+35 yaşta KPSS?

Çoğu kurumda 35 yaş sınırı yok mu? Öğretmen misiniz öğretmen atamasında yas sınırı yok mu yoksa 40 mi?

Ablam 41 yaşında 4 yıldır deniyor, hiç bırakmadı pes etmedi, bu sene yine hazırlanıyor. Bir gün elbet olacak deyip devam ediyor. Sizin yaşınız daha genç yaparsınız tabi neden olmasın, çocuklu olup kaç yıl kitap yüzü açmayan, sıfırdan başlayıp uğraşan çok arkadaşım var.
Şu kadar kitap bitirdim diyenlere de bakmayın, moralinizi bozmayın kimisi 5 kitapla bir dersi halleder kimisinin bir test kitabı bitirmesi yeterli olur, kapasite meselesi bu yazılı kanunu yok. Siz hele bir başlayın gerisi çorap söküğü gibi gelecek:)

Cogu kadroda 35 yas siniri var. Ayrica maas emeklilik ve tazminat konusunda arastirmalariniz varmi? Kadronuz atamaniz tayin durumunuz olacakmi?
Cok anlamsiz gelebilir ama ben 10 yillik memurum ve mutlak suretle 2. Bir secenek ariyorum gec bile kaldim. Hic bir sey icin gec degil ama memuriyet icin iyice sartlata hakim olup oyle baslayin derim

Bölümünüz nedir eğer öğretmenlikse tavsiye verebilirim ve hiçbir şey için geç değil bunu demek istedim

kpss gibi bir sınavdan hiç çalışmadan 90 alamaz

Sonucunu gözümle gördüm. Bizzat calıstıgına da sahit olmadım.
Ben çalışmadan 90 aldım diyenlere çok inanmıyorum çünkü bu zeka ölçen bir sınav değil ki zeki olan biri çalışmadan yapsın. Bilgi sınavı ezbere dayalı illa çalışmıştır o kişi

olmaz demeyin sansinizi deneyin,
milli piyangooooo

saka bir yana,
insan istesin her sey olur da.

simdi 2 cocuklu 35 yasinda biri olarak secenekleriniz azaliyor haliyle,
en son 10 yil once sinava girmissiniz galiba, simdi diyelim kazandiniz, kendi sehrinizde bir yer olmasi ihtimali cok cok dusuktur tahmin ediyorum ki, bu durumda da 4 yil gibi bir sure gurbetlik yollari gozukuyor, ailecek mi gideceksiniz, cocuklarla mi, onlarsiz mi?
esiniz de sizinle gelecekse onun is durumlari ayarlanabilecek mi?
cocuklarin okullari vs (sonucta cok kucuk degillerse alistiklari bir duzen, bir standart var)

tum bunlari dusunup, bu bizim icin iyidir diyorsaniz gozunuzu korkutmayin diyecegim.

kpss gibi bir sınavdan hiç çalışmadan 90 alamaz
Niye alamasin ya. Belli bi birikim varsa olur. Kimisinin tarihe cografyaya matematige özel ilgisi var. Benim de istatistik alan cok iyidir en kotu girdigim sinavda tr 41.siydim ondan haricindekiler ilk on hep. Bu yasta yarin girsem gene ilk yuzde olurum.

Bence kpss ye bu kadar bel baglanmamali ben de uzmandim bundan 10 sene önce. Ömrümün en manasiz yillari memuriyette içimin gectigi o 4 sene. İstifa ettigimde annem benimle uzun süre konusmadi ona neyse para istediğim de yoktu yani. Biraz yaraticilikla biraz risk almakla cok guzel seyler yapabilir insanlar. Zaten su an memur olmanin maaş avantajida yok ki. Ben daha uzman yardimcisiyken 46 tane ceyrek altin alabiliodum.

kpss de 5 ayrı ders çıkıyor bir insanın hem matematik hem türkçe hem coğrafya tarih vatandaşlık bunların hepsine özel ilgisi olabilir mi ? Belli birikimi olsa bile zamanla kullanılmayan bilgi unutulur 90 puan almak da sadece belli bir ders yapılarak alınacak puan değil. Bu lafa anca hiç kpss ye girmeyen biri inanır

Bence ortaokul lise universite hicbisey ogrenememis insan inanmaz. Zir cahil olsan 70 alınir zaten. Standart biri 80 alir. Azcik calisarak 90 daha alınir. Bazi ozel ilgisi olan insanlar calismadan da alabilir. Imkansiz bisey degil. Genel kültür ve sayisal yetenek oyle aman aman esi benzeri olmayan vasıflar degil sonucta.

Arkadaşlarımdan biri 33 yaşında atandı, başka bir tanıdığım da 34 yaşındaydı.Görümcem yaklaşık 8 ay kadar önce evlendi ve 32 yaşında, gününün büyük kısmını ders çalışarak geçiriyor. Tabii bebek yok ve şu an çalışmıyor. Ama olmayacak bir şey değil. Planlı programlı gitmek gerekiyor.

abartmayın ya zır cahil nasıl 70 alsın biz lisede sözel mantık görmedik ya da vatandaşlık dersi almadım ben açıkcası. Ayrıca tarih gibi dersler de çalışmadıkça unutuluyor. Herkesin hiç çalışmadan matematik yapabilecek sayısal yeteneği de yok. Standart biri 80 alır lafınız oldukça ütopik zaten daha fazla iddialaşmayın inanmıyorum ders çalışmadan 90 alan birine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…