36 yaş çocuk için geç mi ?

Ben 37 yaşında anne oldum hemde folik asit vitamin vs hiçbirşey kullanmadim halamda 4e yaşında kazayla gebe kaldi çokta geç kalmayin

Esiniz istiyor mu? Siz ne kadar sicak bakiyorsunuz?
Eger cocuk sahibi olmayi düşünüyorsanız daha fazla ertelemeyin.

Ben 35 yaşında doğurcam hiç de geç kaldığımı düşünmüyorum. Sevdiğim adamı geç buldum ne yapayım yani😁 Çevremde bu yaşlarda anne olan o kadar çok kadın var ki. Yengem 40 yaşında doğuracak. İş güç derken artık evlenme ve çocuk yapma yaşı ilerledi. Burda da yazdıkları gibi enerjin olmaz diyenler olacaktır. Benim 25 yaşlarında doğuran daha kendisi çocuk olan, çocuk eğitiminden bihaber, tek aktivitesi konu komşu gezmek olan, tembel bir sürü velim oldu. Öyle ki sabah kalkıp çocuğa bir kahvaltı bile hazırlamaz çoğu. Beslenme çantaları abur cubur doludur. O nedenle nasıl bir anne olacağınız yaşınızla değil kişiliğinizle, hayata çocuk yetiştirmeye bakış açınızla alakalıdır.

Ağzına sağlık

herşey kişiden kişiye değişiyor.
25 inde kocakarı gibi durup 40 ında fıstık gibi duran kadınlar da var. sizinki de bu hesap bence.
Hahaha hiç gülesim yoktu. Ne alaka yahu. Bu çocukları ne kadar sevdiğinizle ve anaçlığınızla ilgili. Konu sahibi çok çocuk düşkünü olsa şimdiye yapardı zaten.

O sizin karakterinizle alakali
26 da da kaldirmiyorsa 13 yaşında doguracak değiliz
Öyle değil işte. Herkes anaç olmak ve bir gün doğurmak hayaliyle büyüyüp evlenmiyor. Anaç çocuk seven insan 40’ında da 5 çocuğa aynı anda bakar. Konu ne kadar fedakar olabileceğiniz bu işe ne kadar enerji ayırmak istediğinizle ilgili. Ben 15’imde doğursam da böyle hissederdim yani o yüzden sizinki kadar basit düşünmemek gerek.

Ben 37 yaşında anne oldum hemde folik asit vitamin vs hiçbirşey kullanmadim halamda 4e yaşında kazayla gebe kaldi çokta geç kalmayin
peki bebek istedikten ne kadar süre sonra normal yolla hamile kaldınız

36 yaş çocuk için geç değil, fakat 40. yaştan sonra hamilelik hem bebek hem anne için riskli.
Evliliğinizde herhangi bir sorun yoksa, eşinizde istiyorsa; sırf korkularınız yüzünden ertelemeyin. Sonra pişman olursunuz.

Merhaba hanımlar.. Aslında derdim açık ve net. 4 yıllık evliyim 35 yaşındayım çalışıyorum evli olmayı seviyorum ancak çocuk konusunda ısrarcı değilim , İlerde pişmanlık Yaşar mıyım , eşime karşı sorumsuz mu davranmış oluyorum , ya da şimdi yapmaya kalksam risklerinden fena ürküyorum.. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..
Merhaba belki birçok hanım arkadaşımız geç değil diyecek bende eskiden olsa geç değil derdim. Ama 4.5 senelik evliyim 26 yaşındayım. 3 aşılama denedik en son tüp bebek denemesinde çocuğumuz oldu.Şimdi sizin için erken olabilir ama sonra istediğinizde ya olmasa ya yıllarca uğraşırsanız. Allah korusun tabi ki Rabbim isteyene istediği zaman versin. Eskiden analarımız 45 inde bile çocuk doğururdu ama şimdi öyle bir zamandayız ki belki de evlenen insanların çoğu çocuk derdiyle uğraşıyor çok zor süreçlerden geçiyor. Siz yine de çok ertelemeyin derim ❤️

30 yastan sonra cocugun enerjisine yetismek zor oluyor. Zaten ilk birkac yil asiri uykusuz kaliniyor, ustune hamilelik emzirme hormonlarin asiri degisimi falan... Ben zorlaniyorum acikcasi.

Ben 35 yaşında doğurcam hiç de geç kaldığımı düşünmüyorum. Sevdiğim adamı geç buldum ne yapayım yani😁 Çevremde bu yaşlarda anne olan o kadar çok kadın var ki. Yengem 40 yaşında doğuracak. İş güç derken artık evlenme ve çocuk yapma yaşı ilerledi. Burda da yazdıkları gibi enerjin olmaz diyenler olacaktır. Benim 25 yaşlarında doğuran daha kendisi çocuk olan, çocuk eğitiminden bihaber, tek aktivitesi konu komşu gezmek olan, tembel bir sürü velim oldu. Öyle ki sabah kalkıp çocuğa bir kahvaltı bile hazırlamaz çoğu. Beslenme çantaları abur cubur doludur. O nedenle nasıl bir anne olacağınız yaşınızla değil kişiliğinizle, hayata çocuk yetiştirmeye bakış açınızla alakalıdır.
Vallahi tatlım aynı fikirdeydim ki takiii 36 yaşındayın 3 ay önce down sendromu testte yüksek çıktı şimdi aminosentez sonucu bekliyorum 1 aydır gelde sen bana sor o kafaları hamilelik burnumdan geldi 🥺 sakın derim acele et 🥺

Yaaa pes artik! Hiçmi rahat etmeyecez yaa! Bende umudumu menopoza koymuştum. Ne kaa rahat, ömür boyu adet olunmamasi yani rüya gibi biseydi. Demek ki harbiden rüyaymiş :işsiz:
Keşke bende ilaçsız adet olabilseydim. 29 yaşındayım şimdiye kadar normal bir kadın gibi düzenli adet olamadım. Hepimizin derdi farklı ve kendine ağır.

Merhaba hanımlar.. Aslında derdim açık ve net. 4 yıllık evliyim 35 yaşındayım çalışıyorum evli olmayı seviyorum ancak çocuk konusunda ısrarcı değilim , İlerde pişmanlık Yaşar mıyım , eşime karşı sorumsuz mu davranmış oluyorum , ya da şimdi yapmaya kalksam risklerinden fena ürküyorum.. fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim ..
Evlılık yaşı yükseldi artık , çok var bu yaşta gebelik .

annem beni 35 yasinda dogurmus ben suan 25 yasindayim o 60 yasinda .
buyurken hic zorluk cekmedim annemi hala yasli gormuyorum bence gayet normal . tabii ablami 25 26 yasinda dogurmus belki ablam daha sanslidir daha guzel gunleri olmustur ama ben cocuk olarak bu durumdan hic olumsuz etkilenmedim annemdende ay yasim yuksekti cocuga bakmakta zorlandim gibi bir laf duymadım.

Kendini anneliğe hazır hisseden, sağlıklı bir kadın için asla geç değildir ancak kendi adıma konuşursam psikolojik olarak 37 yaşında anne olmaya tam anlamıyla karar verebildim ama maalesef biyolojik olarak çok geç kalmışım. Tiroid sıkıntıları, yumurta rezervi azlığı vs derken 40 yaşıma kadar 5 kez tüp bebek denedim ve olmadı. Sonrasında maddi manevi yıprandığımdan bıraktım. Şu an pişmanım, 29'umda evlendim. Keşke 31-32 yaşındayken çocuğu yapsaymışım ama o zaman da gerçekten hazır değildim ve çocuğa haksızlık olurdu.

Tabi bu benim yaşadığım yoksa 35'inden sonra kolay hamile kalan da çok.

Bebek düşündükten 3 ay sonra ama esim şehir dışına gidip geliyordu düzenli ilişki yoktu yani şükür sorun çıkmadan oldu hicrete çocuğum okur mu olmazmi diye stres yapmadim
31 yaşında evlendim cocuk düşünmedik korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra gebe kaldım eşim şehir dışına.gidip geliyordu düzenli ilişki durumu yoktu yani aile baskısıyla denedik bana kalsa 40 a doğru deneyecektim hic çocuğum olurmu olmazmi stresine girmedim bi sıkıntıda yaşamadım şükür

Bebek düşündükten 3 ay sonra ama esim şehir dışına gidip geliyordu düzenli ilişki yoktu yani şükür sorun çıkmadan oldu hicrete çocuğum okur mu olmazmi diye stres yapmadim

31 yaşında evlendim cocuk düşünmedik korunmayı bıraktıktan 3 ay sonra gebe kaldım eşim şehir dışına.gidip geliyordu düzenli ilişki durumu yoktu yani aile baskısıyla denedik bana kalsa 40 a doğru deneyecektim hic çocuğum olurmu olmazmi stresine girmedim bi sıkıntıda yaşamadım şükür
maşallah ne güzel. demekki genetik yapınız da iyiymiş.
hemde 5 sene korunmaya rağmen. peki hapla mı korundunuz?

Tabiki geç değil. Etrafimdakiler 35-40 yasinda daha yeni hamile arkadaslarim var. Zamana bırakın. Bir süre sonra belki kendiniz isteyeceksiniz.

36 yasina girmeden bir ay önce dogurdum.Mutluyuz .En iyi arkadasimi dogurmus gibiyim.Hic yalniz birakmiyor beni:) Bence deneyin.Olmazsa bile elimden geleni yapmistim dersiniz.

istemediğin bişeyi yapma bence şuan cocuk içinde yaşın gayet ideal

Çok istememe rağmen aşırı zorlandım ben. 31 yaşındayım. Bugün uyusun diye göz babağğnın içine baktım. Bence yaş geçtikçe enerji ve sabır da azalıyor.
Bebek için hiç bir zaman tam emin olunamıyor :KK70:
Bu konuları hep takipteyim ben de 32 ye gidiyorum
Ha bugün ha yarın diye diye 7 yıllık evliliği devirmek üzereyim
Eşimden çok eminim kendime güvenim sıfır
Ereteleye erteleye 40 olacağım bu gidişle insanlar nasıl karar veriyor kafam almıyor
Evlilik çocuk bunların hepsi hepsi delilik galiba nasıl bu kadar kolay yapıldığına inanamıyorum bazen bende mi bir sorun var acaba :) :)

Back
X