36+1 de plasenta dekolman ile oğlumu kaybettim

Ben de ilk gebeliğimin 32.haftasında herşey yolundayken ve o gün daha kontrolde herşey normalken gecesinde ani kanama ile bebeğimi kaybettim. Kanama başlaması ve bebeğin acil sezeryan ile alınması toplam 20 dk ama maalesef plasentanın tam ayrılması sebebiyle yaşamadı. Hiç bir tıbbi sebep yok; ne tansiyon ne şeker ne de başka birşey. 50 gün oldu henüz, 6 aya kadar tekrar gebelik planlamayacağız inşallah sonrasında herşey çok güzel olur ve öncelikle bu acıyı yaşayanlar sonrasında da isteyen dileyen herkes sağlıklı bebeğine kavuşur.
Bu talihsiz olayı yaşayan tüm kadınlara sabır ve metanet diliyorum ve yaşayan biri olarak ne kadar zor olduğunu biliyorum. Allah yardımcımız olsun, sabır versin inşallah.

Allah yardımcımız olsun ben 34 haftalık kaybettim yavrumu bende kısmı ayrılma olmuş plesanta ancak yaşamadı kuzum 3 hafta öncesinde ağır bir faranjit gecirdim hep aklımda nedeni bumu acaba diye

Başınız sağ olsun sizi çok iyi Anlıyorm bende tüp bebekle gebeydim kızımı kaybettim. İnşallah bu kez tüp bebeğe gerek kalmaz kendiliğnden olur. Rabbim sabır versin cümlemize

Başınız sağ olsun sizi çok iyi Anlıyorm bende tüp bebekle gebeydim kızımı kaybettim. İnşallah bu kez tüp bebeğe gerek kalmaz kendiliğnden olur. Rabbim sabır versin cümlemize
Amin ins, Rabbim size de afiyet versin. Nasıl oldu sizinki de mi plasenta dekolman

Allah yardımcımız olsun ben 34 haftalık kaybettim yavrumu bende kısmı ayrılma olmuş plesanta ancak yaşamadı kuzum 3 hafta öncesinde ağır bir faranjit gecirdim hep aklımda nedeni bumu acaba diye
Allahim afiyet versin sizede. Günü yokmuş bebeklerimizin, Rabb ömürlü nefesli kardeşlerini nasip eder ins

Allahim ne kadar çok bu durumu yaşayan var. Rabbim bize afiyet versin Sabri cemil versin. Rabbimiz Kuran'da buyruyor, sizi mallarınizla canlarinizla evlatlarınizla imtihan edeceğiz diye.. İmtihanı geçmeyi nasip etsin inşallah

Birçok doktor ile görüştüm; özel, devlet ve ünv hastaneleri. Dekolman için risk arttırıcı sebepler var; tansiyon, şeker, sigara-uyuşturucu, karna ağır darbe vs. Bunlar varsa sebep bunlardan birine bağlanıyor fakat yoksa “nedeni bilinmeyen sebep” ile kayıp tanımlanıyor.
Faranjitiniz ile olabilecek birşey değil, duymuşsunuzdur illa ki insanlar gebeliklerinde ne ağır kazalar, hastalıklar vs geçiriyor fakat bebek sapasağlam doğuyor yani takdir-i ilahi.
Forumda dekolman sonrası gebe kalıp sağlıkla bebeklerini kucaklarına alanların hikayelerini okudum. Umutsuzluğa kapıldığımda okuduklarımı aklıma getiriyorum; umarım bu konuya yazanlar olarak güzel haberleri bizler de yazarız. Hepimiz için hayırlısı. Sevgiler

Amin, inşallah. Yaşadığımız benzer ağır olayları yazdığımız bu sayfada gün gelir güzel müjdeli haberlerimizi de paylaşırız inşallah

Amin ins, Rabbim size de afiyet versin. Nasıl oldu sizinki de mi plasenta dekolman
Amin Yok ben normal doğuma alındım 41. Haftada normal doğum gerçekleşmedi kızım kanala sıkışmış kordon varmış boynunda kalp atışları kesilince sezeryana alındım. Oksijensiz kalmış kızım 2 gün yaşadı yoğun bakımda vefat etti hiç görmedim ben içim yanıyor ilk gün gibi geçmeyecek malesef

Bende şeker hastalığı var ama şekerin sebep olacağını söylemediler. Sebepe bağlı kalmıyorum kalırsam dayanamam, o gün yemeği biraz kaçırmıştım, Bayadir endokrin kontrolüne de gitmiyorsun ama insulinlerimi düzenli alıyordum. Allah'ın takdiri, ben o kadar dikkatli davrandım ki oğlum bendeyken benim ihmalim olamaz olmasın yani, Allah gün yazmamış, nefesli ömürlu kardeşleri olsun ins yavrularimizin

Çok zor çok. Ben gördüm oğlumuzu ama melekti. Çok güzeldi Çok şükür onu en güzel surette yaratana

Amin, inşallah güzel haberlerimizi sağlıkla kucağımıza aldığımız bebeklerimizin müjdesini de buradan paylaşırız

Bende epey araştırdım ancak bu sayılan nedenlerin hiçbiri değil insan bilmek istiyor neden benim başıma geldi diye bi sebep arıyor kabul etmesi çok zor her an aklımda gözyaşım hazırolda bekliyor çaresizce sabır göstermeye çalışsamda bazı anlar oluyor ki kaçıp kurtulmak istiyorsun düşüncelerinden çok zor yaşamayan bilmez keşke tıp bu hastalıklara çare olsa bilinmeyen neden deyip akılda bi sürü soru işareti 1 ay oldu hala cevaplarını bulamadım

“Gözyaşı hazırolda bekliyor” o kadar iyi anlıyorum ki sizi…
Acımızın aynı olması sebebiyle paylaşayım sizinle; dekolmanı yaşadıktan sonra 1 ay çok üzüntülü, stresliydim. Sonra bir an’da sağlık problemim çıktı ve sezeryandan 45 gün sonra başka bir ameliyat oldum(kadın hastalıkları değil başka bir sebeple).
Ve yaşadığım sağlık problemi daha önce yoktu; üzüntü, stres ile oluştu belki de. Yaşadığım o ağrı, acı an’larında sağlığın ne kadar da kıymetli olduğunu ve hayatın devam ettiğini anladım. Her şer’de bir hayır vardır cümlesini resmen yaşadım ve gebelik kaybımı kalbime gömerek hayatıma her gün biraz daha döndüm.
Sizlere de bir an evvel hayatlarınıza dönmenizi öneririm Allah sizlere sağlık sorunları yaşatmasın ama tüm problemler de bilirsiniz stresten geliyor.
Yeni gebelikler yeni umutlar için iyi olmak şart, Allah yardımcımız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…