37 günlük kızımla hastane maceramız

Eyiryah1987

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
208
130
103
38
Merhaba bizim yaşadıklarımızı yaşayan vardır belki bir fikir verirsiniz.
Kızım benim korkularım yüzünden 39+5 te sezeryanla doğdu anne karnındayken enfeksiyonlu su yutmuş bronşlsrı dolmuş 11 gün yoğun bakımda kaldı kahrımdan öldüm sınra iyileştineve çıktık 20 gün evde kaldık ama yine hastalandı grip gibi bişey oldu hemde okadar dikkat etmeme rağmen. Neyse ilk yoğun bakımdan 3785 kg ile taburcu olduk. 3 gün sonra kontrole geldik 3650 olmuş sütüm az geliyo diye düşünüp doktor mama takviyesine başladı 1 hafta sonra yine gittik 3800 olmuştu sonra 1 hafta sonra yine gittik 3935 olmuş doktor güzel dedi sonra 1 hafta sonra rahatsızlandı grip gibi bişey oldu tekrar yoğun bakıma aldılar doktor tarttı yine kilo vermiş 3835 olmuş dedi yoğun bakımda 4030 olmuş ama bugün uine 30 gr vermiş çok moralim bozuldu doktor araştırma hastanesinde metabolik tahilil yaptıralim 1,2 gün sonra dedi. Çok üzgünüm beneğinin başına böyle bişey gelen varmı nolur yardım edin

Geçmiş olsun kuzucuğa.
Umarım yardımcı olabilecek birisi çıkar canım.

Bebek eve gelince onun bunun kucağına sevmeleri için sakın verme.kış ayı mikroplar.bebek bi de milletin mikrobundan hasta olmasın.sevmek isteyenlere doktor uyardı , izin vermiyo.bünyesi hassas de. Zaten Profesör bir çocuk doktorunun röportajında okumuştum .çocukları ilk 6 ay anne ve babasından başka hiç kimsenin kucağına alıp sevimemesi gerektiğini ve sevmek isterlerse tatlı bir dille uyarıp izin vermememiz gerektiğini söylemişti. Zaten millet küçücük çocuğu kucağına alıp sevmekten ne anlıyor anlamıyorum. Sevsen ne olacak. Orada gönüllerini eylicekler. 2 hoplatip zıplaticaklar diye küçücük kuzularımız bu kış gününde mikrop kapıp hastamı olsun

Acil şifalar kuzuya.. Allah esirgesin..

Çok fazla değil ki kilo verişi 50 gram yada 100 gram. Neden hemn mama takviyesi ne başladiniz? Ben bu doktorları anlamıyorum ya hemen mama alsın demiş. Biraz daha sabır edip emzirme ye devam etseydiniz keşke. Bebek çok zayıf degil. Bağışıklık açısından anne sütü her türlü mikroba karşı daha koruyucu mamaya nazaran

Çok geçmiö olsun.
Kuzuyu iyileşene kadar koynunuzda tutun, sık sık emzirin. Doktor mama diyorsa mama verin, yenidoğanda her türlü hastalık önemlidir. Doktor kontrolü şart. Kuzu toparlanınca anne sütüne geri dönersiniz kısmetse.

Çok geçmiş olsun. Benim bebeğim de aynı sebepten dolayı yoğun bakımda kalmıştı. Sonrasında çıkışta hemsireler bize bir iki ay çok dikkatli olmamızı eve misafir kabul etmememizi söylemişlerdi. Ama bizim şansımız yaz mevsimiydi ve hastalik açisindan avantajliydi.Temmuzda doğum yaptım ben. Canım toparlar bebegin merak etme. Bebisler güçlü oluyorlar. Ben de çok stres yapıp çok üzüldüm o zaman. Yalnız verebiliyorsan anne sütü vermeye çalış. Bunun için kendini strese sokmadan. Benim bebeğim ememiyordu güçsüz oldugu icin. Sağıp biberonla verdim. Bu sayede ne kadar içtiğini de takip ettim. Doktorum bol bol tahin helvası yememi tavsiye etti. Gerçekten sütü artırıyor. Ben aa mama mı veriyorsun diyenlerden değilim. Gerektiğinde verilir tabi ki. Ama bu dönemde sütünü arttirabiliyorsan elinden geleni yapmaya çalış. Sık sık sağ. Ben de sütü bol biri degilim. Cok ugrasiyorum sütum artsin diye. O kadar cok su iciyorum ki . Çok bilmişlik yapmak istemiyorum. Ama benzer şeyleri yaşayınca yardımcı olmak istedim. Toparlar iyileşir inşallah. Sen kendini yıpratma. Hepsi geçiyor merak etme.

Ay bide bunu anlatmak da dert. Ben şimdiden bununla kafa yoruyorum. Kucağınıza almadan sevin diye yazı yapıştırıcam sanırım

Benim kızımda da kilo böyle dengesiz olmuştu. İdrar yolu enfeksiyonu çıktı. Böbrek reflüsü varmış meğer. Sizinki de hastalıklar yüzünden öyledir

canım emziriyor musun şuan? mamayı bırakmanı öneririm bebeğini bol bol emzir. en iyi antibiyotikten daha iyidir anne sütü biliyor musun bilmiyorum. bebeğin hastalığına göre anne üstü değişir ve içeriği bebeği iyileştirecek şekilde oluşur. bu da allahın mucizesi. bebeğin salyası ile meme buluştuğunda anne vücudu ona uygun süt salgılar.

Mesaj yazan arkadaşlara tek tek tşk ederim. Hepinizden Allah razı olsun şuan yoğun bakımda olduğu için günde sadece 1 kere emziriyorum zaten sütüm çok az çoğalsın diye herşeyi yapıyorum ama üzüntü ve stresten iyice gitti evde pompayla sağıyorum 2 saatte 1 çıkan süt 30 ml artık mamasından sütünden geçtim yeterki evladım iyi olsun

Valla bizimki ayri bi konu ama yinede anlatayim, sariliktan hastaneye yattik bebek ben ve sevgili kv..... ozel oldugu icin hastane 3kisiye kadar kalinabiliyor. Neyse daha oncesinde kv bendemi gelsem dedi. Bebde siz oturun kahvalti hazirlayin biz gelecez size gerek yok dedim ih mih etti tmm dedi. Yatacagimizi ogrenince gelmis. Neyse burayi neden anlattim bilmiyorum. Gittik 2 saat arayla mavi isiktan alip emzirin dedi. Ben aliyirum gogsumde toplasan 1dk emmiyor. Hemsire geliyo gogsume tutturmaya calisiyir bebek almiyir bebegin sekeri gitgide dusuyorrmus mama alin dedi. Kasikla verin ama dedi. Ben bi dk felan emzirdim sonra mama verdik cok az ama 5cay kasigi felan. Sonra tekrar olctuler sekeri yukselmeye baslamis. Bazen gercekten anne sutu yeterli olmayabiliyor. Sutun azsa ugrastigin halde gelmiyorsa ac birakacak degil burda konu sahibi bebegini elbet mama verecek.. mama vermeyip ugrassaydiniz felan demis bazi yorum yapanlar. Hic ugrasmayi hadi direk mama al kizim dedigini hic sanmiyorum bn. Hem bebek dogduktan sonra 3gunden sonra kilo vermesi cok ciddi bi durum... canim bebegine allah saglik versin bol bol emzirr. Mama ver tok oldugundan emin ol yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…