37. hafta raporu cikmazi :(

bugun ku devlet hastanesindeki dr da öyle dedi ama 32 hafta raporuyla uyumsuz olmus olcak. sonradan sıkıntı cikar diye korkuyorum. normal 37. haftadan da gidip 37 al dedi.
Çıkmaz. Ayrıca çıksa ne olacak doğurmuşsun olmuş bitmiş niye bir hafta önce sonra doğurdun diye mi soruşturma geçireceksin allah aşkına. Gereksiz evham yapıp durma.

32. haftanin bittigi gunun ertesi gidip 37 almalisin. 3 hflik rapor alicaksin bu 3 hf icinde dogum yaparsan kalan gunler dogum sonrasina aktarilir.
Yani 32 in bitti ama 1 hf geriyim diyip 37 yi gidip almazsan hafta uyumsuzlugu olur sikinti yasarsin

657 ye tabiyim. 7 Buçuk ay önce doğum yaptım. Sizin bu dediğiniz konu ile ilgili bir yönetmelik var mı? Hangi kurumda dediğiniz şekilde oluyor? merak ettim.

Bence kurum uygulamayı farklı yapmış. 657 nolu kanunda analik izni ayrica duzenlenmiyorsa hununla ilgili tek bir kanun var zaten. Ama konu sahibine de aynı şeyi söylemişler en güzeli sgk yine arayıp danışmak. Memurlar da sgk ya bağlıdır herhalde.

Konu sahibi zaten 32 hafta raporunu 5gün geç almış ve hata? yapmış. Resmî kurumlara göre 32+0 iken aslında 32+5 Miş.

İşgörmez raporunu 37haftaya ulaşmadan istediği zaman alabilir/doktor uygun görürse verebilir. Ki arkadaş da bunu yapmak istiyor sanırım.

Ama illa ben 37haftayı göreceğim derse(resmî kurumlara beyan ettiği) kesin olarak 32hafta raporundan 35gün sonra 37hafta raporu almalıdır. Resmî olarak 37de görünürken 37+5te olacaktır.

Bir de sizde okulun memuru değil bağlı olduğunuz milli eğitim müdürlüğünün bilmesi gerekmiyor mu?
Bu işlemler önce okulda yapılır. Düzenlemeyi evrak kaydını idareci alır, mühürlenmiş ya da bitmiş halini milli eğitime yollar. İlçe bunu kabul eder ya da etmez. Önce okulun yönlendirmesi gerekir.

Kurumlarda belli nir sıralama vardır. Müdür atlanıp, müdürün bir üstü muhattap alınmaz.

bu arada cevap yazanlara toptan bilgilendirmw yapayım. 24 şubat t doğum yaptım, 6 mart olması gereken tarihti. Benim iznim de 6 mayıs da bitti. Yani ben o son 1 buçuk haftayı doğumdan sonraki izin sürem içinde kullanmış oldum. Yanlış hatırlamışım, benim hatam.

ama bende soyle bir sikinti var. diyelim.kendi tarihimde dogum yaptim. rapora gore erken dogum yapmis olmama
kast ettiğim şuydu bilmeyen kişi üstüne sorar, bizde personel şubesi bilmiyordu bağlı olduğu daire başkanlığına sorup işlemleri teyit ettirdi. Sizde de öyle olmalıydı demek istedim.

Tek yapman gereken doğum iznine çıktığın için iş göremez raporu almak.
Doğum iznine ne zaman çıkarsan o zamandan itibaren 16 hafta ücretli izin kullanırsın. Kaç haftalık hamile olduğunun önemi yok canım.
Selam kızlar; 32. Haftamda çalışabilir raporu almıştım. Raporda doğuma 3 hafta kala olan izne ayrılış tarihim apaçık yazıyor. Şu tarihte izne ayrılacaktır
Bu durumda 37 de tekrar almama gerek var mı rapor ?

Evet gerek var 37.hafta çalışamaz alacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…