• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 36 aylik kizimla wc günlüğü cok zor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Tecrübeli hanımlar yardımınıza ihtiyacım var.29 aylık kızımla yaklaşık bir aydır tuvalet egitimine başladık gündüzleri çok şükür iyiyiz Elhamdulillah,ara sıra kazalar oluyor normal olarak ama geceleri eşim kaldırmayalım bize alışmasın guvenmesin tutmayı öğrensin diyor bir haftada 5 gün kacirmiyorsa iki gün kaçırıyor ve uyanmiyor kacirinca ,yatmadan muhakkak götürüyorum ama bazen gittikten hemen sonra su içiyor genelde de o zamanlar yapıyor,nasıl yaklaşmam gerek şu ictiyse mi kaldırmam gerek ne yapıcam bilemedim bana fikir verin lütfen .
Canım bence kaldırmalısın uzmanlar şöyle diyor çocuk uyuduktan 2 saat sonra kaldırılmalı. daha yeni öğrenme aşamasında herşeye aşama aşama gidilmeli bence... Benim kızım öğreneli neredeyse 3 ay olacak ağustos 28 de....kızım şuan gece 11 de uyuyor biz hergün gece saat 2 de kaldırıyoruz veee yapıyor geri yatıyor .....belli bir süre bu alışkanlığı kazansın istiyorum.... aksi takdirde ben zannetmiyorum ki gece çişe kaldırılmayan çocuk bi anda bıraksın çiş yapmayı...

zaten benimde huyumdur mutalaka gece 1 kere kalkarım tuvalete kızımıda götürüyorum ve çook şükür gece hiç altına kaçırmadı öğrenmeye başladığı ilk 3 günden sonra...

Canim ya konuyla pek alakasi yok ama kizim gec konustu gec oturdu gec yurudu demissin benim kizim de 20 aylik pek konusmuyo bizim soylediklerimizi tekrar edebiliyo hatta turkiye bile diyebiloyo ama biz dirsek oyle kendizi anlamsizca konusuyo senin kizin nasil di 20 aylikken o arada kizinada gecmis olsun bizde kusuyoruz
kusura bakmayım geç cevap veriyorum kızımla uğraşıyordum daha bugun biraz iyi gibi hiç biir şey yemiyordu günde 2 adet çubuk kraker ile yaşadı bugun biraz yoğurt yedi falan inşallah düzelir...

benim kızım herşeyi geç yaptı bunda en büyük etken benimmm sanırım aslında yürümesi için hiç baskı yapmadım kaslarına baskı yapmak bana doğru gelmedi dr söylediğimde en doğrusunu yapmışşsın dedi.... oturtmayıda geç öğrendi annem öğrettiiii ;))) çünkü biz pamuklara sarıp sarmalıyorduk aman bişey olmasın diyeeee ;)))) şimdi gülüyorum çoook abartmışız ;))) hatta geç çiğnemeyi öğrendi 2 yaşından sonra çiğnemyi öğrendi çünkü ben ilk zamanlar ayyy boğulur ben ne yaparım diye herşeyi ezerek yedirdim ;))))
aslında anne - baba- dede- aç- bitti - git -hadi-su -mama- bunun gibi şeyleri söylüyordu ama 2 yaşını geçti daha güzel konuşmaya başladı bizi daha iyi anlamaya başladı....o yüzden tuvalet eğitimi için 3 yaşını bekledim ki tam anlaşalım diye ..2,5 yaşında tam konuşuyordu ama bu seferde kış diye ben tuvalet eğitimini erteledim bu yüzden 3 yaşı bulduk...

kusura bakmayım geç cevap veriyorum kızımla uğraşıyordum daha bugun biraz iyi gibi hiç biir şey yemiyordu günde 2 adet çubuk kraker ile yaşadı bugun biraz yoğurt yedi falan inşallah düzelir...

benim kızım herşeyi geç yaptı bunda en büyük etken benimmm sanırım aslında yürümesi için hiç baskı yapmadım kaslarına baskı yapmak bana doğru gelmedi dr söylediğimde en doğrusunu yapmışşsın dedi.... oturtmayıda geç öğrendi annem öğrettiiii :KK66:)) çünkü biz pamuklara sarıp sarmalıyorduk aman bişey olmasın diyeeee :KK66:))) şimdi gülüyorum çoook abartmışız :KK66:)) hatta geç çiğnemeyi öğrendi 2 yaşından sonra çiğnemyi öğrendi çünkü ben ilk zamanlar ayyy boğulur ben ne yaparım diye herşeyi ezerek yedirdim :KK66:)))
aslında anne - baba- dede- aç- bitti - git -hadi-su -mama- bunun gibi şeyleri söylüyordu ama 2 yaşını geçti daha güzel konuşmaya başladı bizi daha iyi anlamaya başladı....o yüzden tuvalet eğitimi için 3 yaşını bekledim ki tam anlaşalım diye ..2,5 yaşında tam konuşuyordu ama bu seferde kış diye ben tuvalet eğitimini erteledim bu yüzden 3 yaşı bulduk...
Cevabin icin cok sagol canim bosver ogresinlerde kac yasinda ogrenirlerse ogrensinler sagliklari yerinde olsunda benim gorumcem ogluna uc bucuk yasinda tuvalet egtimi vermeye basladi hemende ogrendi kizina tekrar gecmis olsun canim

Iyi akşamlar kizim 24 aylik bugün başladım bende sutunu ictikden 1 saat icerisinde bes kere cisini yapti altina yine öğleden sonra da öyle cok korktum alismasza diye bide gece bez baglayim mi siz ne yaptiniz merak ettim

Iyi akşamlar kizim 24 aylik bugün başladım bende sutunu ictikden 1 saat icerisinde bes kere cisini yapti altina yine öğleden sonra da öyle cok korktum alismasza diye bide gece bez baglayim mi siz ne yaptiniz merak ettim
Bence baglamayin ilk zamnlar kacirmasi normal hic denk gelebildiniz mi cisine? Lazimlik mi tuvaletmi?

Bence baglamayin ilk zamnlar kacirmasi normal hic denk gelebildiniz mi cisine? Lazimlik mi tuvaletmi?
Lazimlik yani iki kere yaptı cisini lazimliga ama bilemedim bi bakiyim gündüz alistiriyim sonra duruma gore gece alistiriyim diyorum bugun o kadar yoruldum ki

Canım bence kaldırmalısın uzmanlar şöyle diyor çocuk uyuduktan 2 saat sonra kaldırılmalı. daha yeni öğrenme aşamasında herşeye aşama aşama gidilmeli bence... Benim kızım öğreneli neredeyse 3 ay olacak ağustos 28 de....kızım şuan gece 11 de uyuyor biz hergün gece saat 2 de kaldırıyoruz veee yapıyor geri yatıyor .....belli bir süre bu alışkanlığı kazansın istiyorum.... aksi takdirde ben zannetmiyorum ki gece çişe kaldırılmayan çocuk bi anda bıraksın çiş yapmayı...

zaten benimde huyumdur mutalaka gece 1 kere kalkarım tuvalete kızımıda götürüyorum ve çook şükür gece hiç altına kaçırmadı öğrenmeye başladığı ilk 3 günden sonra...
Teşekkür ederim canım cevabın için ben de kararsiz kaldım açıkçası bazen yapıyor bazen yapmıyor kaldırdığım zaman uykusu hemen aciliyor sonra dalmakta zorluk çekiyor bakalım nasil olacak olmadı dediğin gibi kaldırip öyle denerim uykuyu da bir sekilde hallederek deneme yanilmayla bulucaz artık birşeyler .

ada81 ada81 merhaba cnm nasilsin? Kakasini yapiyor artik dimi kizin alistimi iyice?

Bende basladim tuvalet egitimine 10 gun oluyor bugun. Bazen soyluyor bazen soylemiyor. Hatirlattigim zaman cisin kakan gelince haber ver diyorum. Sonra kaka kaka demeye basliyor ben dedim diye goturuyorum tuvalete yapiyor cisini. Acaba hic hatirlatmasam mi diyorum cunku boyle ogrenip ogrenemedigini anlamiyorum:( ben soyluyorum diye soyluyor. Cisini yapinca da kaka diyor yaptiktan sonra soyluyor. Veya notr takiliyor. Kakayi daha hic yapmadi tuvalete stres yapiyor. Ama onceligim cisi ogrenmesi kakayi elbet ogrenir gec olsada israr etmiyim diyorum ama kakayi yapamayinca sinirlerim bozuluyor. Nasik bi yol izlemeliyim? Kaka surecini atlatmis biri olarak bana bu konuda ne tavsiye verirsin? Gercekten cok ihtiyacim var. Kizim 27 aylik oldu bu arada. Inanirmisin gece uyaniyor cisini yapmak icin. Gunduz bu kadar soylemiyor ne yapayim bn?

ada81 ada81 merhaba cnm nasilsin? Kakasini yapiyor artik dimi kizin alistimi iyice?

Bende basladim tuvalet egitimine 10 gun oluyor bugun. Bazen soyluyor bazen soylemiyor. Hatirlattigim zaman cisin kakan gelince haber ver diyorum. Sonra kaka kaka demeye basliyor ben dedim diye goturuyorum tuvalete yapiyor cisini. Acaba hic hatirlatmasam mi diyorum cunku boyle ogrenip ogrenemedigini anlamiyorum:KK43: ben soyluyorum diye soyluyor. Cisini yapinca da kaka diyor yaptiktan sonra soyluyor. Veya notr takiliyor. Kakayi daha hic yapmadi tuvalete stres yapiyor. Ama onceligim cisi ogrenmesi kakayi elbet ogrenir gec olsada israr etmiyim diyorum ama kakayi yapamayinca sinirlerim bozuluyor. Nasik bi yol izlemeliyim? Kaka surecini atlatmis biri olarak bana bu konuda ne tavsiye verirsin? Gercekten cok ihtiyacim var. Kizim 27 aylik oldu bu arada. Inanirmisin gece uyaniyor cisini yapmak icin. Gunduz bu kadar soylemiyor ne yapayim bn?
Ben daha yeni başladım sayılır bes gün oldu bence daha hatirlatmaniz gerekiyor sonra kendiliginden onu idrak edip cisini tutup soylerler yani tahminim bu kaka ya gelince kizimda arada tuvalete arada altina yapiyor ben kizima kendini biraz sık gelir diyorum öyle yapiyor yoksa yok diye kalkiyor bide böyle deniyebilirsiniz gece ben baslamadim baslasam nasil olur ki gece baya yapıyor cisini yatmadan once bir biberon süt iciyor tabi bunun etkiside oluyor

Bende basladim tuvalet egitimine 10 gun oluyor bugun. Bazen soyluyor bazen soylemiyor. Hatirlattigim zaman cisin kakan gelince haber ver diyorum. Sonra kaka kaka demeye basliyor ben dedim diye goturuyorum tuvalete yapiyor cisini. Acaba hic hatirlatmasam mi diyorum cunku boyle ogrenip ogrenemedigini anlamiyorum:KK43: ben soyluyorum diye soyluyor. Cisini yapinca da kaka diyor yaptiktan sonra soyluyor. Veya notr takiliyor. Kakayi daha hic yapmadi tuvalete stres yapiyor. Ama onceligim cisi ogrenmesi kakayi elbet ogrenir gec olsada israr etmiyim diyorum ama kakayi yapamayinca sinirlerim bozuluyor. Nasik bi yol izlemeliyim? Kaka surecini atlatmis biri olarak bana bu konuda ne tavsiye verirsin? Gercekten cok ihtiyacim var. Kizim 27 aylik oldu bu arada. Inanirmisin gece uyaniyor cisini yapmak icin. Gunduz bu kadar soylemiyor ne yapayim bn?
Merhaba canım öncelikle kolay gelsin zaten biliyorsun zor bir süreç sabır istiyor ki sen gayet sabırlısın... canım ben ilk 15 gün falan çişi hep hatırlattım ama kendide söylüyordu çişim geldi diye bazen şımarıklığına söylüyordu oturuyordu kalkıyordu yapmıyordu bişey demiyordum çiş gelince haber ver deyip kaldırıyordum....biliyorsun biz çiş de hiç sorun yaşamadık 3 günde öğrendi ondan sonra hiç altına yapmadı ...sadece sıkıştırıyordu iyice kendini en son safada söylüyordu oda zamanla bitiyor normal gelince çiş beklemeden söylüyor...ilk 15 gün hatırlat elinden tut oturt çiş yapınca rahatlamayı öğrensin zamanla çiş gelince hep kendi söyleyecek .. biz hatta şunu diyorduk ohhh çiş yaptık rahatladık ;))))ilk aşamada takip et çiş zamanı çiş gelmiş de götür bakalım....

biz kaka olayını çözdük çook şükür artık anne kaka geldi diyor oturuyor 10 dakika tablet izliyor orada sonra bağırıyor anne baba yaptım diyor ve kalkıyor ...hala besinlerinde dikkat ediyorum öyle çook kabız yapacak şeyleri arka arkaya vermiyorum muz pirinç patates gibi .......

kabak yemeyi çook sık yapıyorum haftada iki gün mutlaka kabak yemeyi yapıyorum ...yanında pilav falan vermiyorum sadece yoğurtla yiyor tek çeşit... haftada sebze yemeklerini artırdım mutlaka bir gün patlıcan, bir gün menemen tarzı sebze yemeği bir günde yeşil fasülye yapıyorum... sebze yemeğine kıyma koyuyorum vitamin açısından ... .. diğer günler ya makarna ya pilav veriyorum ;))) çoook dikkat ediyorum yemesine hergün armut veriyorum birde hipinin kavanoz erik varya normalde böyle şeyler yedirmem ama o bağırsağa çoook iyi geliyor çalıştırıyor onuda bir gün durup bir gün veriyorum..böylece korkusunu yendiiii ....

evet çocuk kakayı tutunca anne baba çoook geriliyor ... ama benim kızım kaka olayını dr lavman verdi ondan sonra öğrendiiii...keşke başta götürseydim mi diye düşündüm 2 lavman yaptık sonra kızım kendi yapmaya başladı....sakinlik önemli ama bir yereden sonra geriliyorsun biz eşimle nöbetleşe devir alıyorduk görevi....

başlamaan iyi olmuş yaz bitmeden eylül sonunda kadar öğrenir inşallah....çiş dedim gibi arada hatırlat otuttur yapsın ohh rahatladık deee.. aaaaa bak ne geldi aklıma şimdi biz her çişden sonra elimizi sıvı sabunla yıkıyorduk... sonra dedimki daha cazipleştireyim çişi hep söylesin dedim.. gittim deniz kızılı resimli janson şampuan varya onu aldım ... dedim bak çiş yapınca elimizi bu deniz kızı ile yıkıyacağız ayyyy bi bayıldı bi sevindiii zaten deniz kızını çook seviyor evde oyuncaklaırmızda var deniz kızı.... böyle oluncaaa anne çiş var deyip durdu sırf elini onunla yıkasın diye buda motive etti yeni aklıma geldi paylaşayım dedim umarım işine yarar... ;)))

Ben daha yeni başladım sayılır bes gün oldu bence daha hatirlatmaniz gerekiyor sonra kendiliginden onu idrak edip cisini tutup soylerler yani tahminim bu kaka ya gelince kizimda arada tuvalete arada altina yapiyor ben kizima kendini biraz sık gelir diyorum öyle yapiyor yoksa yok diye kalkiyor bide böyle deniyebilirsiniz gece ben baslamadim baslasam nasil olur ki gece baya yapıyor cisini yatmadan once bir biberon süt iciyor tabi bunun etkiside oluyor
canım ilk öğrenme aşamasında ben sütü uyumadan 1,5 saat önceden vermeye başladım halada öyle uyumasına 1,5 saat kala süt içiyor sonra iki kere falan çiş yapıp yatırıyorum....gecede bir kere kaldırıyorum bu şekilde çözdük gece olayını......

Bi 5 10 gun daha hatirlatayim bende o zman. Gecede bez baglamayin bence daha ii olur ogrenmesi icin

Merhaba canım öncelikle kolay gelsin zaten biliyorsun zor bir süreç sabır istiyor ki sen gayet sabırlısın... canım ben ilk 15 gün falan çişi hep hatırlattım ama kendide söylüyordu çişim geldi diye bazen şımarıklığına söylüyordu oturuyordu kalkıyordu yapmıyordu bişey demiyordum çiş gelince haber ver deyip kaldırıyordum....biliyorsun biz çiş de hiç sorun yaşamadık 3 günde öğrendi ondan sonra hiç altına yapmadı ...sadece sıkıştırıyordu iyice kendini en son safada söylüyordu oda zamanla bitiyor normal gelince çiş beklemeden söylüyor...ilk 15 gün hatırlat elinden tut oturt çiş yapınca rahatlamayı öğrensin zamanla çiş gelince hep kendi söyleyecek .. biz hatta şunu diyorduk ohhh çiş yaptık rahatladık :KK66:)))ilk aşamada takip et çiş zamanı çiş gelmiş de götür bakalım....

biz kaka olayını çözdük çook şükür artık anne kaka geldi diyor oturuyor 10 dakika tablet izliyor orada sonra bağırıyor anne baba yaptım diyor ve kalkıyor ...hala besinlerinde dikkat ediyorum öyle çook kabız yapacak şeyleri arka arkaya vermiyorum muz pirinç patates gibi .......

kabak yemeyi çook sık yapıyorum haftada iki gün mutlaka kabak yemeyi yapıyorum ...yanında pilav falan vermiyorum sadece yoğurtla yiyor tek çeşit... haftada sebze yemeklerini artırdım mutlaka bir gün patlıcan, bir gün menemen tarzı sebze yemeği bir günde yeşil fasülye yapıyorum... sebze yemeğine kıyma koyuyorum vitamin açısından ... .. diğer günler ya makarna ya pilav veriyorum :KK66:)) çoook dikkat ediyorum yemesine hergün armut veriyorum birde hipinin kavanoz erik varya normalde böyle şeyler yedirmem ama o bağırsağa çoook iyi geliyor çalıştırıyor onuda bir gün durup bir gün veriyorum..böylece korkusunu yendiiii ....

evet çocuk kakayı tutunca anne baba çoook geriliyor ... ama benim kızım kaka olayını dr lavman verdi ondan sonra öğrendiiii...keşke başta götürseydim mi diye düşündüm 2 lavman yaptık sonra kızım kendi yapmaya başladı....sakinlik önemli ama bir yereden sonra geriliyorsun biz eşimle nöbetleşe devir alıyorduk görevi....

başlamaan iyi olmuş yaz bitmeden eylül sonunda kadar öğrenir inşallah....çiş dedim gibi arada hatırlat otuttur yapsın ohh rahatladık deee.. aaaaa bak ne geldi aklıma şimdi biz her çişden sonra elimizi sıvı sabunla yıkıyorduk... sonra dedimki daha cazipleştireyim çişi hep söylesin dedim.. gittim deniz kızılı resimli janson şampuan varya onu aldım ... dedim bak çiş yapınca elimizi bu deniz kızı ile yıkıyacağız ayyyy bi bayıldı bi sevindiii zaten deniz kızını çook seviyor evde oyuncaklaırmızda var deniz kızı.... böyle oluncaaa anne çiş var deyip durdu sırf elini onunla yıkasın diye buda motive etti yeni aklıma geldi paylaşayım dedim umarım işine yarar... :KK66:))
Saol cnm uzun uzun yazmisin dikkatle okudum.

Bizde simdi surup kullaniyoruz kkaayi kolay yapsin diye oyle eskisi gibi zorlanmasi olmuyor cok sukur. Ama suruplarin bitmesine az kaldi o zman ne yapariz bilmiyorum:(

Dikkat ediyorum bende bol sebzeli yapiyorum ve zeytinyagli ama kronik kizimda :(

Zorlamicam sinirlenmicem zamanla ogrenir oraya yapilacagini cisi ogrensin benden gore gore ogrenir ins. Zaten kabizligi olan cocuk tuvaletini ogrenince kabizligi geciyormus diye duymust ins oyle olur. 3 ay verdim kaka icin zorlamicam hic sence bende gore gore ogrenirmi cunku hic zannetmiom kakayi tuvakete yapacagini:(

ada81 ada81 ya cnm iyiki sana sordum ben bu isi. 1 saattir dusunuyorum su lavman isini cok mantikli geldi bana. Sizin doktor kabizlik icin mi vermisti yoksa kakasini yapmak zorunda kalsin diyemi?

Benim kafama cok yatti yok yani baska turlu yapacagini zannetmiyorum ben. Cunku tuvaletteyken kakasi geldi bi kere yapmadi kapiya gidip ac ac demeye basladi. Bende actim cikti disari altina yapti 5 dk sonra. Yani istedigi zaman tutuyor yapmiyor cocuk simdi ne yapayim ben bu durumda :(

Soyle 1 ay dolsun lavman alcam 2 tane 2 3 kere yapcam lavman 5 dk sonra wcye gotursem denk getirebilirmiyim ki? En azindan bu sekilde 2 3 kere yapsa bile oraya yapilacagini daha ii idrak eder ne bilim dogrumu dusunuyom sence? Denemekte fayfa var. Ama su asamada denemicem korkar falan nolur nolmaz. 1 ay olsun oyle denicem. Simdi 12 gun oluyor

ada81 ada81 ya cnm iyiki sana sordum ben bu isi. 1 saattir dusunuyorum su lavman isini cok mantikli geldi bana. Sizin doktor kabizlik icin mi vermisti yoksa kakasini yapmak zorunda kalsin diyemi?

Benim kafama cok yatti yok yani baska turlu yapacagini zannetmiyorum ben. Cunku tuvaletteyken kakasi geldi bi kere yapmadi kapiya gidip ac ac demeye basladi. Bende actim cikti disari altina yapti 5 dk sonra. Yani istedigi zaman tutuyor yapmiyor cocuk simdi ne yapayim ben bu durumda :KK43:

Soyle 1 ay dolsun lavman alcam 2 tane 2 3 kere yapcam lavman 5 dk sonra wcye gotursem denk getirebilirmiyim ki? En azindan bu sekilde 2 3 kere yapsa bile oraya yapilacagini daha ii idrak eder ne bilim dogrumu dusunuyom sence? Denemekte fayfa var. Ama su asamada denemicem korkar falan nolur nolmaz. 1 ay olsun oyle denicem. Simdi 12 gun oluyor
Canim ben zor durumda kalmistim 8 gun yapmayinca dr acil lavman dedi karni yumusak ama yine lavman sart demisti..lavman yaptim tam 5 dakika sonra kendiliginden yapti...lavman cok kisa surede etkisini gosteriyor...dr bana 4 gun gecince 5 gun mutlaka lavman yap demisti....bence sende 4 gun olunca yap lavman. ..birde lavmani yapinca hemen oturmasini sagla ki lazimliga denk gelsin..ben lavmani yapip bir dakika popoyu tuttum pamukla akmasin diye sonra hemen klozete otutturdum 5 dakika sonra yapti...yani demek istedigim lavman yapinca hemen otursunki laazimliga denk gelip gorsun ogrensin derim.....

Denicem cnm aklima yatti. Ilk once su cisi iyice bi ogrensin sonra onu denicem

Back
X