• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 39 yaş başarı ihtimali

Inan oyle degıl bızzat yasadım umut olsun 38 yasındayım 2 yıldır korunmuyorum gebe kalamadım ıkıncı evlılıgım ve tup bebek yaptırmak ıstedık 18 yumurta toplandı 15 i olgun cıkıp döllendi 13 tane 5. Gun embrıyom var dondurduk ıkıncı adette transfer olacagım ıleri yaşlara umut olsun inş sonuda guzel olur
Bende. 2 yumurta çıkıyor o da embriyo olmuyor sizdeki yumurtayı toplatmam için 8 kere opu olmam lazım maşallah:)

Birazcık sabır gerektiriyor bu yaşlarda anne baba olma işi. 38-39 lu yaşlar öyle geç yaşlar değil. Gittiğiniz merkezden çok memnun değilseniz başka yere geçin, zaman kaybetmeyin. umut var mı derseniz 44 yaşımda anne oldum. pek çok arkadaşım da 40 ından sonra anne oldu.
Merkezim çok iyi, tedaviyi sonlandırdık vazgeçtik biz.

bunun yaş ile o kadar ilgisi olduğunu sanmıyorum tüp bebek malesef ki şans işi. ben 28 yaşındayım 7 opu 3 kürtaj oldum kürtajlarımın 2’si doğal yoldan olanlar. 7 opu diyorum anlayın ne halde oldugumu :) her seferinde tek blast hop anöploid. iki blast gönderebildiğim opudan sağlıklı gelmişti ama o da düşük oldu. ben de hayatımda 1 senedir kola cips fast food yok. avokado kabak çekirdeği yumurta aklınıza sağlıklı ne gelirse işte ama olmayınca olmuyor.
Sizde başka bir sorun mu var acaba?

Merhaba.
Benimde ocak ayında 13 yumurtam toplandı.
Fakat 5. güne 3 adet embriyom ulaştı.
Bir tanesi 9 şubatta transfer edildi ve sonuç başarısız oldu maalesef.
Doktorum bile geçerli bir sebep söyleyemedi, tutma şansı çok yüksekti dedi.
Böyle olunca bende 40 yaşında olduğum için başarısızlık sebebinin yaşımdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ne kadar iyi beslensekte, kendimize ne kadar iyi bakıyor olsakta, çok genç yaşlarımızdaki gibi olamıyor hücrelerimiz, bu bilimsel bir gerçek.
Ama yine de şansımız yok mu tabi ki var.
Sadece biraz daha sabır, daha fazla emek, daha yorucu bir süreçten geçmeliyiz sanırım.

Benimde geriye kalan dondurulmuş 2 adet embriyom 2si birlikte nisan ayında transfer edilecek.
Bu defa ek olarak öncesinde histeroskopi yapıldı.
Umarım faydası olur.
Hatta ikisi birlikte tutarsa ikiz bebek olmasını bile çok istiyorum☺️
Allah hepimizin gönlüne göre versin🙏🏻
40 yaşında bu rakamlar çok iyi ben 38 yaşında 2 opu sonucu bir tane transfer edecek embrşyo bulamadım ve sadece 1 tane oluşmuştu, ikinci opuyu geçen ay oldum onda 5. Güne bile gitmediler yine 2 yumurta toplanmıştı, amh daha düşük olanlardan bile daha çok yumurta topladılar, anlamadım ben bu işi, yaş ilerledikçe yumurtalar bozuluyor yapacak bir şey yok.

39 da 16 yumurta toplandı. 41 de ( 1,5 sene sonra) 3. Transferde bebeğim geldi.
Yumurta toplatma işlemi öncesinde bi glutatyon kürü alsanıza 5-6 seans fln
Pcos mi var yaşınıza göre çok yüksek yumurta sayısı

Pcos mi var yaşınıza göre çok yüksek yumurta sayısı
Hayır yok. Hatta benim amh’ım da yükselme olmuştu 1 yıl arayla doktorumda şaşırmıştı. Ki içki de içen insanımdır. Bebek işine odaklanınca beslenmeme dikkat ettim arı sütü kullandım glutatyon kürü soğan kürü fln yaptım bilmiyorum etkisi oldu mu da.

Hayır yok. Hatta benim amh’ım da yükselme olmuştu 1 yıl arayla doktorumda şaşırmıştı. Ki içki de içen insanımdır. Bebek işine odaklanınca beslenmeme dikkat ettim arı sütü kullandım glutatyon kürü soğan kürü fln yaptım bilmiyorum etkisi oldu mu da.
Ben ömrümde sigara içki içmedim çok sağlıklı beslenirim hiç sorunum yok ama 2 yumurta çıkıyor onlar da fos, temizlikçim saçma sapan yer sürekli iş stres hastalık 40 yaşında kazara hamile kaldı, kızı da sapasağlam doğdu, yani bazı şeyler de nasip işte, Allah vermeyince vermiyor

Bende. 2 yumurta çıkıyor o da embriyo olmuyor sizdeki yumurtayı toplatmam için 8 kere opu olmam lazım maşallah:)
Öyle deme hiç bellş olmuyor aydan aya farkedıyor dogal gebelıklerım var 2 yıldır olmadı uğrasmak istemedık bosuna geldı bıze gecen yıl bosu bosuna ıgne ıle tedavı oldum 35 bin uçup gıttı dedık bosuna para vermektense tup bebek daha iyi

Birde hep aynı iğne büyüten iğneleri kullanmayın mesela gecen yıl tup bebek değil yumurta catlatma tedavi uygularken gonalf kullanmıstım benım yumurtamı cok gec buyutmustu tup bebege basvururken bunu doktoruma soyledım farklı ıgne kullandım bunların etkılı oldugunu dusunuyorum birde tecrübeli doktorda onemlı nerede sıkıntı varsa nokta atışı yapmalı bız bulamadık oyle bu yüzden tup bebeğe yonlendik

40 yaşında bu rakamlar çok iyi ben 38 yaşında 2 opu sonucu bir tane transfer edecek embrşyo bulamadım ve sadece 1 tane oluşmuştu, ikinci opuyu geçen ay oldum onda 5. Güne bile gitmediler yine 2 yumurta toplanmıştı, amh daha düşük olanlardan bile daha çok yumurta topladılar, anlamadım ben bu işi, yaş ilerledikçe yumurtalar bozuluyor yapacak bir şey yok.

Zaten 38 ya da 40 fark etmiyor aynı yaş aralığındayız ama işte vücudun sistemiyle alakalı sanırım.
Doktorunuz kimdi? Belki farklı bir yer deneseniz.
Ben mesela bu da olmazsa kafamda 1 doktor daha var, orda deneyeceğim.

Ben ömrümde sigara içki içmedim çok sağlıklı beslenirim hiç sorunum yok ama 2 yumurta çıkıyor onlar da fos, temizlikçim saçma sapan yer sürekli iş stres hastalık 40 yaşında kazara hamile kaldı, kızı da sapasağlam doğdu, yani bazı şeyler de nasip işte, Allah vermeyince vermiyor

Bende sizin gibiyim, sigara hayatımda hiç kullanmadım.
Alkol de yok.
Hayatımda zararlı birşey hiç olmadı.
Kilolu biri de değilim, sağlıklı biriyim.
Sadece tatlı düşkünlüğüm vardı, onu da sırf hamile kalabilmek için sıfıra indirdim.
Karbonhidrat sıfır, şeker sıfır yaşıyorum artık😊
Ama verdiğiniz örnek gibi kazayla bir anda ileri yaşlarda hamile kalanlar var hemde hiç dikkat etmeden, düşünmeden, istemeden.
Gerçekten bazı şeyler nasip, ne yaparsak yapalım işin sonucunda yine nasibimizde yoksa olmuyor sanırım.

Son düzenleme:
Zaten 38 ya da 40 fark etmiyor aynı yaş aralığındayız ama işte vücudun sistemiyle alakalı sanırım.
Doktorunuz kimdi? Belki farklı bir yer deneseniz.
Ben mesela bu da olmazsa kafamda 1 doktor daha var, orda deneyeceğim.

Bende sizin gibiyim, sigara hayatımda hiç kullanmadım.
Alkol de yok.
Hayatımda zararlı birşey hiç olmadı.
Kilolu biri de değilim, sağlıklı biriyim.
Sadece tatlı düşkünlüğüm vardı, onu da sırf hamile kalabilmek için sıfıra indirdim.
Karbonhidrat sıfır, şeker sıfır yaşıyorum artık😊
Ama verdiğiniz örnek gibi kazayla bir anda ileri yaşlarda hamile kalanlar var hemde hiç dikkat etmeden, düşünmeden, istemeden.
Gerçekten bazı şeyler nasip, ne yaparsak yapalım işin sonucunda yine nasibimizde yoksa olmuyor sanırım.
Aynen öyle, kayserinin iyi doktoruna gittim laborutavarı da iyi 25 senedir tecrübesi olan insanlar, folükül sayısı az maalesef ilaçla da büyüdüler ama, olmayınca olmuyor, canımız sağ olsun böylesi daha iyidir dedik vazgeçtik tamamen.

Ben iki transferimden sonuç alamayınca bi can havliyle doktoruma dedim ne gerekiosa yapalım işte rahime çizik atma serumdu ne okuduysam gittim ağladım yaptıralım die. Bana dediki sen doğduğun anda senin genlerinden gelio bunlar ne yapsan farketmiycek dedi mesela. Yani bilmiyorum hakkaten dediğiniz gibi sokakta bir sürü cocukla dilenen insanlar bizim yediğimiz içtiğimizin onda biri beslenmiolar ama on tane cocuk yanlarında gerçekten nasip heralde

Merhaba kizlar, ben de 41 yasindayim, gec bir evlilik yasadim, eaim de benle ayni yasta. Biz de ocak ayinda ilk tup bebek denememizi gerceklestirdik. 5 yumurta toplandi, 3'ü dollendi, 1 tanesinin buyumesi durdu. 2 tane 5. Gun embriyosu olustu, biri icin 5aa, digeri icin 5ba dendi, taze transferle 5aa embriyoyu transfer ettik, pozitif sonucunu aldim fakat, 9+5'te kontrolum vardi gecen cumartesi. 8. Haftada bebegin kalbinin durdugunu ogrendik. Yarin kurtaja giriyorum duygusal bir yikimdayim. Doktor embriyoyla ilgili bir sorun kendinde bir sey arama sakin dedi. Ama bu tecrube buyuk bir kaygi ve korkuyu da beraberinde getirdi. Surecin bundan sonrasi icin gercekten umutsuz ve kaygili bakiyorum, bilmiyorum su anki paikolojim mi boyle dusundurtuyor ama....yol haritasi cizmeye calisiyorum, diger embriyoyu pgt'ye gondermek onceligim olacak, fakat yarinki kurtajdakini de genetige gondermeki miyim sizce? Bu konuda kafam cok karisik doktora da soracagim tabi ama. Bir neden duymak istiyor insan, cok da rasyonel bir insanimdir yani sebebi bulalim, cozelim onlem alalim diyorum ama okuduklarim bunun da yeterli olmadigini, pgtli de olsa, fatldan temiz yanitlar bile olsa kayiplar yasanabildigini gosteriyor, ah su yas problemi olmasaydi, su zamanla yarisma konumuz olmasaydi keske. Baya tatsizim. Umarim hepimiz icin hayirlisi olur.

Merhaba kizlar, ben de 41 yasindayim, gec bir evlilik yasadim, eaim de benle ayni yasta. Biz de ocak ayinda ilk tup bebek denememizi gerceklestirdik. 5 yumurta toplandi, 3'ü dollendi, 1 tanesinin buyumesi durdu. 2 tane 5. Gun embriyosu olustu, biri icin 5aa, digeri icin 5ba dendi, taze transferle 5aa embriyoyu transfer ettik, pozitif sonucunu aldim fakat, 9+5'te kontrolum vardi gecen cumartesi. 8. Haftada bebegin kalbinin durdugunu ogrendik. Yarin kurtaja giriyorum duygusal bir yikimdayim. Doktor embriyoyla ilgili bir sorun kendinde bir sey arama sakin dedi. Ama bu tecrube buyuk bir kaygi ve korkuyu da beraberinde getirdi. Surecin bundan sonrasi icin gercekten umutsuz ve kaygili bakiyorum, bilmiyorum su anki paikolojim mi boyle dusundurtuyor ama....yol haritasi cizmeye calisiyorum, diger embriyoyu pgt'ye gondermek onceligim olacak, fakat yarinki kurtajdakini de genetige gondermeki miyim sizce? Bu konuda kafam cok karisik doktora da soracagim tabi ama. Bir neden duymak istiyor insan, cok da rasyonel bir insanimdir yani sebebi bulalim, cozelim onlem alalim diyorum ama okuduklarim bunun da yeterli olmadigini, pgtli de olsa, fatldan temiz yanitlar bile olsa kayiplar yasanabildigini gosteriyor, ah su yas problemi olmasaydi, su zamanla yarisma konumuz olmasaydi keske. Baya tatsizim. Umarim hepimiz icin hayirlisi olur.
Olan olmuş onu göndermen bir faydası yok bu yaşlarda doktorum direkt pgt önerdi yumurtaların %70i kromozom olarak bozuk oluyor ve düşüyor, zaman kaybu yaşamamak kürtaj olmamak için şart, yine elinizde embriyo var umarım diğeri sağlıklıdır tutar, benden 3 yaş büyük olmanıza rapmen daha iyi yumurtanız çıkmış, geçmiş olsun

Olan olmuş onu göndermen bir faydası yok bu yaşlarda doktorum direkt pgt önerdi yumurtaların %70i kromozom olarak bozuk oluyor ve düşüyor, zaman kaybu yaşamamak kürtaj olmamak için şart, yine elinizde embriyo var umarım diğeri sağlıklıdır tutar, benden 3 yaş büyük olmanıza rapmen daha iyi yumurtanız çıkmış, geçmiş olsun
Folukul sayilari adetten adete cok degisiklik gosteriyor, birkac kez bu ayi es gecelim diyerek es gecti doktor. Yeterli folikulu gordugu ay tedaviye basladi. Sizin de eminim dogru siklusta daha gelisime acik embriyolar olusacaktir. Denemeye devam edecegiz, yapacak bir sey yok:( guzel haberli gunlerde bulusuruz tekrar umarim.gordugunuz gibi kaliteli embriyoyu bulup hamile kalmak da sorunu cozmuyor. Pgt dediginiz gibi sart artik zannediyorum. Umarim benim de mevcut embriyom sagliklidir. Kismet diyelim...

Folukul sayilari adetten adete cok degisiklik gosteriyor, birkac kez bu ayi es gecelim diyerek es gecti doktor. Yeterli folikulu gordugu ay tedaviye basladi. Sizin de eminim dogru siklusta daha gelisime acik embriyolar olusacaktir. Denemeye devam edecegiz, yapacak bir sey yok:( guzel haberli gunlerde bulusuruz tekrar umarim.gordugunuz gibi kaliteli embriyoyu bulup hamile kalmak da sorunu cozmuyor. Pgt dediginiz gibi sart artik zannediyorum. Umarim benim de mevcut embriyom sagliklidir. Kismet diyelim...
Biz de öyle yaptık zaten sürekli baktık daha az olan ayı atladık ama en fazla 5 6 folükül oluyor zaten onda da 2 yumurta alındı yani 2 opu da birebir aynı sayılardı benim, ben tedaviyi iptal edip transfer ücretinin bir kısmını iade aldım, artık denemeyeceğim, ne vücudumu ne psikolojimi daha fazla yoramam ,nasip değilmiş demekki, tamamen tüp bebek sayfalarından falan çıktım, spora yazıldım tekrar bu süreçte kilo almıştım, tatil planı yaptık, bu sayfayı kapattık açmamak üzere, doğal olursa olur bundan sonra pes ettik biz.

Umutlarınızı yitirmeyin lütfen. Her adet dönemi yumurta sayımızla kalitesi değişiyor. 37 yaşındayım ve elimde bir adet embriyom var. Yaşın bu kadar etki edeceğini bende bilmiyordum ama nasip buymuş.
Siz elinizde ki imkanlarınızla en iyisini zaten yapıyorsunuzdur. Gerisini Allah’a bırakın. Nasibimizde varsa zamanı geldiğinde bizim olacak. ✨

Back
X