• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

38 Yaş Üstü Genç Hanımlar Buraya

Erverdi, detayli bilgiler icin cok tesekkur ederim.

Ben sinirsiz denemelerim sonucunda her acidan cok yipranmis durumdayim. En son denedigimizde artik " Bu isin sonu yok, dene dene, olmuyor iste" demistim. Sonra esim bir kez de kendi ulkende kendi dilini konustugun doktorlarla dene, hem TR'dekilerin tup bebekte iyi olduklarini soyluyorsun demesiyle, orada deneme karari aldik biliyorsun.

Ilk siklusta 36 yumurta toplandi, esim duydugunda neredeyse bayilacakti "Ne demek yani 36 tane mi bebegimiz olacak" diye....3 kez taze siklus, hepsinde de kisa protokol uygulandi. Cok sukur yasima gore folikul sayim iyi, doktorum, rahmin yasina gore daha genc deyip dururdu. Ikinci siklusta sayi 16'ya indi, 3.de de 18 folikul oldu ve cogu dollendi, o yuzden bizim sayisiz dondurulmus denememiz var. Halihazirda 4 adet daha dondurulmus embriyomuz var burada ama onlari ne yapacagiz bilmiyorum. Burada embriyolar ciplak gozle ve hucrelerin bolunmesine gore kaliteleri belirleniyor. Sanirim yakin bir tarihe kadar orada da oyleydi ama simdi bir cok merkezde yeni IMSI, FISH, RA-CGH medodlari kullanilarak, goze guvenilmeyip bu isleri makinalara birakiyorlar. Simdilerde anlasildiki gozle harika gorunen bir embriyonun aslinda gercek anlamda harika olmadigi cikti. Bunlar bu makinaya sahip olan merkezler ve bu merkezlere giden hastalar icin gercekten daha cok sans ve basari demek.

Bende de Gonal F +Metrodite kullanildi, her yeni siklusta hep OHSS olustu, ilaclara cok cabuk cevap veriyorum. Bu kadar folikul ve embriyo ile basari sagladik mi canli bebegimiz var mi? Hayir, yok! Bir arkadasim ( hic yumurta bulunamiyor, yada yumurta yok oluyordu) o donemlerde sana hayranim ne guzel bir suru yumurta uretiyorsun demisti, ben de sonuca bakalim ikimizde ayni durumdayiz demistim.

Transferden iki gun once, crinone jele baslaniyor, transfer gunu de trasnferden sonra yapiliyor ve gebelik testine akdar crinone jel de devam ediyor, ostrojen ve progestron takviyeleri testlere gore extra veriliyor. Burada transferden sonra agizdan ilac veriliyor, orada igne veriliyor sanirim.

Ilk denememizde beni hastanede 3 gun yatirmislardi, ben de kuzu kuzu yatmistim, hatta doktorum sirtimi dayayip kitap okudugum icin bu pozisyon hosuna gitmemis, bana hemen uzanmami soylemisti. Ondan sonrakilerde yurtdisinda ve diger ulkelerde 2-3 saat sonra eve gonderiyorlar demistim ve transfer sonrasi dinlendikten sonra eve gelmistim. Tabii onlarin sistemi de yillar icerisinde degisti. Buradaki embriyologumuzun doktora egitimi var, doktorum hastanenin bolum baskani ve basarili bir doktor.

Bakalim simdi, orada da deneyecegiz. Kismetimizde varsa olur, en azindan her seyi denedik deriz. Yoksa ben yine artik bir cocugum olamayacagini kabul edip, hayatta baska seylerden zevk almaya devam edecegim.

Allah hepimizin hakkinda hayirlisini versin.

Merye, guldurdun beni...Demek ilk goguslerine bakiyorlar. Sekerim sen de yeni bombalarinin keyfini cikar, cunku sonra patlamis balon gibi iniyorlar. Bak surada sayili zamanin var, keyfini daha cok cikar derim.

günaydın arkadaşlar

eylülde42 yaşıma gireceğim sizler oldukça deneyimlisiniz aylardır sizii takip ediyorum ben ocak ayında nihayet tüp e karar verdim ısrarla tüp düşünmüyordum ama 19 aydır bebek sahibi olamdım sebesizler gurubundayım galiba bana önerilerinzi ne olur yaşadığınız ben yaş gurubu hanımlarda başarı oranı nedir siizn fikirlerinize ihtiyacım var :kedi:

Günaydın kızlar opuyorumnanaktan

Merye canım benimde 2.gün lekelenme, sancı vardı ama kuyruk sokumu kemiği ağrısı bende de vardı ama sonra geçti 3.gün filan bitti. Ben ayın 1 inde regl olmuştum genelde 27-28 günde olurum.

Bende Gonal F kullandım 300 TL fiyatla satın aldım bittikçe aldım hepsini birden almadım. Benimde çok fazla yumurtam vardı sonra Cetroide kullanınca yumurtalarım çoğu söndü gitti bence ilaç dozu çok önemli hem yumurta kalitesinde hem olgun sayısında.

İlaçlar standart bir reçete var onu veriyorlar ordan kullanıyorsun.

günaydın arkadaşlar

eylülde42 yaşıma gireceğim sizler oldukça deneyimlisiniz aylardır sizii takip ediyorum ben ocak ayında nihayet tüp e karar verdim ısrarla tüp düşünmüyordum ama 19 aydır bebek sahibi olamdım sebesizler gurubundayım galiba bana önerilerinzi ne olur yaşadığınız ben yaş gurubu hanımlarda başarı oranı nedir siizn fikirlerinize ihtiyacım var :kedi:

Günaydın benim ilk denemem yaşım 37 test günü bekliyorum canım

günaydın arkadaşlar

hoşgeldin serpil;
ama sen arada giriyordun sanki,yanlış mı hatırlıyorum.pek nadir de olsa...
canım tüpe başlamadan önce birkaç iyi merkezle konuşmanı sonra karar vermeni tavsiye ederim .sebepsiz olduğunu tüp dr ları mı söyledi?eşinle sende herhangi bir sorun yok mu dediler?

Erverdi, detayli bilgiler icin cok tesekkur ederim.

Ben sinirsiz denemelerim sonucunda her acidan cok yipranmis durumdayim. En son denedigimizde artik " Bu isin sonu yok, dene dene, olmuyor iste" demistim. Sonra esim bir kez de kendi ulkende kendi dilini konustugun doktorlarla dene, hem TR'dekilerin tup bebekte iyi olduklarini soyluyorsun demesiyle, orada deneme karari aldik biliyorsun.

Ilk siklusta 36 yumurta toplandi, esim duydugunda neredeyse bayilacakti "Ne demek yani 36 tane mi bebegimiz olacak" diye....3 kez taze siklus, hepsinde de kisa protokol uygulandi. Cok sukur yasima gore folikul sayim iyi, doktorum, rahmin yasina gore daha genc deyip dururdu. Ikinci siklusta sayi 16'ya indi, 3.de de 18 folikul oldu ve cogu dollendi, o yuzden bizim sayisiz dondurulmus denememiz var. Halihazirda 4 adet daha dondurulmus embriyomuz var burada ama onlari ne yapacagiz bilmiyorum. Burada embriyolar ciplak gozle ve hucrelerin bolunmesine gore kaliteleri belirleniyor. Sanirim yakin bir tarihe kadar orada da oyleydi ama simdi bir cok merkezde yeni IMSI, FISH, RA-CGH medodlari kullanilarak, goze guvenilmeyip bu isleri makinalara birakiyorlar. Simdilerde anlasildiki gozle harika gorunen bir embriyonun aslinda gercek anlamda harika olmadigi cikti. Bunlar bu makinaya sahip olan merkezler ve bu merkezlere giden hastalar icin gercekten daha cok sans ve basari demek.

Bende de Gonal F +Metrodite kullanildi, her yeni siklusta hep OHSS olustu, ilaclara cok cabuk cevap veriyorum. Bu kadar folikul ve embriyo ile basari sagladik mi canli bebegimiz var mi? Hayir, yok! Bir arkadasim ( hic yumurta bulunamiyor, yada yumurta yok oluyordu) o donemlerde sana hayranim ne guzel bir suru yumurta uretiyorsun demisti, ben de sonuca bakalim ikimizde ayni durumdayiz demistim.

Transferden iki gun once, crinone jele baslaniyor, transfer gunu de trasnferden sonra yapiliyor ve gebelik testine akdar crinone jel de devam ediyor, ostrojen ve progestron takviyeleri testlere gore extra veriliyor. Burada transferden sonra agizdan ilac veriliyor, orada igne veriliyor sanirim.

Ilk denememizde beni hastanede 3 gun yatirmislardi, ben de kuzu kuzu yatmistim, hatta doktorum sirtimi dayayip kitap okudugum icin bu pozisyon hosuna gitmemis, bana hemen uzanmami soylemisti. Ondan sonrakilerde yurtdisinda ve diger ulkelerde 2-3 saat sonra eve gonderiyorlar demistim ve transfer sonrasi dinlendikten sonra eve gelmistim. Tabii onlarin sistemi de yillar icerisinde degisti. Buradaki embriyologumuzun doktora egitimi var, doktorum hastanenin bolum baskani ve basarili bir doktor.

Bakalim simdi, orada da deneyecegiz. Kismetimizde varsa olur, en azindan her seyi denedik deriz. Yoksa ben yine artik bir cocugum olamayacagini kabul edip, hayatta baska seylerden zevk almaya devam edecegim.

Allah hepimizin hakkinda hayirlisini versin.
günaydın canım;
gerçekten çok zor bir süreçten geçmişsin. allah kolaylık verir işallah bundan sonra.
ben memorialle olan serüvenimi anlatayım önce.önceki aylarda bir kaç kez gittim ve rahim filmi istediler benden öncelikle bunu görmeden başlamanın doğru olmadığını söylediler. çektirdim sorun yok( umarım sen de çektirmişsindir eskiden çektirmiş olsanda bana göre yenilemen gerekiyor. bünye değişiyor vucut iltihap yapıyor ateş çıkınca rahim etkileniyor vs) neyse sorun olmayınca birsürü tahlil istediler onuda devlet hastahanesinde yaptırdım ve 9 ağustosta 2 yumurtayla başladım söylediğim gibi semra hanımda.9 unda ilk gittim 2. randevumu 12 ağustosa verdiler. ve inanır mısın hergün çağırdılar. ileri yaş rezerv düşük onlar için riskliydim. ve hergün kan hergün e2 lere bakıldı. hergün muayene bizim ev beylükdüzünde yol uzak tam 1250 km yol yapmışız transferde dahil. düşünün artık. git gel. en küçük bişide hemen çağırıyorlar. ve tam 12 kez muayene oldum( toplama transferi de sayarak)
ilaç listem çok basitti klomen
zitrotek( antibiyotik tek kullanımlık)
menagon günde 150 mg ( üç kutu kullandım hepsi)
cetrotide (göbekten 4 tane )
ovitrelle ( 2 tane koldan)
bu kadar işte. 750 lira tuttu hepsi. ama senin yumurtan çoksa sana gonal f verirler eminim o zaman daha fazla tutar. çider e üye oldum ve 3250 lira da hastahaneye ödedim. opuda narkoz aldım aç karna. çatlatma iğnesini saat kaçta olduysam opu da o saatte oldu ama 36 saat farkla.transfer normal muayene gibiydi. idrarımı tuttum. hepsi bu. yarım saat odaya aldılar ama ben 1-1.5 saat yattım. işte böyle...
sana gelince benim uykudan uyandım aklıma senin yazdıkların geldi. gece yarısı kalktım bir saat dolandım( bu tedaviye başlayalı pek uyuyamıyorum) senin bu mesajını okudum. çok üzüldüm. bence bir yerlerde hata var. yumurtalık genç kız gibi kaliteyse kalite. demekki rahimde sorun var ya da eşte.önce rahim filmi bana göre hemde yeni tarihli .rahimde allah korusun perde olabiliyor, polip olabiliyor ,yapışıklık ,iltihap olabiliyor( allah korusun)ve rahim duvarı bu süreçte kalınlaşamazsa takip edilmesi gerekiyor.en önemlisi senin hainden anlayacak türkiyede bana göre üç doktor var
1. aydın arıcı
2.semra kahraman
3. yücel karaman
bunların üçünün de görüşünü alır öyle başlardım tüp e ben olsam ama onlara yeni tarihli rahim filmiyle gitmelisin bana göre. bu hocaların üçüde birbirinden değerli. ha sana tüp ü illa onlara yaptır demiyorum.( aydın arıcı ççok yurt dışına çıkıyor yücel karaman rahimden çok iyi anlıyor ancak tüp ü ekibine yönlendiriyor semra hanım çok uyugun ub iş için dilersen)ama üçünün de görüşünü al. sonuçlarını tüm bu zaman kadarki teşhislerini önlerine dök. eminim olaya doğru açıdan bakacaklardır.
hah bu arada otel bilmem nelere para harcamanı istemem para kolay kazıllmıyor ( zenngin değilsen) biz evimizde 2 kişiyiz bomboş ev. çalışıyoruzda. gel kal vallahi. o parayla araba kiralayıp rahat rahat gidip gelirsiniz:) ciddiyim insanlıkta ölmedi.
selamlar...

cans;hoşgeldin... günaydınnn.nikini aşağıda gördüm.nasılsın?kavuştun mu eşine?kızları bırakıp eşine mi döndün?opuyorumnanaktan

beyaz
sen çok iyisin.kalma konusunda benim de aklımdan geçmişti.ama benim evim çok küçük.durun güldüreyim sizi.hani buradan yel esse oradan duyarsın misali.ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.:roflol:)2 odam var.biri y .odası diğeri de hem oturma,hem yemek,hem misafir...herşey işte...gönlüm zengin,ferah ama ne yaparsın gönül de ancak birine veriliyor!!yüreğimde ise her sevgiye sevgiliye,dostluğa yer var.

gunaydın arkadaşlar ..
Azerbeycandan sıze sıcacık selamlarımı gonderıyorum .. burada saat 10 30 .. turkıye ıle aramızda 2 saat farkı var .. ılginç bır ulke .. deneyımlerımı ve gozlemlerımı ılerleyen gunlerde paylasırım ..
. Dun adetımın tam 14. gunuydu ..ınşallah yumurtayı kacırmamısızdır ..maceralı bır ucak yolculugu gecırdım .. ucak kalkarken bır bayan yolcu panık atak gecırdı .. bagırmaya başladı ..havalanan ucak tekrar ındı .. ınerken de fenalastı .. ben daha cok korktum .. ambulans geldı .. guvenlık geregı butun bagajları takrar ıdırdıler falan ..tam 2 saat gecıktık .. ama ucak manzarası harıkaydı .. ne derlerse desınler en guzel bızım ulkemız .. yukarıdan ıstanbul manzarası harıkaydı ..sonra gurcıstan uzerınden uctuk .. hep daglık .. hıc yesıllık yok azerbeycan da pek guzel degıl ..tabıı yukarıdan gordugum kadarıyla .. bakuyu daha gezmedım .. sızlerle paylasırım ..
... baharnaz ..cok az kalmıs .. ınşallah hamılesındır ..
....beyaz inşallah sen de hamılesındır .. ( inşallah bız de ..)
....erverdı tedavın ıyı gıdıyor anladıgım kadarıyla ..inşallah her sey gonlunce olur
....denızcım .. zarpandıt ıyı dıleklerınız için cok tesekkurler ..
herkese cok sellammm

beyaz
sen çok iyisin.kalma konusunda benim de aklımdan geçmişti.ama benim evim çok küçük.durun güldüreyim sizi.hani buradan yel esse oradan duyarsın misali.ne demek istediğim anlaşılmıştır umarım.:roflol:)2 odam var.biri y .odası diğeri de hem oturma,hem yemek,hem misafir...herşey işte...gönlüm zengin,ferah ama ne yaparsın gönül de ancak birine veriliyor!!yüreğimde ise her sevgiye sevgiliye,dostluğa yer var.
kim müsaitse benim evimde geniş çok boğuk iç içede eşyalı değil rahat site içi huzur verici sessiz bir yer...

beyaz ne guzel .. mısafırperversın .. ben de ankarada yasıyorum .. ankaraya tedavıye gelen bır kac arkadaşla gorusmustum .. kısa surelı mısafırım olmuslardı .. gercekten guzel bır paylasım oluyor .. buraya gıren butun arkadaşlar buyuk br aılenın parcası gıbı .. yabancılık cekmıyorsun ınan ..

kızlar hoşçakaıln.girenlere hoş sohbetler.biraz hesap kitap işi yapacağım sonrasında dersime bakacağım.malum sabah erken saatlerde daha verimli olur bu işler.hoşçakalııın.sizi seviyorum.a.s.

kinder patikler ses çıkmıyor hiç.bak çıkmadan yazmadan edemedim.spontan talıyorsunuz diye uğramamk olur mu?bu çiçekler de sizea.s.a.s.hadi kaçtım artık.:3:

Serpil şeker birşey kızın olur inşallah

cans az kaldı evet sende ordan bize bir sürpriz yaparsın belki canım yerimseniben

erverdi evet canım sabah saatleri çok verimli olur birde yanına çekirdeksiz kuru üzüm al çalışırken arada bir ağzına atarsın çok iyi gelir ben öyle çalışmıştım

Beyaz beylikdüzündeymişsin canım bende Başakşehirdeyim

Back
X