- 12 Nisan 2013
- 2.072
- 1
- 88
- Konu Sahibi esraylmz03
-
- #3.701
Dogudan korkmuyorum zaten. okumussunuzdur belki bi arkadas var onunda sevgilisi tuncelide. orda rahat olcagina eminim. Allahin iziniyle. Ama onun sesini böyle duymak beni perisan etdi. icim kan agliyor. o hep güclü hep pozitiftir.ben ona kahramanim derim. simdi böyle olmasi icimi parcaladi.
kızlar bizim topicte in cin top oynuyor sizin topiğinize bakayım dedim bir de.
tam alışmaya başladığınız dönemler bunlar. usta birliklerinde askerleriniz görevlerine alışmaya başlayacaklar. işte ondan sonra zaman su gibi akıp geçecek. her şey rutinleşecek, özlemek bile. eskisi gibi canınız yanmayacak, bunalmayacaksınız. tabi dönem dönem zorlandığınız zamanlar olacak. bazen her telefon konuşmasında ağlıyordum ben. ama usta birliğinde eşim işine odaklandıktan sonra bazen gün içinde beni bile aramaya fırsat bulamıyordu. zaman çok hızlı geçiyor diyordu.
onlar rahatlayınca biz de rahatladık. sonra sohbet muhabbet, havalar ısındı derken bitirdik. daha sanki geçen gün şafak 88 yazmıştım. ve keşke 8 kaldığı gün çabuk gelse demiştim. şimdi daha da az kaldı.
öyle böyle geçiyor günler. askerleriniz inşallah sorunsuz bir şekilde askerliklerini bitirir sağ salim dönerler. bu günler de güzel günler. aşkı, özlemi yaşamak da güzel. sağ salim dönsünler yeter ki...
kizlarcok mutsuzum... Sevdigim aradi sesi cok kötüydü. Cok merak ediyorum seni dedi. Agliyormusun dedi. Dedim aglamiyorum. Dedi yalan öyleme. Dedim tamam az agliyorum. Sonra dedi seni cok özledim. uyumadan sesini duymak istedim. o an kotpum ama aglamadim. dedi cok bunaldima rtik burda bi gecmiyor. dedim bir haftaya cikcaksin askim az kaldi dedim. moral vermeye calistim. ama morali cok bozuktu
Bizim topikte öyle bugün vallahi.Kimse yok.:26:
Ah canım darısı başımıza artık.Ama kavuşma zamanlarınızda yazdıklarınızı okursam dayanamam ben.Uğrayamam galiba sizin topiğe
Dediğin gibii görevlerine alışma çabaları şimdi.Onların da ordaki vakit geçirme kaynağı o olucağı için sıkı sıkı sarılcaklar görevlerine zaten
İnşallah bizim de şu baştaki 4 ay kısmı çarçabuk geçiverir
kuzum kıyamam yabitiyor cnm bak az kaldı sonra daha rahat olacak inş. az daha dayanın sede güçlü olmaya çalış tatlım destek ol sana çok ihtiyacı var
Bana herkes yapamazsin alisamassin diyordu. öylede alisiliyorki. hic geri gelmek istemedim. askimi tanidiktan sonra hele zaten zor duruyorum burda. Öyle güzelki insanin memleketi gibisi yok.
o baştaki ay yazılarıyla ne çok uğraştık biz. hiç bitmeyen yeni hedefler. 4 ay yazısı 3 aya düştü. sonra 100ün altına düştük, sonra iller, sonra 2 ay yazısı, sonra 1 ay yazısı, derken günler başladı, tek haneler derken bugüne geldik.
bazen insanı hiçbir söz teselli etmiyor. özlem, yalnızlık duygusu öyle bir kaplıyor ki insanın içini, nefes aldırmıyor. evli olmayanlara özenmedim desem yalan olur. yine aileleri ile yaşıyor hepsi. düzenleri alt üst olmadı. yapayalnız kalmak çok zor. tüm sorumlulukları üstlenmek, birden bire yalnız kalmak, kurulan hayatın alt üst olması... sen duvara bakarsın duvar sana bakar...
geçen zaman çabuk geçmiş gibi... bana sorsanız 4 ayı geçirdim şu 6 günü geçiremeyeceğim. oysa ki hepsi geçecek gidecek. yaşamamız gereken her şeyi yaşıyoruz. özlüyoruz, ağlıyoruz, bunalıyoruz, sinirleniyoruz, yoruluyoruz. ama insan o günü hayal etmekten hiç vazgeçmiyor.
rabbim hepimizin yardımcısı olsun.
Kızlar biz de tartıştık yaben bir şey demedim ama çok şaşırttı beni
Askere gittiğinden beri sürekli arkadaşlarınla görüş,kapatma kendini kursla eve diyor ben de 1 ay sonra arkadaşlarımla görüşmek için çıktım akşam üzeri,yoldayken aradı.Nerdesin dedi,dışarı çıktım arkadaşlarımla görüşeceğim dedim,hepsinide tanıyor.Benim haberim yokken ne işin var dışarda dedisen söylüyordun görüş diye,akşama kadar da aramadın haber veremedim sana dün planlanmış bir şey değildi,sana ulaşıp haber verebileceğim telefonda yok dedim.Hiç hoşuma gitmedi,ne gerek vardı,ne giydin,makyaj yaptın mı en fazla 1.5 saat dur gibi şeyler söyledi.Normalde çok kıskançtır ama bana güvendiği için aramızda hiç sorun olmadı böyle konular.
Tam 1.5 saat sonrada aradıeve gelmiştim zaten ama bozuldum,sanki güvenmiyor gibi:44:neyse tatlıya bağladık da,adamın huyu mu değişmeye başladı diye düşünmeden edemedim :26:
canım senle bir kader birliğimiz daha çıktı tunceliden sonraBana herkes yapamazsin alisamassin diyordu. öylede alisiliyorki. hic geri gelmek istemedim. askimi tanidiktan sonra hele zaten zor duruyorum burda. Öyle güzelki insanin memleketi gibisi yok.
canım askerine söylemişsindir muhakkak ama sen sık sık anlat tunceli rahaaatt, elbette bazı sorunları olur sonuçta bu askerlik. ama inan bana oraya vardığında senin bunları söylemene gerek kalmadan oradaki arkadaşları onu rahatlatacakbenimki jandarma hala acemi birliginde. 8 gün sonra gecicek tunceliye. e orasida zaten muamma. akli karisik iste. ben onu nasil sakinlesitrcem nasil rahtlaticam . akli bende kaliyor bide. dersler ödev sinavlarim aglamam herseyi merak ediyor.
canım askerlik psikolojisi dedikleri şey böyle işte. Huyu değişmez de orada eli kolu bağlı olmanın verdiği ruh haliyle bi tuhaf oluyolar bazen. tabi ki sana güveniyor ama yanında olamamak üzmüştür, bu şekilde dışa vurmuştur diye düşünüyorum.Kızlar biz de tartıştık yaben bir şey demedim ama çok şaşırttı beni
Askere gittiğinden beri sürekli arkadaşlarınla görüş,kapatma kendini kursla eve diyor ben de 1 ay sonra arkadaşlarımla görüşmek için çıktım akşam üzeri,yoldayken aradı.Nerdesin dedi,dışarı çıktım arkadaşlarımla görüşeceğim dedim,hepsinide tanıyor.Benim haberim yokken ne işin var dışarda dedisen söylüyordun görüş diye,akşama kadar da aramadın haber veremedim sana dün planlanmış bir şey değildi,sana ulaşıp haber verebileceğim telefonda yok dedim.Hiç hoşuma gitmedi,ne gerek vardı,ne giydin,makyaj yaptın mı en fazla 1.5 saat dur gibi şeyler söyledi.Normalde çok kıskançtır ama bana güvendiği için aramızda hiç sorun olmadı böyle konular.
Tam 1.5 saat sonrada aradıeve gelmiştim zaten ama bozuldum,sanki güvenmiyor gibi:44:neyse tatlıya bağladık da,adamın huyu mu değişmeye başladı diye düşünmeden edemedim :26:
canim ne güzel yazmissin senin gibi dönüpte iyiki donmüsüm diyenleri duydukca korkularim dahada azaliyorinsAllah bizim hakkimizda hayirlisi olur ve dönünce burayi pek aramam
Kızlar biz de tartıştık yaben bir şey demedim ama çok şaşırttı beni
duvar sana bakiyor sen duvara, mutfagaa giripte bi bardak suyu zor icersin.. koltuga otursan canin yanar yataga yatsin yine canin yanar.. giyinmek icin dolabi acarsin, kiyafetlerini görür oturur aglarsin.. koltuga döktüğü cayin lekesini görür oturur yine aglarsin..
faturalar birikir, sen gitmeseydin bunlari elime bile almazdim der yine aglarsin..herkes seni cagirir evde yalniz kalma gel bizde kal der .. oysa anlamazlar tek basina baskasinin evinde kalmak insani daha da yalniz hissettirir
ah cnm ya bu kıskançlık bizde de var bende dün dışarı çıkacağımı söyledim resmen sorguya aldı beni de kaçta gitcen kaçta gelicen geliş saatimde de aradı evde misin nerdesin diye hiç bişey demeden güzel güzel konuştum bende üstüne ablasına tembihlemiş yanında ol ilgilen ben yokken diye hepsinin gözü üstümde... onlara da hak verelim cnm yanımızda değiller ya akılları bizde kalıyor böyle işte idare etmek düşüyor bizede sıkma sen canını yanlız değilsin dertler aynı destek olucaz birbirimize
canım askerlik psikolojisi dedikleri şey böyle işte. Huyu değişmez de orada eli kolu bağlı olmanın verdiği ruh haliyle bi tuhaf oluyolar bazen. tabi ki sana güveniyor ama yanında olamamak üzmüştür, bu şekilde dışa vurmuştur diye düşünüyorum.
Sivildeyken attığım adımdan haberi oluyordu çünkü her anımı haber veriyordum,buna alışık ama.Kendisi söylüyordu 1 aydır çık gez diye ben de gönül rahatlığıyla plan yaptım nasıl olsa kendisi istiyor diye ama ters teptişimdi de öyle söylüyordum ama çıkıp gezince kötü oluyormuş,gezme sen sadece abine,kuzenlerine git diyor
cnm ara sıraa bizde de oluo, hiç sormayacağı şeyleri sormayaa başladıı, aynen kendi dio çık eve kapanma die, geçen arkadaşım bize geldi ona demeyi unuttm daha snr söyledm, brz bozulduu fln ki hayatta yapmazdı böyle bişey, geçicii huy değişikleri oluo galiba :)
Allah kahretsin ütüyü fiste unutmusum sabahtan beri acikmis ve ben simdi farkettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?