- 1 Haziran 2012
- 11.060
- 2.565
- 423
- Konu Sahibi esraylmz03
-
- #10.781
cnmm nee güzelll tazecikkktrr şimdiiii, bizim burdaaa hiç öylee olmuoosanaa da kolayy gelsnn tatlm ben dee arkadaşlarlaa çıkcmm şimdii brzz kafam dağılsnnnn :) size de şimdidn afiyett olsnn :)
Kızlar bu evlilik beni korkutmaya başladı...:26:
Bizraz önce annemle konuştuk da..benim kayın babam iç dekorasyonla uğraşıyor yani bir nevi inşaat, ama 60 yaşına yakın ve sigortası flan yok annem dediki onun emekliliğini yatırıp maaşa bağlatmanız lazım dedi yoksa ileride yani bi 3-5 yıl sonra çalışamaz ve sorumluluklarını siz alırsınız dedi...:26: gerçekten böyle mi olur
cnmmm sigortasıı yoksa ilerdee emekli fln olamazz anlamındaa mıı diosunnn amaa kendi işi değill mi mutlaka yatırıodur ya daa bireysel emeklilik fln mı yaptrdııı
evet canım yani emekli maaşı alamaz...Yok yatırmıyormuş nişanlım söylemişti bir ara yatırmış sonra yatırmamış falan...:26:
cnmm arada kalan dönemlerii topluu ödeyipp emekli olabilioolaar die biliorum ben
Hımm işte toplu ödemek mesele.Ne kadar ödemesi gerekiyor onu bile bilmiyorlar:44:
cnmm ssk dökümüü alınırrrr bu işten anlayan birii geneldee muhasebeciler dee anlıoo hemen hesaplarri veyaa ssk ya gidip sormak gerekk.. peki bir şey sorcam hastalandığındaa fln napıooo doktor işinii
Pek doktora gitme huyu yok, görümcem öğrenci medikodan yararlanıyor, k.v de devletin sağladığı bir şeyden adını bilmiyorum.Nişanlımla konuşmuştuk ben toplu para olduğunda yatıralım emekli olsun falan demiştim benimde aklımda demişti.Aldığı işlerden para gelince yatırsalar keşke düğünden sonra:26:
evttt cnm sigorta önemlii bişey pek ihmal etmemek gerek bnce de.. yatırsaa snr daa düzenlii ödesee ii olurr tabikiii
Bence de şimdi sağlıklılar ama bu böyle olacağı anlamına gelmez artık çalışmadığında evlerinin geçimi ne olacak...
cnmm ssk dökümüü alınırrrr bu işten anlayan birii geneldee muhasebeciler dee anlıoo hemen hesaplarri veyaa ssk ya gidip sormak gerekk.. peki bir şey sorcam hastalandığındaa fln napıooo doktor işinii
Hımm işte toplu ödemek mesele.Ne kadar ödemesi gerekiyor onu bile bilmiyorlar:44:
Valla nerdeyse aynı şeyleri ben de yaptığım için sanki kendimi gördüm.. Aslında sen haklısın ama tepkimizi çok fazla veriyoruz dediğin gibi.. Onlar da şu an çok alınganlar .. Bütün kızlar yazıyoruz ya, hiç olmadıkları kadar hassaslar:44:şu an çoğu asker bu durumda demek ki orası nasıl bir ortam nasıl bir psikolojiyse. Canım uzatma hadi bak uzatayız birbirimizi yanlış anlıyoruz falan dedin mi ? Öyle bir şeyler de istersen belki barışır:26:
cnm benm babam askerlik borçlanması için 2005 yılında 10bin yatırmıştı zamanında çalışırken sigortasını yatırmamışlar sonra askerlikte de yatmıyormuş galiba o dönem için şimdi ne kadardır bilemiyorum ama
evttt cnmm askerlikte de yatmıomuşşş, onu kaç yıll kaç gün ise hesaplanıoo ona göree ödüosun sanırım netten de hesaplama oluoodu
cnmmm dünyanın bin bir türlü hali varrr, hem sağlık açıısndan hem dee gelecek açısndan yatması gerek..
cnm benm babam askerlik borçlanması için 2005 yılında 10bin yatırmıştı zamanında çalışırken sigortasını yatırmamışlar sonra askerlikte de yatmıyormuş galiba o dönem için şimdi ne kadardır bilemiyorum ama
evttt cnmm askerlikte de yatmıomuşşş, onu kaç yıll kaç gün ise hesaplanıoo ona göree ödüosun sanırım netten de hesaplama oluoodu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?