• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi 36 aylik kizimla wc günlüğü cok zor

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.
Doktora gotursene baklim ne dicek
götürdük canım dediki tuvalet eğitimi öncesi kabızlık varmıydı dedim yok günlük mutlaka 1 kere bazende 2 kere bile yapardı dedim....muhtemel psikolojik dedi zamanla düzelecek sabır dedi... şurup verdi 4 günü geçerse mutlaka lavman yapın dedi....zaten nasıl beslediğimide anlattım ...birde krem verdi kulak çöpü ile sürüyorum hafif yumuşak tutuyor popoyu...ama büyük bir inatla tutuyor.....

siz ne yaptınız başladınız mı tekrar ??

Oncelikle allah sabir versin. Tecrubelerimden bahsediyim biraz. Oglum yaklasik 3.5 yasini gecmisti ki kakasini yapmayi yeni ogrendi.tabiii neler yasadim kabus gibiydi. 2 kez basladik kabiz oldu doktorluk olduk. Cerahh bakti sorun yok ama yanlis yapmissiniz inatlasmayin dedi ve sureci bitirdik. Toplamda 6 ay kadar surdu bu sure. Muzik calan klozet mi . Oten lazimlik mi aparatlar mi neler neler denedim. Camsil var ya mavi su sise sise onlardan doktuk .bak deniz oldu sen simdi kaka yapicaksin onlar balik olcak yuzecek daha neler neler. Camsil baya ilgisini cekmisti. Ama gec olsada anladim ki senin istemwn yetmiyo. Bi doktor tavsiyesiyle biraktik herseyii. Goreceksiniz duzelcek kendi soylicek dedi. Ki gercekten 1 ayin sonuna dogru kendi soyledi tabi artik 4 yasindaydi falan. Simdi birde kizim var 10 gunlukken den itibaren her tuvalete girdigimde yanimda goturdumm korkmasin alissin diye. Bununla ilgissi var mi bilmem ama 20 aylik suan cisinide kakasinida tuvalete yapiyo. Dicem o ki birakin pesiniii bir sureee kak lafi bile gecmesin evde. Sadece biraz sabirr. Uzun oldu kusura bakmayinn.

götürdük canım dediki tuvalet eğitimi öncesi kabızlık varmıydı dedim yok günlük mutlaka 1 kere bazende 2 kere bile yapardı dedim....muhtemel psikolojik dedi zamanla düzelecek sabır dedi... şurup verdi 4 günü geçerse mutlaka lavman yapın dedi....zaten nasıl beslediğimide anlattım ...birde krem verdi kulak çöpü ile sürüyorum hafif yumuşak tutuyor popoyu...ama büyük bir inatla tutuyor.....

siz ne yaptınız başladınız mı tekrar ??
Yok ya baslamadim konusmasini beklicem seneye kaldi bizim is.
Bende bugun kizimi doktora goturdum lavman yaptim 2 kere artik canima tak etti. Tuvalet egitimi bile bu kaka yuzunden yarim kalmisti zaten. Goturdum sonunda. 1 surup 2 krem verdi poposu kaniyodu cunku. Bi de incir marmelati verdi. Umuyorum ki cozucez bu isi. 2 aydir nasil sabrediyon valla:(

Oncelikle allah sabir versin. Tecrubelerimden bahsediyim biraz. Oglum yaklasik 3.5 yasini gecmisti ki kakasini yapmayi yeni ogrendi.tabiii neler yasadim kabus gibiydi. 2 kez basladik kabiz oldu doktorluk olduk. Cerahh bakti sorun yok ama yanlis yapmissiniz inatlasmayin dedi ve sureci bitirdik. Toplamda 6 ay kadar surdu bu sure. Muzik calan klozet mi . Oten lazimlik mi aparatlar mi neler neler denedim. Camsil var ya mavi su sise sise onlardan doktuk .bak deniz oldu sen simdi kaka yapicaksin onlar balik olcak yuzecek daha neler neler. Camsil baya ilgisini cekmisti. Ama gec olsada anladim ki senin istemwn yetmiyo. Bi doktor tavsiyesiyle biraktik herseyii. Goreceksiniz duzelcek kendi soylicek dedi. Ki gercekten 1 ayin sonuna dogru kendi soyledi tabi artik 4 yasindaydi falan. Simdi birde kizim var 10 gunlukken den itibaren her tuvalete girdigimde yanimda goturdumm korkmasin alissin diye. Bununla ilgissi var mi bilmem ama 20 aylik suan cisinide kakasinida tuvalete yapiyo. Dicem o ki birakin pesiniii bir sureee kak lafi bile gecmesin evde. Sadece biraz sabirr. Uzun oldu kusura bakmayinn.
Mantikliymis aslinda. Sanirim ustune gitmemek cok etkili

Cook tesekkurler canim tecrubeli annelerin fikirlerine yontemlerine cook ihtiyacin var...bizde ne oduller neler neler yaptik banyomuzu gorun her tarafta pamuk prenses resimleri sindirella prenses neler neler yapistirdik ki sirf mutlu olsun iyi hissettsin diye ama sonuc cisi ogrendik kaka hala ayni bakalim zaman diyoruz...

Yok ya baslamadim konusmasini beklicem seneye kaldi bizim is.
Bende bugun kizimi doktora goturdum lavman yaptim 2 kere artik canima tak etti. Tuvalet egitimi bile bu kaka yuzunden yarim kalmisti zaten. Goturdum sonunda. 1 surup 2 krem verdi poposu kaniyodu cunku. Bi de incir marmelati verdi. Umuyorum ki cozucez bu isi. 2 aydir nasil sabrediyon valla:KK43:
Canim cook gecmis olsun makat catlakligi cok zor benim anafussur rahatsizligim var cok iyi bilirim..cocuk ifade edemez bir yetiskin bile sirf aciyacak korkusuyla yapmak istemiyor ben bile boyle yasiyorum ara sira..kremler cook iyi geliyor birde buhar oturmasi cook iyi geliyor...tabii cocuk icin buhar oturmasi olmuyor onun icin drlar kuvete ilik oturabilecek sicaklikta cocuklarinizi oturtun sonra krem surun diyorlar boylece yara cabuk iyilesiyor....

Incir marmelati nasil yapacan alip kaynatip yedirmek gibi mi ??? Kizimada yapayim...

Canim cook gecmis olsun makat catlakligi cok zor benim anafussur rahatsizligim var cok iyi bilirim..cocuk ifade edemez bir yetiskin bile sirf aciyacak korkusuyla yapmak istemiyor ben bile boyle yasiyorum ara sira..kremler cook iyi geliyor birde buhar oturmasi cook iyi geliyor...tabii cocuk icin buhar oturmasi olmuyor onun icin drlar kuvete ilik oturabilecek sicaklikta cocuklarinizi oturtun sonra krem surun diyorlar boylece yara cabuk iyilesiyor....

Incir marmelati nasil yapacan alip kaynatip yedirmek gibi mi ??? Kizimada yapayim...
Yok cnm onu eczaneden aldim ben doktor receteye yazdi.

Anal fissur bende oldum ve kizima verilen kremleri kullandim (fito, sandoz) ve iyilestim 1 er sise yetti faydasini biliyorum umarim kizimda iyilesir.
Verdigi suruplarda cok iyi kullanici yorumlarini okudum kabizlik sorunu olanlar bunu kullanmis ve omur boyu iyilesmis:))

Artık sevinsem mi yoksa sevinmek için erken mi bilemedim 4 gündür kızım kakasını tuvalete yapıyor hemde hiç ağlamadan ve ilaçsız şurubunu dahi vermiyorum 6 gündür....4 gündür oturuyor kakayı yapıyor anne baba yaptım bakın çok güzel diyor ve çook mutlu oluyor .....şu aralar dikkat ettiğim tek şey beslenme ilaç vermiyorum.... beslenmesine özen gösteriyorum armut günlük veriyorum ve kesinlikle armut işe çoook yarıyor... bol zeytinyağlı yemek....öncede böyle yapıyordum ama tutmayı başarıyordu ne oldu bilmiyorum artık kendi alıştı mı 4 gündür düzenli kak yapıyoruz....

gerçi artık bende artık bırakmıştım2 ay oldu çook yoruldum yıprandım üzerine düşmüştüm.... yaniii artık bende üzerine düşmedim ne yapayım yapmazsa lavman yaparım diye kendimi rahatlatmıştım bu sefer kızım kendiliğinden yapmaya başladı ;))))erkendens evinmek istemiyorum ama 4 gün hergün yapması iyi bir zaman dili gibi ;)))

Artık sevinsem mi yoksa sevinmek için erken mi bilemedim 4 gündür kızım kakasını tuvalete yapıyor hemde hiç ağlamadan ve ilaçsız şurubunu dahi vermiyorum 6 gündür....4 gündür oturuyor kakayı yapıyor anne baba yaptım bakın çok güzel diyor ve çook mutlu oluyor .....şu aralar dikkat ettiğim tek şey beslenme ilaç vermiyorum.... beslenmesine özen gösteriyorum armut günlük veriyorum ve kesinlikle armut işe çoook yarıyor... bol zeytinyağlı yemek....öncede böyle yapıyordum ama tutmayı başarıyordu ne oldu bilmiyorum artık kendi alıştı mı 4 gündür düzenli kak yapıyoruz....

gerçi artık bende artık bırakmıştım2 ay oldu çook yoruldum yıprandım üzerine düşmüştüm.... yaniii artık bende üzerine düşmedim ne yapayım yapmazsa lavman yaparım diye kendimi rahatlatmıştım bu sefer kızım kendiliğinden yapmaya başladı :KK66:)))erkendens evinmek istemiyorum ama 4 gün hergün yapması iyi bir zaman dili gibi :KK66:))
Tabiki cnm omur boyu boyle surecek degil ya illa alisacaktir. 2 ay da az bi sure degil yani nasil sabrettin bilmem. Artik alismasi normal cnm. Simdi nasil devam ediyomu?

Bende kizimin bezleri bitince tekrar baslicam. Bezler bitene kadar 27 aylik olacak. Ve kaka demiyodu simdi kaka demeye de basladi. Tuvalete girince kapiyi acik birakiyorum hemn kaka deyip o da comesiyo benden ozeniyo bakalim bezleri bitirince baslicam. Artik kakasini da kolay yapiyo umarim basariririz bu sefer. Ama tuvalet egitimine basladigimizda ilaclari bitmis olacak. Tekrar kakasini sert yaparda yine olumsuz etkilerde diye korkuyorum:KK43:

Tabiki cnm omur boyu boyle surecek degil ya illa alisacaktir. 2 ay da az bi sure degil yani nasil sabrettin bilmem. Artik alismasi normal cnm. Simdi nasil devam ediyomu?

Bende kizimin bezleri bitince tekrar baslicam. Bezler bitene kadar 27 aylik olacak. Ve kaka demiyodu simdi kaka demeye de basladi. Tuvalete girince kapiyi acik birakiyorum hemn kaka deyip o da comesiyo benden ozeniyo bakalim bezleri bitirince baslicam. Artik kakasini da kolay yapiyo umarim basariririz bu sefer. Ama tuvalet egitimine basladigimizda ilaclari bitmis olacak. Tekrar kakasini sert yaparda yine olumsuz etkilerde diye korkuyorum:KK43:
çok şükür yapıyor kakasını hergün şimdilik sorun yok ;))) bugun çok hasta yavrum ateş kusma uyuyor kuzum :((( sanırım mideyi üsüttü ates en fazla 37,8 gördük ....kusma oldu ishal yok çok şükür ... sabah çokkk az kahvaltı yaptı 1 saat sonra çıkardı.. şimdi biraz su içti 10 adet çubuk kraker
yedi yattı inşallah uyandığında enerjisi toplar başında bekliyorum :(((

çok şükür yapıyor kakasını hergün şimdilik sorun yok :KK66:)) bugun çok hasta yavrum ateş kusma uyuyor kuzum :KK43:(( sanırım mideyi üsüttü ates en fazla 37,8 gördük ....kusma oldu ishal yok çok şükür ... sabah çokkk az kahvaltı yaptı 1 saat sonra çıkardı.. şimdi biraz su içti 10 adet çubuk kraker
yedi yattı inşallah uyandığında enerjisi toplar başında bekliyorum :KK43:((
Ayy cnm gecmis olsun mideyi usutmus o dikkat et uyandiktan sonra da kusabilir.
Senin adina sevindim tamamladin tuvalet egitimini.
Benim kizimda bugun 2 kere kaka yapti ve yaptiktan sonra kaka dedi:) yaptiktan sonra soyluyor ama hemen altini almazsam oyle saatlerce bekliyor

Ayy cnm gecmis olsun mideyi usutmus o dikkat et uyandiktan sonra da kusabilir.
Senin adina sevindim tamamladin tuvalet egitimini.
Benim kizimda bugun 2 kere kaka yapti ve yaptiktan sonra kaka dedi:) yaptiktan sonra soyluyor ama hemen altini almazsam oyle saatlerce bekliyor
Canim senin kuzu konusmaya baslasin hemen ogrenir konusmadan ogrenmesi senide kizinida yipratir...biraz bekle konusmaya baslasin ifade etsin hemen ogrenir insallah...eylulde baslarsin eylul sonuna kadar ogrenir insallah...

Valla biz cook sabrettik kaka olayini cok gerildik cook uzulduk esimle ne uapacagiz diye panik bile olduk ...ama ne zaman rahat biraktik ozaman yapmaya basladi...hatta artik ister yap ister yapma diyordum kizima ....;))))

Insallah uyaninca kusmaz hic bisey yemedi cubuk kraker disinda...biseyler yesin hemen zayifliyorlar ya bu bidiklar ben diyet yaparim spor yaparim 10 gunde 300 gr veriyorum kizim hemen yuzu kucuk kaliyor...:((

Canim ya konuyla pek alakasi yok ama kizim gec konustu gec oturdu gec yurudu demissin benim kizim de 20 aylik pek konusmuyo bizim soylediklerimizi tekrar edebiliyo hatta turkiye bile diyebiloyo ama biz dirsek oyle kendizi anlamsizca konusuyo senin kizin nasil di 20 aylikken o arada kizinada gecmis olsun bizde kusuyoruz

Evet geç başlamışsınız , lakin burnunla birlikte çok fazla uyaran içeren objeler çocukta tuvalet yapma konsantresini bozuyor , biz 18 aylık başladık 1 hafta sürecek iş 1 ay sürdü çünkü ilk etapta müzikli renkli oturaklar denedik , oysa tek yapmak gereken süz beyaz bir lazımlık tıpkı bizlerin kullandığına benzer ve bununla birlikte çocuk bizi tuvaletimizi yaparken görmeli ve Zaman'la bizim gibi yapmaya özeniyor ;biz 1 ayda Lazımlık işini çözdük 1 ay sonrada lazımlığı kaldırıp normal klozete tutmaya başladık artık, ve sabır diyorum çok önemli dahası çocuğu banyoya lazımlık la bırakın ve oradan uzaklaşın isterse banyoda yere yapsın Zaman'la öğreniyor , am başında durup hadi yap diye baskı kurunca inat edebiliyorlar; birazda ilgilenmiyormuş gibi davranın tabi çaktırmadan kontrol ederek

Canim senin kuzu konusmaya baslasin hemen ogrenir konusmadan ogrenmesi senide kizinida yipratir...biraz bekle konusmaya baslasin ifade etsin hemen ogrenir insallah...eylulde baslarsin eylul sonuna kadar ogrenir insallah...

Valla biz cook sabrettik kaka olayini cok gerildik cook uzulduk esimle ne uapacagiz diye panik bile olduk ...ama ne zaman rahat biraktik ozaman yapmaya basladi...hatta artik ister yap ister yapma diyordum kizima ....:KK66:)))

Insallah uyaninca kusmaz hic bisey yemedi cubuk kraker disinda...biseyler yesin hemen zayifliyorlar ya bu bidiklar ben diyet yaparim spor yaparim 10 gunde 300 gr veriyorum kizim hemen yuzu kucuk kaliyor...:KK43:(
Cmm ya denicem 20 gun sonra falan kaka yaptiktan sonra soylemesi bile guzel. Ve beni ornek aliyo beni yaparken gorunce o da comesiyo. Ben daha once denedigimde cis i bile zor diyodu simdi kaka da demeye basladi. Kabizlik sorunumuzda cozuldu kelime haznesi artti. Yaz bitmeden son bi kes daha denicem. Olursa olur olmazsa olmaz. Bu sefer cok ustune dusmucem diger yaptigim gibi akisina birakicam belki boyke daha ii olur bakalim

Tecrübeli hanımlar yardımınıza ihtiyacım var.29 aylık kızımla yaklaşık bir aydır tuvalet egitimine başladık gündüzleri çok şükür iyiyiz Elhamdulillah,ara sıra kazalar oluyor normal olarak ama geceleri eşim kaldırmayalım bize alışmasın guvenmesin tutmayı öğrensin diyor bir haftada 5 gün kacirmiyorsa iki gün kaçırıyor ve uyanmiyor kacirinca ,yatmadan muhakkak götürüyorum ama bazen gittikten hemen sonra su içiyor genelde de o zamanlar yapıyor,nasıl yaklaşmam gerek şu ictiyse mi kaldırmam gerek ne yapıcam bilemedim bana fikir verin lütfen .

Tecrübeli hanımlar yardımınıza ihtiyacım var.29 aylık kızımla yaklaşık bir aydır tuvalet egitimine başladık gündüzleri çok şükür iyiyiz Elhamdulillah,ara sıra kazalar oluyor normal olarak ama geceleri eşim kaldırmayalım bize alışmasın guvenmesin tutmayı öğrensin diyor bir haftada 5 gün kacirmiyorsa iki gün kaçırıyor ve uyanmiyor kacirinca ,yatmadan muhakkak götürüyorum ama bazen gittikten hemen sonra su içiyor genelde de o zamanlar yapıyor,nasıl yaklaşmam gerek şu ictiyse mi kaldırmam gerek ne yapıcam bilemedim bana fikir verin lütfen .
1 ayi tamamlamissiniz bence kaldirmayin gece. Altina yapsada zamnla ogrenir. Benim de tuvalet egitiminde 3. Gunum ben bile bazen kaldirmamayi dusunuyorum cunku huysuzlaniyor cok. Kizim 24 aylikken 1 ay tuvalet egitimi vermistim ama maalesef basarili olamadik cogu zamn kaldirmistim gece. Simdi 1 ay ara verdik tekrar basladik 26.5 aylik suanda. Ben sizin yerinizde olsam kaldirmazdim gece.

1 ayi tamamlamissiniz bence kaldirmayin gece. Altina yapsada zamnla ogrenir. Benim de tuvalet egitiminde 3. Gunum ben bile bazen kaldirmamayi dusunuyorum cunku huysuzlaniyor cok. Kizim 24 aylikken 1 ay tuvalet egitimi vermistim ama maalesef basarili olamadik cogu zamn kaldirmistim gece. Simdi 1 ay ara verdik tekrar basladik 26.5 aylik suanda. Ben sizin yerinizde olsam kaldirmazdim gece.
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için evet ben de aynı düşüncedeyim aslında ama arada yapınca da acaba kaldırmalı miyim diye sorguladim kendimi ama dediğiniz gibi öğrenir sanırım zamanla Allah size de kolaylik versin .

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için evet ben de aynı düşüncedeyim aslında ama arada yapınca da acaba kaldırmalı miyim diye sorguladim kendimi ama dediğiniz gibi öğrenir sanırım zamanla Allah size de kolaylik versin .
Amin sagolun gercekten cok zor:(

Back
X