Merhaba canım öncelikle kolay gelsin zaten biliyorsun zor bir süreç sabır istiyor ki sen gayet sabırlısın... canım ben ilk 15 gün falan çişi hep hatırlattım ama kendide söylüyordu çişim geldi diye bazen şımarıklığına söylüyordu oturuyordu kalkıyordu yapmıyordu bişey demiyordum çiş gelince haber ver deyip kaldırıyordum....biliyorsun biz çiş de hiç sorun yaşamadık 3 günde öğrendi ondan sonra hiç altına yapmadı ...sadece sıkıştırıyordu iyice kendini en son safada söylüyordu oda zamanla bitiyor normal gelince çiş beklemeden söylüyor...ilk 15 gün hatırlat elinden tut oturt çiş yapınca rahatlamayı öğrensin zamanla çiş gelince hep kendi söyleyecek .. biz hatta şunu diyorduk ohhh çiş yaptık rahatladık

)))ilk aşamada takip et çiş zamanı çiş gelmiş de götür bakalım....
biz kaka olayını çözdük çook şükür artık anne kaka geldi diyor oturuyor 10 dakika tablet izliyor orada sonra bağırıyor anne baba yaptım diyor ve kalkıyor ...hala besinlerinde dikkat ediyorum öyle çook kabız yapacak şeyleri arka arkaya vermiyorum muz pirinç patates gibi .......
kabak yemeyi çook sık yapıyorum haftada iki gün mutlaka kabak yemeyi yapıyorum ...yanında pilav falan vermiyorum sadece yoğurtla yiyor tek çeşit... haftada sebze yemeklerini artırdım mutlaka bir gün patlıcan, bir gün menemen tarzı sebze yemeği bir günde yeşil fasülye yapıyorum... sebze yemeğine kıyma koyuyorum vitamin açısından ... .. diğer günler ya makarna ya pilav veriyorum

)) çoook dikkat ediyorum yemesine hergün armut veriyorum birde hipinin kavanoz erik varya normalde böyle şeyler yedirmem ama o bağırsağa çoook iyi geliyor çalıştırıyor onuda bir gün durup bir gün veriyorum..böylece korkusunu yendiiii ....
evet çocuk kakayı tutunca anne baba çoook geriliyor ... ama benim kızım kaka olayını dr lavman verdi ondan sonra öğrendiiii...keşke başta götürseydim mi diye düşündüm 2 lavman yaptık sonra kızım kendi yapmaya başladı....sakinlik önemli ama bir yereden sonra geriliyorsun biz eşimle nöbetleşe devir alıyorduk görevi....
başlamaan iyi olmuş yaz bitmeden eylül sonunda kadar öğrenir inşallah....çiş dedim gibi arada hatırlat otuttur yapsın ohh rahatladık deee.. aaaaa bak ne geldi aklıma şimdi biz her çişden sonra elimizi sıvı sabunla yıkıyorduk... sonra dedimki daha cazipleştireyim çişi hep söylesin dedim.. gittim deniz kızılı resimli janson şampuan varya onu aldım ... dedim bak çiş yapınca elimizi bu deniz kızı ile yıkıyacağız ayyyy bi bayıldı bi sevindiii zaten deniz kızını çook seviyor evde oyuncaklaırmızda var deniz kızı.... böyle oluncaaa anne çiş var deyip durdu sırf elini onunla yıkasın diye buda motive etti yeni aklıma geldi paylaşayım dedim umarım işine yarar...

))