- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
İyi işte Doğum sonrası haftana eklenir kalan işin yanmaz eskidendi o Yen'i yönetmelik çıktı artı. Ben Yen'i Doğum yaptım kullanmadığım haftayı da çatır çatır saydırdım. Zaten o memura düşmüyor bunu hesaplamak. doktor sana verdiği raporda bunu da sayacak sekiz hafta artı beş hafta artı ne kadar erken Doğum yaptıysan kalan gün sayısını ekleyip sana öyle raporu verecekler. Raporda işe başlayacağın gün yazacak.birde 40. haftada dogum yapsam bile rapora gore erken dogum yapmis gibi olcam.
19 unda ayrilirsam rapora gore 36 haftalik olacagim icin 5 hafta degil 4 hafta aktarirmisim dogum sonrasina. raporlarla ilgilenen gorevli memur oyle dedi. 1 haftami yakiyormusum.o şekilde
hayir oyle degilmis iste. bende oyle saniyordum. dogumdan sonra 8+ calistigim kadar aktardigim sure. 37 e kadar calissaydim 8+5 şeklinde olacakti. aslinda 37 haftama kadar calismis olmama ragmen 36 gibi gorunecegi icin 8+4 olmus olacak.
Doğum yaptığınız tarih yakın bir tarih mi? Eğer öyleyse kurumdan kuruma uygulama farklılığı var demektir.doğum yaptığın tarihten itibaren 8 hafta izin işlemeye başlar. Konu sahibinin söylediği doğumdan önceki 5 haftayı çalışıp, doğum sonrasına aktartmak. 2 hafta izin yanıyor evet. Ben 39 da doğum yaptım, kalan iZin yandı:) Ama o tarih aralığında ''aman doğum olmasa da yatsam'' diye düşünmüyor insan. Yani ben 38 den itibaren bitse de gitsek demiştim:)
Izne ciktiktan sonraki 16 hafta zaten siz dogru biliyorsunuxbilmiyorum kafam iyice corba oldu. .ben izne ciktigin tarihten sonra 16 hafta diye biliyordum. dogumun oldugu tarihten sonrasi 8 hafta +çalıştığın kadar aktardigin hafta diyorlar. bosu bosuna 1 haftam gidecek
657 ye tabiyim. 7 Buçuk ay önce doğum yaptım. Sizin bu dediğiniz konu ile ilgili bir yönetmelik var mı? Hangi kurumda dediğiniz şekilde oluyor? merak ettim.Doğum yaptığınız tarih yakın bir tarih mi? Eğer öyleyse kurumdan kuruma uygulama farklılığı var demektir.
"Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir." 657'de açıkça yazıyor.657 ye tabiyim. 7 Buçuk ay önce doğum yaptım. Sizin bu dediğiniz konu ile ilgili bir yönetmelik var mı? Hangi kurumda dediğiniz şekilde oluyor? merak ettim.
24 haftayı neden istediler merak ettimBende 657 ye tabiyim. 24 haftalık raporu istediler benden de. Normalde son adet tarihime göre 23 haftalık gebeyim ama ultrasonda 24 ü geçiyor. Çalıştığım birime söyledim doktor ne yazıyorsa o dediler yani 25 se 25. Tutup tutmaması değil konu çünkü bebek gelişimi günden güne aydan aya Değişiyor
İşte bunu sizin çalıştığınız kurumun bilmesi lazım. Doğum izinlerinde son yıllarda değişiklikler olduğu için personel de çok bilmiyor aslında.evet ben de şöyle bir metne ulaştım:
657 sayılı Kanunun Mazeret iznini düzenleyen 13/02/2011 tarihli ve 6111 sayılı Kanunun 106 maddesi ile değişik 104'üncü maddesinde; "A) Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta süreyle analık izni verilir. Çoğul gebelik durumunda, doğum öncesi sekiz haftalık analık izni süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesine kadar sağlık durumunun çalışmaya uygun olduğunu tabip raporuyla belgeleyen kadın memur, isteği hâlinde doğumdan önceki üç haftaya kadar kurumunda çalışabilir. Bu durumda, doğum öncesinde bu rapora dayanarak fiilen çalıştığı süreler doğum sonrası analık izni süresine eklenir. Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir.
Ben 39 da doğum yapmıştım. Şu durumda benim 1 haftam yanmış oluyor:) neyse sağlık olsun.
Öğretmenim, okulun memuru yok. Aslında kurumun değil, benim bilmem gerekti müdürümüz de vekaleten orada. ama pek ilgilenmedim bu izin işleriyle, 32 de izne ayrıldım zaten. Kalan 2 ayı da raporla kapatmıştım. ama bu önemli bir değişiklik, takip etmek gerekiyormuş.İşte bunu sizin çalıştığınız kurumun bilmesi lazım. Doğum izinlerinde son yıllarda değişiklikler olduğu için personel de çok bilmiyor aslında.
Biz başımıza geldiği için öğreniyoruz ama görevli kişilerin bilmesi mecburi. Neyse sizinki de öyle olmuş, aynen dediğiniz gibi sağlık olsun:)Öğretmenim, okulun memuru yok. Aslında kurumun değil, benim bilmem gerekti müdürümüz de vekaleten orada. ama pek ilgilenmedim bu izin işleriyle, 32 de izne ayrıldım zaten. Kalan 2 ayı da raporla kapatmıştım. ama bu önemli bir değişiklik, takip etmek gerekiyormuş.
rapora gore 37. hafta 24 ekim. o tarihe kadar kalamam. daha yasadigim sehre gidip hazirlik yapicam. arti gercekte 38 hafta olmus olcam. 7-8 saatlik uzun yolu o haftada gitmek vs hepsi riskSen 37. Hafta raporunu ver. Bir sıkıntı olmaz. Ama hamileliğin ilerde bile olsa ben geç almanı tavsiye ederim çünkü mesela 3 hafta sonra Doğum görünüyor ama sen 2 hafta sonra Doğum yaptın. 1 haftan otomatikman Doğum sonrası haftalarına ekleniyor. Yani sen karda oluyorsun
bu konular o kadar karisikki kimse net bilmiyor. raporu teslim ettigimiz kisi çok da bilmedigini açıkça soyledi mesela. ik dan en bu konularda bilgili kisi de ilk anlattigim gibi anlatti. dogum sonrasina az aktarmis olacagimi aktardi. hatta keske 32 de izne ciksaymissin daha karli olurdun dedi.Biz başımıza geldiği için öğreniyoruz ama görevli kişilerin bilmesi mecburi. Neyse sizinki de öyle olmuş, aynen dediğiniz gibi sağlık olsun:)
İyi işte Doğum sonrası haftana eklenir kalan işin yanmaz eskidendi o Yen'i yönetmelik çıktı artı. Ben Yen'i Doğum yaptım kullanmadığım haftayı da çatır çatır saydırdım. Zaten o memura düşmüyor bunu hesaplamak. doktor sana verdiği raporda bunu da sayacak sekiz hafta artı beş hafta artı ne kadar erken Doğum yaptıysan kalan gün sayısını ekleyip sana öyle raporu verecekler. Raporda işe başlayacağın gün yazacak.
Bir de sizde okulun memuru değil bağlı olduğunuz milli eğitim müdürlüğünün bilmesi gerekmiyor mu?Öğretmenim, okulun memuru yok. Aslında kurumun değil, benim bilmem gerekti müdürümüz de vekaleten orada. ama pek ilgilenmedim bu izin işleriyle, 32 de izne ayrıldım zaten. Kalan 2 ayı da raporla kapatmıştım. ama bu önemli bir değişiklik, takip etmek gerekiyormuş.
Doğum tarihinde 37. Hafta raporun dikkate alınacak. Yani 37. Hafta raporuna göre erken Doğum olup olmadığı anlaşılacak. Kalamayacaksan da doktordan 37 hafta raporu al ver sıkıntı olmazama bende soyle bir sikinti var. diyelim.kendi tarihimde dogum yaptim. rapora gore erken dogum yapmis olmama ragmen gercekte erken dogum degil. dogum yaptigim zaman dr umdan erken dogum gibi gostermesini isteyebilirim en fazla o da kabul ederse. birde 36 da izne cikmis gibi olcam. o aradaki 1 hafta yaniyormus.
37 e kadar kalsam yine sorun olmazdi. ama calistigim sehirle yasadigim sehir aynı değil. raporun tarihine kadar kalamam.
dogal 37. haftamda gidicem. resmiyete gore 36 da birakmis olcam ama. burdan karisiyor olay
Benim de 8 kasım pazartesi izne ayrıldım hala çalışıyor musun9 kasim
evet calisiyorumBenim de 8 kasım pazartesi izne ayrıldım hala çalışıyor musun
Doğum tarihinde 37. Hafta raporun dikkate alınacak. Yani 37. Hafta raporuna göre erken Doğum olup olmadığı anlaşılacak. Kalamayacaksan da doktordan 37 hafta raporu al ver sıkıntı olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?