama yanindaki japon turist onun nasil yapıldığıni zaten bilerek gelir oraya.

Kendi alanımin yanı sıra hukuk alanini çözüyorum 40 soruda 18 netim oldugunu hatirliorum. Hukuk alan ortalamasina bakiorum 2-3 net arasi bisey. Diger alanlar da oyle kendi alanindan sorulari bile yapamio insanlar herkes her seyi elinin ucuyla yapio memlekette çünkü.

O sözel mantigin nesini anlatsinlar lisede allahaskina, okurken soruyu tablo yapican hepsinde, biraz da hizli düşünmen lazim tabi.

Son düzenleme:
Senin bu mantiga göre universiteyi kazanmak büyük mesele asıl. Liseyi okumak hatta muthis bisey. Biyolojisi var kimyasi var, fizik matematik geometri edebiyat cografya tarih vatandaslik... Vay anam vay onca dersi nasi ogrendik bitirdik şaşıyorum su an liseden mezun olmama.

Yüzüncü baski goruosun universitede kpssde cikan seyleri zaten standart biri 80 alabilmeli o yuzden.

Allah aşkına kaç kere kpss ye girdiniz siz ya üniversitede ben matematik tarih vatandaşlık coğrafya derslerini görmedim benim alanımla alakası yok liseden mezun oluyoruz üniversite derken zaten 4 yıl geçmiş oluyor bu bilgiler tabii ki de unutulur. ayrıca kpss de tarih dersinde islamiyet öncesi türklerde vezir ne demek gibi sorular çıkıyor direkt kelime soruyolar yani bunlara hiç bakmayan biri tabii ki de unutur matematik zaten yetenekle alakalı bir şey siz heralde kpss yi 20 yıl önceki gibi sandınız. Yine diyorum çalışmadan kpss den yüksek puan alınacağına ben inanmıyorum

tamam en zeki sizsiniz alıntılamayın beni allah ım ya

Soru stilleri değişmiş olabilir bilmiyorum onu tabi. 2016da girdim en son. Totalde 8 kere girdim. Ben girerken gayet mantiki olay örgüsünde tarih sorulari geliodu cografya zaten mantiga dayalıydi bi vatandaslikta ezber var. Zekiyimdir ama kpss zeka ölçmuyor duzenli bi bilgi birikimi ölçüyor. Ben akilli insanlar yapar demiyorum. Çalışkan disiplinli insanlarin ekstra calismasina gerek yok diorum 80 puan almak için. Zaten memleketlerin de az çalışan zeki insanlara değil, çok çalışan standart zekadaki insanlara ihtiyaclari var bu sinavlar da o yüzden var. Ama biz şark kurnazi gibi günü kurtarcak kadar calisioruz hep. Bunu söylüyorum. Genel kültürde son yillarda abuk sorular cikio olabilir vakif degilim atmiyim ama genel yeteneği merakimdan cozuyorum gayet standart bi sinav zor degil. GRE maths subject çözdünüz mü hic? Oyle olsa katilacagim da yani misal kpss matematigi liseyi bitirmis insan rahat çözebilmeli.

Velhasili ben zaten her insan memur olmaya calismamali bi cazibesi de yok diyorum. Yani bu sinav sistemini dogru bulmuosan, düşük puan aliosan, sana gore degilse demek ki bahtini baska yerde aramalısin genel yaziorum bunu sahsiniza degil. Ama calismadan kimse 90 alamaz doğru bi önerme degil. Alanlar var çünkü.

Üniversitede sınıf arkadaşım 35 yaşında edebiyattan mezun oldu. Hiçbir şey için geç değil. Yeter ki iste ve güzelce çalış

Benim hocam videolarını önerebilirim, hiçbirşey için geç değildir

Sen ıstersen olur canım

Tarih ramazan yetgin, coğrafya engin eraydın, türkçe rüştü hoca, matematik ilyas güneş, vatandaşlık esra hoca. Sözel mantık aker kartal
Her dersten bir soru bankası edinin. Elinizin altına kitap yığmayın.yoksa panik olursunuz. Aylık haftalık program oluşturun. Her gün paragraf çözün. Mutlaka bu hocaları dinlerken tek tek not çıkarın. Yazmak çok fayda sağlıyor. Her hafta sonu o haftayı tekrar edin. Sinava daha çok var,bir kere tekrar bile yaparsınız baştan.

Merhabalar, tavsiyeleriniz iççn cok tesekkur ederim,
Düz memurluk için cabalayacagım, 2 cocugum varken ikinci universitemi okumuştum ki bi cocuk 1.sınıfta iken.

Alandan girmeyeceğim, ve neresi olursa inşallahh yüksek alırsam gidecegim:)

Evet memeurluk maaşı 5000 ise ben şu an 7000 kazanıyorum. Ama içimde bambaska bi kişi var. :)

Benimhocam sayfasına baktım hosuma gitti.

Çocuklar okula ben derse, işi de bıraktım.
Umarım herseye deger.

hayatımda KPSS kitabı açmadım, sınavda ne sorulduğunu, sınavın kaç dakika sürdüğünü bilmiyordum. kaç ders var onu bilmiyordum giridğimde. üniversite için olan KPSS'den 80 altı puanım yok.

yani var öyle hiç çalışmadan 80-90 alacak insanlar. bazı insanların ilgi alanları geniş olabiliyor. atla deve değil bu sınavlar. ben sayısalcıyım ama sözelim sayısalımdan daha iyidir.

memur değilim. olmayı düşünmüyorum.

Ülke o zaman zır cahilden de beter. Lisans kpss ile önlisans kpss, lise kpss bir değil. Siz lisans kpss için zır cahil 70 alır diyorsanız buyrun bu yıl girin sınava 90 üstü alabiliyor musunuz görelim bakalım.

İşte BAZI insanlar çalışmadan yapabilir. Ama çoğu kişi 80 zor alıyor.( Atansa bile?!)

Ozel olmazsa size cazip gelen yonu nedir sorabilirmiyim?
Duz memurluk icin 95 ve uzeri gerekebilir, 90 uzeri mulakatli yerel atamalarda belki is gorur.

Olay sadece gk-gy değil. Mesela benim atanabilmem için 14 dersi de yapabilmem gerek. 14 dersi çalışmadan 90 alma ihtimali milli piyangoyu kazanma ihtimalinin 1000de 1dir.

+85 civarı malesef. Epey yüksek

Ben arkadaşlar kadar negatif bakmıyorum.
Ben üni sınavına girdiğim bilgiler nispeten tazeyken çalışmadan girmiştim, daha 2 falan sene olmuştu. 86 almıştım. Şimdi illa eskidi bir şeyler ama 70 üstü alırım yine, çok atla deve değil. Çalışır yaparsınız.
Ki o zamanlar sözleşmeliler için 70 sınırı yetiyordu, illa merkezi atama şart değil buna falan da bakarsınız.
Değiştiremeyeceğimiz tek faktör yaş, o da sorun olmuyor demişsiniz.
Ne diyelim, go girl!

İnşallah

açıkçası torpili olmayana şu saatten sonra kpss ye çalış diyemem...malum partiden tanıdık bulabilcekseniz çalışın yoksa zaman kaybı (maalesef).

açıkçası torpili olmayana şu saatten sonra kpss ye çalış diyemem...malum partiden tanıdık bulabilcekseniz çalışın yoksa zaman kaybı (maalesef).
Aslında zamanında boyle bi hakkım yendigi için küsüp oynamadım :)
Üstünden 10 yıılı geçkin zaman geçti. Ne bileyim. Zorda gelmiyor r degil aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…