• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 36 aylik kizimla wc günlüğü cok zor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Merhaba benim oğlum şubatta 36 aylık olacak aynı süreci yaşıyorum erken konuştu erken yürüdü ana tuvalet eğitimini kabul etmedi altında bezi var ama ara ara açıp tuvalete gidiyoruz saatlerce şu ile oynamak istiyor bazen yapıyor bide 1 yaşında kizim var nasıl yapacam bilmiyorum. bezi hiç kuru kalkmadi uykusundan herkes bezi çıkar başka diyor sizce bezle mi devam edeyim yoksa çıkarım mi altindan

Merhaba benim oğlum şubatta 36 aylık olacak aynı süreci yaşıyorum erken konuştu erken yürüdü ana tuvalet eğitimini kabul etmedi altında bezi var ama ara ara açıp tuvalete gidiyoruz saatlerce şu ile oynamak istiyor bazen yapıyor bide 1 yaşında kizim var nasıl yapacam bilmiyorum. bezi hiç kuru kalkmadi uykusundan herkes bezi çıkar başka diyor sizce bezle mi devam edeyim yoksa çıkarım mi altindan
Tabiki de çıkartın. Yoksa nasıl öğrenecek..tutma içgüdüsü nasıl gelişecek

Merhaba ocak son günü bezi bıraktı oğlum bazen altına cis yapıyor kaka da sorun yok ama cisini söylemiyor hep ben götürüyorum yapıyor gecede sık sık görüyorum tuvalete ne zaman kendi haber verecek merak ediyorum

Bende tuvalet eğitim sürecindeyim bana uzmanın dediği evet çocuğu heveslendirmek önemli ama abartmayında ay hadi çişimizi yapalım şunu alacam bunu alıcam şuraya gideceğiz tarzı olayı abartmak bazı çocukta endişeye sebep olabiliyormuş naçizane tavsiyem rölaks olun hissettirmeyin ona acaba tuvaletini yapısal mı ay bir yapsa düşüncelerinizi mesela kızım çişin geldimi yok falan derse peki gelince sen tuvaletine yaparsın gibi rahat cümleler kurmaya çalışın ve çok uzun oturtturmuştun lazımlığa belki önemsemediğinizi görürse o da rahat hareket eder ama tabi ki çooook zor bir süreç.
Rölaks ne demek?

Ben suan seninle ayni durumdayim
27 aylik
Bi hafta oldu
Ne onerirsin
bence havalarin isinmasini bekle, yapar yapmaz degistirme. islak kalip rahatsiz olduklari zaman umursamaya basliyolar. mesela herkes kakayla cok uğraşmış. benim kizim ishal oldu o dönemde. 3 kez bacagindan akinca kaka feci rahatsiz oldu. bi daha yapmadi. ama çiş kacabiliyo. gece hala kaciyo ara ara. en önemlisi sakin olup hirpalamamak. ve islak birakmak. ben o dönem beceremeyip birakmistim. sonra temmuzda denedim. 29 aylikti. 1 hafta sürdü. 10 günde bi tık ilerleyememistim ilk denemede. baktın ilerleme yok 1 hafta sonunda, biraz ara ver. yoksa hem sen yoruluyosun, hem hazir olmayan cocugu zorlamis oluyosun.

Ben suan seninle ayni durumdayim
27 aylik
Bi hafta oldu
Ne onerirsin
bence havalarin isinmasini bekle, yapar yapmaz degistirme. islak kalip rahatsiz olduklari zaman umursamaya basliyolar. mesela herkes kakayla cok uğraşmış. benim kizim ishal oldu o dönemde. 3 kez bacagindan akinca kaka feci rahatsiz oldu. bi daha yapmadi. ama çiş kacabiliyo. gece hala kaciyo ara ara. en önemlisi sakin olup hirpalamamak. ve islak birakmak. ben o dönem beceremeyip birakmistim. sonra temmuzda denedim. 29 aylikti. 1 hafta sürdü. 10 günde bi tık ilerleyememistim ilk denemede. baktın ilerleme yok 1 hafta sonunda, biraz ara ver. yoksa hem sen yoruluyosun, hem hazir olmayan cocugu zorlamis oluyosun.

bi de üstü hayvanli külotlar almistim. mikili falan. sen sizin ki neyi seviyosa onu al. onun üstüne ciş kaçınca iste agladi sen ustune cis yaptin diye demistim. hatta kakali 1 tanesini atinca cok uzuldu. onun da etkisi oluyo.

Bende dün başladım çiş eğitimine. Kendi hiç söylemedi daha. Ben götürürsem yapıyor ama. Ne önerirsiniz? 35 aylık kızım

bnm kızım 3.5 yasında kendiliğinden söyledi o zamana kadar hiç eğitim yada hazırlık yapmadım .ne kadar üstüne gidersen o kadar geri tepiyor, serbst bırak 10 yasında bezlenen cocuk yok . sonucta bir gün çocuk wc ye yapıcak .

Merhaba herkese

Dun kizimla wc eğitimine basladik...lutfen nerde yanlis yapiyorum uyarin beniii...

Once on hazirlik yaptim bir aydir butun tuvalet egitimi ile ilgili cizgi filmleri izledik sarkilari ogrendik birlikte soyledik..beni izlemesine izin verdim bye cis bye kaka yaptik...bir ay sonunda dun basladik ....klozet aparati aldim kelebekli kiii kelebege bayiliyor....asla oturmadi tamam dedikkk....hemen bir kosu lazimlik aldim onada ilk başta oturmadi :KK43:((( sonra oturdu neyse....size kustum diyor istemiyorum diyor tamam diyoruz hadi yap cis parka gidelim diyorum tik yok...dedim ben disari cikiyorum giyindim disari moduna burundum hafi yap gidelim tatlim dedim yok bekle bekle tik yok...

Esim dedi sen git belki yaparsa bizde geliriz ...ben gidince umrunda bile olmamis...sonra altina bir gunde 8 defa cis yapti...lazimliktan kalkiyor odasina gidiyor yapiyor :KK43:(( iki gundur kaka yapmiyor tutuyor...iki gundur ogle uykusundan bir ton cis yapmis olarak uyandi....
Normal kilotu giydirdim islak hissetsin diye ..en son dedim biraz kalsin rahatsiz olsun diye hic orali olmadi ....

Simdi size Sorum suuuuuu ne olur cevaplayin ....

Benim kiziim 36 aylik veeee ne ogle uykusundan nede gece uykusundan asla kuru kalkmadi hep bi ton cisle uyandi...hazir olmadigini mi gosterir ama bazen dusunuyorum 36 aylik gec mi kaldik ama zaten gec konustu..ne yapmaliyim lutfen yardimci olun.....

Benim oglumda 36 aylik ve dun basladik egitime. Sizinle ayni seyleri yasidik. Ve ben biraz ara verme karari aldim. Cunku bu yastaki bir cocuk icin olay artik psikolojik ve zorlama yapamayiz. Ara ara soyluyorum ama istemiyorsa peki diyorum. Benim oglum isterse cisini tutup kuru kalabiliyor ama oturmak istemiyor kesinlikle. Onu aglayarak otturamayacagima gore istemesini bekliycem.

Benim oglumda 36 aylik ve dun basladik egitime. Sizinle ayni seyleri yasidik. Ve ben biraz ara verme karari aldim. Cunku bu yastaki bir cocuk icin olay artik psikolojik ve zorlama yapamayiz. Ara ara soyluyorum ama istemiyorsa peki diyorum. Benim oglum isterse cisini tutup kuru kalabiliyor ama oturmak istemiyor kesinlikle. Onu aglayarak otturamayacagima gore istemesini bekliycem.
Canim coktan hallettik biz darisi size insallah ...ama cocugun istemesi zaman aliyor sizin biseyler bulup sevdirmeniz lazim..36 aylik gecmis tuvalet eğitiminde ben pisman oldum keske daha erken baslasaydim diye..

Canim coktan hallettik biz darisi size insallah ...ama cocugun istemesi zaman aliyor sizin biseyler bulup sevdirmeniz lazim..36 aylik gecmis tuvalet eğitiminde ben pisman oldum keske daha erken baslasaydim diye..
Iyi günler öncelikle gözünüz aydın darısı kızıma olsun inşallah. Kızım 24 aylık 2 hafta önce tuvalet eğitimine başladım bu kadar acele etme nedenim kendini çok güzel itiraf ediyor bezliyken çişini yada kakasini yaptığı zaman söylüyordu tuvalete gider kapının önünde oturur yapardı gece 1 ay kontrol ettim kuru kalkıyordu bende havalarda sicakken başlayayım dedim. 10 gün o kadar güzeldi ki hiç zorlamadi beni ama son 4 gün sadece kakasini üstüne yapıyor çişini yapmıyor gece yine kuru hiç kaldirmiyorum ama kakasini köşeye saklanıp yapıyor anlıyorum yaptığını gidelim dediğimde ağlamaya başlıyor istemiyorum zorlama diyo bende bir şey demiyorum ama o kadar yoruldum 4 günde sürekli banyo yaptırdım.suyu aşırı seviyor acaba banyo yaptırıyorum diye mi yapıyor anlamıyorum bugün pes etme noktasına geldim herkese bakıyorum ilk günler zor olur sonra alışır benimki tam tersi oldu ne yapmam gerek bilmiyorum :cry:

Iyi günler öncelikle gözünüz aydın darısı kızıma olsun inşallah. Kızım 24 aylık 2 hafta önce tuvalet eğitimine başladım bu kadar acele etme nedenim kendini çok güzel itiraf ediyor bezliyken çişini yada kakasini yaptığı zaman söylüyordu tuvalete gider kapının önünde oturur yapardı gece 1 ay kontrol ettim kuru kalkıyordu bende havalarda sicakken başlayayım dedim. 10 gün o kadar güzeldi ki hiç zorlamadi beni ama son 4 gün sadece kakasini üstüne yapıyor çişini yapmıyor gece yine kuru hiç kaldirmiyorum ama kakasini köşeye saklanıp yapıyor anlıyorum yaptığını gidelim dediğimde ağlamaya başlıyor istemiyorum zorlama diyo bende bir şey demiyorum ama o kadar yoruldum 4 günde sürekli banyo yaptırdım.suyu aşırı seviyor acaba banyo yaptırıyorum diye mi yapıyor anlamıyorum bugün pes etme noktasına geldim herkese bakıyorum ilk günler zor olur sonra alışır benimki tam tersi oldu ne yapmam gerek bilmiyorum :cry:
Kolay gelsin canim , zor bi surec hic bitmeyecekmis gibi geliyor ama inanin bi anda bitiyor....

Kakayi benimde kizim saklanip yapıyordu ben uzmanlarin kurbani oldum cocugu zorlanmayin istersen gel tuvalete yapalim diyecekmisiz istemezse birakacakmisiz kakayi ustune yapacakmis ben 3 gun denedim ayy cocuk bu kabul eder mi hayatta hep ustune yapmaya başladı...

Bende kolundan tuttum gibi wcye bundan sonra buraya artik ustumuze yapmuyiruZ dedim... red etti tabiii uzun sure yapmamak icin kakayi tuttu.... bir iki lavma yaptik bu sefer cook basitmisss demeye basladi ogrendi gitti... her kakayi tuvalete yaptiginda odullendirdik halaylar çektik şenlik havasi yani ;)))tutmamasi icin kabiz olmayacak seyler yedirin bu cook önemli...

Cunku ben kizima tutmamasi icin kayisilar armutlar incirler yesil fasulye neler neler yedirdim ona ragmen tuttu....

Kolay gelsin sormak istediginiz bisey olursa yardimci olurum...

Kolay gelsin canim , zor bi surec hic bitmeyecekmis gibi geliyor ama inanin bi anda bitiyor....

Kakayi benimde kizim saklanip yapıyordu ben uzmanlarin kurbani oldum cocugu zorlanmayin istersen gel tuvalete yapalim diyecekmisiz istemezse birakacakmisiz kakayi ustune yapacakmis ben 3 gun denedim ayy cocuk bu kabul eder mi hayatta hep ustune yapmaya başladı...

Bende kolundan tuttum gibi wcye bundan sonra buraya artik ustumuze yapmuyiruZ dedim... red etti tabiii uzun sure yapmamak icin kakayi tuttu.... bir iki lavma yaptik bu sefer cook basitmisss demeye basladi ogrendi gitti... her kakayi tuvalete yaptiginda odullendirdik halaylar çektik şenlik havasi yani :KK66:))tutmamasi icin kabiz olmayacak seyler yedirin bu cook önemli...

Cunku ben kizima tutmamasi icin kayisilar armutlar incirler yesil fasulye neler neler yedirdim ona ragmen tuttu....

Kolay gelsin sormak istediginiz bisey olursa yardimci olurum...
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için. Kızım da korktuğum şey artık tuvalete gitmek istemiyor kapının önünde geçerken burası olmaz anne diyo baskı mı yaptım diye düşünüyorum ama yok yapmadım o kadar eminim ki üstünü kirlettiginde dahi öptüm sarıldım aferin dedim rahatladın en azından bundan sonra tuvalete yaparsın dedim. Tamam diyordu ama şu iki gündür özellikle tuvalete gitmeyelim zorlama diyo çok şaşırıyorum dışarı çıktığımızda kendinden küçük yada kendisiyle yaşıt olan çocuk gördüğünde bak kızıyorum sana tuvalete gidelim diye söyleniyor çok mu üstüne gittim bilmiyorum ama çok üzülüyorum umarım geçer bir an önce lazimlik almamıştım şimdi onu almayı düşünüyorum belki faydası olur

Ikı gündür daha iyiyiz şükür oyuncak bebeğini verdim eline kakasini yapacakmış sen götürmek ister misin dedim tamam dedi götürdü tuvalete sonra temizleyelim altını suyu açar mısın dedi açtım o arada kendi de yaptı bak bende yaptım hadi temizleyelim dedi şükür korkusu geçti şimdi de saatlerce tuvalette kalmak istiyor bakalım onu nasıl atlatacagiz şimdilik buna şükür diyorum Allah herkesin yardımcısı olsun zor bir dönem gerçekten

Benim kızımda 36 aylıkken öğrendi, ondan önce hiç denememiştik ve hiç söylemiyordu çişim geldi kim geldi veya altıma yaptım falan diye. Neyse gittim seveceği türden atlet ve külot takımları aldım ve bezi çıkardım lazımlık aldık ve oturduğumuz odaya koydum ve arada sırada sordum çişin var mı varsa buraya yap diye. Bir kaç defa oturdu ama yapmadı, ilk gün defalarca altına yaptı ve kakasını yapmadı tuttu. O gece yatarkende bez bağlamadım, altında alez vardı gece hiç yapmadı, sabah 7 gibi uyandı o sıra bizim odada yatıyordu anne çişimi yaptım dedi baktım az birşey kaçırmış sonra tuvalete gittik. İkinci gün yine bir kaç kez altına yaptı ama lazımlığa da yapıyordu bazen. Dışarı çıkarkende bez bağlamadım, çok uzağa gitmedik yanıma da yedik aldım. İkinci gece kuru kalktı, üçüncü gün artık kazalar çok aza inmişti, çoğunlukla lzımlığa yaptı tuvalete de alıştırdım kakasını da zorlanarak yaptı. Dördüncü günden sonra artık kazalar olmamaya başladı. Şimdi yedi yaşına girecek ama o ilk günden beri gece altına bir kere bile yapmadı, gündüz bazen kaza oldu dört yaşına kadar. Yani demem çok fazla ısrar etmeyin altına da yapsın zamanla alışır , 3 yaşında artık küçük sayılmazlar çok önemli bir sorunu yoksa başarırlar. Ve hayatınızdan bezi çıkarın hiç bağlamayın artık, başarılar

Merhaba arkadaşlar lütfen bana bi akıl verin. Oğlum 29,5 aylık. 3 gündür tuvalet eğitmine başladık. Tuvaletinin geldiğini hiç söylemedi.hep üstüne yaptı. Hiç zorlamıyorum etrafa kaçırsa bile teşvik edici konuşuyorum.Lazımlıktan rahatsız oluyor oturmayı reddediyor . Yaptığında kokusundan çok rahatsız oluyor midesi bulanıyor.Ve üşengeç tuvalete gitmeyi reddediyor ama banyoda ve normal tuvalette saatlerce suyla oynuyor ama yapmıyor. Ayrıca uzun zamandır geceleri ya da öğle uykusunda altını ıslatmıyor. Gece kaldırdım ama ağlıyor istemiyor. Konuşması çok düzgün kendini çok iyi ifade ediyor bizi anlıyor ama bu tuvalet eğitiminde nasıl bir yol izlemeliyim bir kere bile söylemedi 3 gündür yapınca rahatsız oluyor değiştirelim anne diyor. Bana bi yol gösterin lütfen böyle mi öğreniyorlar pes etmeli miyim

Back
X