36 yaş çocuk için geç mi ?

İlkini 30, ikinciyi 35te doğurdum. Enerji, sabır, tahammül anlamında dağlar kadar fark var. Birinciyle etkinlikler falan yapardım, bir günü boş geçirmezdim. İkinci öyle boş boş büyüyor , ağzımı açmaya halim olmuyor😔
Iste o yüzden ikinciye hiç cesaretim yok. Millet nasıl 2 3 4 çocuk yapıyor aklım hayalim almıyor, herhalde bende bir eksiklik veya tembellik var diyorum

37 yaşımdayım hamileyim. Geçen ay doğum günümdü, 4 arkadaşımla birlikte kutladık, 37 yaşına hamile giriyorsun ben de 37yaşımda hamile girmiştim dedi biri, meğer diğerleri de öyleymiş :) yani 37 yaşında doğum yapan 5 kadınmışız masada :) herkes de iyi ki yapmışım diyor.
Ben tahammülün de belli bir yaştan sonra arttığını düşünüyorum. Yani artık çocuklarımızın sorumlulugunu alıyoruz, çünkü onları hayatımıza almayı biz istedik dolayısıyla sabır göstermemiz lazım. Evet bebek bakımı zor ama keyifli de, başa çıkılıyor ;)

Iste o yüzden ikinciye hiç cesaretim yok. Millet nasıl 2 3 4 çocuk yapıyor aklım hayalim almıyor, herhalde bende bir eksiklik veya tembellik var diyorum
İlk 3 yıl ben de asla ikinci çocuğu düşünmedim ama sonra değişti bıdık çok. Söylerlerdi anlam veremezdim, yaşayınca kendim gördüm. Bir de kötü günler, yaşanılan zorluklar unutuluyor o tatlı günlere özlem artıyor.

Çocuk illa ki olsun derseniz ben ne kadar erken yapılırsa o kadar iyi olduğunu düşünüyorum, hem anne için hem bebek için. Genç yaşta daha kolay üstesinden geliniyor zorlukların, hamilelik süreci de daha rahat geçiyor. Çocuk için de klişe ama doğru bir söz, mutlu anne mutlu çocuk. 36 yaş geç bir yaş değil ama çocuk isteyip istemediğinize karar verip eğer olumlu yönde bir tercihte bulunursanız geciktirmeyin derim

Merhaba hanımlar.. Aslında derdim açık ve net. 4 yıllık evliyim 35 yaşındayım çalışıyorum evli olmayı seviyorum ancak çocuk konusunda ısrarcı değilim , İlerde pişmanlık Yaşar mıyım , eşime karşı sorumsuz mu davranmış oluyorum , ya da şimdi yapmaya kalksam risklerinden fena ürküyorum.. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..
33 yaşında anne oldum.
Yaparsınız ya da yapmazsınız tamamen size kalmış bir şey ama şuan bir arkadaşım 36 yaşında ve hamile.
MaşaALLAH hamileliği çok güzel geçiyor eğer merak ettiğiniz bu ise sağlıklıysanız ve çok aşırı kilolu değilseniz hamileliğiniz güzel geçer..

Öncelikle çok istemeniz önemli bence .Emin olmadan çocuk sahibi olmayın .Ben çok istememe rağmen çok zorlandım .Bir de enerji istiyor ,sabır istiyor .Bu ikisi yaş ilerledikce azalıyor .

Bence gec kuzum istiyorsan hemen harekete gec bekleme derim cunku cocugunla aranda ciddi kusak farkli oluyor,yas ilerledikce vucudu zayifliyor istesende bazi seyleri yapamiyorsun hastalik vs oluyor ben anemden biliyorum

Kadinin dogurganligi acisindan menopoza kadar hicbir yas gec degil ancak kadin yasi ilerledikce dogacak cocuklarin sagliksiz veya engelli olma riski artiyor. Ya da down sendromu vs. Ozellikle 40 yas sonrasi kuzen evliligini geciyor bu risk.
Simdi dogru soyledigim icin 9 koyden kovulacagim ancak bence cocuk yapma niyetiniz varsa bir an once yapin 40'i beklemeyin.
Yasa gore down sendromu riski:
Down_risk_by_maternal_age.webp

Son düzenleme:
20li yaşlardaki hamilelik,doğum ve çocuk büyütme enerjisi ile 30lu yaşlar aynı olmuyor. işler epey zorlaşıyor bence.

eğer çocuk istiyorsanız geç kalmayın derim her geçen gün riskler artıyor, erken menepoz tehdidide var.

Hayır, geç değil. Kariyer, iş güç, evliliği oturtmak derken şuanda bu yaşlarda anne baba olmak çok normal. Aksine, erken yaşlarda anne olanlara artık biraz garip bakmaya başladık hani acelen neydi hesabı:KK53:
40 yaşında doğum yapmakla 20li yaşlarda yada 30ların başında yapmak arasında uçurum var. herşeyin bir yaşı var 35ten sonrası riskli grup. kariyer derken hormonlarınz elden gidiyor

Ben 35 yaşında doğurcam hiç de geç kaldığımı düşünmüyorum. Sevdiğim adamı geç buldum ne yapayım yani😁 Çevremde bu yaşlarda anne olan o kadar çok kadın var ki. Yengem 40 yaşında doğuracak. İş güç derken artık evlenme ve çocuk yapma yaşı ilerledi. Burda da yazdıkları gibi enerjin olmaz diyenler olacaktır. Benim 25 yaşlarında doğuran daha kendisi çocuk olan, çocuk eğitiminden bihaber, tek aktivitesi konu komşu gezmek olan, tembel bir sürü velim oldu. Öyle ki sabah kalkıp çocuğa bir kahvaltı bile hazırlamaz çoğu. Beslenme çantaları abur cubur doludur. O nedenle nasıl bir anne olacağınız yaşınızla değil kişiliğinizle, hayata çocuk yetiştirmeye bakış açınızla alakalıdır.

işin tıbbi boyutu var. Yanlış hatırlamıyorsam 35 yaş üstü gebelikleri direkt riskli gebelik sınıfına sokuyorlar. Çocuk yapma düşünceniz varsa şimdi veya sonra öncelikle bir kadın doğum uzmanına gidin. Yumurtalık dondurma işlemi yaptırıp istediğiniz yaşta kullanabilirsiniz. Ama şu fikre katılıyorum, bir yaştan sonra yaşam tarzında değişiklik yapmak çok zor. Ben hayata erken atıldım. 21de atandım, 25te evlendim 27de bebeğim oldu. Şuan şunu düşünüyorum bir süre bekar ve tek yaşadığım için bir 5 sene daha öyle yaşasam asla evlenemezdim. Çocuğa tahammülde edemezdim. Bu çok kişisel bir şey gerçi. Ama dediğim gibi zaten öncelikle bir hekime gidin

eskıler 40 yasında ılla dogururlarmıs annemın teyzelerı,babanem,annanem,annemın yengelerı hep 40 yasında mutlaka dogum yapmıs ama son dogumlarını yapmıslar
onunda nedenını ogrendım nıye hepınız anlasmıs gıbı 40 yasında son dogumlarınızı yaptınız dıye
40 yasında dogum yapınca menepoz daha gec gerceklesıyormus menepoza da en erken gıren annem oldu o da 50 yasında gırdı bu bır tesadufmudur bılımsel acıklaması var mıdır bılemıyorum ben suan nıye tum sulalemın rahım fılmını cekıp ortaya koydum onu da bılmıyorum buda işte boyle bır anımdır
Menopoz olaylari genetik yani dogumla ilgili degildir bence

Merhaba hanımlar.. Aslında derdim açık ve net. 4 yıllık evliyim 35 yaşındayım çalışıyorum evli olmayı seviyorum ancak çocuk konusunda ısrarcı değilim , İlerde pişmanlık Yaşar mıyım , eşime karşı sorumsuz mu davranmış oluyorum , ya da şimdi yapmaya kalksam risklerinden fena ürküyorum.. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..
İki hafta önce 44 yaşındaki kuzenim 23 ve 21 yaşındaki kizlarindan sonra 3.cocugunu doğurdu,gayet sağlıklı ,üstelik tek yumurtası var iken.
Ben de 38 de doğum yaptım.
Ama ileri yaşta anne olunxa çocuğa çok enerji kalmıyor,ileri yaşlarını görebilecek miyim kaygısı da yaşıyorum.Simdiki aklım olsa erken evlenip erken cocuk yapardım diyorum.Siz hazır değilseniz bile eşiniz hazırsa ona haksızlık olur bence.

27de de doğurdum 35te de enerjim değişmemiş o zaman da enerjik değildim şimdi de 🤭o zaman da uykusuzluk beni mahvediyordu şimdi de ☺️ Onda da gebelik şekeri vardı bunda da😌

Yas soyle onemli.. yaslaniyoruz sonucta 20 li yaslardaki enerji var mi sizde? Bende yok mesela.. cunku ortada dolanan 3 tene bebegim var..bunlarda tabii yaslanma sebebi enerji bitirici seyler.. yani 40 yasinda ilk cocugunu mu 5. Cocugunu mu doguruyorsun o da onemli.. ilk cocugunu doguran yinede fit olur vs. Ama ilkler her yasta zordur soyle dusunursek.. yani ilk cocuga gecis her zaman daha buyuktur.. 2. Oyle degildir mesela.. cunku bunye daha alisiktir uykusuzluga moklu bezlere vs😐😂
Biraz daha yazarsam zaten 4. Yu dogurmak isteyecem😐😂😂

Bence hiç geç değil ben 33 yaşındayım 2. Çocuğuma hamileyim

Back
X